Meubilair in federale stijl: de look & Waar kunt u het vinden

Inhoudsopgave:

Meubilair in federale stijl: de look & Waar kunt u het vinden
Meubilair in federale stijl: de look & Waar kunt u het vinden
Anonim
Federale stijl bed- en dressoirset
Federale stijl bed- en dressoirset

Meubilair in federale stijl is tijdloos, elegant en klassiek en past bij veel verschillende interieurstijlen. Dit soort meubilair is geïnspireerd op historische Europese ontwerpen, maar is ook duidelijk Amerikaans. Meubels in federale stijl blijven een invloedrijke stijl voor moderne meubelontwerpers.

Wat is meubilair in federale stijl?

De geschiedenis

Het eerste dat u moet begrijpen over meubels in federale stijl, is dat als u niet in de Verenigde Staten woont. S., u zult dit meubilair niet kennen onder de "federale" naam. Deze meubelstijl wordt buiten de Amerikaanse grenzen 'neoklassiek' of soms 'Amerikaans neoklassiek' genoemd. Hoewel het waar is dat de meubels veel kenmerken gemeen hebben met neoklassieke meubelen uit Europa, doopten Amerikanen hun versies van neoklassiek meubeldesign met de naam Federal design vanwege de periode waarin het populair werd.

Federale meubelen namen een vlucht in de VS rond 1789, in de zogenaamde federale periode – de tijd na de Revolutionaire Oorlog, toen de Federalisten het uitvechten met de anti-Federalisten over de vorm die de nieuwe Amerikaanse regering zou moeten hebben nemen. Volgens curatoren bereikten federale meubelen tussen 1789 en 1820 een hoogtepunt in populariteit, hoewel de invloed ervan uiteraard voortleefde. Het meubilair was het meest gewild in de grote steden en havensteden langs de oostkust van de VS. Vooral Boston, Philadelphia, New York, B altimore en Charleston, SC worden geassocieerd met meubilair van de federale overheid. Deze steden waren de thuisbasis van veel rijke mensen die nog steeds belangrijke banden met Europa hadden en die werden beïnvloed door Europese ontwerpers. Deze steden waren ook centra voor de productie van federaal meubilair.

Twee Engelse meubelontwerpers/meubelmakers worden gecrediteerd voor het naar Amerika brengen van meubels in federale stijl. Het boek The Cabinet-Maker and Upholsterer's Guide uit 1788 van George Hepplewhite en The Cabinet-Maker and Upholsterer's Drawing Book van Thomas Sheraton worden beschouwd als mijlpaalboeken van de Federale meubelbeweging en verantwoordelijk voor de introductie van de stijl bij een breder Amerikaans publiek. meubilair wordt soms Hepplewhite- en Sheraton-stijl genoemd).

De look

Eetkamermeubels in federale stijl
Eetkamermeubels in federale stijl

Net als de neoklassieke meubelen uit Europa die de inspiratie vormden, keken meubelen in federale stijl voor hun kenmerken naar klassieke Griekse en Romeinse ontwerpen. In feite begon de neoklassieke stijl in Europa nadat de ruïnes van Pompeii waren opgegraven en voorbeelden van Romeins meubilair waren ontdekt. Over het algemeen zijn Federal-meubels houten meubelen met gekleurde inleg en geometrische ontwerpen. Volgens het Columbus Museum zijn er verschillende aanwijzingen dat een meubelstuk uit de Federale periode stamt, of er in ieder geval door geïnspireerd is:

  • gecontrasteerd donker en licht fineer
  • lichtblauwe interieurs
  • schone randen
  • rechte lijnen
  • gravures, waaronder:

    • linten
    • swags
    • fruitmanden
    • druiventrossen
    • tarweschachten
    • halve manen
    • eagles
    • hoorn des overvloeds
    • bellflowers
    • fans
    • gordijn
    • urnen
    • schilden

Meubilair in federale stijl kopen

Het kopen van authentiek meubilair in federale stijl kan extreem duur zijn, maar het is relatief overal verkrijgbaar. Replica Federal-meubels zijn ook populair en zijn aanzienlijk goedkoper. Deze bronnen zijn een goede plek om te beginnen met zoeken naar federale stukken, zowel periode als replica:

Go Antiques - Go Antiques is een geweldige site waar u het echte werk kunt vinden: echte historische meubelstukken van de federale overheid. Er zijn stukken te koop voor een vaste prijs en stukken te koop via online veilingen. Om te proberen een deal te sluiten, kun je meedoen aan een van de biedingen op de veiling

eBay - eBay is een andere geweldige plek om te proberen een deal te scoren voor een authentiek Federaal meubelstuk. Houd er rekening mee dat hun controleproces niet zo streng is als bij Go Antiques, dus het is een goed idee om uw federale kennis op te frissen voordat u begint met bieden en om uw stuk te laten taxeren wanneer u het ontvangt

Schwenke - De Thomas Schwenke Company is een leider in replica Federal-meubels - dit is de plek waar u naartoe kunt gaan om getrouwe replica's van antiek meubilair te krijgen voor veel minder dan het echte werk

Ethan Allen - Ethan Allen heeft verschillende collecties die zijn geïnspireerd op Federal design

Een woordje over het gebruik van Federal-meubels in je huis: hoewel Federal-meubels klassiek zijn en bij verschillende ontwerpstijlen passen, moet je er rekening mee houden dat het een beetje formeel kan overkomen. De meeste mensen gebruiken Federal-meubels in hun eetkamers en woonkamers - het kan ook werken in thuiskantoren, studeerkamers en grote slaapkamers.

Aanbevolen: