Terug naar school-thema's die puur geniaal zijn

Inhoudsopgave:

Terug naar school-thema's die puur geniaal zijn
Terug naar school-thema's die puur geniaal zijn
Anonim
Tienermeisjes plannen terug naar schoolthema's
Tienermeisjes plannen terug naar schoolthema's

Het gebruik van terug-naar-school-thema's is een geweldige manier om kinderen enthousiast te maken om terug naar de klas te gaan. Een thema kan verschillende elementen bevatten, waaronder schoolwerk, buitenschoolse activiteiten, peprally's of zelfs dienstverlening aan de gemeenschap. Het gaat erom de leerlingen samen te brengen voor een gemeenschappelijke focus en opwinding te creëren over het komende schooljaar.

Terug-naar-school-thema's

Er zijn zoveel geweldige manieren om back-to-school-thema's op te nemen in de planning van je aftrapvieringen voor de start van een nieuw schooljaar. Gebruik zoveel ideeën als je wilt, of neem onderdelen van elk idee en draai ze om tot je eigen unieke thema. Bij het bepalen van een back-to-school-thema is het belangrijkste om over na te denken: wat zal leerlingen en docenten enthousiast maken om weer naar school te gaan? Wat zal verbinding maken met de massa en een glimlach op hun gezicht toveren?

Betaal het vooruit/Helpende handen

Het benadrukken van het grotere goed is een uitstekende manier om de studenten iets te geven waar ze zich op kunnen concentreren en waar ze trots op kunnen zijn. Tieners aanmoedigen om buiten hun persoonlijke sfeer te denken is nooit een slechte zaak. Door voor andere mensen te zorgen, zonder daar iets voor terug te verwachten, kun je veelzijdige en productieve leden van de samenleving creëren.

Groep vrijwilligers die samen de natuur schoonmaken
Groep vrijwilligers die samen de natuur schoonmaken
  • Pay It Forward Rally - Daag de studenten uit om willekeurige daden van vriendelijkheid te ondernemen, niet alleen met elkaar, maar ook in de gemeenschap. Plaats 'pay it forward'-verhalen in een door studenten gepubliceerde nieuwsbrief vlak voor Thanksgiving, of plaats een wekelijkse column in een schoolnieuwsbrief waarin de nadruk wordt gelegd op het goede doen van studenten in de gemeenschap.
  • Creëer een Pay It Forward-commissie - Stel een groep studenten samen die zich specifiek wijdt aan daden van vriendelijkheid en dienstbaarheid. Ze kunnen elke maand evenementen organiseren waarbij kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten om leden van de gemeenschap te helpen.
  • Outreach - Laat de studentenraad, een speciale commissie of elke afstudeerklas een gemeenschapsevenement organiseren. Overweeg om een leerlinggerichte voedselactie te organiseren of een parkschoonmaakdag te organiseren.
  • Fondsenwerving - Als een project fondsenwerving met zich meebrengt, organiseer dan een rolstoelbasketbalwedstrijd of een waterpolotoernooi in de binnenband. De spelers en toeschouwers zullen het fantastisch hebben, en je kunt loten verkopen om het geld bijeen te brengen dat nodig is voor een groot en duur gemeenschapsproject.
  • Betrap kinderen op heterdaad - Wanneer docenten en personeel merken dat leerlingen een willekeurige vriendelijke daad verrichten, beloon ze dan. Bied op discrete wijze tokens aan voor gebruik in een schoolwinkel of de cafetaria aan kinderen die deze consequent doorbetalen aan leeftijdsgenoten en personeel.
  • Sociaal/emotioneel - 100 daden van dienstbaarheid. Kinderen moeten buiten de schoolomgeving 100 vriendelijke daden verrichten. Ze schrijven de akte op en laten deze paraferen door een volwassene. Zodra ze 100 vriendelijke daden hebben bereikt, ontvangen ze een cadeaubon voor de plaatselijke bioscoop of een restaurant.
  • Neem even de tijd om leerlingen te belonen voor hun inzet door de film Pay It Forward te bekijken tijdens een schoollock-in of filmavond.

100 dagen aftellen

Het 100-dagenfeest begon oorspronkelijk op de basisschool om kinderen te helpen het concept van het getal 100 te begrijpen. Uitkijken naar een groot feest is echter nooit slecht! Omdat tieners het getal 100 al begrijpen, waarom zouden we dan niet een aantal doelen stellen die we binnen 100 dagen moeten bereiken?

  • Literatuur/Lezen - Kinderen die fanatieke lezers zijn, doen het beter op de middelbare school. Waarom daag je je klas niet uit om in 100 dagen een bepaald aantal pagina's te lezen om een pizzaparty te ontvangen?
  • 100 Momenten van kennis - Het hele jaar door houden kinderen bij wat ze hebben geleerd of gerealiseerd. Sommige hiervan kunnen grappige realisaties zijn, zoals hoe meneer Faulkner elke vrijdag een visdas draagt, of serieuze lessen, zoals het oplossen van een kwadratische vergelijking. Ze houden hun 'leerresultaten' bij en krijgen een prijs als ze 100 dingen bereiken.
  • Wiskunde - Wat dacht je ervan om je leerlingen uit te dagen voor een strijd tussen de geesten, om te zien hoeveel 'mind bender'-problemen ze in 100 dagen kunnen oplossen? Elke keer dat ze er een oplossen, doen ze een bolletje popcorn in een pot. Als ze de grens binnen 100 dagen bereiken, kunnen ze een filmdag of een ander soort feest houden.
  • 100 dingen-speurtocht - Daag je leerlingen uit om 100 dingen in de school te vinden of te spotten. Het kunnen trivia zijn waar ze de antwoorden op moeten vinden, of specifieke dingen binnen de school. Dit is een geweldige manier om nieuwe studenten ook kennis te laten maken met de campus.

Knal uit het verleden

Je leerlingen hebben zich ongetwijfeld afgevraagd hoe het leven was in de jaren '50, '60 en '70. Waarom zou je niet op een opwindende manier de weg vrijmaken voor leren en ze laten zien hoe het was lang voordat ze zelfs maar een twinkeling in de ogen van hun ouders waren?

Jonge vrouw op de rug rit
Jonge vrouw op de rug rit

De jaren '70 - Begin in de jaren '70 door te praten over beroemde mensen, gebeurtenissen en geschiedenis. Uit onderzoek blijkt dat studenten onwetend zijn als het om de recentere geschiedenis gaat. Bespreek de oorlogen en cruciale gebeurtenissen uit die tijd en ontdek hoe het verleden ons huidige beleid beïnvloedt. Organiseer een verkleedevenement waarbij kinderen gekleed komen in wijde broeken, psychedelische kleuren en wijde mouwen. Houd een wedstrijd voor de meest opvallende stijl op school

De jaren 60 - Ga terug in de tijd en laat leerlingen zien hoe krachtig muziek in de jaren 60 was als spreekbuis voor sociale verandering. Daag ze uit voor een battle of the bands of iets dergelijks in de klas om ze te helpen ontdekken hoe kunst als expressie kan worden gebruikt. Speel elke ochtend na de aankondigingen een ander iconisch nummer uit de jaren 60 om de dynamiek van het thema gaande te houden. Neem elke week de tijd om een ander cultureel icoon te verkennen dat een revolutie teweegbracht in de muziek en kunst

De jaren 50 - Beëindig je verleden met een dans in jaren 50-stijl, compleet met muziek, eiercrèmes en schuifregelaars. Versier de gymzaal als een sockhop of vintage diner voor het feest. Laat het personeel meedoen en creëer een flashmob met leuke dansmoves uit de jaren vijftig, zoals de jitterbug, de Lindy en de boogie-woogie

Waar gaat uw reis naartoe?

De middelbare school is een ongelooflijke tijd in het leven van een kind waarin alles plotseling mogelijk lijkt. Ze kunnen zijn wat ze willen en reizen snel genoeg naar verre landen. Dit is een geweldige tijd om te spelen met ontdekkingen en cultuur, en kinderen enthousiast te maken over de grote, wijde wereld waarin ze leven.

  • Gebruik de kracht van internet om het hele schooljaar virtuele 'excursies' te maken naar verre landen.
  • Maak in de huiskamer één keer per maand voedsel uit verschillende culturen.
  • Laat kinderen reisvisieborden maken, waarbij ze nadenken over alle interessante ruimtes die ze ooit willen bezoeken, en wat ze daar kunnen verwachten.
  • Nodig het hele jaar door gastsprekers uit om te praten over verschillende culturen en landen, en laat kinderen kennismaken met het eten, de gebruiken, de muziek en de geschiedenis die speciaal zijn voor deze delen van de wereld.

De weg bereiden voor leerplezier

Er is een oud gezegde dat zegt dat een wijze leraar leren leuk maakt. Het gebruik van een thema om een boodschap over te brengen kan een grote bijdrage leveren aan het inspireren en betrekken van leerlingen, terwijl ze lessen leren die ze zich een leven lang zullen herinneren.

Aanbevolen: