15 creatieve ideeën voor strandfamiliefoto's waar je dol op zult zijn

Inhoudsopgave:

15 creatieve ideeën voor strandfamiliefoto's waar je dol op zult zijn
15 creatieve ideeën voor strandfamiliefoto's waar je dol op zult zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Iedereen herinnert zich een geweldige dag op het strand, en met een paar professionele tips en trucs kunnen de strandfoto's van je gezin die luchtige, relaxte, zonovergoten sfeer vastleggen.

Het strand kan een lastige plek zijn om foto's te maken, maar er zijn enkele hacks die je enorm kunnen helpen - of je nu fotografeert met een film, een digitale camera of zelfs je telefoon. Het gaat erom dat u de strandomgeving in uw voordeel gebruikt.

Weet wat de beste tijd is om familiestrandfoto's te maken

Afbeelding
Afbeelding

Het strand kan superhelder licht hebben, dus je moet je opname timen om lelijke schaduwen te voorkomen. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt. Kies een tijdstip vlak voordat de zon ondergaat, zodat het licht een gouden gloed krijgt voor uw strandfoto's met het hele gezin. Houd outfits neutraal en plan veel foto's te maken.

Snelle tip

Het maakt niet uit wanneer je aan het fotograferen bent, de sleutel om je strandfoto's er beter uit te laten zien, is je bewust zijn van het licht. Kijk uit welke richting het komt en hoe helder het is. Zorg ervoor dat het achter de mensen niet veel helderder is dan op hun gezichten.

Maak optimaal gebruik van mistig strandlicht

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de zon geweldig is om te zonnebaden op het strand, kan deze uw foto's in de weg staan. Kies in plaats daarvan een dag waarop het mistig en bewolkt is! Zelfs als het niet het weer is om van de zonnestralen te genieten, is dit het ideale licht voor flatterende portretten van uw gezin. Leg ook een deel van het strandlandschap vast om uw foto's veel context te geven.

Maak je eigen schaduw voor geweldige strandfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Kan je geen familiefoto's maken op een mistige dag of vlak voor zonsondergang? Geen stress! Pak een parasol en maak je eigen schaduw. Draai mensen zodat de zon ook niet super helder achter hen is (denk aan bomen of strandgras als achtergrond).

Gebruik dat laatste licht voor familiefoto's op Sunset Beach

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft niet te stoppen met fotograferen omdat de zon bijna onder is. Sterker nog, dat allerlaatste licht van de dag kan een van de meest flatterende zijn als het op het strand is. Er zijn veel oppervlakken die het licht reflecteren, zoals water en zand, zodat je foto's helder aanvoelen, zelfs als het donker wordt.

Snelle tip

Als je deze familiefoto's zelf maakt, let dan op je camera-instellingen terwijl het licht vervaagt. Als uw telefoon of camera in de automatische modus staat, zal deze dit waarschijnlijk voor u doen. Mogelijk moet u echter superstil blijven staan om onscherpte bij langere belichtingstijden te voorkomen.

Doe je schoenen uit voor casual strandportretten

Afbeelding
Afbeelding

Wat je ook draagt voor je strandfoto-outfits voor het hele gezin, zorg ervoor dat je je schoenen uittrekt. Niets zegt meer 'strand' dan blootsvoets zijn, en het geeft je foto's een ontspannende, vrolijke sfeer waar iedereen dol op zal zijn.

Omarm neutrale kleuren in je kleding

Afbeelding
Afbeelding

Als het gaat om het kiezen van je kleding, zijn de beste kleuren om te dragen voor familiestrandfoto's de kleuren die al op het strand aanwezig zijn. Met neutrale kleuren kun je niet fout gaan (het zand, de stenen en de schelpen kunnen immers onmogelijk het verkeerde kleurenschema hebben). Je kunt ook warme aardetinten toevoegen die passen bij het gouden licht.

Kleding in blauwtinten

Afbeelding
Afbeelding

Een andere winnende outfitoptie voor familiefoto's op het strand zijn alle tinten blauw. Dit is geweldig als je met veel mensen werkt, omdat de meeste blauwtinten goed bij elkaar passen. Het is ook de ideale strandkleur, omdat hij precies in het water om je heen staat.

Ga speels voor de leukste strandfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Als je klaar bent om je familiefoto's te maken, vergeet dan niet veel plezier te hebben. De vreugde die je voelt als je samen op het strand speelt, zal zeker op je foto's verschijnen. Ze zijn ook perfect om te delen op Instagram.

Leg het avontuur vast in de strandfoto's van je gezin

Afbeelding
Afbeelding

Prachtig geplande en geposeerde strandfoto's zijn prachtig; begrijp ons niet verkeerd. Maar als uw gezin van strandavontuur houdt, maak dat dan onderdeel van uw foto's. Pak je boards of waterski's en vraag een vriend (of een professional) om foto's te maken terwijl je je ding doet.

Snelle tip

Als er actie in je foto's zit, maak er dan zo snel mogelijk zoveel mogelijk van. Hiermee kunt u de momenten vastleggen terwijl ze plaatsvinden, plus de kleine dingen die tussen de momenten in gebeuren. Het is de beste strategie voor actiefoto's op het strand of waar dan ook.

Maak een frame met strandpromenades en paden

Afbeelding
Afbeelding

Het strand heeft meestal veel grote open ruimtes, maar je kunt je foto's verankeren en ze een professionele uitstraling geven door plekjes te vinden waar je je gezin op de foto's kunt plaatsen. Denk aan promenades, paden, houten hekken, pieren en al het andere. Probeer de lijnen van de scène vanuit de hoeken of randen van je foto naar binnen te laten lopen.

Maak wat strandfoto's in het water

Afbeelding
Afbeelding

Pak je waterdichte camera- of telefoonhoesje en maak ook wat foto's in het water. Dit kan zo'n leuke manier zijn om te laten zien dat jullie het leuk vinden om samen te zwemmen of snorkelen, en het is ook een heel creatieve optie voor strandfamiliefoto's. Hier gelden dezelfde lichtregels: ga voor vlak voor zonsondergang of op een bewolkte dag om harde schaduwen te vermijden.

Maak ook in de winter familiefoto's op het strand

Afbeelding
Afbeelding

Laat het koude weer je er niet van weerhouden geweldige familieportretten te maken bij je favoriete meer of oceaan. Trek uw winteruitrusting aan en pak een camera. Bonus: op veel plaatsen kan het licht op het strand in de winter minder helder zijn.

Laat de wind deel uitmaken van je familiefoto's

Afbeelding
Afbeelding

Net zoals je met het licht moet werken in plaats van ertegen als je familiefoto's maakt op het strand, kun je ook werken met de wind die vanaf het water naar binnen komt. Laat het een onderdeel zijn van uw foto's. Het is oké als het haar en de kleding van mensen in het rond waait. Als je de wind op de foto ziet, weet iedereen dat je je foto's op het strand hebt gemaakt.

Leg openhartige interacties vast met een strandwandeling

Afbeelding
Afbeelding

Echte interacties tussen familieleden kunnen uw strandfoto's van prima tot helemaal geweldig maken. Maak een strandwandeling en laat iemand continu foto's maken terwijl jullie samen wandelen en kletsen. Je krijgt die echte emoties en interacties en eindigt met foto's waar je van houdt.

Krijg een aantal creatieve familiefoto's met Firelight

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel strandfoto's in het donker misschien niet voor iedereen geschikt zijn, kunnen ze wel uniek en mooi zijn op je kerstkaart of om online te delen. Je hebt hier wel een statief of camerasteun nodig, omdat je minder licht hebt. Je kunt deze foto's ook het beste maken voordat het helemaal donker is (denk aan de schemering).

Snelle tip

Pas de ISO van je camera aan om hoger te zijn voor dit type foto of gebruik film met een hogere snelheid. Hierdoor wordt de sensor of film gevoeliger voor licht en kun je fotograferen nadat het donker begint te worden.

Vergeet niet om plezier te hebben

Afbeelding
Afbeelding

Het strand is niet de gemakkelijkste plek om foto's te maken, maar je begrijpt het helemaal. Kijk gewoon naar het licht, fotografeer veel en vergeet vooral niet om plezier te hebben. Je zult genieten van je strandfamiliefoto's als je de vreugde vastlegt die je voelt als je samen bent op zo'n prachtige en mooie plek.

Aanbevolen: