10 nadelen van het hebben van mobiele telefoons op scholen

Inhoudsopgave:

10 nadelen van het hebben van mobiele telefoons op scholen
10 nadelen van het hebben van mobiele telefoons op scholen
Anonim

Ontdek enkele redenen waarom u er misschien wel twee keer over wilt nadenken als uw kinderen hun telefoon mee naar school nemen.

Tienerstudenten hebben plezier met het gebruik van de mobiele telefoon
Tienerstudenten hebben plezier met het gebruik van de mobiele telefoon

Kinderen lopen niet ver achter op volwassenen als het gaat om het altijd precies weten waar hun telefoons zijn, en om die van hen op elk uur van de dag te controleren. Maar als kinderen een groot deel van hun tijd op school doorbrengen, rijst bij het personeel de vraag hoe mobiele telefoons hun leerlingen in de klas kunnen beïnvloeden, en of dit een goede of een slechte zaak is.

Hoewel Amerikaanse scholen geen uniform beleid hebben ingevoerd dat mobiele telefoons in de klas verbiedt of toestaat, zijn er een aantal goede argumenten om deze niet toe te staan.

10 nadelen van het hebben van mobiele telefoons op scholen

Nu technologie steeds meer een leselement wordt op scholen, wordt de vraag over het gebruik van mobiele telefoons vaak ter sprake gebracht. Hoewel er een hoop positieve en negatieve dingen zijn die gepaard gaan met het feit dat studenten op elk moment van de dag hun telefoon tevoorschijn kunnen halen, zijn er enkele specifieke nadelen waar je misschien nog nooit aan hebt gedacht.

Ze kunnen een afleiding zijn

Uiteindelijk is het doel van school om te leren, en uit onderzoek blijkt dat mobiele telefoons de concentratie van leerlingen kunnen belemmeren. Volgens een onderzoek uit 2010 van het Pew Research Center zegt 64% van de leerlingen dat ze in de klas een sms hebben gestuurd en dat 25% wel eens heeft gebeld of gebeld. En het is niet alleen praten met anderen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 46% van de studenten op elk moment games speelt en 23% op hun telefoon toegang heeft tot sociale netwerken.

Meer recentelijk bleek uit een onderzoek uit 2016 waarin de impact van het verbod op mobiele telefoons op de toetsscores van leerlingen werd beoordeeld, dat de resultaten van leerlingen op belangrijke examens gemiddeld met 0,07 standaardafwijkingen toenamen nadat het verbod was ingevoerd.

Als leerlingen zich vervelen in de klas, is er niet veel voor nodig om hun mobiele telefoon tevoorschijn te halen en een paar spelletjes te spelen of eindeloos op TikTok te scrollen. Als studenten geen toegang hebben tot mobiele telefoons, hebben ze één ding minder om zich door af te leiden. En gezien de hoeveelheid dingen die je met een mobiele telefoon kunt doen, zijn de mogelijkheden voor afleiding eindeloos.

Socialemediatrends kunnen het leren verstoren

Als je de afgelopen jaren door de gangen van een middelbare school hebt gelopen, zie je overal kinderen dingen filmen. TikTok is momenteel de populairste app en leerlingen ontdekken in een handomdraai een TikTok-trend, ook tijdens een les.

Er is geen tijd of plaats op de schooldag die vrij is van onderbroken te worden door een dwaas dansje of uitdaging. Omdat het documenteren en posten van uw deelname aan iets bijna belangrijker is dan alleen maar het ding doen, zijn mobiele telefoons een essentieel onderdeel van de disruptiepuzzel.

Jongen met twee meisjesblogger die een video opneemt
Jongen met twee meisjesblogger die een video opneemt

Ze kunnen vals spelen gemakkelijker maken

Kinderen kunnen uiteraard niet met elkaar praten tijdens een examen, maar het concept van 'aantekeningen doorgeven' heeft het digitale tijdperk bereikt, dankzij teksten, notitie-apps en galerijen. Kinderen kunnen elkaar sms'en als leraren niet op zoek zijn naar antwoorden op de vragen, en ze kunnen hun vrienden (of zelfs de hele klas) op de hoogte houden van enkele van de moeilijkere antwoorden door snel naar het toilet te gaan.

Mobiele telefoons worden ook steeds sneller ontwikkeld en verbeterd dan leraren kunnen bijhouden. Het vangen van valsspelers is niet zo eenvoudig als het vinden van de antwoorden op de binnenkant van het etiket van een waterfles of het uitsnijden van het scantronvelpatroon op een grote gum.

Kijk eens naar de statistieken over hoe mobiele telefoons valsspelen gemakkelijker maken; Uit een onderzoek van The Benenson Strategy Group uit 2009 bleek dat 35% van de ondervraagde studenten mobiele telefoons heeft gebruikt om vals te spelen. Bovendien geeft 41% van de studenten toe aantekeningen op hun telefoon op te slaan voor gebruik tijdens toetsen, en geeft 46% van de tieners toe vrienden te sms'en over antwoorden.

De mogelijkheden voor spieken en kopiëren zijn letterlijk onbeperkt als leerlingen in de klas toegang hebben tot mobiele telefoons. En omdat technologie zo'n grote rol speelt in het leerplan (bijvoorbeeld door laptops van de school en verplichte online opdrachten), is het voor leerlingen gemakkelijker dan ooit om oneerlijke methoden te gebruiken om de gewenste cijfers te halen.

Dure telefoons vormen een bedreiging voor diefstal

Diefstal van mobiele telefoons is een probleem in Amerika. Volgens Consumer Reports werden in 2013 3,1 miljoen mobiele telefoons gestolen. In 2020 bracht het Prey Project zijn tweede Mobile Theft & Loss Report uit, waarin op basis van de ervaringen van gebruikers werd beweerd dat gewone overvallen, waaronder diefstal van mobiele telefoons, met 10,51% zijn gestegen.

Voeg nu nog ontwikkelende hersenen, hormonen en flexibele sociale status toe aan de mix, en je hebt de perfecte combinatie om te stelen. Als je bedenkt hoe duur mobiele telefoons tegenwoordig zijn, is het laatste wat je wilt doen potentiële dieven verleiden door je kind naar school te sturen met een telefoon van meer dan €1.000,- die hem tot doelwit maakt. Er wordt bijvoorbeeld eerder in kluisjes ingebroken als de daders weten dat er iets waardevols in zit.

Er bestaat een risico dat mensen illegale foto's maken

Kinderen blijven kinderen, dus omdat de hormonen tijdens hun schooltijd woeden, bestaat er een duidelijke mogelijkheid dat sommige leerlingen expliciete foto's of video's maken. Dit is vooral gevaarlijk als leerlingen expliciete foto's maken van andere leerlingen, waardoor hun toestemming wordt geschonden. Wat vroeger e-mailketens en tekstdraden waren, is getransformeerd in virale sociale berichten die niet van internet kunnen worden verwijderd. Dus wat kan beginnen als een wrede grap, kan snel uitmonden in iets crimineels.

Ze kunnen cyberpesten gemakkelijker maken

Op dezelfde manier maken mobiele telefoons het ook gemakkelijker om cyberpesten te plegen, dat wil zeggen wanneer iemand elektronische communicatie gebruikt om iemand te intimideren, te bedreigen of te vernederen. Mobiele telefoons kunnen het niet alleen gemakkelijker maken dat geruchten zich als een lopend vuurtje door de school verspreiden, maar leerlingen kunnen ook gemene of kwetsende sms'jes naar anderen sturen of ongepaste foto's van leerlingen plaatsen.

Tienermeisjes in de klas kijken naar mobiele telefoon en lachen om iemand
Tienermeisjes in de klas kijken naar mobiele telefoon en lachen om iemand

Gegevens van het Cyberpestenonderzoek uit 2016 laten zien dat 33,8% van de leerlingen tijdens hun leven gepest is, 11,9% is bedreigd via sms op hun mobiele telefoon en bij 11,1% is een kwetsende foto van hen gepost. Bovendien heeft maar liefst 25,7% te maken gehad met een of meer verschillende vormen van cyberpesten.

In 2022 heeft 49% van de 15-17-jarige studenten die door het Pew Research Center zijn ondervraagd, een vorm van cyberpesten ervaren. Nu mobiele telefoons direct beschikbaar zijn op scholen, is cyberpesten een stuk eenvoudiger.

Ze kunnen de sociale stratificatie verergeren

Op scholen is de sociale hiërarchie overal aanwezig, en deze beïnvloedt alles. Het bezitten van de nieuwste mobiele telefoon kan het verschil betekenen tussen onder de radar vliegen en uitgekozen worden.

Uiteindelijk fungeert de mobiele telefoon als een verlengstuk van klasse en financiële middelen. Mensen met oudere telefoons worden anders bekeken (en soms behandeld) dan hun leeftijdsgenoten. Deze negatieve feedbackloop doet alleen alle betrokkenen pijn. Mensen die zich willen 'aanpassen' houden zich aan deze sociale regels en kijken neer op degenen die zich de beste technologie niet kunnen veroorloven, terwijl degenen die geen toegang hebben tot dure telefoons misschien moeite hebben om hun plek in de sociale sfeer van de school te vinden.

Ze maken toegang tot ongepast materiaal gemakkelijker

Hoewel de meeste scholen filters en regels hebben om ongepast materiaal tegen te houden, zijn Gen Z- en Gen Alpha-leerlingen meer technisch onderlegd dan welke generatie dan ook. Grote klaslokalen kunnen de toegang tot ongepast materiaal ook gemakkelijker maken. En aangezien elke mobiele telefoon data kan gebruiken om online te gaan, kunnen leerlingen de schoolservers omzeilen en opzoeken wat ze maar willen, simpelweg door de wifi uit te schakelen.

Ze kunnen de kans vergroten dat kinderen er misbruik van maken

Als je begin jaren 2000 bent opgegroeid, dan herinner je je nog de enorme internetveiligheidsbeweging die kinderen waarschuwde voor de gevaren van online praten met vreemden. Oh, de ironie van sociale media die een centrale plek creëren waar kinderen voortdurend met volslagen vreemden kunnen communiceren.

Zonder volledig ontwikkelde hersenen kunnen kinderen zich niet eens voorstellen welke gevolgen kunnen voortvloeien uit het DM'en van een totaal willekeurig persoon. Omdat mobiele telefoons niet altijd verbonden zijn met wifi, en als we eerlijk zijn, scholen hun dagelijkse internetactiviteiten niet op dat gedetailleerde niveau monitoren, is het zo moeilijk om de veiligheid van kinderen online te controleren. Maar met beperkte toegang tot apparaten waarmee ze online kunnen gaan, is de kans kleiner dat er misbruik van wordt gemaakt.

Er is een niet-gekwantificeerd gezondheidsrisico

De EPA heeft regelgeving die te veel blootstelling aan technologie ontmoedigt en door leerlingen toe te staan mobiele telefoons op school te hebben, kan hun schermtijd gedurende de dag toenemen. Mobiele telefoons geven een laag niveau aan niet-ioniserende straling af, waarvan de langetermijneffecten bij lage niveaus nog steeds worden onderzocht. Als leerlingen hun mobiele telefoons tijdens school laten gebruiken, wordt hun blootstelling aan dit soort straling echter vergroot, wat op zijn beurt de schadelijke effecten op hun zich ontwikkelende lichaam en geest zou kunnen vergroten.

Het is ingewikkelder dan ja of nee

Het is belangrijk dat we mobiele telefoons niet moraliseren. Ze zijn slechts een technologisch hulpmiddel waarmee we een groot aantal dingen kunnen doen, zowel goede als slechte. Maar omdat steeds jongere leerlingen telefoons mee naar school nemen, is het de moeite waard om na te denken over de mogelijke negatieve bijwerkingen die daarmee gepaard kunnen gaan.

Aanbevolen: