Mogen scholen de telefoons van leerlingen doorzoeken?

Inhoudsopgave:

Mogen scholen de telefoons van leerlingen doorzoeken?
Mogen scholen de telefoons van leerlingen doorzoeken?
Anonim
Leraar neemt mobiele telefoon van leerling
Leraar neemt mobiele telefoon van leerling

Je mobiele telefoon is in beslag genomen omdat je besloot te sms'en in de klas. Nu ben je bang dat je leraar je telefoon gaat doorzoeken. Kan ze dat legaal doen? Het korte antwoord is misschien. Er zijn veel verschillende factoren en gevallen die een rol spelen als het gaat om het 4thamendement voor studenten.

Een mobiele telefoon zoeken

Als je het hebt over huiszoeking en inbeslagname van een mobiele telefoon, is de meest opvallende zaak die je tegenkomt Riley vs. Californië en New Jersey v. T. L. O.

Rechtszaken scheppen precedent

In Riley vs. Californië maakte het Hooggerechtshof het 4th amendement ook van toepassing op mobiele telefoons, en in New Jersey v. T. L. O. werd erop gewezen dat onwettige huiszoekingen zich uitstrekten tot leerlingen in schoolomgevingen. Daarom zou je denken dat het doorzoeken van een mobiele telefoon zonder bevel verboden zou zijn. Maar, en er is een maar, in een schoolomgeving moet je ook rekening houden met het welzijn van tieners. Als een docent of beheerder een goede reden heeft om je telefoon te doorzoeken, kan dat. Bijvoorbeeld als je een bommelding naar de school hebt gestuurd. Omdat het welzijn van de school in gevaar is, moeten ze je telefoon doorzoeken.

Rechtvaardiging en reden

De criteria voor het zoeken naar een telefoon komen neer op rechtvaardiging en redelijkheid.

  • Schoolbeheerders moeten een gerechtvaardigde reden hebben om uw telefoon te gebruiken om bewijs te ontdekken van een door u overtreden regel.
  • De zoekopdracht moet redelijk zijn en verband houden met de regel die u heeft overtreden.

Daarom kunnen ze naar je mobiele telefoon kijken als:

  • Je hebt je telefoon gebruikt om te dreigen met de fysieke dood of schade aan een andere leerling.
  • De bedreigingen richting de school kwamen van jouw telefoonnummer.
  • Als een leerling direct schade lijdt.
  • Als zoeken op je telefoon aanvullend bewijs oplevert, bijvoorbeeld als je hebt gefraudeerd bij een wiskunde-examen met je mobiele telefoon.

Dat kun je niet doen

Als een beheerder geen redelijke of gerechtvaardigde reden heeft om uw mobiele telefoon te doorzoeken, dan kan hij/zij dat niet doen. Dus als uw school geen beleid voor mobiele telefoons heeft, kan een leraar uw mobiele telefoon wegnemen als hij of zij deze ziet. Dit is te rechtvaardigen omdat er een regel bestaat over het gebruik van mobiele telefoons. Die leraar kan de inhoud van je mobiele telefoon niet bekijken, tenzij hij of zij daar een reden voor heeft.

Voorbeeld van een rechtszaak

In het geval van Klump vs. Nazareth Area School District nam de school de mobiele telefoon af omdat de tiener het beleid voor geen mobiele telefoons had overtreden. De school overtrad echter de wet toen ze de inhoud van de mobiele telefoon gebruikten om andere overtreders van mobiele telefoons op te sporen. Hun actie wegens het gebruik van de inhoud was niet gerechtvaardigd of redelijk voor de overtreding, dus overtraden ze de wet.

Als scholen je telefoon niet kunnen doorzoeken

Aangezien de school een goede reden nodig heeft, heb je het recht om de inhoud van je telefoon privé te houden, zelfs als:

  • Je gebruikt je mobiele telefoon tijdens de les terwijl dat niet de bedoeling is, of verstoort de les met je telefoon.
  • De directeur wil je telefoon doorzoeken vanwege de acties van je vrienden.
  • Je overtreedt alle andere regels en je mobiele telefoon wordt ingenomen.

Je rechten kennen

Het is belangrijk om je rechten op school te begrijpen. Soms is het nodig om door uw mobiele telefoon te kijken vanwege een waarschijnlijke oorzaak of in noodsituaties. U moet echter uw rechten kennen voordat u uw mobiele telefoon overhandigt. Bekijk enkele aanvullende tips voor zoekopdrachten op mobiele telefoons.

  • Als er op jouw school geen mobiele telefoon in de klas staat, kun je deze het beste in je kluisje laten liggen. Op die manier verlies je het niet als je de regel overtreedt.
  • Vraag waarom ze je mobiele telefoon willen doorzoeken.
  • Kijk naar je staatswetten. Sommige staten, zoals Californië, hebben duidelijkere wetten over zoekopdrachten op mobiele telefoons.
  • Als je mobiele telefoon wordt doorzocht, kijk dan waar ze naar kijken. Zoeken naar foto's van een recent gevecht betekent niet dat je directeur je e-mail of Facebook moet doornemen.
  • Tenzij het onder een noodsituatie of waarschijnlijke oorzaak v alt, moeten ze om toestemming vragen. En je hebt het recht om te weigeren.

Uw rechten zijn belangrijk

Sommige scholen gebruiken mobiele telefoons als leermiddel. Andere scholen verbieden mobiele telefoons volledig. De kans is echter groot dat u een mobiele telefoon bij u heeft, ongeacht of uw school dit toestaat of niet. Het zoeken naar inhoud op een mobiele telefoon is een grijs gebied waar geen pasklaar antwoord op bestaat. Gezien de omstandigheden en de staat waarin u woont, kan een doorzoeking van uw mobiele telefoon op school gerechtvaardigd zijn. Er moet echter een duidelijke oorzaak zijn voordat ze uw privacy kunnen schenden. Als u uw rechten kent, kunt u ervoor zorgen dat uw digitale inhoud veilig blijft op school.

Aanbevolen: