Recept voor volkorenbrood met weinig calorieën

Inhoudsopgave:

Recept voor volkorenbrood met weinig calorieën
Recept voor volkorenbrood met weinig calorieën
Anonim

Het bevat veel vezels en smaken, maar weinig calorieën, en het smaakt veel beter dan brood dat je kant-en-klaar kunt kopen.

volkoren brood
volkoren brood

Je hoeft de smaak van versgebakken brood niet op te geven als je naar je koolhydraten of totale calorie-inname kijkt. Kies een heerlijk caloriearm volkorenbroodrecept. Gebruik het onderstaande recept als bijgerecht of voorgerecht voor elke ma altijd, of snijd broden in stukken voor een verrukkelijke, caloriearme sandwich.

Hoe maak je volkoren brood met weinig calorieën

Als je een paar eenvoudige stappen volgt, kun je genieten van de smaak van vers brood zonder de extra calorieën (en schuldgevoelens).

Ingrediënten

  • 1-3/4 kopjes warm water
  • 2 theelepels gist
  • 3 kopjes volkoren meel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Meng warm water, gist en bloem in een middelgrote kom.
  3. Dek het mengsel af en laat het rijzen (in een warme omgeving) totdat het in omvang is verdubbeld. Dit duurt ongeveer een half uur.
  4. Voeg olijfolie, honing en zout toe aan het deegmengsel.
  5. Kneed het mengsel met de hand tot het deeg een plakkerige consistentie krijgt; voeg indien nodig meer warm water toe.
  6. Dek het deeg af en laat het een half uur rijzen op een warme plaats.
  7. Kneed opnieuw en laat het deeg (afgedekt op een warme plaats) nog een half uur rijzen.
  8. Leg het deeg in een broodvorm.
  9. Bak op 350 graden Fahrenheit gedurende 40 minuten.
  10. Laat het brood afkoelen, snijd het in stukken en geniet ervan!

Porties: Ongeveer 20 plakjes

Voedingsinformatie

De volgende voedingsinformatie is van toepassing op het bovenstaande recept voor volkorenbrood met weinig calorieën. Het werd berekend voor 20 plakjes met behulp van de Food Tracker van USDA.

  • Calorieën per plak: 80
  • Totaal vet: 1 gram
  • Verzadigd vet: 0 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Vezel: 2 gram
  • Suiker: 2 gram
  • Eiwit: 2,6 gram
  • Natrium:117 mg

Volkorenbrood kan volgens rekenmachines als FatSecret en CalorieLab ongeveer 120 of meer per sneetje bevatten, afhankelijk van het gebruikte recept en het aantal porties. Voor een lager aantal calorieën in het bovenstaande recept snijdt u het brood in dunne plakjes.

Brood dat beter voor je is

Volkorenbrood is een uitstekende bron van complexe koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Wanneer het brood vers wordt gemaakt, komt de smaak van volkorenmeel echt tot zijn recht, waardoor elke ma altijd wordt versterkt. Volkorenmeel wordt gemaakt door de hele tarwekorrel te malen, inclusief de kiem en zemelen, wat zorgt voor een meer voedingsrijke bloem.

Meel gemaakt van volkoren tarwe zorgt voor een zwaarder brood waar veel bakkers naar verlangen. Maar als 100% volkorenmeel te zwaar is of niet voldoende rijst naar jouw smaak, probeer dan een deel van het volkorenmeel te vervangen door gewoon broodmeel. Als je in de knel zit, kun je ook bloem voor alle doeleinden gebruiken.

Calorieën voor broodrecepten verminderen

Granen voorzien je lichaam van essentiële voedingsstoffen. Als u echter de calorieën in brood wilt verminderen om het totale aantal calorieën te verminderen voor een gezond gewichtsbeheer, pas dan uw broodrecept een beetje aan. Laat moutsiroop, suiker of honing geheel achterwege als uw recept daarom vraagt. Of snijd je brood gewoon in dunnere plakjes, in de hoop dat je er minder van zult consumeren, vooral als je volkorenbrood gebruikt voor sandwiches.

Geniet van brood zonder schuldgevoel

Houd je brood vrij van schuldgevoelens door het te beleggen met verse groenten, caloriearme spreads en andere gezonde, caloriearme producten die je vullen zonder de extra calorieën. Zo kun jij zonder schuldgevoel genieten van je gezonde brood.

Aanbevolen: