Een blik op de vooroorlogse huizen van Natchez: historische schoonheden

Inhoudsopgave:

Een blik op de vooroorlogse huizen van Natchez: historische schoonheden
Een blik op de vooroorlogse huizen van Natchez: historische schoonheden
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Natchez, Mississippi zou wel eens de vooroorlogse thuishoofdstad van het Zuiden kunnen zijn. Verscholen achter het Spaanse mos en kudzu vind je vele prachtig onderhouden vooroorlogse huizen die je gegarandeerd terug in de tijd brengen voor een voorproefje van het oude Zuiden.

Vooroorlogse huizen

De term vooroorlogs verwijst naar de periode vóór de oorlog, en vooroorlogse huizen in Natchez werden over het algemeen binnen een periode van 30 tot 40 jaar vóór de burgeroorlog gebouwd. Architectonisch gezien zijn de huizen gebouwd in de Grieks / Klassieke Revival- of Federale stijl en worden ze gekenmerkt door pilaren, grote veranda's (vaak zowel veranda's als balkons), puntdaken en symmetrische, gelijkmatig verdeelde ramen. Binnen zijn de huizen erg groots, met grote entrees, wenteltrappen en formele interieurstijlen, waarin oud Zuid-antiek en uit Europa geïmporteerde stukken zijn verwerkt.

Monmouth-plantage

Afbeelding
Afbeelding

Monmouth is een vooroorlogs huis met een kleurrijke geschiedenis. Het huis werd in 1826 voor het prinselijke bedrag van $ 12.000 gekocht door generaal John A. Quitman, die, ondanks dat hij uit New York kwam, enthousiast de zuidelijke manier van leven had overgenomen en uiteindelijk gouverneur van Mississippi werd. Generaal Quitman was een uitgesproken pleitbezorger voor afscheiding, en hoewel hij stierf voordat de burgeroorlog begon, vielen Union-soldaten Monmouth wraakzuchtig aan. Monmouth werd gespaard toen de dochters van generaal Quitman trouw zwoeren aan de Unie. Het huis bleef tot 1914 in de familie Quitman en raakte daarna in verval totdat de huidige eigenaar Ron en Lani Riches het huis in de jaren zeventig kochten en met het restauratieproces begonnen.

De huidige eigenaren hebben van Monmouth een bekroonde B&B gemaakt. Het pand beschikt over 30 kamers die zijn ingericht in een weelderige, formele stijl met een mix van zuidelijk antiek en traditionele Engelse en Franse stukken.

''Monmouth Plantation, 36 Melrose Ave, Natchez, M2, 39120 1-800-828-4531''

Dunleith-plantage

Dunleith werd gebouwd uit de ruïnes van een ander huis - Routhland - dat na een blikseminslag in 1855 tot de grond toe afbrandde. Routhland werd het jaar daarop herbouwd, maar de eigenaren werden gedwongen het landgoed aan de Alfred Davis te verkopen familie, die het huis doopte met de huidige naam.

Afbeelding
Afbeelding

Het huis is gebouwd in de stijl van de Griekse Revival en beschikt over 26 Toscaanse pilaren rondom het pand. Ingewikkelde ijzeren hekken verbinden de kolommen rond de veranda van twee verdiepingen. Binnen sieren Italiaanse marmeren schoorsteenmantels de open haarden in het 9.400 vierkante meter grote huis. De inrichting is weelderig, met sierlijke kroonluchters en uitvoerig gedetailleerd houtwerk.

Dunleith Plantation is open voor het publiek voor rondleidingen en fungeert ook als hotel en restaurant.

''Dunleith Plantation, 24 Homochitto Street, Natchez, MS, 39120 1-800-433-2445''

Andere Natchez Antebellum-huizen

Magnolia Hall

Magnolia Hall was het laatste landgoed dat vóór de burgeroorlog in Natchez werd gebouwd. Het huis was eigendom van de familie Henderson en beschikt over een kostuumcollectie en een antiek poppenmuseum.''Magnolia Hall, 215 South Pearl Street, Natchez, MS, 39120 (601)443-9065''

Kyle House

Dit vooroorlogse huis is uniek omdat het het enige eigendom uit die periode is dat toebehoorde aan een vrije Afro-Amerikaan. Er wordt aangenomen dat het gebouwd is voor Nancy Kyle, een voormalige slaaf, die een relatie had met een blanke handelaar genaamd Charles Kyle. Het Kyle House is niet zo groots als de plantagehuizen - het is een eenvoudig framehuis - het is indicatief voor de stijl van het huis waarin veel gezinnen woonden die de welvaart van de plantage-eigenaren ontbeerden.''Kyle House, 301 Main Street, Natchez, MS, 39210 (601)445-0728''

Stanton Hall

Dit statige huis beslaat een heel stadsblok in Natchez en is een van de meest bezochte historische plekken in het land. De buitenkant is wit stucwerk en het interieur beschikt over kroonluchters in elke kamer en spiegels van Frans bladgoud.''Stanton Hall, 401 High Street, Natchez, MS, 39210 1-800-647-6742''

Meer informatie

Met 300 vooroorlogse huizen in Natchez zijn er nog veel meer mogelijkheden om te proeven van de oude Zuid-architectuur, inrichting en charme. De volgende websites helpen u op weg:

  • Natchez-pelgrimstochten
  • Monmouth-plantage
  • Dunleith-plantage

Aanbevolen: