Koloniale verfkleuren voor historische huizen

Inhoudsopgave:

Koloniale verfkleuren voor historische huizen
Koloniale verfkleuren voor historische huizen
Anonim
Huis in koloniale stijl in New England
Huis in koloniale stijl in New England

Het is niet moeilijk om koloniale verfkleuren voor historische huizen te vinden als je weet welke stijl van koloniaal huis je hebt en wat basiskennis hebt over dit tijdperk in de geschiedenis.

Koloniale huizen in Amerika

Het oosten van de Verenigde Staten heeft een overvloed aan huizen in koloniale stijl. Het koloniale tijdperk in Amerika begon eind 17e eeuw, toen Europeanen de oostkust begonnen te koloniseren, en strekt zich uit tot de Revolutionaire Oorlog, toen de dertien Britse koloniën zich onafhankelijk verklaarden van Engeland.

De koloniale architectuur in de 13 koloniën en wat nu als New England wordt beschouwd, werd beïnvloed door de technieken en stijlen in Groot-Brittannië en in andere delen van Europa. Deze architectuurstijl wordt doorgaans Engelse of klassieke koloniale stijl uit de eerste periode genoemd en gebouwen die in deze stijl zijn gebouwd, hebben steile daken, kleine glas-in-loodramen en een grote centrale schoorsteen. De voorkant van een huis in koloniale stijl is zeer symmetrisch, met de voordeur in het midden en een gelijk aantal ramen aan elke kant.

Andere koloniale architectuurstijlen die je in historische huizen ziet, zijn onder meer:

  • Georgisch
  • Federaal
  • Griekse heropleving

Georgische stijl verschijnt in het begin van de 18e eeuw en wordt beschouwd als de tweede fase van de koloniale architectuur. Het werd beïnvloed door de rijke middenklasse.

Federale stijl ontstond kort na 1776 en was de dominante stijl van de nieuwe Republiek. De stijl kwam veel voor in welvarende havensteden aan de oostkust, zoals Boston, New York, Philadelphia en Savannah. Woningen gebouwd in deze stijl waren nog steeds symmetrisch, met een lichter en delicater karakter.

Overheidsgebouwen in gebieden als Philadelphia en Washington D. C. zijn goede voorbeelden van de Griekse heroplevingsarchitectuurstijl, beïnvloed door oude Griekse tempels. Veel van de majestueuze zuidelijke plantageherenhuizen met hun elegante zuilen weerspiegelen deze stijl ook.

Koloniale kleuren

Als u uw historische huis wilt restaureren met verfkleuren die overeenkomen met de kleuren die oorspronkelijk werden gebruikt toen het huis werd gebouwd, moet u eerst proberen vast te stellen in welke koloniale stijl uw huis is.

Klassieke koloniale verfkleuren

Klassieke koloniale verfkleuren omvatten bescheiden aardetinten zoals wit, roomgeel, amandel, oker, roodbruin, donkerbruin, beige, taupe en gedempt groen. Deze kleuren waren gebruikelijk omdat de pigmenten voor de kleurstoffen afkomstig waren van natuurlijke hulpbronnen zoals planten, aarde en mineralen.

Georgische verfkleuren

De rijkere, meer welvarende huizen in Georgische stijl lieten hun status zien met een reeks grijze, blauwe en perzikkleurige verfkleuren die werden geaccentueerd met diepe, rijke kleuren, zoals goud, bordeaux en marineblauw. Blauw pigment was zeldzaam en daarom duurder, waardoor het de kenmerkende kleur werd voor koloniale huizen uit de hogere klasse.

Federale verfkleuren

De lichtere en delicatere huizen in federale stijl werden ook gekenmerkt door lichtere en bleke verfkleuren zoals crèmes, saliegroen, pompoenen, gedempte blauwtinten en steenachtige grijstinten. Voor het interieur zijn helderdere kleuren gebruikt met contrasterende bleke randen in wit of gebroken wit.

Griekse Revival verfkleuren

De buitenkant van Griekse revivalhuizen was doorgaans wit, gebroken wit, grijs of oker geschilderd, wat de natuursteen van Griekse tempels nabootste. De buitenschermen zijn geschilderd in contrasterend donkergroen of zwart. Het interieur is geschilderd in rijke tinten goud en groen.

Historisch huisonderzoek

Als je in een historisch huis woont, kun je misschien aanwijzingen vinden over welke soorten kleuren oorspronkelijk in je huis zijn gebruikt.

Originele verfkleuren kunnen onder veel verflagen verborgen zijn. Probeer indien mogelijk vervangbare sierelementen te verwijderen, zoals kroonlijsten, deurbeslag, trapbekleding of een deel van een kroonlijst om verborgen kleuren bloot te leggen. Mogelijk kun je ook de buitenste verflagen in de hoeken van muren of ramen doorknippen om een kijkje te nemen naar wat eronder zit.

Inspiratie vinden voor authentieke koloniale stijl

Als je ergens in de buurt van Williamsburg, Virginia woont, wil je misschien het historische gedeelte van deze koloniale stad bezoeken. Het historische gebied beslaat ruim 300 hectare vol originele gebouwen en gereconstrueerde winkels en huizen die er nog precies zo uitzien als in de koloniale tijd. Er is geen betere manier om authentieke voorbeelden van huizen in koloniale stijl te vinden en authentieke kleurlandschappen uit die periode te bekijken.

Aanbevolen: