Tips voor het bereiden van de perfecte kalkoen

Inhoudsopgave:

Tips voor het bereiden van de perfecte kalkoen
Tips voor het bereiden van de perfecte kalkoen
Anonim
Turkije Tips
Turkije Tips

Er zijn zoveel opties beschikbaar bij het kiezen van een kalkoen dat je gemakkelijk in de war kunt raken. Wil je een bevroren of verse kalkoen? Is een kater of een kip beter voor het avondeten? Vul je de kalkoen of kook je de dressing apart? Deze vragen kunnen verwarrend zijn als u wordt geconfronteerd met de taak om uw vakantiediner te bereiden.

Verse of bevroren kalkoen?

Als je de keuze krijgt tussen verse en bevroren kalkoen, neem dan de verse vogel. De reden is simpel: kalkoenen moeten minimaal drie dagen rijpen bij een temperatuur tussen de 35 en 38 graden om het vlees mals te maken. Kalkoenen die bevroren worden verkocht, krijgen op deze manier niet de kans om te rijpen en zijn dus droog en vrijwel smaakloos als ze worden gekookt.

Gebruik pekel

Als bevroren de enige optie is, gebruik dan pekel om de uitdroging van de bevroren kalkoen tegen te gaan. Pekelen voegt vloeistof, zout en kruiden toe aan uw kalkoen. Om je bevroren kalkoen te pekelen, moet je hem eerst ontdooien.

Ontdooitips

De beste manier om een kalkoen te ontdooien is door hem in de koelkast in een bakje, zoals een braadpan, te plaatsen totdat hij volledig ontdooid is. Je moet de kalkoen in de plasticfolie laten waarin hij is geleverd. Voor elke vijf kilo kalkoen duurt het 24 uur. Dit betekent dat een kalkoen van 20-25 pond gedurende 5 dagen moet ontdooien. Zodra de kalkoen volledig ontdooid is, meng je de pekel en laat je de kalkoen hierin minimaal 6 uur weken.

Gerelateerd: Bespaar tijd. Ontdek hoe u uw kalkoen 's nachts kunt bereiden terwijl u slaapt!

Tom of Hen

Als je je kalkoen rechtstreeks bij de boer koopt, kun je soms het geslacht kiezen. Tom-kalkoenen zijn grotere vogels dan kippenkalkoenen. Dit komt omdat toms een grotere botstructuur hebben en dit betekent dat elke tom onder de 21 pond grotendeels uit bot bestaat. Vanwege de fysieke samenstelling van tom-kalkoenen bieden ze meer donker vlees dan wit. Tenzij je een grote groep mensen voedt die vooral van donker vlees houden, is een tom misschien niet de juiste keuze.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een malsere en sappigere kalkoen, dan wil je op zoek naar een kip. Omdat kippen meer vlees bieden bij een lager gewicht, kan een kip van 16 pond gemakkelijk 12 personen voeden. Houd er ook rekening mee dat meer mensen van wit kalkoenvlees houden en dat een kip meer borstvlees zal hebben.

Een perfecte kalkoen bereiden

Er zijn verschillende manieren om een kalkoen te bereiden. Grillen, rotisserie en frituren winnen aan populariteit, maar braden lijkt het meest effectief. Wat roosteren biedt is een diepbruine en knapperige schil, een fantastisch aroma door het hele huis en vrije tijd om de bijgerechten en dressing klaar te maken.

Gerelateerd: Geen ovenruimte? Geen probleem! Leer hoe u uw kalkoen in een braadpan kunt bereiden.

12 basisstappen

  1. Verwarm de oven voor op 325 graden.
  2. Haal de ontdooide of verse kalkoen uit de zak en haal de ingewanden uit de holte.
  3. Spoel de kalkoen af onder koud water en dep ze droog.
  4. Plaats het rooster in uw braadpan.
  5. Plaats de vleugels achter de vogel.
  6. Neem een groot stuk aluminiumfolie, bevestig dit aan de borst van de kalkoen en leg het opzij.
  7. Gebruik twee kleinere stukjes folie, bevestig ze aan de bovenkant van de drumsticks en leg ze opzij.
  8. Bewaar de folie op een veilige plaats voor later gebruik. We passen de folie op de kalkoen voordat deze de oven in gaat, omdat het gemakkelijker is om de folie aan de vogel te vormen voordat de vogel heet is.
  9. Bestrijk de kalkoen met plantaardige olie en plaats hem in de voorverwarmde oven.
  10. Als de kalkoen voor ongeveer 2/3 gaar is, plaats je de folie op de borst en de drumsticks.
  11. Test de kalkoen met een vlees- of direct afleesbare thermometer die diep in de dij is geplaatst. Het zou 180 graden moeten zijn.
  12. Laat de kalkoen 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Hoe lang moet je je kalkoen koken

De bovenstaande aanwijzingen vertellen je dat je de folie op de kalkoen moet leggen als deze voor 2/3 gaar is. Maar hoe lang is dat? De volgende tijden zijn een goede richtlijn voor hoe lang het duurt om uw kalkoen volledig gaar te maken.

  • Tot 7 pond - 2 tot 2 ½ uur
  • 7 tot 9 pond - 2 ½ tot 3 uur
  • 9 tot 18 pond - 3 tot 3 ½ uur
  • 18 tot 22 pond - 3 ½ tot 4 uur
  • 22 tot 24 pond - 4 tot 4 ½ uur
  • 24 tot 30 pond - 4 1/2 tot 5 uur

Deze tijden zijn voor ongevulde kalkoen. Voor een betere kalkoen moet je de dressing altijd apart van de kalkoen koken.

Gerelateerd: Minder kalkoen nodig met minder praktijktijd? Probeer deze slowcooker-recepten voor kalkoenfilet.

Aanvullende tips

  • Voor een vochtigere borst kun je overwegen om kruiden en boter tussen de schil en het vlees van de kalkoenborst te vullen.
  • Bewaar de ingewanden, kook ze volledig en gebruik ze dan in je vulling voor een rijkere smaak.
  • Dek de kalkoen losjes af met aluminiumfolie terwijl je hem laat rusten.
  • Maak de jus voor de kalkoen met behulp van de druppels uit de pan. Doe dit terwijl de kalkoen rust.
  • Meer mensen houden van wit vlees dan van donker vlees en wit vlees is makkelijker te snijden dan donker vlees, dus als je een kalkoen koopt, let dan op grote borsten.
  • Ongeveer 1 tot 1 1/2 pond kalkoen per persoon wordt aanbevolen.

Aanbevolen: