10 ontwerptips voor een zitgedeelte Cruciaal voor een perfecte ruimte

Inhoudsopgave:

10 ontwerptips voor een zitgedeelte Cruciaal voor een perfecte ruimte
10 ontwerptips voor een zitgedeelte Cruciaal voor een perfecte ruimte
Anonim
Zithoek
Zithoek

De manier waarop een zitgedeelte is ingedeeld, helpt bij het definiëren en dicteren van de manier waarop een kamer wordt gebruikt. Of u nu de zitplaatsen in uw familiekamer probeert te regelen, of een kleine zithoek op de veranda wilt creëren, er zijn verschillende tips die u kunt gebruiken om de perfecte plek voor uw ruimte te creëren.

Zes tips voor het ontwerpen van zitplekken

Niet elk type zitmeubel zal bruikbaar zijn in de kamer waar je aan werkt. Sommige arrangementen zijn het meest geschikt voor lange, smalle kamers, terwijl andere het beste werken in kleine ruimtes. Veel tips zijn echter redelijk universeel, ongeacht in welke kamer u werkt; probeer enkele van deze tips toe te passen om uw zitgedeeltes tot een geheel te maken.

Maak looppaden

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om een zitgedeelte te helpen definiëren, is door er looppaden omheen te creëren. Dit betekent niet alleen het creëren van een pad van en naar het zitgedeelte, maar ook een afscheiding van de rest van de ruimte. Dit is het gemakkelijkst te doen in grote of lange, smalle kamers; Verdeel de ruimte door gebruik en zorg ervoor dat er aan minimaal twee zijden voldoende ruimte is om tussen het zitgedeelte en het volgende gedeelte te lopen. Als je genoeg ruimte hebt om twee zitgedeeltes te creëren (één aan elke kant van de kamer), zorg er dan voor dat je er vrij tussen kunt lopen om de ruimtes te helpen definiëren.

Inspireer gesprek

Binnen de zithoek zelf is het de sleutel om te inspireren en een gesprek te creëren. Banken moeten tegenover elkaar staan en niet loodrecht op elkaar staan. Stoelen moeten iets naar elkaar toe hellen, zelfs als ze tegenover een bank tegenover de salontafel staan. Plaats de stoelen zo dat er voldoende ruimte is om er vrij omheen te lopen - stapel ze niet op elkaar - maar houd ze zo dichtbij dat mensen die aan de tegenovergestelde kant zitten nog steeds met elkaar kunnen praten zonder hun stem te hoeven verheffen.

Inclusief verplaatsbare zitplaatsen

Verplaatsbare poefzitplaatsen
Verplaatsbare poefzitplaatsen

Als uw zithoek groot genoeg is, overweeg dan om wat extra, verplaatsbare zitplaatsen toe te voegen voor als er gasten arriveren. Dit omvat het gebruik van voetenbanken, banken en banken zonder rugleuning in het ontwerp van de kamer, zoals het plaatsen van voetenbanken voor een bank waar ze naar de zijkant kunnen worden geschoven als er extra zitplaatsen nodig zijn, of het gebruik van een bank zonder rugleuning als een manier om 'af te sluiten'. "het zitgedeelte onderscheiden van de rest van de kamer, in plaats van een tafel te gebruiken.

Deze casual stukken moeten een 'thuis' in de kamer hebben als ze niet als zitplaats worden gebruikt, zodat ze snel beschikbaar zijn als je entertaint.

Definieer elk gebied

De zitplaatsen zelf zijn vaak niet genoeg om een ruimte te definiëren, vooral als je aparte zitgedeeltes in één kamer hebt.

Definieer in dit geval elk gebied verder via de accenten en het textiel. Overweeg om afzonderlijke vloerkleden onder elk zitgedeelte te gebruiken om elke ruimte af te bakenen. Om de suggestie te wekken dat de gebieden van elkaar gescheiden zijn, kunt u overwegen de kleurenschema's enigszins te veranderen, bijvoorbeeld door bijpassende sierkussens in verschillende kleuren te gebruiken.

Evenwichtige stoelen met tafels

Veel mensen die een gespreksruimte gebruiken, nemen graag dingen mee, zoals drankjes, snacks, glazen, tijdschriften en andere kleine spullen. Geef ze een plek om deze spullen neer te zetten en zorg voor evenwicht in het ontwerp van de ruimte met voldoende tafelruimte voor de stoelen. Dit betekent dat ervoor moet worden gezorgd dat iedereen die op het vaste, vaste meubilair zit (verplaatsbare, extra zitplaatsen voorlopig buiten beschouwing gelaten) voldoende ruimte in de buurt heeft om spullen op een tafel neer te zetten.

Neem een salontafel mee als je een bank gebruikt, en plaats ten minste één bijzettafeltje voor elke één tot twee stoelen om voldoende tafelbedekking te garanderen.

Laat meubels dubbel werk doen

Leer
Leer

Als je ruimte klein is, laat een deel van het meubilair in de zithoek dan dubbel werk doen. In plaats van een traditionele salontafel te gebruiken, kun je overwegen om een grote leren poef of bank te gebruiken die je kunt uittrekken voor bijvoorbeeld extra zitplaatsen. Houd dienbladen en onderzetters bij de hand om het bruikbaar te maken als tafel wanneer het niet als zitplaats wordt gebruikt.

Als je twee verschillende zitgedeeltes wilt afbakenen, overweeg dan om er een bank zonder rugleuning tussen te plaatsen, die breed genoeg is zodat mensen aan weerszijden kunnen zitten en met hun gezicht naar een van beide gesprekken kunnen kijken.

Aanvullende tips

Voor kleinere ruimtes zoals slaapkamers, keukens en veranda's, maar ook voor zitgedeeltes in kleinere woonkamers, zijn soms andere tips nodig. Probeer deze te gebruiken als je niet de ruimte hebt voor een groter ontwerp:

  • Keuken met zitplaatsen
    Keuken met zitplaatsen

    Verklein en werk binnen de grenzen van de ruimte; denk gezellig, in plaats van je uit te spreiden om elke centimeter beschikbare ruimte te vullen.

  • Overweeg om zitplaatsen in de muren en ramen of langs de reling van een terras of veranda te bouwen. Voeg de ingebouwde zitplaatsen toe aan het meubilair, zodat u meer zitmogelijkheden heeft.
  • Gebruik kleinere stukken zoals loveseats, banken en kleinere fauteuils. Vergeet niet om ruimte rond elk stuk vrij te laten, in plaats van het grootste item te plaatsen dat past.
  • Overweeg om twee items rug aan rug in het midden van een kamer te plaatsen om twee aparte zitgedeeltes te creëren, zoals twee loveseats rug aan rug met fauteuils tegenover elkaar.

Designstoelen voor uw ruimte

Gespreksruimtes zijn een prachtige aanvulling op elke kamer. Ze wekken intimiteit en vertrouwen op en zorgen ervoor dat mensen zich er meteen thuis voelen. Creëer een aantal zitplekken in je huis die anderen zullen inspireren om zich op hun gemak te voelen.

Aanbevolen: