12 gewone huishoudelijke artikelen die als kinderspeelgoed kunnen worden gebruikt

Inhoudsopgave:

12 gewone huishoudelijke artikelen die als kinderspeelgoed kunnen worden gebruikt
12 gewone huishoudelijke artikelen die als kinderspeelgoed kunnen worden gebruikt
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Huishoudelijke artikelen die als speelgoed kunnen worden gebruikt, lijken misschien alledaags, maar als je een kind hebt met een actieve verbeeldingskracht, kunnen deze objecten deze naar andere werelden transporteren terwijl ze essentiële levensvaardigheden opbouwen!

Bekijk deze reguliere items die kunnen worden omgezet in goedkoop peuterspeelgoed, en hoe je er geweldige activiteiten van kunt maken.

Papieren handdoek- en toiletpapierbuizen

Afbeelding
Afbeelding

Het is verbazingwekkend hoe verleidelijk deze kartonnen producten kunnen zijn! Kinderen halen ze letterlijk uit de prullenbak of trekken al het papier eraf om bij deze volkomen eenvoudige papieren pijp te komen. Waarom? Dit kunnen een verrekijker, een microfoon, een drumstok of een zwaard zijn!

Voor ouders die deze gewone spullen willen veranderen in goedkoop peuterspeelgoed, kun je overwegen om je kinderen te helpen met het maken van zelfgemaakte verrekijkers of regenboogregenstokken! Je kunt ook een doe-het-zelf-vogelvoeder maken, zodat je kinderen de verrekijker goed kunnen gebruiken.

Plastic waterflessen

Afbeelding
Afbeelding

Plastic flessen zijn een ander typisch huishoudelijk artikel waar kinderen dol op zijn. Het beste van alles is dat deze items leuk lijken, met of zonder iets erin. Ouders kunnen jetpacks voor frisdrankflessen, sensorische flessen, doe-het-zelf-compostbakken en nog veel meer maken.

Dozen

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen met een peuter weet dat de doos veel beter is dan de rommel die je erin kunt vinden! Deze magische container kan veranderen in een auto, een raketschip en zelfs een kasteel.

Voor de ouders die het meeste uit dit item willen halen, overweeg om wat wasbare stiften te pakken en je kinderen hun hart te laten kleuren. Je kunt ook robotkostuums, tunnels, vliegtuigen en andere items maken die hun verbeelding kan bedenken.

Bezems

Afbeelding
Afbeelding

Mijn zoon is GEOBSESSEERD met onze bezem. Wij vegen dagelijks de tuin. Ik begrijp deze obsessie niet helemaal, maar omdat we van Montessori houden, was het gemakkelijk om van dit felbegeerde huishoudelijke artikel een manier te maken om de grove motoriek en coördinatie op te bouwen en zelfs zelfzorg te bevorderen.

Het enige wat je nodig hebt is een schone bezem, wat nepbladeren van je plaatselijke handwerkwinkel en schilderstape. Maak vormen op de vloer met tape, strooi de bladeren overal en laat je peuter de bladeren in de daarvoor bestemde ruimtes vegen.

Keukengerei

Afbeelding
Afbeelding

Het blijkt dat enkele van de meest grappige huishoudelijke artikelen in je keuken staan! Kinderen kunnen zich voordoen als chef-kok of drummer. Ze kunnen deze items ook meenemen en deelnemen aan verschillende soorten waterspelen.

Het beste deel: je hebt waarschijnlijk een eindeloze voorraad keukenartikelen die je nooit gebruikt, waardoor ze de perfecte dingen zijn om te transformeren in goedkoop peuterspeelgoed.

Handige hack

Een van mijn favoriete activiteiten is gedroogde pasta. Als je in de supermarkt bent, pak dan een paar dozen pasta in verschillende vormen en kleuren. Ga dan naar huis en pak een paar plastic bekers, een grote mengkom, een pollepel, een tang en houten lepels. Laat uw peuters de verschillende soorten pasta overbrengen en sorteren met behulp van hun verzameling keukengerei. Zorg ervoor dat u toezicht houdt!

Spuitflessen

Afbeelding
Afbeelding

Spelen met spuitflessen stimuleert niet alleen de fijne motoriek, maar leert ook levensvaardigheden! Vul een fles met water en laat je kleintjes de planten water geven, de ramen schoonmaken en de tafels schoonvegen.

Als je het niet erg vindt om een kleurrijke puinhoop te hebben, pak dan een paar flessen en combineer kleurstof en water in elk flesje. Leg vervolgens wat slagerpapier op een vloer die gemakkelijk schoon te maken is en laat ze spuitkunst op maat maken! Dit is ook een geweldige manier om uw kinderen kleuren te leren.

Dekens

Afbeelding
Afbeelding

Is er iets beters dan een dekenfort? Deze typische kinderactiviteit bestaat niet voor niets al generaties lang: de wereld kan overweldigend zijn, maar een kleine, warme en gezellige ruimte kan kinderen kalmeren en hen helpen zich veilig te voelen. Het plaatst ook alles op hun niveau.

Verfborstels

Afbeelding
Afbeelding

Het is grappig -- zelfs als er niets op zit, zijn kinderen dol op penselen. Deze miniversies van een bezem zijn perfect voor kleine handen. Ouders kunnen hun kinderen laten pronken met hun innerlijke Picasso of ze kunnen een emmer of water en een verzameling penselen en rollers pakken en hun kinderen het trottoir laten schilderen.

Op een warme zomerdag kunnen ze zich hierdoor urenlang vermaken en dankzij de kracht van de zon is er altijd ruimte op hun canvas!

Solobekers

Afbeelding
Afbeelding

Wie zei dat groter beter is, had duidelijk een peuter op sleeptouw! Het stapelen van bekers is een geweldige manier om de fijne motoriek van een kind te ontwikkelen en de concentratie te verbeteren, waardoor solo-bekers een goede keuze zijn voor een regenachtige dag. Laat ze torens maken om mee te spelen of gebruik deze stapels als geïmproviseerde bowlingkegels!

Pantry-artikelen

Afbeelding
Afbeelding

Is het je ooit opgevallen dat die overdekte speelruimtes voor kinderen altijd een minimarkt lijken te hebben? Deze verbeeldingsruimtes bieden kinderen de mogelijkheid om te socialiseren, creatief te spelen en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Gelukkig, als je een van deze openbare ruimtes niet kunt bereiken, heb je een markt in je eigen keuken!

Pak een boodschappentas en laat je kinderen spullen shoppen, producten ordenen en zelfs de schappen aanvullen na het winkelen. Beter nog, geef ze een lijst met ingrediënten voor je diner, laat ze boodschappen doen en laat ze dan aan de slag gaan om een meesterkok te worden! Meten, mixen en gieten zijn allemaal geweldig voor het ontwikkelen van de fijne motoriek en ze kunnen ze tegelijkertijd wiskunde leren.

Moet weten

Zorg ervoor dat je toezicht houdt op deze activiteiten. Als voorwerpen open zijn, is de kans groot dat kleine handjes erin grijpen. De beste manier om verstikking en grote rommel te voorkomen, is door ze tijdens de activiteit goed in de gaten te houden.

Alles in je kast

Afbeelding
Afbeelding

Verkleed een andere klassieke kinderactiviteit waarvoor geen grote doos met kostuums nodig is. Kinderen houden ervan om de mensen na te bootsen van wie ze het meest houden - en dat ben jij! Pak een van die handige kartonnen dozen en vul deze met oude overhemden, hoeden, sjaals, sieraden, portemonnees, portemonnees en alles wat ze maar leuk vinden!

Dit kan hun fantasiespel verbeteren, hun communicatieve vaardigheden vergroten en je misschien zelfs een kijkje in de toekomst geven.

Bepaalde huishoudelijke artikelen mogen niet worden gebruikt als goedkoop peuterspeelgoed

Afbeelding
Afbeelding

We willen allemaal dat onze kinderen zich vermaken, maar bepaalde items zijn niet ideaal voor peuters. Gebruik deze huishoudelijke artikelen niet als peuterspeelgoed:

  • Huisdierspeelgoed: We houden van onze dieren, maar hun mond herbergt veel bacteriën. Als uw pup een kauwer is, kunnen sommige van deze voorwerpen ook scherpe randen hebben.
  • Potten en pannen:Ik herinner me dat ik als kind met potten en pannen speelde en waarschijnlijk zeer onaangename concerten gaf met mijn broers en zussen voor onze moeder. Deze voorwerpen zijn onschadelijk als ze op de grond liggen, maar zodra een kind het als speelgoed ziet, weerhoudt niets hem ervan om het van het fornuis te trekken als het gevuld is met kokend water of heet voedsel. Houd het in plaats daarvan bij items die niet op het fornuis of in de oven worden gebruikt.
  • Sleutels: Je overgrootmoeder heeft je waarschijnlijk een set sleutels gegeven om mee te spelen en je hebt het overleefd, maar deze items zijn niet alleen vies, ze hebben vaak ook scherpe randen en zijn gemaakt van gevaarlijke metalen (indien geconsumeerd), dus ze moeten worden vermeden. En wilde je echt dat dat specifieke item weg zou lopen en nooit meer gevonden zou worden?
  • Lotionflessen en babydoekjes: Kinderen lijken altijd aangetrokken te worden tot deze items, en hoewel het afgeven ervan om ze kalm te houden tijdens het verschonen van luiers onschuldig lijkt, is dat niet zo wil dat uw kinderen deze producten later in handen krijgen en in hun mond stoppen.
  • Afstandsbedieningen: Niet alleen is dit een ander item dat je niet wilt laten ronddwalen, maar deze huishoudelijke voorwerpen bevatten batterijen, die je niet wilt laten loskomen en eindigen in de mond van je kleintje.
  • Pocket Change: Hoewel munten misschien onschuldig lijken, vormen deze items een nietsvermoedend verstikkingsgevaar.
  • Magneten/Magnetische voorwerpen: Dit is een ander voorwerp waarmee de meesten van ons het spelen hebben overleefd, maar aangezien kinderen graag dingen in hun mond stoppen, zijn zij het laatste wat je wilt een handvol eten. Als deze items worden gegeten, kunnen ze gevaarlijke perforaties veroorzaken en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Spelen met huishoudelijke voorwerpen kan de ontwikkeling van uw kind stimuleren

Afbeelding
Afbeelding

Wat we het leukste vinden aan dit goedkope peuterspeelgoed is dat het de ontwikkeling van je kind kan helpen. Onderzoekers hebben ontdekt dat het spelen van objecten "bevorderlijk kan zijn voor het leren van objecteigenschappen en -functies, het verwerven van motorische vaardigheden en groei in cognitieve, sociale en taaldomeinen."

Met andere woorden: huishoudelijke artikelen die als speelgoed kunnen worden gebruikt, zijn een fantastische keuze, dus wees creatief en laat de fantasie van uw kinderen de vrije loop!

Aanbevolen: