Zindelijkheidstraining voor jongens: tips van echte moeders om je zoon te helpen de troon te veroveren

Inhoudsopgave:

Zindelijkheidstraining voor jongens: tips van echte moeders om je zoon te helpen de troon te veroveren
Zindelijkheidstraining voor jongens: tips van echte moeders om je zoon te helpen de troon te veroveren
Anonim

Deze zindelijkheidstrainingtips voor jongens kunnen je zoon helpen zijn luiers snel weg te gooien!

Gelukkig schattige roodharige kleine jongen zindelijkheidstraining
Gelukkig schattige roodharige kleine jongen zindelijkheidstraining

Ben je klaar om de luiers achterwege te laten en je kleine kerel zijn zaken te laten doen in het grote jongenspotje? Als ouder van een jongen kan ik je vertellen dat de geruchten waar zijn. Zindelijkheidstraining voor jongens is een hele onderneming.

Gelukkig is het proces veel eenvoudiger dan je zou verwachten als je wacht tot ze klaar zijn om deze essentiële levensvaardigheid te leren. Als je denkt dat je zoon er klaar voor is, hebben we talloze zindelijkheidstrainingtips voor jongens van echte moeders, zodat je het meeste uit deze monumentale mijlpaal kunt halen!

Zindelijkheidstraining jongens versus meisjes

Eerst en vooral is het belangrijk dat ouders redelijke verwachtingen hebben van de zindelijkheidstraining van hun kind. Om dit te doen, zijn er een paar belangrijke feiten die je moet weten:

  • Het duurt gemiddeld zes maanden om een kind volledig zindelijk te maken.
  • Hoewel elk kind anders is, zijn er een paar dingen die anders zijn bij zindelijkheidstraining voor jongens en meisjes. Jongens doen er bijvoorbeeld gemiddeld langer over om zindelijk te worden dan meisjes (twee tot drie maanden).
  • Slechts 40 tot 60 procent van de kinderen is met 36 maanden zindelijk.
  • Het is normaal dat kinderen tot de leeftijd van vijf of zes jaar nog nachtluiers nodig hebben.
  • De nachtelijke zindelijkheidstraining mag niet beginnen voordat uw kind wakker wordt met droge of licht vochtige luiers of 's nachts wakker wordt om te vragen of hij het potje mag gebruiken.
  • Ouders kunnen hun kinderen overdag zindelijk maken en ze 's avonds nog steeds in pull-ups houden.

Snel feit

Als je tegenslagen hebt, ben je niet de enige; 80% van de gezinnen krijgt ook te maken met tegenslagen tijdens de zindelijkheidstraining van hun kleintjes.

Wanneer moet je beginnen met zindelijkheidstraining, jongens

Voordat u met zindelijkheidstraining begint, moet u eerst vaststellen of uw kind er klaar voor is. Dit omvat de bereidheid om te leren, een groeiend bewustzijn van hun lichaamsfuncties en het vermogen om bepaalde taken uit te voeren, zoals het uittrekken en weer aantrekken van hun broek.

Hoewel de meeste kinderen tussen de 18 en 30 maanden interesse beginnen te tonen in zindelijkheidstraining, hangt het juiste moment om te beginnen volledig af van uw kind.

Moet weten

Als je zoon nog niet klaar is om zindelijk te worden, zal de hele onderneming waarschijnlijk niet mislukken. Hoewel je hem misschien eerder dan later uit de luiers wilt halen, is het beter om te wachten tot hij tekenen van gereedheid vertoont. Als u te snel te werk gaat, kan dit het proces langer maken en de kans op regressie voor uw zoon vergroten.

Een jongen zindelijk maken

Kind zit op het toilet
Kind zit op het toilet

Onze essentiële gids voor zindelijkheidstraining beschrijft de specifieke tekenen van gereedheid, hoe ouders zich kunnen voorbereiden, de verschillende methoden voor zindelijkheidstraining die je kunt gebruiken en hoe je aan de slag kunt gaan. Zodra je deze stappen hebt voltooid, worden in de rest van dit artikel de bijzonderheden van zindelijkheidstrainingjongens beschreven en hoe je hen kunt helpen succes te boeken met behulp van advies van echte moeders!

Selecteer het juiste potje

Zindelijkheidstraining voor jongens kan rommelig zijn. Dat wil zeggen, tenzij je de juiste uitrusting koopt. Wanneer u winkelt voor een trainingstoilet of een opzetstuk voor een potje, zoek dan naar exemplaren met een verwijderbare urinebeschermer. Het "verwijderbare" deel is erg belangrijk, want hoewel dit een nuttige functie is, worden sommige kleine jongens terughoudend om het potje te gebruiken, omdat dit kenmerk tegen hun penis kan schuren als ze op de stoel klimmen.

Als uw zoon het toilet associeert met pijn, kan dit uw voortgang belemmeren. Door een toilet aan te schaffen met een afneembare beschermkap, kunt u er zeker van zijn dat dit de juiste keuze is voor uw zoon. Als u merkt dat uw kleine jongen deze functie niet leuk vindt, kunt u deze eenvoudig wegnemen. Dit bespaart ouders de zindelijkheidstraining totdat er een vervangend toilet beschikbaar is.

Begin met zitten en sta dan

Neem even de tijd om erover na te denken: als je poept, plast je normaal gesproken tegelijkertijd. Het is normaal dat dit gebeurt. Helaas kan het tijdens de zindelijkheidstraining voor uw kleine man moeilijk zijn om te ontcijferen of hij moet plassen, poepen of beide. Daarom is het het beste om hem eerst te laten zitten en dan te laten staan zodra hij de dingen onder de knie heeft.

Laat hem met papa naar het potje gaan

Als hij klaar is om op het toilet te gaan staan, is een van de beste manieren om hem dat te leren, hem samen met zijn vader, oom en/of grootvader naar het potje te sturen. Hierdoor kan hij zien hoe het moet.

Probeer doeloefeningen

Je kunt ook een stuk O-vormige ontbijtgranen in het toilet gooien om hem te helpen zijn doel te oefenen. Hierdoor wordt het een spel, en welk kind houdt daar niet van?

Handige hack

Ouders kunnen ook investeren in oplosbare rinkeldoelen om hun kleine jongens te helpen beter te mikken zonder bang te hoeven zijn dat het toilet verstopt raakt!

Wat u moet bespreken als uw zoon overschakelt naar een staande positie

Hoewel het staan tijdens het plassen vanzelfsprekend lijkt voor volwassenen, is het belangrijk om de zaken voor je zoon op een rijtje te zetten. Hier zijn de basisstappen in dit proces.:

  1. Druk je benen tegen de kom. Dit kan helpen bij het doel. Zodra ze het doel beheersen, kunnen ze een back-up maken.
  2. Laat hem zijn penis vasthouden om de stroom verder in het toilet te laten landen.

    Als je geen cisgenderman hebt die hem laat zien hoe hij dit moet doen, is een van de beste manieren om dit uit te leggen het vergelijken met het vasthouden van een tuinslang. Als hij zijn dominante hand gebruikt, moet zijn duim zich op de bovenkant van de schacht bevinden, uitgelijnd met de punt van de penis. Zijn vingers moeten de onderkant van de penis omsluiten, met de wijsvinger iets verder naar achteren dan de duim

  3. Als hij eenmaal klaar is en hij zijn doel heeft gemist, kun je er zijn taak van maken om zijn rommel op te ruimen.

Zindelijkheidstraining voor jongens van echte moeders

Aangezien zindelijkheidstraining voor jongens lastig kan zijn, hebben we contact opgenomen met een aantal echte moeders die hun zindelijkheidsprinsen hebben geholpen om succesvolle koningen van de troon te worden! Dit is het advies dat ze gaven:

  • Laat ze zichzelf zien plassen! Het helpt hen het proces beter te begrijpen. Dit kun je het gemakkelijkst doen in de achtertuin, waar ze naakt rond kunnen rennen.
  • Laat uw zoon achterstevoren op het oefenpotje zitten. Dit beperkt de rommel en houdt ze in de goede richting wanneer ze overgaan op staand plassen.
  • Vermijd gemengde signalen. Als uw zoon tekenen van gereedheid vertoont, gooi dan de luiers weg en kijk niet achterom. Er zullen ongelukken gebeuren. Dat is normaal.
  • Doe een losse broek of korte broek aan. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker op tijd bij het potje komen.
  • Bewaar boeken, stickers en wasbaar speelgoed in de badkamer om ze op het toilet te bewaren totdat ze klaar zijn.
  • Als ze eenmaal staan, geef ze dan een doelwit waarop ze zich kunnen concentreren. Ouders kunnen zwarte stickers kopen om aan de onderkant van hun oefenpotje te plakken en daarop een afbeelding weergeven als ze in contact komen met urine.
  • Zindelijkheidstrainingschema's zijn een geweldige manier om je kind te motiveren!
  • Zet hem niet te veel onder druk. Laat hem het voortouw nemen en prijzen, prijzen, prijzen!
  • Om te bepalen of je 's nachts klaar bent, beperk je het drinken van vloeistoffen minstens een uur voor het slapengaan. Als hij droog of bijna droog wakker wordt, waag dan de sprong!

Zindelijkheid vergt geduld

Het maakt niet uit of je zindelijkheidstraining doet, jongens of meisjes, er zullen tegenslagen, ongelukken en frustraties zijn. Dit is volkomen normaal. Hoe moeilijk het ook is, wees sterk en zet door, want de prijs aan het einde van dit project is de moeite zeker waard! De enige reden om te stoppen is als je te vroeg bent begonnen. Onthoud dat bereidheid de sleutel tot succes is als het gaat om zindelijkheidstraining van je kleine man.

Aanbevolen: