13 tips voor seizoensdecoratie: passend bij de natuur

Inhoudsopgave:

13 tips voor seizoensdecoratie: passend bij de natuur
13 tips voor seizoensdecoratie: passend bij de natuur
Anonim
Rode kerstversiering
Rode kerstversiering

Seizoensdecoratie is een geweldige manier om de inrichting van je huis te veranderen en fris te houden. Je hoeft niet veel tijd of geld te besteden aan het inrichten van je huis volgens de seizoenen, en het is een geweldig project waar je in de loop van een paar jaar aan kunt werken.

Decoreren voor de seizoenen

Als je wilt decoreren voor de lente, zomer, herfst en winter, laat je dan leiden door de buitenwereld. Als je het een uitdaging vindt om je hele huis rond een seizoen te veranderen, concentreer je dan op een paar kamers, zoals de keuken, de badkamer of de eetkamer. Vergeet niet dat een paar veranderingen een groot verschil zullen maken.

Een van de beste dingen van seizoensdecoratie is dat je al je decoratieartikelen tevoorschijn ha alt en neerzet. Voor veel mensen is het uitbrengen van seizoensversiering hetzelfde als het begroeten van oude vrienden. Ze worden herinnerd aan gelukkige tijden en de mensen om hen heen.

Hieronder volgen enkele seizoensgebonden decoratie-ideeën. De sleutel tot geweldige seizoensdecoratie is om je eigen fantasie te gebruiken en te werken rond de behoeften van je gezin en je budget.

Lentedecoratie

Als de lente terugkeert na een lange winter, kan het lijken alsof de wereld herboren is. Luister naar wat er in Moeder Natuur gebeurt en help je huis voor het seizoen te versieren.

Afbeelding
Afbeelding

Voeg wat bloemen toe

Plant wat bloeiende planten en zet verse bloemen in vazen. Als je niet van echte bloemen houdt, probeer dan kunstmatige bloemen. Kunstbloemen zien er niet meer zo nep uit. Combineer dit met een paar glazen of heldere vazen en schalen, en zet wat tuin- of bloemenboeken neer als decoratie. Zet potten met kleurrijke bloemen op uw voor- of achterveranda om het effect af te maken.

Verwissel stoffen

Overweeg om kussens en vloerkleden te vervangen door een lichtere, meer pastelkleur. Je kunt je sierkussens vervangen of er een hoes voor kopen. Vervang je zware raamhangers door lichtere exemplaren om meer licht binnen te laten, en terwijl je toch bezig bent, verander je raamhangers in een lichtere kleur met een bloemmotief. Om de nieuwe look door het hele huis te dragen, kun je je handdoeken en beddengoed vervangen door lichtere, meer pastelkleuren.

Zomerdecoratie

Er verandert niet veel tussen de lente en de zomer, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen.

Een permanente ventilator toevoegen

Koop plafondventilatoren. Een stil draaiende ventilator zorgt voor zowel een welkom briesje als een sfeer van warmte en luie zomerdagen. Je kunt nu allerlei designervormen en -kleuren krijgen. Hoewel kwaliteitsplafondventilatoren misschien duurder zijn, zullen je ventilatoren er beter uitzien en langer meegaan als je goede merknamen koopt.

Voeg wat kleur toe

Voeg een sterkere, helderdere kleur toe aan je kleurenschema, zoals geel. Probeer enkele consoles te schilderen, zodat ze als kleine planken kunnen dienen die met de seizoenen mee kunnen draaien, terwijl je een paar snuisterijen en andere spullen kunt bewaren. Als je wilt, kun je een paar Onafhankelijkheidsdag-items toevoegen aan je decoratiethema. Het hoeft niet veel te zijn, misschien een groep rode, witte en blauwe kaarsen.

Herfstdecoratie

De scherpere en koelere temperaturen in de herfst drijven mensen naar binnen, op zoek naar comfort. Profiteer hiervan met deze tips.

Voeg wat zwaardere stoffen toe

Haal je dikkere dekens en dekbedden tevoorschijn. Drapeer ze over stoelen en banken of quiltrekken. Leg lichtere dekens weg, vervang uw beddengoed en handdoeken en leg zwaarder gekleurde kussens en vloerkleden neer. Terwijl je toch bezig bent, verander je je valenties in een donkerdere, rijkere kleur om de kamer een gezellig gevoel te geven.

Verdiep je kleur en textuur

Voeg rode, oranje en bruine tinten toe aan je decoratieschema. Vervang zomerkleuren en snuisterijen door kleuren in een warmer kleurenpalet. Haal de koperen, koperen of ijzeren versieringen tevoorschijn en plaats ze in groepjes in de kamer. Voeg ook een paar natuurlijke accenten toe, zoals bladarrangementen of dennenappeltrossen.

Winterdecoratie

De winter is gemaakt om het hele gezin dichtbij elkaar te brengen. Probeer deze tips om ze welkom te heten.

Creëer wat sfeer

Gebruik kruidenaromatherapieproducten zoals basilicum, rozemarijn of den om een mooie geur toe te voegen. Verander uw verlichting door tafellampen en vloerlampen toe te voegen, zodat u activiteiten kunt doen met goede verlichting. Reorganiseer uw meubels rond een open haard en leg er een stapel verweerde houtblokken bij, klaar om op elk gewenst moment te worden verbrand.

Krijg de vakantiestemming

Terwijl het decoreren van de wintervakantie steeds extravaganter wordt, kun je een paar details aan je huis toevoegen om in de vakantiestemming te komen. Een paar lichtsnoeren, wat verse dennentakken of een krans zijn misschien alles wat je nodig hebt. Als je kinderen hebt, moet je misschien wat meer decoreren.

Tips voor seizoensdecoratie

  • Als je besluit je interieur aan te passen aan de seizoenen, berg de spullen dan op de juiste manier op. Zet uw spullen op een plek waar u ze gemakkelijk kunt bereiken. Bewaar ze in een grote plastic container, zoals een Rubbermaid- of Tupperware-container. Verpak kleinere voorwerpen zorgvuldig, zodat ze niet kapot kunnen gaan. Als je ze in een garage, kelder of zolder bewaart, zorg er dan voor dat de plastic bak insecten en vuil buiten houdt.
  • label uw dozen volgens het seizoen.
  • Voeg helemaal bovenaan een inventarislijst toe, zodat je niet per ongeluk dingen koopt die je al hebt.
  • Veel seizoensdecoratie heeft te maken met veranderende decoratiekleuren. Als je normaal gesproken met blauw decoreert, probeer dan lichtere blauwtinten in de lente en zomer en sterkere, donkerdere blauwtinten in de herfst en winter.
  • Als je voor een snelle seizoenswisseling gaat, gebruik dan bloemen en bladeren (nep en echt) op basis van het seizoen. Je kunt tulpen en narcissen proberen in de lente, zonnebloemen in de zomer, gedroogde grassen of asters in de herfst en kerststerren in de winter.

Ga niet overboord

Onthoud dat je met seizoensdecoratie voortdurend dingen aan het veranderen bent. Ga niet te gek met kamerkleuren of grote accentstukken; ze kunnen jaar na jaar terugkeren, maar ze zullen te moeilijk zijn om te reproduceren of te elimineren als de seizoenen veranderen. Met slechts een paar details hier en daar is het mogelijk om een seizoenssfeer te creëren die volkomen natuurlijk is.

Aanbevolen: