Terug naar school-checklist voor ouders: een syllabus voor een succesvolle eerste dag

Inhoudsopgave:

Terug naar school-checklist voor ouders: een syllabus voor een succesvolle eerste dag
Terug naar school-checklist voor ouders: een syllabus voor een succesvolle eerste dag
Anonim

Deze eenvoudige checklist voor ouders kan ervoor zorgen dat het hele gezin stressvrij van start gaat als het nieuwe schooljaar voor de deur staat!

Opgewonden basisschooljongen begroet buschauffeur terwijl hij zich klaarmaakt om de bus te laden
Opgewonden basisschooljongen begroet buschauffeur terwijl hij zich klaarmaakt om de bus te laden

Nu het nieuwe schooljaar in aantocht is, vragen veel ouders zich af hoe ze hun kinderen (en zichzelf) kunnen helpen bij de voorbereiding op de eerste schooldag. Een checklist voor terug naar school is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat het hele gezin klaar is voor deze grote aanpassing van het schema en de activiteiten!

Nee, we hebben het niet over welke schoolbenodigdheden je moet kopen, maar over wat je kunt doen om deze overgang voor iedereen gemakkelijker te maken. Bekijk hieronder onze syllabus voor succes voor meer informatie!

Terug naar school-checklist voor ouders en kinderen

Terwijl je de dagen aftelt tot het nieuwe schooljaar, zorg ervoor dat je al deze items afvinkt van je checklist voor de eerste schooldag!

Pas je slaapschema aan

Wist u dat een goede nachtrust de focus en de academische prestaties van uw kind kan verbeteren? Bovendien kan het aanpassen van uw slaapschema tot twee weken duren. Dit betekent dat het een goed idee is om van tevoren te beginnen, zodat het zomerslaapschema van uw kind weer in de routine van school v alt!

Om slaapschema's opnieuw in te stellen, zijn er een paar dingen die je moet doen:

Bepaal hoeveel slaap uw kinderen nodig hebben. Gebruik de volgende slaapaanbevelingen van de American Academy of Pediatrics om aan de slag te gaan.

Aanbevolen slaapuren (per leeftijd)

Aantal slaapuren
Peuters (1 - 2 jaar oud) 11 - 14 uur (inclusief dutjes)
Kleuters (3 - 5 jaar oud) 10 - 13 uur (inclusief dutjes)
basisscholen (6 - 12 jaar oud) 9 - 12 uur
Tieners (13 - 18 jaar oud) 8 - 10 uur
  • Kies de bed- en ontwaaktijden en probeer je daaraan te houden. Vergeet niet om jezelf voldoende tijd te geven om je 's ochtends klaar te maken, en zorg ervoor dat je 15 minuten de tijd hebt om fouten te voorkomen (om op te slaan op de momenten dat u te laat komt)
  • Begin met het aanpassen van hun huidige slaapschema met ongeveer 15 minuten. Houd dit een paar dagen vol en herhaal dan het proces. Dit kan de overgang eenvoudig maken.

Handige hack

De zomerzon blijft laat uit, waardoor het voor iedereen moeilijk kan zijn om naar dromenland af te dwalen. Probeer een uur voor het slapengaan de gordijnen dicht te doen en de verlichting in huis te dimmen. Verduisteringsgordijnen kunnen ook een grote hulp zijn. Ik raad ook aan om van deze periode een rustig uur te maken waarin apparaten met blauw licht verboden terrein zijn. Hierdoor kunnen kinderen sneller in slaap vallen als het bedtijd is.

Dit is het nummer één item op onze terug naar school-checklist, want hoe eerder u begint met het aanpassen van het slaapschema van uw kind, hoe gemakkelijker het zal zijn om in een routine te komen. Het kan ook nuttig zijn om in het weekend niet van het schema af te wijken. Probeer je aan de tijden te houden die je hebt gekozen, zodat je op het goede spoor kunt blijven -- maar maak je geen zorgen als je het niet perfect doet.

Doe je back-to-school-boodschappen

Een geweldige manier om je kinderen enthousiast te maken voor school is door weer naar school te gaan winkelen! Haal hun schoolspullen op, koop een paar coole nieuwe outfits en zorg voor wat heerlijk en gezond voedsel voor hun lunch.

Oefen je nieuwe ochtendroutine

Uit bed springen en meteen in een schoolochtendroutine terechtkomen, kan voor iedereen moeilijk zijn. Daarom is het een goed idee om te beginnen met het oefenen van je ochtendschema in de dagen voorafgaand aan school.

Laat iedereen opstaan, zich aankleden, ontbijten, hun koffers pakken en hun schoenen aantrekken. Dit kan je ook een idee geven van hoe lang je daadwerkelijk nodig hebt om op tijd de deur uit te gaan.

Snelle tip

Ik heb elke ochtend verschillende alarmen ingesteld om iedereen in ons huis op schema te houden. We zetten drie keer af met verschillende tonen: een waarschuwing van 15 minuten, een waarschuwing van 5 minuten en een waarschuwing 'Je kunt nu maar beter met je kont in de auto zitten'!

Bezoek je school en woon de oriëntatie bij

Een stuk grond krijgen is een fantastische manier om je kinderen te helpen zich meer op hun gemak te voelen voor het komende schooljaar. Als de school van uw kind een oriëntatie organiseert, probeer dan aanwezig te zijn, zodat ze de kans krijgen om hun klaslokaal te vinden, hun leraar te ontmoeten, het toilet te lokaliseren en zelfs de speeltuin en de lunchruimte te bekijken!

Als je het evenement niet kunt bijwonen of als je school geen oriëntatie organiseert, zorg er dan voor dat je vóór de eerste dag langs de campus komt om je kinderen te laten zien waar ze doordeweeks zullen zijn.

Snelle tip

Als dit de eerste officiële schooldag van uw kind is of als dit de eerste dag op een nieuwe school is, neem dan de tijd om over de school, de speeltuin en het komende jaar te praten. Je wilt dat ze enthousiast zijn over dit nieuwe avontuur!

Bespreek de regels in de klas en bereid jongere kinderen voor op nieuwe taken

Voor kinderen die nieuw zijn in de klas, is het concept van stilzitten, luisteren en beurten gloednieuw.

  • Doe eenvoudige voorbereidingen thuis: Probeer in de weken voorafgaand aan school korte, gerichte activiteiten te ondernemen waarbij uw kinderen moeten gaan zitten, luisteren en vervolgens een taak. Dit kunnen ambachten, wetenschappelijke experimenten en op de natuur geïnspireerde activiteiten zijn.
  • Probeer creatieve projecten: Ouders kunnen hun kinderen ook projecten met een open einde geven die hen helpen creatief te zijn terwijl ze toch oefenen met het volgen van de instructies. Vertel uw kind bijvoorbeeld een bloem te tekenen of een kasteel te bouwen. Het ontwerp en de kleuren bepalen ze zelf, maar ze moeten de taak voltooien voordat ze naar de volgende activiteit gaan.
  • Oefen de spreek- en luistervaardigheid: U kunt ook oefenen met het om beurten praten over uw dag tijdens de ma altijden. Herinner uw kinderen eraan dat wanneer hun leraar praat, ze ook moeten luisteren, en dat ze hun hand moeten opsteken als ze een vraag hebben.

Praat over hun zorgen

De eerste schooldag kan voor kinderen van elke leeftijd eng zijn. Zullen ze hun leraar leuk vinden? Zullen ze een van hun klasgenoten kennen? Krijgen ze dezelfde lunchperiode als hun beste vriend? Beginnen ze aan een moeilijk onderwerp waarvan ze bang zijn dat ze het niet goed zullen doen?

Wacht niet op inzinkingen, slechte cijfers of humeurige kinderen. Stel de grote vragen vroeg. Vraag naar zaken als:

  • Waar ze het meest enthousiast over zijn
  • Waar ze het meest zenuwachtig over zijn
  • Waar ze het minst enthousiast over zijn
  • Wie ze het meest enthousiast vinden om te zien
  • Wie ze echt niet willen zien
  • Welke lessen lijken het meest spannend
  • Over welke klassen ze zich zorgen maken

Hiermee kunnen ze niet alleen hun gevoelens uiten, maar het kan je ook een idee geven van waar ze op moeten letten en op welke gebieden ze mogelijk hulp nodig hebben gedurende het schooljaar.

Vind manieren om ze te helpen ermee om te gaan

Als je je kinderen eenmaal aan het praten hebt gekregen, is het een goed moment om mogelijke problemen en oplossingen te bespreken om een deel van hun angst te verlichten. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer:

  • Geen vrienden maken: Het kan moeilijk zijn om vrienden te maken, ongeacht je leeftijd. Laat uw kinderen weten dat een makkelijke manier om het ijs te breken met nieuwe mensen is door te beginnen met een grapje over school, of door te praten over hoe ze zichzelf kunnen voorstellen.
  • Moeite om schoolwerk gedaan te krijgen: Huiswerk is een lastige taak, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ouders kunnen beginnen met het aanwijzen van een studieplek in huis voor hun kind. Je kunt ook investeren in een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking voor je kinderen en een studieafspeellijst downloaden (klassieke muziek kan zelfs helpen bij de concentratie). Laat ze weten dat je nog meer studietrucs in petto hebt om ze te helpen slagen!
  • Het slecht doen in de klas: We worstelen allemaal met iets. Dat is normaal. Laat uw kinderen weten dat als ze problemen hebben met een onderwerp, ze eerst naar u toe moeten komen. Je kunt manieren vinden om te helpen. Bijlesdocenten zijn bijvoorbeeld een goede optie om ingewikkelde onderwerpen uit te leggen en kinderen de stof beter te laten begrijpen.
  • Past er niet bij: Dit is moeilijk omdat we allemaal de wens hebben om goed met anderen om te gaan, maar het is belangrijk om uw kinderen te benadrukken dat ze het nooit moeten proberen om iemand anders te zijn dan zichzelf. Als iemand ze niet leuk vindt om wie ze zijn, dan zijn ze hun tijd niet waard. Laat ze weten dat het normaal is om niet met iedereen vrienden te zijn en te blijven proberen totdat ze mensen vinden met dezelfde interesses!

Begin van tevoren met het voorbereiden van items

Dit is een groot checklistitem voor terug naar school voor ouders. Neem een paar dagen voordat school begint de tijd om alles voor te bereiden.

Moeder bereidt lunchboxen voor gezond voedsel voor kinderen in de keuken
Moeder bereidt lunchboxen voor gezond voedsel voor kinderen in de keuken

Dit zijn de belangrijkste items die je kunt afvinken op je checklist voor de eerste schooldag vlak voordat de school begint:

  • Controleer de aflever- en opha altijden en -locaties.
  • Bevestig dat alle vereiste schoolformulieren zijn ingediend.

    • Bijgewerkt immunisatierecord
    • Gezondheidsverklaring van kinderarts
    • Kopie van geboorteakte
    • Bewijs van ingezetenschap
    • Studentenaanvragen (voor privéscholen)
    • Schoolgegevens (als uw kind op een nieuwe school begint)
  • Plaats uw parkeerpas of schoolautostrooksticker voor het raam. Als uw kind de bus neemt, controleer dan het busnummer, de tijd en de ophaallocatie van de bus.
  • Haal de droge producten voor de lunch van uw kind in elkaar.
  • Zorg ervoor dat alle andere lunchbenodigdheden zijn gekocht
  • Zorg ervoor dat outfits voor de eerste schooldag worden geselecteerd en klaargemaakt
  • Pak de rugzakken van je kind in.
  • Verzamel alle sportuitrusting die uw kinderen nodig hebben voor hun eerste oefendag.
  • Plan het ontbijtmenu.
  • Zorg dat de wekkers voor de eerste dag worden ingesteld.
  • Ga vol gas.
  • Laad de kinderwagen in (als je kleintjes hebt die mee moeten om ze af te leveren).

Als je dit een paar dagen van tevoren doet, heb je de tijd om de dingen aan te schaffen die je bent vergeten en de taken op tijd af te ronden, zodat jij en je kinderen een naadloze eerste dag hebben.

Plan een leuke dag voor de dag vóór school

Als we zowel opgewonden als nerveus zijn, lijdt onze slaap daaronder. Zorg ervoor dat uw kinderen klaar zijn voor hun grote eerste dag door een grote dag te plannen voordat de school begint.

Hier zijn ideeën over wat u moet doen voordat u ze op hun eerste dag wegstuurt:

  • Houd ze actief!Kies een leuke ochtend-/vroege middagactiviteit die hen helpt hun energie kwijt te raken en wat stress los te laten. Sommige opties zijn onder meer naar een plaatselijk park gaan, de dierentuin bezoeken, naar een driving range gaan, springen in een trampolinepark of zwemmen in het zwembad.
  • Eet stevige ma altijden gedurende de dag en zorg ervoor dat ze gehydrateerd blijven.
  • Eindig met plezier: Sluit de dag af met een familiema altijd of een leuk dessert. Dit kan je de kans geven om eventuele last-minute zorgen en de spanning voor de volgende dag te bespreken.
  • Maak je de avond ervoor schoon: Laat iedereen vroeg douchen/baden.
  • Dubbele controle: Zorg ervoor dat alles klaar is voor de volgende dag en dat je alle mogelijke taken hebt gedaan.
  • Ontspan: Neem een rustige tijd voordat je naar bed gaat.

Een terug naar school-checklist voor ouders kan helpen stress te verlichten

De start van school is een spannende tijd voor zowel ouders als kinderen, maar roosterwijzigingen kunnen stress met zich meebrengen. Gelukkig kun je, door de items op je back-to-school-checklist vroegtijdig in te vullen, een deel van de zorgen wegnemen en ervoor zorgen dat de eerste dag van je kind een succes wordt.

Als je van plan bent om foto's te maken van de eerste schooldag, zorg er dan voor dat je je camera bij de hand hebt (of zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte op je telefoon hebt), en maak de borden waarop je ze wilt hebben vast te houden en de beste poses uit te kiezen, zodat je klaar bent om het nieuwe jaar te documenteren!

Aanbevolen: