Waarom ben ik zenuwachtig om terug naar school te gaan? Tips om angst te verlichten

Inhoudsopgave:

Waarom ben ik zenuwachtig om terug naar school te gaan? Tips om angst te verlichten
Waarom ben ik zenuwachtig om terug naar school te gaan? Tips om angst te verlichten
Anonim
meisje met moeder op de eerste schooldag
meisje met moeder op de eerste schooldag

Ben je bang om weer naar school te gaan? Veel mensen vragen zich af waarom ze zenuwachtig zijn voor het komende schooljaar. Ontdek wat de oorzaak van je angst kan zijn, en ontdek een aantal verschillende manieren waarop je met de stress van het naar school gaan kunt omgaan en deze kunt overwinnen.

Waarom ben ik zenuwachtig om terug naar school te gaan?

Voelt het komende schooljaar jou met angst? Je bent niet alleen. Als het gaat om terugkeer naar school, wachten sommige kinderen bij de deur om weer naar de klas te gaan en hun vrienden te zien. Voor andere kinderen zorgt de gedachte om weer naar school te gaan voor angst en stress. Nervositeit over het nieuwe schooljaar kan van verschillende kanten komen. Een paar veelvoorkomende redenen waarom je zenuwachtig zou kunnen zijn, zijn:

Vrienden, angsten en meer

Een van de meest voorkomende redenen waarom je bang bent om weer naar school te gaan, komt van de mensen om je heen. Het afgelopen schooljaar waren jij en je vrienden hecht. Maar misschien zijn jullie in de loop van de zomer allebei veranderd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je groter bent geworden, gewichtsveranderingen hebt ondergaan, een bril of beugel hebt gekregen, etc. Je bent misschien bang dat ze je nu misschien niet in hun vriendengroep zullen accepteren. Of misschien ben je bang dat ze de afgelopen zomer een hechte band met anderen hebben gekregen. Niet weten hoe je vrienden zijn veranderd, wat ze nu leuk vinden, of zelfs niet weten of ze nieuwe vrienden hebben, kan veel stress veroorzaken. Maar onthoud: iedereen verandert en groeit. Je vrienden veranderen ook.

Omgaan met pestkoppen

Ben je vorig schooljaar gepest? Misschien heeft iemand het je moeilijk gemaakt tijdens de les of heeft hij gemene dingen over je gezegd tegen anderen. Als dat zo is, ben je misschien bang dat het pesten weer zal beginnen als het schooljaar weer aanbreekt. Omgaan met pesten op school kan voor veel kinderen een grote stressfactor zijn en hen met veel zorgen achterlaten. Waar ga ik zitten tijdens de lunch? Met wie kan ik tijdens de pauze afspreken? Het is belangrijk om te onthouden dat er dingen zijn die u kunt doen als u gepest wordt of als u zich zorgen maakt dat u gepest wordt. Het kan van essentieel belang zijn om een ouder, leraar of andere volwassene die u vertrouwt te vertellen dat deze u kan helpen omgaan met zowel de stress als het pesten zelf.

Pandemie en ziekteproblemen

COVID-19 en de aanhoudende pandemie zijn de belangrijkste oorzaken van stress bij kinderen. The Lancet Journal of Child and Adolescent He alth merkte zelfs op dat COVID-19 bij kinderen veel angst en bezorgdheid veroorzaakte over de terugkeer naar school. De angst voor een heropflakkering van COVID-19 of een andere ziekte die scholen sluit, is zeer reëel. Dit is niet alleen moeilijk voor ouders om hiermee om te gaan, maar het is ook moeilijk voor kinderen om hiermee om te gaan.

Kinderen zijn misschien bang dat ze op school ziek worden en dit mogelijk mee naar huis nemen om een familielid te besmetten. Dit is een angst die zoveel mensen hebben als ze elke dag de wereld in gaan. Eén manier om uzelf te beschermen is door de veiligheidsrichtlijnen van uw school te volgen. Vergeet niet dat er dingen zijn die u kunt doen om gezond te blijven, zoals regelmatig uw handen wassen en de hele dag door handdesinfecterend middel gebruiken.

Verlatingsangst

Als je de hele zomer bij je ouders of verzorger hebt doorgebracht, is het moeilijk om weer naar school te gaan. Thuis voelde u zich tijdens uw pauze misschien veilig, verzorgd en op uw gemak. Terug naar school gaan kan echter precies het tegenovergestelde lijken van die dingen. U maakt zich misschien zorgen dat u gescheiden wordt van uw dierbaren als u weer naar school gaat. Veel kinderen hebben deze zorg. Het kan moeilijk zijn om een verandering in uw routine en uw omgeving door te voeren.

Onthoud dat uw verzorger slechts één telefoontje of sms verwijderd is. Probeer ook na te denken over de mogelijkheden die het nieuwe schooljaar biedt. Misschien word je lid van een nieuwe club of probeer je een team uit. Dit kan je helpen een nieuwe passie te vinden en nieuwe contacten te leggen, en je kunt zelfs je zorgverleners erbij betrekken door ze uit te nodigen voor evenementen.

Schoolopnamen

Hoe hartverscheurend en uiterst angstaanjagend ze ook zijn, schietpartijen op scholen zijn zeer reële gebeurtenissen. Wanneer u deze informatie op het nieuws ziet, heeft dit niet alleen gevolgen voor de ouders en de schoolomgeving, maar kan het ook de geestelijke gezondheid van een kind beïnvloeden. Het is zelfs mogelijk dat je als leerling hierdoor een angst hebt ontwikkeld om weer naar school te gaan.

Veel kinderen zijn op de hoogte van de statistieken over schietpartijen op scholen in de VS. En misschien ben je zelfs in een gebied geweest in de buurt van een schietpartij op scholen. Het is begrijpelijk dat kinderen nerveus zijn over het geweld op hun school. Praten met je ouders, leraren en schoolleiders om meer te weten te komen over de manier waarop de school met dit soort bedreigingen omgaat, kan helpen. Daarnaast biedt het National Child Traumatic Stress Network inzicht en informatie over manieren om ermee om te gaan.

Een nieuwe school starten

Verandering is een uitdaging. Ga je dit jaar over naar een heel nieuw schooldistrict? Hoe zit het met de overstap van de middelbare school naar de middelbare school? Als dat zo is, maakt u zich misschien zorgen dat u uw leraren op deze nieuwe school niet zo goed kent, of waar de verschillende klaslokalen zich bevinden. Maak je geen zorgen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf comfortabeler te voelen.

Breng een bezoek aan de nieuwe school en krijg er een idee van. Wanneer de introductie- of terug-naar-schoolavond aanbreekt en je een lijst met lessen hebt, ga deze dan van tevoren opzoeken, zodat je de eerste dag niet gestrest bent. Ook bieden veel scholen online informatie over hun leraren aan. Blader door de website van uw school en kijk wat u kunt vinden. Zelfs het zien van het gezicht van je leraar kan enige verlichting brengen.

Hoe angst op school voelt

Hoe weet je of je angst voelt? Angst is een gevoel van voortdurende zorgen of angst dat een negatieve invloed kan hebben op de geestelijke gezondheid van een persoon en het dagelijks leven moeilijker kan maken. De waarheid is dat angst er voor iedereen een beetje anders uit kan zien en voelen. Enkele symptomen van angst volgens het National Institute of Mental He alth zijn:

  • Gemakkelijk vermoeid zijn
  • Prikkelbaar zijn
  • Moeite met het beheersen van gevoelens/gedachten over zorgen
  • Moeilijk in slaap vallen of doorslapen
  • Voelt zich rusteloos of gespannen
  • Moeite hebben met concentreren
  • Heb hoofdpijn of buikpijn

Back-to-school-stresstips

Je vraagt je waarschijnlijk af wat je kunt doen om met de stress van het weer naar school gaan om te gaan. Als het gaat om het omgaan met stress, zijn er veel dingen die ouders en kinderen kunnen doen om stress te bestrijden.

Praat erover

Praat met je ouders, voogd, schoolbegeleider of iemand die je vertrouwt over hoe je je nerveus of angstig voelt over het nieuwe schooljaar. Misschien voel je je niet op je gemak als je met een volwassene praat. Dat is goed. Je kunt er met je vrienden over praten. De kans is groot dat zij dezelfde dingen voelen als jij. Als je je niet kunt voorstellen om er met iemand over te praten, schrijf het dan op in een briefje. Dan kunt u het briefje aan iemand geven die u vertrouwt. Houd de gevoelens niet binnenin opgekropt. Ze delen met anderen is een goede manier om een deel van de druk weg te nemen.

Gebruik kalmerende strategieën

Diep ademhalen is een fantastische manier om jezelf te kalmeren als je je angstig voelt. Je kunt gewoon je ogen sluiten en een paar keer diep ademhalen. Je kunt je ook iets voorstellen waar je in gedachten blij van wordt, zoals hoe je je voelt als je op je favoriete plek ter wereld bent. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt proberen te kalmeren als je nerveus bent. Enkele andere manieren om je angstige gevoelens te verlichten zijn:

  • Kleur
  • Oefening
  • Schilder of teken - hier zijn enkele leuke tekeninstructies om je op weg te helpen
  • Start een dagboek - bekijk deze creatieve dagboekprompts
Kleine jongen die yoga beoefent en mediteert met gesloten ogen op een bed
Kleine jongen die yoga beoefent en mediteert met gesloten ogen op een bed

Blijf positief

Het lijkt misschien moeilijk, maar een positieve houding behouden kan veel doen om je zenuwen te helpen. Veel mensen merken zelfs op dat de gevoelens van nervositeit en opwinding extreem vergelijkbaar zijn. Ouders kunnen veel helpen door thuis een positieve sfeer te creëren. Maak van de start van een nieuw schooljaar een spannende en leuke ervaring. Praat bijvoorbeeld met je ouders over het houden van een schoolfeestje. Misschien nodig je zelfs je nieuwe klasgenoten en oude vrienden uit. Je kunt ook een lijstje maken van alle leuke dingen waar je het komende schooljaar naar uitkijkt, zoals spannende dingen die je gaat leren en nieuwe vrienden die je gaat maken.

Maak een schema

Een van de meest uitdagende dingen bij het terugkeren naar school is dat alles heel anders wordt dan tijdens de pauze. Er zijn routines en schema's die moeten worden gevolgd om je op tijd op school te krijgen. Om dit gemakkelijker te maken, kunt u met dit schema beginnen voordat het nieuwe schooljaar begint. Ga bijvoorbeeld langzaam eerder naar bed en bereid je voor op schoolochtenden. Ouders en kinderen kunnen ook nieuwe schooltradities ontwikkelen om het leuker te maken, zoals een speciaal diner op de eerste avond terug, of een favoriete lunch inpakken.

Maak uzelf vertrouwd met uw schoolcampus

Als je je zorgen maakt over het gaan naar een nieuwe school of een nieuw gebouw, maak dan een proefrit. Ga met het gezin naar de school. Zoek je klaslokaal, kluisjes, enz. Loop door het gebouw en maak kennis met de verschillende ruimtes, zoals de fitnessruimte en de badkamers. Tegen de tijd dat de school begint, ben je een professional in het navigeren op de schoolcampus.

Weet dat je niet alleen bent

Terug naar school gaan kan voor veel kinderen een enge tijd zijn. Je bent niet de enige die zich nerveus voelt. Veel kinderen in je klas zullen zich net als jij zorgen maken over veranderingen, vrienden, pesten en nieuwe leraren. Het is normaal. Terug naar school gaan kan het gevoel hebben dat je het onbekende tegemoet gaat, dus het is normaal dat het eng is. Wend je tot je vrienden en familie om je gevoelens te delen en troost te vinden, en misschien ontdek je hoe vaak al deze angsten werkelijk voorkomen.

Je voelt je ongerust over het weer naar school gaan

Terug naar school gaan is om een miljoen en één reden moeilijk. Er is stress over het behalen van goede cijfers, nieuwe lessen, nieuwe mensen en misschien zelfs een geheel nieuwe omgeving. Dat kan voor iedereen veel zijn om alleen te verwerken. Het mooie is dat je die overgang niet helemaal alleen hoeft te ervaren. Onthoud: je bent niet de enige. Praat met iemand die je vertrouwt. Maak een plan voor je eerste schooldag en bedenk hoe je back-to-school-schema eruit gaat zien. Beetje bij beetje zul je je beter gaan voelen als je de schoolbel hoort luiden.

Aanbevolen: