Terug naar schooltips voor ouders en leerlingen

Inhoudsopgave:

Terug naar schooltips voor ouders en leerlingen
Terug naar schooltips voor ouders en leerlingen
Anonim
Moeder brengt kinderen naar school
Moeder brengt kinderen naar school

Terug naar school gaan is een spannende en vaak stressvolle tijd van het jaar voor ouders en kinderen. Dr. William Sears, een gerenommeerd kinderarts en een landelijk bekende auteur, heeft enkele tips en advies over manieren om uw kind te helpen zich aan te passen aan het begin van een nieuw schooljaar en zich aan te passen aan de structuur van een schooldag nadat hij heeft genoten van de vrijheid van de zomer.

Terug naar school kriebels

Het starten van een nieuw schooljaar kan een spannende tijd zijn voor uw kinderen, maar het kan ook enige angst veroorzaken. Op de vraag wat hij het moeilijkste vond om weer naar school te gaan, antwoordde Dr. Sears zei: "Ik geloof dat het moeilijkste deel van het weer naar school gaan voor kinderen (en ouders) is om weer in een dagelijkse routine te komen, wat moeilijk kan zijn na een zomer vol flexibiliteit." Dr. Sears merkt ook op dat de meest voorkomende problemen waarmee kinderen aan het begin van een nieuw schooljaar te maken krijgen, de nervositeit zijn over de terugkeer naar school. Dit kan bij kinderen veel maagproblemen veroorzaken vanwege de manier waarop ze stress oogsten. Dit kan leiden tot andere veel voorkomende problemen, zoals slaapgebrek, obstipatie en vermoeidheid. Ouders moeten ook oppassen voor lactose-intolerantie en voedselallergieën.

Terug naar schooladvies voor ouders

Er zijn een paar dingen die ouders kunnen doen om hun kinderen te helpen de overgang van de zomer naar een schoolschema een beetje gemakkelijker te maken. Dr. Sears zegt: "Communicatie is de sleutel tot elke succesvolle relatie, vooral met onze kinderen - zorg er dus voor dat uw kind weet dat hij u moet informeren over eventuele gezondheidsproblemen die hij of zij heeft." Hij adviseerde ook: "Een leuke manier om kinderen tijdens het schooljaar gezond te houden, is door gezonde snacks in hun rugzak te stoppen, maar kijk of je er coole vormen van kunt maken die ze op prijs stellen."

Gezond blijven

Dr. Sears heeft enkele suggesties over hoe ouders hun kinderen kunnen helpen het hele schooljaar gezond en op het goede spoor te blijven. Hij zegt: "Gedurende het schooljaar zijn kinderen meer gestrest en worden ze dagelijks blootgesteld aan veel nieuwe ziektekiemen. Om ze gezond te houden, raad ik kinderen aan een dagelijkse dosis probiotica te nemen, zoals Culturelle for Kids. Het is klinisch bewezen dat het hun immuunsysteem versterkt en problemen met de spijsvertering kan verlichten. Meng het poederpakket gewoon door koud eten of drinken. Ik ben vooral blij met dit product omdat het zuivel- en glutenvrij is."

Je kind ondersteunen

Hieronder volgen enkele aanvullende basistips voor ouders die hun kinderen willen helpen het nieuwe schooljaar goed te beginnen.

  • Laat uw kind rustig wennen aan de nieuwe routine. Het zal voor iedereen stressvol zijn om aan het nieuwe schema te wennen. Oefen uw nieuwe routine een paar dagen van tevoren door de klok in te stellen, vroeg op te staan en aan de dag te beginnen. Een vaste routine zal uw kind helpen zich zelfverzekerder en comfortabeler te voelen en zal uiteindelijk de overgang naar school soepeler maken.
  • Rijd of loop met uw kind de eerste dag naar school totdat hij of zij zich op zijn gemak voelt. Uw steun wordt zeer op prijs gesteld.
  • Ontmoet de leraar. Als uw kind bijzonder zenuwachtig is over de nieuwe leerkracht, breng dan een bezoek aan de leerkracht voor een korte introductie. Dit kan de gemoedstoestand van uw kind geruststellen.
  • Huiswerk moet altijd een prioriteit zijn. Wijs een rustige, speciale plek in huis aan waar uw kind zijn huiswerk kan maken. Dit zou deel moeten uitmaken van hun dagelijkse routine. Toon interesse in het werk van uw kind. Zorg ervoor dat je aanmoedigt en benadrukt hoe belangrijk school en hun opleiding is.

Stel een schema op. Het naar bed gaan moet elke avond op hetzelfde tijdstip zijn. Een goede nachtrust is belangrijk om gezond te blijven en productief te zijn op school.

Vader neemt zoon mee naar de schoolbus
Vader neemt zoon mee naar de schoolbus

Terug naar schooladvies voor studenten

Het algemene advies voor leerlingen die weer naar school gaan en dat geldt voor kinderen van alle leeftijden, is gezond eten, goed slapen, je huiswerk maken en als je vragen hebt of problemen hebt met een onderwerp, praat dan met jouw leraar. Andere manieren waarop u uw kind kunt helpen zijn onder meer:

basisschoolleerlingen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de jongere kinderen zich opgewonden en aangemoedigd voelen om weer naar school te gaan. U kunt beginnen door uw kind de nieuwe rugzak en broodtrommel voor het nieuwe schooljaar te laten uitzoeken. Voor u klinkt het misschien wat onbelangrijk, maar voor uw kind is het heel belangrijk. Zorg ervoor dat u doelen stelt en duidelijk maakt wat er dit schooljaar van uw kind wordt verwacht. Dit is ook een goed moment om dagelijks lezen op te nemen, zodat het een normaal onderdeel wordt van de routine van uw kind.

Middelbare scholieren

De overstap naar de middelbare school kan een stressvolle of opwindende tijd zijn voor uw kind. Het is doorgaans een nieuwe omgeving en sommige kinderen zullen zich beter aanpassen dan andere. Het is belangrijk om de communicatielijnen met uw kind open te houden, u aan een huiswerk- en bedtijdschema te houden en bij de eerste tekenen van problemen op school moet u proactief zijn en met uw kind en de leerkracht over de situatie praten.

Middelbare scholieren

Als uw kind op de middelbare school zit, heeft het de neiging onafhankelijker te worden. Op deze leeftijd is het belangrijk dat ze op het goede spoor blijven. Wees betrokken door de open dagen bij te wonen, de leraren te ontmoeten en een idee te krijgen van de lessen waarvoor uw kind is ingeschreven. Zorg ervoor dat u communiceert en samenwerkt met de leraren van uw kind. U moet uw kind altijd aanmoedigen om deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten. Bovendien zal uw kind het veel drukker hebben op de middelbare school en het is absoluut noodzakelijk dat hij/zij een planner heeft (en gebruikt) om georganiseerd te blijven.

Ontspan en stress niet

Er is een eenvoudig, maar belangrijk advies dat Dr. Sears graag met ouders wil delen. "Ontspannen." Dr. Sears stelt gerust. "Vooral als je kind jonger is, zal hij/zij vast komen te zitten in zijn/haar ideeën over vrijwel alles - inclusief de manier waarop eten wordt bereid. Verwacht voedselfixaties. Als de pindakaas bovenop de gelei moet liggen en je legt de gelei bovenop de pindakaas, wees voorbereid op protest. Het is een voorbijgaande fase."

Eet gezond

Hij vervolgt: "Laat kinderen ook vroeg groenten of fruit eten! Een manier om wat gezinsplezier te hebben en dit op te nemen in het dieet van onze kinderen is het aanleggen van een gezinstuin. Tuinieren geeft kinderen een gevoel van verantwoordelijkheid, de trots van eigendom, en ze leren waardevolle lessen over hoe zon, water, zaden en grond samenkomen om voedsel te maken. Ze eten ook vaker groenten en fruit die ze als hun eigen creatie zien."

Handige bronnen

Dr. Sears biedt nuttig advies als het gaat om ouderschap en gezondheidszorg. Hij heeft een hele bibliotheek vol boeken geschreven over verschillende onderwerpen, waaronder gezondheid en welzijn, zwangerschap, borstvoeding en baby's, om er maar een paar te noemen. Zijn nieuwste boek, The Dr. Sears T5 Wellness Plan: Transform Your Mind and Body, Five Changes in Five Weeks, verschijnt in januari 2019. U kunt meer informatie krijgen en meer lezen over Dr. Sears op zijn website, AskDrSears.com.

Aanbevolen: