11 slaapzaaldecoratie-ideeën voor jongens om een persoonlijke ruimte te creëren

Inhoudsopgave:

11 slaapzaaldecoratie-ideeën voor jongens om een persoonlijke ruimte te creëren
11 slaapzaaldecoratie-ideeën voor jongens om een persoonlijke ruimte te creëren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De gewone, kale slaapzaal hoeft niet jouw favoriete keuze te zijn als je op zoek bent naar een stijlvolle mannenslaapzaal. Je kunt decoreren in een moderne stijl en een plek creëren die net zo uitnodigend is als thuis, maar net zo cool als je favoriete hangplek. Een paar decoratieregels en het juiste kleurenpalet zijn alles wat je nodig hebt om een stijlvolle slaapzaalinrichting voor mannen te plannen.

Creëer een collectieweergave

Afbeelding
Afbeelding

Een van de gemakkelijkste manieren om stijl en persoonlijkheid in een slaapzaal te brengen, is door te pronken met een dierbare collectie. Van platen en boeken tot skateboards en sportmemorabilia: een zorgvuldig tentoongestelde collectie wordt meteen een decor dat een beetje vreugde opwekt tijdens het schrijven van een stevig papier.

Ga hier niet te groot, minder kan zeker meer zijn, en je wilt niet te veel kostbare ruimte in beslag nemen. Toon uw collectie op een vrij tafelblad of dressoir of maximaliseer de ruimte en hang uw spullen aan de muur naast het bed.

Kies klassiek en minimaal beddengoed

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel tot een stijlvolle slaapzaal voor mannen is het juiste beddengoed. Het zal een visueel element zijn, ongeacht welk type beddengoed je kiest, dus zorg ervoor dat het een stijlvolle keuze is die niet overweldigend aanvoelt qua kleur of print. Een dekbed in neutrale tinten – denk aan crème, beige of mokka – past goed bij een klassieke print en een subtiele accentkleur zoals marineblauw of goud.

Moderne sfeer uit het midden van de eeuw vormt een aanvulling op de basisprincipes van een slaapzaal

Afbeelding
Afbeelding

Het meubilair dat al in de slaapzaal aanwezig is, heeft hoogstwaarschijnlijk een warme houttint en is eenvoudig van vorm. Voeg daar dat boxy, korte stijl aan toe en je hebt de perfecte setting voor moderne designelementen uit het midden van de eeuw. Maak de look compleet met modern artwork, minimaal beddengoed en veel diepe, neutrale kleuren.

Een rollend wagentje is veelzijdig

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de slaapzaal waarschijnlijk een paar basismeubelstukken bevat, brengt een of twee accentstukken persoonlijkheid in de ruimte zonder het universiteitsbudget te breken. Een rolwagen is veelzijdig en brengt kleur in de ruimte. Gebruik hem om boeken bij de deur op te bergen zodat je er gemakkelijk bij kunt, maak er een nachtkastje van met al je benodigdheden, of bewaar andere spullen zoals hoeden en technische accessoires.

Een neutraal vloerkleed toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Tapijten kunnen de sfeer en stijl van een kamer uitdragen, maar het is belangrijk om er een te kiezen die bij de ruimte en uw budget past. Een klein vloerkleed dat direct naast het bed past, brengt textuur en een gezellige sfeer in de ruimte. Zoek naar een neutraal vloerkleed met een subtiel patroon en laat dat zachtheid aan de kamer en een zekere huiselijke kwaliteit toevoegen.

Kies benodigdheden met persoonlijkheid

Afbeelding
Afbeelding

Het inrichten van de slaapzaal van een man hoeft niet super ingewikkeld of ingewikkeld te zijn. U kunt gewoon opzettelijk en attent zijn bij het selecteren van de basisartikelen die u toch moet kopen. Van bureaulampen en rolstoelen tot opbergbakken en wasmanden, kies items die bij elkaar passen in een kleurenpalet of binnen een bepaalde stijl. Zodra je begint met het uitpakken van de benodigdheden voor een studentenhuis, zal het ontwerp van je studentenhuis moeiteloos tot stand komen.

Zoek naar unieke basisprincipes

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl je aan het winkelen bent voor de basisbenodigdheden voor een slaapzaal, zoek dan naar mogelijkheden om er een paar unieke stukken in te gooien die opvallen. Slaapzalen hebben niet veel extra ruimte, dus het is de sleutel om ruimte te besparen en tegelijkertijd een stijlvolle slaapzaal voor een man te creëren door je basisspullen als nieuwigheden of designerstukken te laten aanvoelen. Een leuke wekker, een paar nieuwe mokken of een door een ontwerper geïnspireerde laptophoes zijn slechts enkele plekken om persoonlijke stijl toe te voegen aan een slaapzaal.

Opslagbakken verbieden rommel

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs de meest doordacht ontworpen slaapzaal voor mannen ziet er minder uit dan een rommelige puinhoop. Zorg er bij het plannen van de inrichting van uw slaapzaal voor dat u praktische manieren opneemt om spullen uit het zicht op te bergen. Stijlvolle opbergbakken en manden houden rommel weg en voegen textuur of kleur toe aan de ruimte.

Ingelijste posters zien er gestroomlijnd uit

Afbeelding
Afbeelding

Posters zijn een must voor de officiële decoratie-ervaring van een slaapzaal. Maar je kunt de typische postercollectie eruit laten zien als een samengestelde galerij met eenvoudige en betaalbare lijsten. Basisframes presenteren posters op een verfijnde manier en maken het gemakkelijker om ze jaar na jaar tentoon te stellen totdat het eindelijk tijd is om af te studeren.

Verduisteringsgordijnen ophangen

Afbeelding
Afbeelding

Stijlvolle gordijnen zijn absoluut een gemakkelijke manier om de inrichting van elke kamer naar een hoger niveau te tillen, maar voor de slaapzaal van een man hebben ze een secundair doel. Zoek naar verduisteringsgordijnen met een verfijnd patroon - denk aan ruitjes, strepen of een subtiele textuur - zodat je in het weekend kunt uitslapen en tegelijkertijd je zorgvuldig ingerichte ruimte kunt behouden.

Extra comfortabele elementen toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Voor een enkele kamer of een gemeenschappelijke ruimte zorgen comfortabele stoelen en textiel ervoor dat de ruimte uitnodigend aanvoelt en nieuwe kleuren en texturen worden geïntroduceerd. Vloerkussens, poefs, opbergmeubels en standaard kussens en dekens creëren textuurlagen om een koude slaapzaal op te warmen.

Breng stijl in je studententijd

Afbeelding
Afbeelding

Je universiteitservaring zal grotendeels buiten de muren van je studentenkamer plaatsvinden, maar een deel ervan zal daar plaatsvinden. Maak de ruimte dus uitnodigend, warm en een weerspiegeling van uw persoonlijkheid. Met een zorgvuldig ingerichte slaapzaal wordt je kamer meteen de aangewezen plek om rond te hangen.

Aanbevolen: