Botercrèmeglazuur bewaren als een bakprofessional

Inhoudsopgave:

Botercrèmeglazuur bewaren als een bakprofessional
Botercrèmeglazuur bewaren als een bakprofessional
Anonim

Hoe lang blijft botercrème houdbaar in de koelkast? Kun je botercrème invriezen? De antwoorden zijn eenvoudig en gemakkelijk, en we hebben alle details.

botercrème glazuur
botercrème glazuur

Je hebt alle voorbereidingen getroffen voor de perfecte taart, maar nu moet je weten hoe je het botercrèmeglazuur bewaart, zodat al je harde werk niet voor niets gaat. Het bewaren van botercrèmeglazuur is vrij eenvoudig en gemakkelijk. Als u een paar basisstappen goed uitvoert, kunt u maandenlang heerlijk glazuur bij de hand hebben.

Botercrème bewaren voor vers glazuur

Er zijn twee manieren om je overgebleven of kant-en-klare botercrèmeglazuur te bewaren: in de koelkast en in de vriezer. Hoewel de zoete topping maximaal twee dagen bij kamertemperatuur kan worden bewaard, is een koude omgeving zoals uw koelkast of vriezer het beste om de versheid te behouden.

Botercrème bewaren in de koelkast

De belangrijkste stap die u moet nemen als u botercrème in de koelkast bewaart, is het opgeklopte genot in een luchtdichte verpakking bewaren. Plastic of glazen containers met goed afgesloten bovenkant zijn het beste.

Zorg ervoor dat u uw bakje botercrème uit de buurt houdt van items in uw koelkast die een sterke geur hebben. Botercrème kan smaken vrij gemakkelijk opnemen, dus probeer die superscherpe geuren zoals tonijn, sterke kazen, spek en groenten zoals broccoli en spruitjes te vermijden. Het laatste dat je wilt is een botercrème met tonijnsmaak op je lekkere taart.

Als je de botercrème op de juiste manier in een luchtdichte verpakking hebt bewaard, blijft hij maximaal een week vers in de koelkast. Daarna is het tijd om te overwegen het in te vriezen of gebruik te maken van de lekkernij.

Botercrème bewaren in de vriezer

Als je de versheid van je botercrème in de koelkast hebt opgebruikt, is het tijd om naar de vriezer te gaan. Het invriezen van botercrème is eenvoudig en het enige wat u hoeft te doen is de versheid te behouden met een goede afdichting. Een luchtdichte container – zelfs dezelfde die wordt gebruikt voor opslag in de koelkast – is geweldig. Een luchtdichte diepvrieszak behoudt echter de versheid en bespaart ruimte in uw vriezer.

  1. Doe de botercrème in een diepvrieszak en zorg ervoor dat deze niet te vol raakt. Je kunt indien nodig meerdere tassen gebruiken.
  2. Verwijder alle lucht uit de zak door er goed in te knijpen of gebruik een rietje om de lucht eruit te zuigen.
  3. Sluit de zak af.
  4. Gebruik je handen om de botercrème van buitenaf plat te drukken, zodat hij plat in de vriezer kan worden bewaard.

Botercrème in de vriezer is maximaal drie maanden houdbaar. Zorg ervoor dat u de dag van opslag noteert, zodat u weet wanneer het tijd is om wat cupcakes te bakken, gewoon om gebruik te maken van uw glazuur.

Moet weten

Na drie maanden is je botercrème nog steeds veilig voor consumptie. Op dit punt kunnen de smaak en textuur echter aangetast worden.

Botercrèmeglazuur ontdooien en opfrissen

glazuur in een mixer
glazuur in een mixer

Als het tijd is om je botercrème tevoorschijn te halen en een cake te vullen of cupcakes met glazuur te maken, zijn er een paar belangrijke stappen die je moet nemen om het glazuur op te frissen. Van de vriezer tot de koelkast en het gebruik van het glazuur, dit is wat u moet doen:

  1. Als uw glazuur in de vriezer wordt bewaard, start u het ontdooiproces in de koelkast de dag voordat u het gaat gebruiken.
  2. Op de dag dat je het glazuur wilt gebruiken, haal je het uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen terwijl je het in de luchtdichte verpakking laat zitten.
  3. Vlak voordat het tijd is om je taart te glazuren of decoraties te spuiten, kun je het glazuur maximaal vijf minuten opnieuw opkloppen in een keukenmixer. Zoek naar tekenen dat er luchtbellen vrijkomen, dat het glazuur groter wordt en dat het op zijn oorspronkelijke donzige zelf begint te lijken.

Snelle tip

Terwijl je de botercrème klopt, kun je de consistentie aanpassen met meer room, suiker of boter.

Een taart versierd met botercrèmeglazuur invriezen

Je hebt van tevoren een hele taart gemaakt - goed gedaan! Nu moet je je lekkernij op de juiste manier invriezen, zodat deze er vers uitziet op de dag dat je er eindelijk in gaat graven. Zo vries je een cake in die al gevuld en versierd is met botercrèmeglazuur:

  1. Begin met het onbedekt invriezen van je cake gedurende minimaal 4 uur. Dit zorgt ervoor dat het glazuur op de beoogde plaats terechtkomt, zodat je al je harde werk niet beschadigt.
  2. Haal je bevroren cake uit de vriezer en wikkel hem stevig in plasticfolie met een laagje aluminiumfolie erop om vriesbrand te voorkomen.
  3. Plaats hem ergens in je vriezer waar hij niet het slachtoffer wordt van vallende pizza's of zware zakken met groenten. Je wilt mogelijke deuken vermijden.
  4. Maximaal een maand bewaren om de versheid van cake en glazuur te behouden.

Snel feit

Je kunt deze methode ook gebruiken om individuele cakeplakken of cupcakes in te pakken om in te vriezen. Stop ze gewoon in een diepvrieszak zodat je ze netjes kunt opbergen zodra ze veilig zijn verpakt.

Een bevroren cake ontdooien, zodat je kunt beginnen met snijden

Het ontdooien van je cake is net zo eenvoudig als het invriezen ervan. U wilt er alleen zeker van zijn dat u een paar belangrijke stappen volgt. Zo ontdooi je een bevroren cake terwijl je glazuur intact blijft.

  1. Voordat je begint met het ontdooien van de cake, maak je al het plastic los dat je er strak omheen hebt geweven. Dit zorgt ervoor dat de verpakking er netjes uitkomt en er geen schade aan je decoraties ontstaat.
  2. Start het ontdooiproces de avond ervoor in de koelkast als je daartoe in staat bent.
  3. Ontdooi de cake vervolgens op kamertemperatuur en maak de verpakking waar nodig los.
  4. Zodra het grotendeels ontdooid is, verwijdert u al het plasticfolie en maakt u zich klaar om in te graven.

Handige hack

Het ontdooiproces van de cake duurt enige tijd, en er zijn niet veel manieren om het te versnellen. Als je het ontdooiproces echt snel wilt laten verlopen, begin dan zo snel mogelijk met ontdooien op kamertemperatuur. Houd er rekening mee dat hierdoor condensvorming op de taart of de wrap kan ontstaan.

Hoe zit het met ingeblikte botercrèmeglazuur?

Het goede nieuws is dat botercrèmeglazuur in blik ongeveer hetzelfde kan worden bewaard, ingevroren en ontdooid als een zelfgemaakte versie. Het enige dat u in gedachten moet houden, is dat in de winkel gekochte glazuur vaak dikker is dan hun zelfgemaakte tegenhangers. Dit betekent dat het invries- en ontdooiproces langer kan duren.

Je zult nog steeds een mixer willen gebruiken om ingeblikt glazuur nieuw leven in te blazen als het tijd is om het op een taart te gebruiken. Zoek gewoon naar die donzige textuur waar we allemaal zo dol op zijn.

Als je het glazuur in de koelkast bewaart, zou de verpakking waarin het zat goed moeten zijn en zal het maximaal een week vers blijven. Daarna wil je het overbrengen naar een diepvriescontainer en het maximaal drie maanden bewaren.

Bevriezen, invriezen of hergebruiken

Alle moeite en ingrediënten die nodig zijn om je botercrème te maken, mogen niet verloren gaan. Als je er niet meteen mee kunt invriezen, weet je nu hoe je het moet bewaren, zodat je het kunt gebruiken wanneer je er klaar voor bent. Het belangrijkste om te onthouden? Proef zo vaak mogelijk, gewoon omdat het kan.

Aanbevolen: