Hoe voetbalspelers op de middelbare school kunnen worden gerekruteerd

Inhoudsopgave:

Hoe voetbalspelers op de middelbare school kunnen worden gerekruteerd
Hoe voetbalspelers op de middelbare school kunnen worden gerekruteerd
Anonim
Vrijdagavond voetbal
Vrijdagavond voetbal

Gerekruteerd worden om te spelen in het universiteitsvoetb alteam van je dromen kan een heel grote, zelfs onbereikbare droom lijken. Er is echter goed nieuws. Als je bereid bent er tijd, moeite en hard werk in te steken, heb je misschien een kans om universiteitsvoetbal te spelen. Je moet bereid zijn je te wijden aan het spelen van serieus voetbal en tegelijkertijd uitblinken in je academische lessen om het te maken als universiteitsvoetballer.

Wat ervoor nodig is

Veel jongeren willen universiteitsvoetbal spelen. Voetballers kunnen niet alleen hun atletische dromen nastreven, maar voetballers die aan grote universiteiten spelen, verdienen ook studiebeurzen voor hun atletische inspanningen. Het beste wat je kunt doen is hard werken, zowel op het veld als in de klas, en ervoor zorgen dat je een goede relatie onderhoudt met je middelbare schoolcoach.

Haal uw coach aan boord

De beste manier om op dit beurstraject te komen, is door ambities te bespreken met de voetbalcoach van de middelbare school. Ouders en hun leerlingen moeten al in het eerste jaar een afspraak maken met de coach om feedback te krijgen over deze mogelijkheid. Het is belangrijk om te beseffen dat hogescholen strikte regels hebben met betrekking tot het contact dat een universiteitscoach met een speler mag maken. Daarom speelt de middelbare schoolcoach een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat uw tiener al vroeg opgemerkt wordt.

Prestaties en vaardigheden

Hoewel je een uitstekende voetballer moet zijn om door een universiteitsvoetbalcoach te worden gerekruteerd, hoef je zeker niet de ster van je team te zijn. Als de coach denkt dat je goed in zijn team kunt spelen, kan hij je rekruteren. De sleutel is om hem te laten zien wat je kunt doen en hoe toegewijd je bent.

Probeer je vaardigheden objectief te laten evalueren door je coach of andere vertrouwde medewerkers van de atletiekafdeling van je middelbare school, en vraag vervolgens om hulp bij het verbeteren van al je zwakke punten ruim vóór het rekruteringsproces op de universiteit. Bereid jezelf voor op succes door onderweg hard te werken. Op die manier hoef je, als het erop aankomt, niet gestrest te zijn.

Academici tellen

Studenten die een voetbalbeurs willen verdienen, kunnen niet voorbijgaan aan hun atletische vaardigheden. College football-scouts verwachten dat een student minimaal cijfers ha alt in al zijn lessen. ACT- en SAT-scores zijn net zo belangrijk. Zelfs als je college ball speelt, moet je nog steeds collegelessen volgen en slagen om in aanmerking te blijven komen. Bovendien stelt de NCAA GPA- en academische vereisten. Ontmoet regelmatig je studieadviseur om je te helpen een spelplan op te stellen voor je lesrooster en cijfers.

Vergeet niet dat beurzen zeer competitief zijn. Voetbal is een 'head count'-sport, wat betekent dat de NCAA elke hogeschool beperkt tot het contracteren van 25 nieuwe eerstejaars voetballers voor studiebeurzen per jaar, als ze het voorgaande jaar de volledige 25 beurzen heeft gebruikt. En als je in de bubbel zit als het gaat om toelating tot een universiteit, kan het helpen om gerekruteerd te worden voor het voetb alteam als je blijk hebt gegeven van een sterke interesse in de universiteit; je moet echter academisch gezien nog steeds heel dichtbij zijn om de cut te halen.

Buitenschoolse activiteiten

Hoewel het spelen van universiteitsvoetbal onmiskenbaar veel van je tijd in beslag neemt, kun je toch tijd vrijmaken om betrokken te raken bij andere dingen die je interesseren op school. Hoe getalenteerd je ook bent als voetballer, het is nog steeds belangrijk om universiteiten te laten zien dat je een veelzijdige student bent. Of je nu voor het jaarboek schrijft of zingt bij de Glee Club, je zult echt indruk maken op het toelatingsbureau van potentiële universiteiten als je initiatief toont door deel te nemen aan meer onderdelen van je school dan alleen academici en atletiek. Buitenschoolse activiteiten geven uw interesses aan en kunnen zowel hard werken als toewijding laten zien.

De ranking van een school telt

Bepaalde middelbare scholen worden consequent hoger gerangschikt dan andere, omdat ze een sterk voetbalprogramma hebben en concurreren met andere topscholen. Deze scholen worden soms eerst gescout, omdat universiteitscoaches op zoek zijn naar rekruten. Omdat geweldige coaches van middelbare scholen naar bepaalde broeinesten en scholen met sterke teams kunnen worden getrokken, helpen ze bij het opleiden van 'blue chip'-spelers. Deze topatleten op de middelbare school blijken echter niet noodzakelijkerwijs uitstekende universiteitsspelers te zijn, en je kunt op elke middelbare school worden gerekruteerd.

Hoe u opv alt

Sommige voetballers op de middelbare school hebben een voorsprong omdat ze in een hooggeplaatst voetb alteam op de middelbare school mogen spelen. Een dergelijk voordeel laat universiteitsrecruiters er al van op de hoogte zijn, maar dat betekent niet dat u uw eigen sterke punten en voordelen niet net zo goed voor u kunt laten werken. Wees proactief, zelfs als u nog niet verwacht dat de recruiters bij u aan de deur zullen komen kloppen.

Speel goed

Speel zo goed als je kunt bij elk spel, zelfs als je geen verwachting hebt bezoekers of potentiële recruiters te ontvangen. Wat doe je als je niet deelneemt aan een hoogstaand voetbalprogramma op de middelbare school? Het antwoord is simpel: als je de drive en het atletische vermogen hebt, zullen de recruiters komen. Dit betekent dat je het vrijdagavond goed moet doen en opgemerkt moet worden door de lokale media. Als je een buzz kunt creëren en je vervolgens kunt laten fotograferen en op video kunt opnemen, ben je goed op weg om ervoor te zorgen dat scouts van de universiteit je opmerken. Als er voldoende media-aandacht is, zal het werven van abonnementsdiensten uw naam oppikken. College football-scouts abonneren zich op deze diensten en zo kunnen ze je vinden.

Hoogtepuntrol

Neem de tijd en investeer het geld om een hoogtepunt te maken van je prestaties als voetballer op de middelbare school. Als je het eenmaal hebt geperfectioneerd, stuur dan een kopie naar de coaches van de hogescholen waar je het liefst wilt spelen, idealiter direct na je juniorseizoen. Een molen die een sterk atletisch vermogen laat zien, zal waarschijnlijk enige interesse wekken, en je kunt ervoor kiezen om hem in plaats daarvan tijdens je laatste jaar te verzenden.

Alleen kampen op uitnodiging

Invite-only kampen worden gehouden in de zomer vóór het laatste jaar van voetballers op de middelbare school. Doe je best om ze bij te wonen om het rekruteringsproces te starten, want ze zijn een manier om echt opgemerkt te worden. Sommige kampen zijn Elite11, Ultimate 100 Camp en Nike Camp. Als een coach al interesse in je heeft getoond, kun je ervoor kiezen om naar een kamp op die school te gaan om je vaardigheden verder te laten zien. Als je naar een kamp gaat op de universiteit van je keuze, krijg je ook een idee hoe het leven op de campus eruit zal zien.

Mediakit

Gerekruteerd worden betekent een gezamenlijke inspanning leveren om die voetbalbeurs binnen te halen. In de meeste gevallen kan het nodig zijn dat er een mediakit voor de speler wordt gemaakt. Een mediakit moet het volgende bevatten:

  • Een persoonlijke brief aan de universiteitsvoetbalcoach waarin hij interesse toont in zijn programma
  • Een biografie met details over academische prestaties en voetbalstatistieken
  • Een dvd van hoge kwaliteit met minimaal twee volledige voetbalwedstrijden
  • Een kopie van het speelschema van het huidige seizoen
  • Volledige contactgegevens, inclusief de namen van de ouders en spelers, adres, telefoonnummers en e-mailadressen

Spelerwebsite

Maak een online website of op zijn minst een online wervingsprofiel dat is gewijd aan uw vroegere en huidige ervaringen met voetbal. Op de website staat:

  • Foto's van jou in je uniform.
  • Delen van je hoogtepuntrol
  • Een persoonlijke verklaring waarin je uitdrukt wat je denkt over voetbal
  • Een korte biografie die uitdrukt wie je bent als persoon en wat je hoopt te bereiken
  • Een samenvatting van al je andere buitenschoolse activiteiten
  • Academische prestaties
  • Prijzen en atletische prestaties

Vraag een van je huidige of voormalige coaches om goedkeuringsbrieven te schrijven. Zorg ervoor dat het webadres iets is dat gemakkelijk te onthouden is en plaats de link vervolgens bovenaan al uw sociale mediawebsites. Stuur het naar potentiële coaches en update het wanneer je maar kunt.

Bezoek hogescholen en telefooncoaches

Sporters kunnen een onbeperkt aantal onofficiële bezoeken brengen aan toekomstige hogescholen. Als je echt geïnteresseerd bent in een bepaald programma, probeer dan je interesse te tonen en kom langs om met de coaches op de universiteit te praten. Dit is het meest effectief nadat u de mediakit naar de universiteitscoach heeft gestuurd. Het is ook een goed idee om universiteitscoaches het hele seizoen door middel van persoonlijke telefoontjes van een ouder aan uw interesse te herinneren. Wees hartelijk, beleefd en oprecht bij elke communicatie; volharding loont, zolang het niet ten koste gaat van vervelend zijn.

Maak van elk spel het beste

Als je eenmaal je hoed in de ring hebt gegooid om als een van de voetbalrekruten van de middelbare school te worden beschouwd, kun je verwachten dat scouts komen opdagen om je te zien spelen. Ze vertellen je meestal niet dat ze komen, omdat ze je echte jij willen zien. Zorg er daarom voor dat elke game absoluut de beste is. Vermijd elk conflict met de coach en spelers, want je weet nooit wie er meekijkt. Zelfs als je de beste speler bent, levert slechte sportiviteit je geen punten op bij universiteitscoaches. Ze willen in de herfst niet met een moeilijke speler te maken krijgen.

Het wervingsproces voor universiteitsvoetbal

Houd er rekening mee dat u zich moet houden aan de regels die NCAA heeft opgesteld als het gaat om het wervingsproces. Ga nooit mee met een coach die hem niet respecteert, en neem gerust contact op met de organisatie als je niet zeker weet of een actie goed of gepast is.

Er zijn vier periodes die deel uitmaken van het rekruteringsproces voor universiteitsvoetbal, zoals vastgesteld door de NCAA:

De contactperiode

Je bevindt je officieel in het rekruteringsproces als je als student meer dan één keer gecontacteerd wordt door de voetbalcoach van een universiteit. Tijdens deze fase van het wervingsproces, die de contactperiode wordt genoemd, kan de voetbalcoach ervoor kiezen om de potentiële studentenrekruut en zijn familieleden te bezoeken.

De evaluatieperiode

Tijdens de evaluatieperiode kan de coach ervoor kiezen om trainingen en wedstrijden bij te wonen waar de student speelt. Voel je echter niet gekleineerd als een coach op bezoek komt om je te zien spelen, maar niet met je praat. Dat is gewoon de manier waarop het gaat. Het is een coach niet toegestaan om tijdens de gehele evaluatieperiode van het rekruteringsproces met je te praten terwijl hij een school bezoekt om je te zien spelen, maar telefoongesprekken zijn prima gedurende alle fases.

De rustige periode

Dit is het deel van het rekruteringsproces waar je het college van de coach kunt bezoeken die je misschien hoopt te rekruteren voor zijn tijd. Tijdens de Stille Periode mag de coach met je praten terwijl je de campus bezoekt, en het is volkomen acceptabel dat je hallo zegt en een praatje maakt met de coach. Hiermee toon je je interesse en krijg je een beter idee van hoe de universiteit er echt uitziet.

De dode periode

Hoewel dit deel van het proces nogal morbide klinkt, is het volkomen pijnvrij. De Dead Period vindt plaats tijdens het bowl-seizoen en tijdens deze periode is persoonlijke rekrutering niet toegestaan. De universiteitscoach heeft geen enkel persoonlijk contact met de studentatleet. Het is echter prima dat u tijdens deze periode telefonisch contact opneemt met de coach.

Wat u de recruiter moet vragen

Als je de school bezoekt of bezoek krijgt van een geïnteresseerde recruiter, ben je misschien een beetje geïntimideerd. Probeer dat niet te zijn. Houd er rekening mee dat een voetbalrecruiter aan uw kant staat. Hij wil eigenlijk precies de sterspeler vinden die hij kan contracteren om in zijn team te schitteren. Als jij die persoon bent, zul je hem blij maken. Haal dus diep adem en probeer de voetbalcoach van de universiteit bij een volledig gesprek te betrekken. Hier zijn enkele vragen die u wilt stellen:

  • Op welke positie zou je willen dat ik speel als ik gerekruteerd zou worden?
  • Hoeveel spelers heb je in totaal?
  • Hoeveel eerstejaars zullen er waarschijnlijk in het team zitten?
  • Kun je meer uitleggen over hoe je trainingsschema eruit ziet?
  • Hoeveel speeltijd zou het voor mij realistisch zijn om in mijn eerste jaar te hebben?
  • Wat voor soort gemeenschapsactiviteiten organiseert of organiseert u?
  • Welke soorten studiebeurzen worden doorgaans aangeboden aan nieuwe eerstejaars atleten?

De situatie van elke student is uniek. Wees niet verlegen om alles te vragen wat in je opkomt. Zolang het oprecht en beleefd wordt gesteld, is geen enkele vraag verboden.

Opvolging met een recruiter

Misschien voel je je euforisch als je eindelijk opgemerkt wordt en een recruiter bij een spel aanwezig is om je te zien spelen. De reis begint echter nog maar net en het laat zien dat je initiatief hebt als je proactief bent in de manier waarop je contact opneemt met een recruiter van een universiteitsvoetbal.

Schrijf een brief

Nadat een recruiter van een universiteitsvoetballer interesse in je heeft getoond, is het een goed idee om een vervolgbrief te schrijven om je te bedanken. Druk in de brief uw oprechte dankbaarheid uit en vermeld vervolgens eventuele andere triomfen, onderscheidingen of sportsuccessen die u mogelijk heeft behaald sinds u voor het laatst met de recruiter hebt gesproken. Als je hem nog niet eerder hebt gesproken, vertel hem dan over de hoogtepunten uit je atletische verleden. Voeg eventuele andere relevante informatie toe en betuig nogmaals uw dank.

Zorg ervoor dat u uw naam, telefoonnummer, fysiek adres en e-mailadres op de brief vermeldt. Als de recruiter u heeft laten weten dat hij de voorkeur geeft aan e-mail of u zijn e-mailadres heeft aangeboden, kunt u ervoor kiezen de brief per e-mail te verzenden, maar anders is het volkomen acceptabel om deze via USPS-post te verzenden. Houd er rekening mee dat u nooit cadeaus mee mag sturen bij de brief; dat is tegen de NCAA-regels!

Tips voor etiquette op sociale media voor spelers

Start sociale media-accounts die alleen aan voetbal zijn gewijd! Voeg coaches en hogescholen toe. Hoewel een coach mogelijk geen contact met u kan opnemen, kunt u wel contact met hem opnemen. Zorg ervoor dat u alle NCAA-regels volgt als het gaat om sociale media. Zoek nooit de persoonlijke of privépagina van een coach op. Betrek recruiters en andere atleten alleen op pagina's die duidelijk zijn gemaakt om over voetbal te chatten. Wees altijd beleefd en laat het kleurrijke taalgebruik achterwege bij elk bericht, zelfs bij privéberichten met uw collega's. Geloof me; ze kunnen tegen je worden gebruikt.

Als je uiteindelijk niet wordt gerekruteerd, gebruik dan nooit je sociale media-account om je hart te luchten. Je kunt ervoor kiezen om te stoppen met het 'volgen' van een school of een atletiekteam dat je niet heeft uitgenodigd om lid te worden van het team, maar dat is alles wat je ooit zou moeten doen. Hogescholen volgen en zoeken tegenwoordig sociale-media-accounts op, en andere scholen die niet het doelwit van je woede zijn, willen misschien nog steeds niet met je omgaan als je publiekelijk andere teams, spelers of scholen vernielt.

Beslissen tussen hogescholen

Sommige zeer gelukkige voetballers van de middelbare school hebben de zware maar bevoorrechte uitdaging om te kiezen tussen twee verschillende hogescholen die hen voetbalbeurzen hebben aangeboden. Als je meer dan één aanbod hebt ontvangen om te voetballen, wil je dankbaar zijn en die ongelooflijke prestatie vieren. Vervolgens wil je deze keuze praktisch maken.

Stel vragen

Aangezien dit allemaal goed nieuws is, aarzelt u misschien om deze aanbiedingen in twijfel te trekken. De rekruteringscoaches verwachten echter absoluut dat de binnenkomende studenten hen zullen bestoken met vragen. U kunt met al uw vragen gerust contact opnemen met de school. Zelfs als je denkt dat je het aanbod van één school niet zult accepteren, wees dan altijd beleefd en behandel elke persoon onderweg met respect. Dat is niet alleen het juiste om te doen, maar je weet nooit wanneer je tijdens het rekruteringsproces naar een school met een lagere prioriteit gaat.

De voor- en nadelen afwegen

Probeer de beslissing objectief te benaderen. Ook al heb je misschien de natuurlijke neiging om om onpraktische redenen naar een bepaalde school te gaan, probeer toch naar het grote geheel te kijken. Je wilt rekening houden met de algemene reputatie van de school, en niet alleen met het voetb alteam. Houd rekening met het volledige bedrag van de beurs die wordt aangeboden, wat uw verwachte gezinsbijdrage aan elke school zou zijn, of extra kosten worden gedekt en of het team er één is die u zowel accepteert als uitdaagt. Maak een lijst met voor- en nadelen en vraag advies aan je coach, je ouders en anderen die je vertrouwt.

Wat je verwacht op de nationale ondertekeningsdag

Nationale Ondertekeningsdag is een spannende dag! Als je voor meer dan één school bent gerekruteerd, is het tijd voor beslissingen. De Nationale Ondertekeningsdag vindt doorgaans plaats op de eerste woensdag van februari, en het is eenvoudigweg de vroegste datum waarop een middelbare scholier een Nationale Intentieverklaring mag ondertekenen om universiteitsvoetbal te spelen aan een universiteit die lid is van de National Collegiate Athletic Association.

Voorbereiding op de nationale ondertekeningsdag

Voordat je een Nationale Intentieverklaring tekent, moet je zeker weten dat je naar de school wilt die het aanbod verlengt en dat je daar wilt voetballen. Je moet van de coach horen dat hij jou in zijn team wil hebben. Je moet ook alle cruciale details kennen over hoe het mogelijk is om naar de school te gaan. Zorg ervoor dat aan de verplichtingen van uw gezin kan worden voldaan en dat uw financiële hulppakket voor u werkt. Als je twijfels hebt, teken dan niet, want het is pas de eerste dag dat je kunt tekenen, en niet de laatste.

Een tijd van feest

Dus je hebt je nationale intentieverklaring ondertekend om op de door jou gekozen universiteit te spelen! Wat nu? Nou ja, dat is het eigenlijk. U maakt uw beslissing eenvoudigweg officieel. Het kan een grote opluchting zijn na jaren van voorbereiding, oefenen, hoop en dromen over de glorie van het universiteitsvoetbal. Alleen al het feit dat die beslissing en eer in steen zijn vastgelegd, kan een enorme opluchting zijn, dus vaak wordt de dag gevierd met een groot feest om de prestatie te vieren.

Media-aandacht

Als je je aanmeldt om universiteitsvoetbal te spelen, zul je waarschijnlijk je naam tegenkomen in lokale of nationale kranten en sportwebsites. Terwijl de meeste universiteitssporten een Nationale Ondertekeningsdag kennen, is de beslisdag van voetbal ieder jaar in februari de beroemdste en het meest gevolgd door fans in het hele land. Het is begrijpelijkerwijs een groot probleem in het leven van een middelbare scholier die strijdt om een atletiekbeurs, en zelfs de media berichten over de resultaten. In het verleden eindigden sommige spelers zelfs met hun eigen persconferenties, zoals toen Antonio Logan-El tekende bij Penn State.

Alternatieve keuzes voor spelers

Niet elke middelbare schoolvoetballer wordt gerekruteerd; zelfs sterspelers blijven soms zonder aanbod zitten. Probeer het niet persoonlijk op te vatten, omdat er zoveel factoren een rol spelen bij de wervingskeuzes. Maak je geen zorgen; dat hoeft niet het einde van je voetbalcarrière te zijn. Er is nog steeds een overvloed aan educatieve en atletische opties voor voetballers die niet worden gerekruteerd om universiteitsvoetbal te spelen.

Walk-On naar universiteitsteams

Je kunt doorstromen naar een universiteitsvoetb alteam als je niet wordt aangenomen voor een sportbeurs. Ja, je mag nog steeds lid worden van het team, maar je hebt geen studiebeurs en moet je studie betalen. Tegelijkertijd wordt van je verwacht dat je al het werk doet dat beursspelers doen en dat je aanwezig bent bij alle wedstrijden en trainingen. Vanwege de uitdagingen is dit geen populaire keuze, maar sommige atleten maken deze keuze zelfs als ze niet worden gerekruteerd door het exacte team waarin ze willen spelen. Houd er rekening mee dat elke universiteit zijn eigen walk-on-beleid heeft, dus neem contact op met de school van je keuze voordat je plannen of aannames maakt.

Speel intramuraal voetbal

Nog een andere optie is om intramuraal voetbal te spelen terwijl je studeert. Veel hogescholen hebben intramurale sporten, waaronder recreatieve voetb alteams voor studenten die spelen uit liefde voor het spel. Het vereist niet het enorme niveau van toewijding, werk en tijd dat het lopen in een competitief universiteitsteam wel vereist. Je kunt nog steeds het spel spelen waar je van houdt, en het biedt veel plezier en beweging.

Focus op andere sporten

Als je naast voetbal ook van andere sporten houdt, kun je ervoor kiezen om je studententijd aan een andere sport te besteden. Als je het geluk hebt om in meerdere sporten vaardig te zijn, kun je er zelfs voor kiezen om beurzen in andere sporten uit te proberen terwijl je probeert als voetballer te worden gerekruteerd. Vanwege de tijd en het werk dat in elke sport zit, is het niet zo gebruikelijk, maar het is wel gedaan. Zorg er wel voor dat je alleen maar probeert en al die moeite besteedt aan sporten die je echt leuk vindt.

Vooruitkijken

Houd er rekening mee dat het beste wat je kunt doen ter voorbereiding op een universiteitsvoetbalster, is werken aan het verbeteren van je voetbalvaardigheden met de hulp van je coach, je uiterste best doen om een uitstekend academisch record bij te houden, en betrokken te zijn bij dingen in uw eigen gemeenschap die u interesseren. Een veelzijdig persoon zijn is uiteindelijk ook wat je aantrekkelijk maakt voor potentiële hogescholen die op zoek zijn naar hun volgende voetbalster en academisch kampioen.

Aanbevolen: