16 shows met weinig stimulatie om te entertainen & Leer uw peuter

Inhoudsopgave:

16 shows met weinig stimulatie om te entertainen & Leer uw peuter
16 shows met weinig stimulatie om te entertainen & Leer uw peuter
Anonim

Geef kinderen schermtijd waar jij je goed bij voelt met deze zachte peutershows.

meisje televisie kijken
meisje televisie kijken

Schermtijd en tv voor peuters kunnen wel of niet een strikt gereguleerde activiteit bij u thuis zijn. Ongeacht hoeveel tijd uw kind besteedt aan het kijken naar programma's, de animatie en het tempo van het programma kunnen echter zijn humeur en gedrag beïnvloeden.

Probeer een aantal kalmerende programma's die niet al te stimulerend zijn voor peuters, zodat je kind van een beetje schermtijd kan genieten zonder zijn goede humeur die dag in gevaar te brengen.

Kalme en niet-stimulerende shows die je peuter kan proberen

Als je shows als Coco Melon en Little Baby Bum wilt vervangen door iets dat minder stimulerend is en toch educatief, leuk en geschikt voor de leeftijd is, probeer dan een aantal van deze peutershows.

Franklin

Franklin, voor het eerst uitgezonden in 1997, is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken en gaat helemaal over een schoolgaande schildpad die zich een weg baant door de gewone groeipijnen van de kindertijd.

Met een langzame verhaallijn, langzamere dialogen en een redelijk neutraal kleurenpalet is de show verre van overstimulerend en biedt hij een overvloed aan levenslessen voor kinderen van alle leeftijden. Dit is ook een van de topkeuzes van onze familieredacteur (een moeder van vier) als het gaat om kinderprogramma's.

Kleine Beer

Het wordt niet veel ontspannender dan een aflevering van Kleine Beer. Kleine Beer, een show die je je misschien nog herinnert uit je eigen kindertijd, toont een jonge berenwelp en de avonturen die hij deelt met zijn andere dierenvrienden. Fantasie en creativiteit begeleiden deze lieve show met zachte kleuren en zachte achtergrondmuziek.

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

Bluey

De peutershow, geliefd bij kinderen en geprezen door ouders, Bluey is perfect voor oudere peuters die een pauze nodig hebben van de typisch stimulerende shows die vaak op de markt worden gebracht. Bluey heeft vrolijke muziek en veel gelach, maar de langzamere verhaallijn en zacht gesproken karakters maken het een niet-stimulerende show die geweldig is voor alle leeftijden.

Dit is een van mijn favoriete programma's om samen met mijn dochter te kijken - en het daagt mij als ouder zelfs op meerdere manieren uit.

Clifford de grote rode hond

Clifford maakt al tientallen jaren indruk in films, boeken en tv-programma's - en de onvergetelijke rode hond is nog steeds een geweldig horloge voor je kinderen. De tekenfilmserie uit de vroege jaren 2000 is intrigerend genoeg voor peuters, maar kan ook de aandacht van oudere kinderen vasthouden.

De menselijke en dierlijke karakters hebben een zachte stem en zijn gemaakt met een mix van primaire en gedempte kleuren voor een zachte kindershow die ouders goedkeuren.

De nieuwe avonturen van Winnie de Poeh

Alleen al het openingsthema zou je moeten vertellen waarom The New Adventures of Winnie the Pooh perfect is voor peuters. Voor deze tekenfilm uit de late jaren 80 zijn de klassieke karakters uit de geliefde kinderboeken geanimeerd in zachte kleuren. Geen schurken, geen geweld en geen overstimulerende scènes maken dit een lieve kleine show met zachte humor voor je peuter.

Wilde Kratts

Maak je peuter enthousiast over de natuur en dieren met Kratts in het wild. Deze show is zacht genoeg voor de allerkleinsten, terwijl het vermakelijk en leerzaam is voor uw oudere kinderen. Neutrale kleuren en educatieve inhoud zonder overmatig lawaai of herhaling maken dit een gemakkelijke showkeuze voor ouders.

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

Uit de doos

Als je op zoek bent naar een niet-geanimeerde show waar je kinderen dol op zullen zijn, dan biedt deze al het plezier zonder alle hyperactiviteit. Out of the Box biedt fantasierijk spel, knutselideeën en educatief plezier voor uw peuter en oudere kinderen. Er zijn zeker geen buitensporige geluiden of fel flitsende scènes in deze show uit de jaren 90.

Raad eens hoeveel ik van je hou

Deze zachte show debuteerde in 2011 en is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken. Met een focus op de liefdevolle relatie tussen ouder en kind, is deze dierenshow neutraal van kleur en biedt de liefste dialoog tussen personages.

Traag en leerzaam, Raad eens hoeveel ik van je hou is een leuke tekenfilm om samen met je peuter naar te kijken.

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

Dragon Tales

Het hele avontuur zonder alle stimulatie, Dragon Tales neemt je peuter mee op een magische ontsnapping. Pastelkleuren en zacht gesproken karakters zijn slechts enkele van de dingen die deze animatieserie tot een zachte kijkervaring maken. De verhaallijn bevat altijd een waardevolle les en er is onderweg voldoende humor die bij de leeftijd past.

Nieuwsgierige George

Je herinnert je waarschijnlijk dat je Curious George las of keek toen je opgroeide. Deze zachte show heeft eenvoudige animatie en leuke verhaallijnen met een langzame vertelling. Er zijn hier geen snel pratende personages of snelle scènewisselingen en je zult genieten van de nostalgie die in elke aflevering zit.

Doc McStuffins

Doc McStuffins debuteerde in 2012 op Disney en draait helemaal om verbeelding en educatie, verpakt in één prachtig geanimeerd pakket. Hoewel er een aantal pakkende deuntjes en levendige animaties in deze serie zitten, is het nog steeds vrij langzaam en een echt goede show voor jonge kinderen.

Arthur

Er is een reden dat Arthur 25 jaar lang geliefd was bij kinderen en vandaag de dag nog steeds een keuze is voor ouders. De neutrale en zachte kleuren gecombineerd met de langzame verhaallijn maken deze show een vriendelijke keuze voor uw oudere kinderen en een veilige keuze voor uw peuters.

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

Super Waarom

Hoewel deze educatieve animatieserie iets stimulerender is dan sommige van de andere hier genoemde shows, is het nog steeds een geweldig alternatief voor andere repetitieve shows met een educatief uitgangspunt. Oudere peuters die lees- en spellingconcepten leren, moeten van Super Why kunnen genieten zonder zich overweldigd te voelen.

De kleine zeemeermin (tv-serie)

De tv-serie van De Kleine Zeemeermin combineert de prachtige animaties van de geliefde Disney-film en bevat bekende en nieuwe personages. De drie seizoenen die in de jaren 90 debuteerden, zijn langzaam genoeg voor een peuter met verhaallijnen waar oudere kinderen van kunnen genieten.

Mister Rogers Buurt

Mister Rogers, al generaties lang geliefd, is het toonbeeld van een zachte kindershow. De verhalende en educatieve aspecten van de klassieke show zijn ongeëvenaard in de huidige kindershows en je zult het leuk vinden om deze nostalgische jeugdherinnering aan je eigen kinderen te laten zien.

Caitie's klaslokaal

Verwissel de overstimulerende YouTube-shows waar je normaal op klikt voor deze leerzame en ronduit leuke kindershow in het klaslokaal. Caitie's Classroom neemt je peuter mee door knutselen, verhalen, liedjes en virtuele excursies met haar zachte stem en lieve persoonlijkheid.

YouTube video player

YouTube video player
YouTube video player

Moet weten

Hoewel professionals op het gebied van kinderontwikkeling het er over het algemeen over eens zijn dat beperkte schermtijd het beste is, suggereren experts van het Child Mind Institute ook dat gezamenlijke betrokkenheid (naar de show kijken met je kind) een van de sleutels is tot mediagebruik bij jonge kinderen. Zolang ouders de schermtijd beperken, hoeven ze zich ook niet schuldig te voelen als ze kinderen alleen voor de lol naar een programma laten kijken.

Wat maakt een show te stimulerend voor een peuter?

Je vraagt je misschien af of de favoriete serie of film van je kind als overstimulerend wordt beschouwd voor zijn kleine geesten. Als je twijfelt, zijn er een paar functies die je kunnen helpen de functies te identificeren die meer stimulerend zijn dan andere.

Sommige ouders herkennen verbeteringen in het gedrag of zien dat kinderen vaker denkbeeldig spel spelen als ze niet naar zeer stimulerende programma's kijken. Ieder kind is anders, maar je kunt overwegen of de programma's waar je peuter naar kijkt deze elementen bevatten:

  • Snelle scènewisselingen die ervoor zorgen dat de show regelmatig wordt onderbroken en geflitst
  • Karakters in de serie die snel praten en bewegen
  • Hoge geluidsniveaus tijdens de show
  • Overmatige geluiden en repetitieve liedjes
  • Heldere en krachtige kleurenschema's met hoog contrast

Overweeg ook of uw kind dit gedrag vertoont:

  • Hyperactiviteit of overmatig huilen na het bekijken van de show
  • Langere tijd naar de show kijken met weinig knipperen of het vermogen om andere sensorische waarschuwingen in hun omgeving te herkennen

Redenen die je misschien wilt vermijden om shows met jonge kinderen te stimuleren

Hoewel er een gebrek is aan sluitend onderzoek naar het stimuleren van shows en jonge kinderen, suggereren sommige deskundigen op het gebied van de ontwikkeling van kinderen dat er potentiële negatieve gevolgen zijn van zeer stimulerende shows. Uit onderzoek blijkt dat overprikkeling van de zintuigen en hersenen van uw kind te allen tijde een verwachting kan wekken voor dat niveau van stimulatie en vermaak. Dit kan op verschillende manieren gevolgen hebben voor kinderen.

  • Impact op creativiteit - Shows met te veel zintuiglijke stimulatie kunnen van invloed zijn op hun vermogen om creativiteit te gebruiken en te spelen zonder visuele of auditieve opwinding in hun omgeving.
  • Sensorische overbelasting - Sommige kinderen kunnen zelfs zintuiglijke overbelasting ervaren bij snelle shows met repetitieve geluiden, snelle bewegingen en stimulerende kleuren, waardoor het voor hen moeilijk wordt om zelfs maar van de show te genieten.
  • Gedragsproblemen en slaapproblemen - Dit zijn ook mogelijke negatieve gevolgen voor kinderen die te vaak naar te stimulerende programma's kijken.

Moderatie is hier de sleutel, maar veel ouders vinden dat programma's die wat langzamer zijn, zachtere kleuren en animaties bevatten en een verhaallijn bevatten die je kind daadwerkelijk kan volgen, beter zijn voor peuters.

Probeer zachte schermtijd met uw kinderen

Schermtijd kan een geweldige bron van vermaak en educatie zijn voor uw peuter. De sleutel is om shows te vinden die hun aandacht trekken en hun verbeelding stimuleren zonder driftbuien of hyperactiviteit te veroorzaken zodra het programma is afgelopen. Probeer verschillende programma's om uw kind iets te geven dat hem helpt de levenslessen te begrijpen, terwijl hij geniet van prachtige animaties en verhaallijnen waar hij of zij van houdt.

Aanbevolen: