Is ketchup veganistisch? Een blik op ingrediënten en merken

Inhoudsopgave:

Is ketchup veganistisch? Een blik op ingrediënten en merken
Is ketchup veganistisch? Een blik op ingrediënten en merken
Anonim
Ketchup
Ketchup

Ketchup wordt door de meeste organisaties en experts als veganistisch beschouwd. Deze basiskruiderij bevat slechts een paar ingrediënten, waarvan er vele plantaardig zijn. Voor sommige strikte veganisten zijn echter niet alle ketchups geschikt.

Wat zit er in ketchup?

De basisformule voor ketchup is tomaten, een zoetstof naar keuze, zout, azijn, kruiden en ui- of knoflookpoeder. Op het eerste gezicht lijken deze ingrediënten 100 procent veganistisch en voor de meeste veganisten geldt dat ook.

Sommige veganisten schrikken echter terug voor witte en bruine suikers, omdat deze worden verwerkt met beenderkool van vee. Het voorbehoud hier is dat als de witte of bruine suiker biologisch gecertificeerd is, deze niet met beenderkool is verwerkt en daarom als veganistisch kan worden geclassificeerd.

Samenvattend kunnen de strengste veganisten ketchups consumeren die biologisch zijn of gemaakt zijn met andere suikers dan witte of bruine suikers.

Veganistische ketchups

Het vinden van veganistische ketchups om te gebruiken is net zo eenvoudig als het kopen van biologische versies van traditionele merken, zoals Heinz, of het uitproberen van unieke merken die alternatieve zoetstoffen in hun specerijen gebruiken.

  • Annie's Organic Ketchup - De biologische certificering maakt deze ketchup veganistisch.
  • Heinz Organic Ketchup - Dit is geclassificeerd als veganistisch door de biologische certificering.
  • The Foraging FoxOriginele rode bietketchup - Gezoet met rode biet en gouden kristalsuiker, deze ketchup kwalificeert als veganistisch.

Bovendien worden ketchups gezoet met fructose-glucosestroop of glucosestroop als veganistisch beschouwd, maar gezondheidswerkers waarschuwen tegen de consumptie van die producten.

Niet-veganistische ketchups

Het kan ook gemakkelijk zijn om per ongeluk niet-veganistische ketchups te pakken. Hier zijn enkele regels waar u op moet letten.

  • Simply Heinz Ketchup - De schone, gezonde ingrediënten in deze ketchup kunnen misleidend zijn, maar deze smaakmaker bevat suiker en is niet biologisch, waardoor hij niet volledig veganistisch is.
  • Hunt's 100% natuurlijke tomatenketchup - Deze ketchup is niet biologisch en bevat geraffineerde suiker, dus hij voldoet niet aan alle veganistische criteria.

Ketchup voor veganisten

Hoe streng je ook bent als veganist, ketchup past in je dieet. Voor veganisten die geraffineerde witte en bruine suiker eten, zijn alle ketchups eerlijk spel. Voor veganisten die geen geraffineerde suikers consumeren, kun je kiezen voor biologische ketchups of ketchups gemaakt met alternatieve zoetstoffen.

Aanbevolen: