Is het legaal voor scholen om mobiele telefoons in beslag te nemen?

Inhoudsopgave:

Is het legaal voor scholen om mobiele telefoons in beslag te nemen?
Is het legaal voor scholen om mobiele telefoons in beslag te nemen?
Anonim
Leraar neemt telefoons van leerlingen in beslag
Leraar neemt telefoons van leerlingen in beslag

Wanneer een leerling zich in de klas gedraagt of anderszins het schoolbeleid schendt, kan een leraar of een andere schoolfunctionaris de mobiele telefoon van de leerling in beslag nemen als disciplinaire handeling, vergelijkbaar met het ertoe dwingen van de leerling om in de hoek te gaan staan of na de les te blijven voor detentie. Veel leerlingen en ouders vragen zich misschien af of de school überhaupt wel het wettelijke recht heeft om een telefoon van een leerling af te pakken.

De mobiele telefoon van een leerling wegnemen

Net zoals er veel voordelen zijn aan het toestaan van mobiele telefoons op school, zijn er net zo veel potentiële valkuilen en nadelen. Ze kunnen afleidend werken in de klas, en leerlingen kunnen in de verleiding komen om ze te gebruiken om spieken te doen bij toetsen. Hoewel mobiele telefoons als privé-eigendom worden beschouwd, kunnen leraren over het algemeen mobiele telefoons van leerlingen afpakken als een daad van discipline.

De specifieke wetten zullen variëren van staat tot staat, en mogelijk zelfs van provincie tot provincie, maar de meeste schooldistricten krijgen het recht om binnen bepaalde beperkingen hun eigen beleid te ontwikkelen met betrekking tot het gedrag en de discipline van leerlingen. Het typische beleid inzake mobiele telefoons dat door scholen wordt uitgevaardigd, kan variëren, maar de mogelijkheid voor leraren om mobiele telefoons in beslag te nemen wanneer regels worden overtreden, is heel gebruikelijk.

Sommige schoolbeleidsregels kunnen leraren toestaan de telefoons tijdens de les te houden, andere tot het einde van de schooldag. In sommige gevallen kunnen scholen de telefoon zelfs een week of langer houden. De wet heeft de neiging de kant van scholen te kiezen als het gaat om redelijke disciplinaire maatregelen.

Door telefooninhoud zoeken

Hoewel het over het algemeen niet illegaal is voor een leraar of school om een telefoon in beslag te nemen van een leerling die het schoolbeleid heeft geschonden, behoudt de leerling over het algemeen nog steeds de privacyrechten met betrekking tot de inhoud van de telefoon. De school kan het telefoongebruik beperken, maar als een schoolfunctionaris een leerling vraagt om door zijn telefoon te kijken, kan de leerling ervoor kiezen dit te weigeren, zelfs als hij of zij de schoolregels heeft overtreden.

De twee belangrijkste uitzonderingen in Californië waarbij de telefoon van een leerling mag worden doorzocht zonder zijn of haar toestemming zijn:

  • In een noodsituatie "met gevaar voor de dood of ernstig lichamelijk letsel van een persoon [die] toegang nodig heeft tot de elektronische apparaatinformatie"
  • Wanneer een door de rechter uitgevaardigd huiszoekingsbevel wordt uitgevaardigd waarbij er sprake is van een 'waarschijnlijke oorzaak', bevat de telefoon bewijs van een misdrijf

Zelfs in het laatste geval heeft de school zelf niet het recht om de telefoon van een leerling te doorzoeken. In plaats daarvan moet de huiszoeking worden uitgevoerd door 'naar behoren beëdigde wetshandhavers'. De zoekopdracht moet specifiek zijn voor het misdrijf dat wordt onderzocht.

Specifieke wetten en omstandigheden kunnen echter variëren. Volgens Florida Statuut 1006.09 hebben schoolambtenaren de bevoegdheid om de telefoons van leerlingen in beslag te nemen en te doorzoeken (zonder eerst een ouder of voogd hiervan op de hoogte te stellen) als er een "redelijk vermoeden" bestaat dat de leerling "items heeft verboden of illegaal in bezit heeft gehad". Het statuut verwijst met name niet specifiek naar elektronische apparaten en wordt dus zeer breed toegepast.

Schoolbeleid en contracten

Sommige scholen geven leerlingen aan het begin van het jaar een handboek waarin het beleid en de verwachtingen worden uiteengezet. In sommige gevallen eisen de scholen vervolgens dat leerlingen de handboeken mee naar huis nemen, zodat zowel de leerlingen als hun ouders (of voogden) het kunnen ondertekenen, waarmee ze bevestigen dat ze de inhoud ervan hebben gelezen en begrepen. Een van deze regels kan een beleid zijn dat het gebruik van mobiele telefoons regelt.

Een 'contract' dat alleen door een minderjarige wordt ondertekend en niet in aanwezigheid van een ouder of voogd, is echter doorgaans niet juridisch bindend. Als een school bepaalde regels en voorschriften wil handhaven, wordt het afgeraden het woord 'contract' te gebruiken.

Mobiele telefoons in de klas

Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen en de samenleving zich aanpast aan de alomtegenwoordigheid ervan, kiezen steeds meer ouders ervoor om hun kinderen op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon te geven. Als het gebruik van mobiele telefoons door leerlingen de klasomgeving verstoort, hebben leraren meestal de bevoegdheid om het apparaat voor een bepaalde periode in beslag te nemen.

Aanbevolen: