Tips voor het bevroren bewaren van voedsel in een koeler

Inhoudsopgave:

Tips voor het bevroren bewaren van voedsel in een koeler
Tips voor het bevroren bewaren van voedsel in een koeler
Anonim
kampeervoedsel in een koelbox
kampeervoedsel in een koelbox

Elke kampeerder of roadtripper die op weg is naar een meerdaagse excursie, is het raadsel tegengekomen hoe hij voedsel tijdens zijn verblijf levensvatbaar kan houden. Het materiaal en de grootte van de koeler, het type koelmiddel en de opslagkeuzes zijn allemaal van invloed op hoe lang je kunt vertrouwen op de met zuivel verpakte diepvriesschotel die je speciaal voor de gelegenheid hebt gemaakt.

10 manieren om voedsel langer in de koelbox bevroren te houden

1. Gebruik zowel grote als kleine ijsbrokken

Kleine stukjes ijs kunnen een groter oppervlak van uw voedsel bereiken, waardoor het sneller afkoelt. Bij grotere stukken duurt het echter langer om te smelten. Het is het beste om een combinatie van zowel grote als kleine stukken ijs te gebruiken om een evenwicht te vinden, zodat je de eerste avond kunt genieten van koude drankjes, maar de volgende dag nog steeds kunt vertrouwen op die kipspiesjes voor het avondeten.

2. Gebruik bevroren waterflessen

Eenvoudig ijsblokjes is geweldig omdat het gemakkelijk te verkrijgen is en je het in de parkwinkels kunt kopen om er tijdens je verblijf voortdurend aan toe te voegen. Voor uw grotere stukken bevroren materiaal kunt u echter overwegen om waterflessen vóór uw reis in te vriezen. Hoe groter het stuk ijs, hoe langer het duurt om te ontdooien, en het plastic voegt een extra (hoewel niet erg substantiële) isolatielaag toe. Zodra het water is ontdooid, kan het worden geconsumeerd, waardoor efficiënt gebruik wordt gemaakt van de ruimte in de koeler.

3. Bewaar voedsel op volgorde

Lucht is de vijand van jouw oorlog tegen het smelten. Hoe meer lucht er in de koelbox komt, hoe sneller de inhoud zal ontdooien. Zorg er dus voor dat u zo min mogelijk tijd besteedt aan het doorzoeken van de koelbox. Daarom moet u uw ma altijden plannen en ervoor zorgen dat u het voedsel in de volgorde van gebruik bewaart, zodat wat u nodig heeft gemakkelijk toegankelijk is bovenaan de koeler.

4. Laat het water niet weglopen

Zodra je ijs is gesmolten, bewaar je het koude water in de koeler in plaats van het af te tappen. Het heeft een lagere temperatuur dan de lucht die het zou vervangen als je het eruit zou halen, waardoor je inhoud langer koel blijft. Bovendien betekent het bewaren van vloeistof in de koeler dat een groter oppervlak van uw diepvriesproducten in aanraking komt met een koelmiddel. Als je van plan bent het koude water bij je eten te laten, zorg er dan voor dat alles goed afgesloten is.

5. Dichte voedselproducten invriezen

Overweeg om je diepvriesproducten als hun eigen soort ijspakking te gebruiken. Je gaat misschien niet vaak kamperen met grote stukken vlees, maar een kleine bevroren ham fungeert als een uiterst effectief ijspak, bespaart ruimte in de koelbox en vormt de basis voor een heerlijke ma altijd. Het kan zo effectief zijn in zijn hoedanigheid van ijspak dat het kort moet worden ontdooid aan de randen van een kampvuur voordat het wordt gekookt! Bedenk welk voedsel je mee wilt nemen op de camping en beslis wat daarvan kan dienen als koelmiddel.

6. Kies uw koeler zorgvuldig

Het soort koelbox dat je nodig hebt, hangt tot op zekere hoogte af van hoe lang en waar je naartoe reist.

  • Als je slechts lichte spullen voor een korte periode wilt opbergen, is een piepschuim of geïsoleerde koeltas prima. De LIFOAM 30-Quart piepschuimkoeler is perfect voor dagtochten zoals picknicks of dagen op het strand, en eenvoudige koelers met zachte zijkanten zoals de Ozark Trail 12 Can Soft Side Cooler, hoewel voornamelijk bedoeld voor drankjes, zullen ook werken voor kortere reizen.
  • Als je in de loop van meerdere dagen aanzienlijke ruimte en duurzaamheid nodig hebt, wil je plastic of zelfs roestvrij staal kopen en meer aandacht besteden aan de beoordelingen van de ijshouders en de kwaliteit van de dekselafdichting. Hoe langer je kampeert, hoe belangrijker de dekselafdichting wordt, want als je de koelbox in de loop van vijf dagen keer op keer opent, wil je er zeker van zijn dat er geen overtollige lucht binnendringt. De Coleman 62-Quart Xtreme is een populaire en goed beoordeelde keuze. Dankzij de wielen en bekerhouders is dit een behoorlijk geavanceerde keuze voor een plastic koelbox.
  • Als u in de buurt van water kampeert, is een goed afgesloten roestvrijstalen koeler zoals de Coleman 54-Quart roestvrijstalen koeler het beste, omdat het vaak nuttig zal zijn om uw koeler in het water te bewaren, afhankelijk van de tijd van het jaar en watertemperatuur.

7. Overweeg het gebruik van droogijs

Als u over het juiste type koeler beschikt, kunt u overwegen droogijs te gebruiken om te voorkomen dat uw bevroren voedsel bederft. Bepaalde soorten koelers, met name die gemaakt door de baanbrekende fabrikant van outdoorartikelen YETI, zijn met dit in gedachten ontworpen.

De felbegeerde YETI Tundra 45 krijgt uitstekende recensies, maar kost je $ 350. U kunt een betaalbaarder alternatief aanschaffen als u de naam opoffert ten gunste van zoiets als de Costway Outdoor Insulated 40 Quart Cooler Chest.

Droogijs is een relatief nieuwe praktijk in de wereld van kamperen en jagen en kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor gewoon ijs, maar is duurder en vereist beschermende uitrusting. Als u van plan bent deze techniek uit te proberen, bezoek dan de droogijsgids om te zien waar u deze bij u in de buurt kunt kopen.

8. Voeg extra isolatie toe

Het is simpel: meer isolatie betekent dat het ijs langer nodig heeft om te smelten. Houd rekening met het niveau en het specifieke soort isolatie dat uw koeler biedt.

  • Als je een typische plastic draagtas draagt, kijk dan of er ruimte is om een klein laagje piepschuim aan de zijkanten van de koeler te persen (je kunt piepschuimblokken online kopen bij de groothandel).
  • Doe voorwerpen waarvan je bang bent dat ze snel zullen ontdooien (of die problemen opleveren als ze ontdooid worden, zoals kip) in een aparte, beledigde koeltas voordat je ze in de koeler plaatst.
  • Voeg ook extra isolatie toe in de vorm van een bevroren handdoek aan de onder- of bovenkant van de koeler.

9. Bewaar de koeler op een koele, schaduwrijke plek

De zon zal het smelten zeker versnellen, dus zodra je op je bestemming aankomt, zoek dan een koele, schaduwrijke plek op om je koelbox op te slaan. Als je een avontuurlijke kampeerder bent en van plan bent om in de winter of het vroege voorjaar in contact te komen met de natuur, zoek dan naar gaten in bevroren meren (of maak er zelf een) en plaats de koelbox daar, zolang deze niet in direct zonlicht staat of dreigt te gaan drijven weg.

10. Van tevoren zo lang mogelijk bevriezen

Zorg ervoor dat je alle diepvriesproducten minimaal twee dagen invriest voordat de reis begint. Het is ook een goed idee om de temperatuur van de koelbox te verlagen voordat u er etenswaren in plaatst. Pak een offerzak met ijs en laat het smelten in de koeler om het voor te koelen voordat je het inpakt.

Plan vooruit

Vooruit plannen is de sleutel tot het succesvol verduurzamen van je kampvoedsel. Houd rekening met het aantal dagen dat u weg bent en koop het juiste type koelbox. Plan vooruit en pak de koelbox dienovereenkomstig in, maar niet voordat u hem (en uw etenswaren) voorkoelt. Voeg extra isolatie toe, gebruik meer dan één soort/grootte koelmiddel en zorg ervoor dat u een goede plek vindt voor uw koelbox zodra u kamp opzetten. Met een beetje planning vooraf zul je zonder problemen kunnen genieten van al het eten dat je hebt bereid voor je speciale reis.

Aanbevolen: