Een gids voor het inrichten van een meisjeskamer: ideeën waar ze dol op zal zijn

Inhoudsopgave:

Een gids voor het inrichten van een meisjeskamer: ideeën waar ze dol op zal zijn
Een gids voor het inrichten van een meisjeskamer: ideeën waar ze dol op zal zijn
Anonim
mooie roze slaapkamer
mooie roze slaapkamer

Het inrichten van een meisjeskamer is een van de leukste interieurontwerpprojecten die je kunt doen. Er zijn talloze mogelijkheden voor kleuren, thema's en accessoires voor de inrichting van kinderkamers. Dus wat de interesses van uw kleine meid ook zijn, u kunt een omgeving creëren die haar zeker zal bekoren.

Een meisjeskamerthema kiezen

Als je begint met het inrichten van de kamer van een meisje, moet je haar betrekken bij de ontwerpkeuzes. Tienermeisjes zullen waarschijnlijk al een aantal ontwerpideeën hebben voordat je aan het project begint, en zelfs kleutermeisjes zullen een mening hebben over de dingen die hun slaapkamer speciaal zullen maken.

Denk aan de interesses van het meisje voordat je met je ontwerp begint. Zoek vervolgens een paar designtijdschriften of boeken - uw plaatselijke bibliotheek is hiervoor een geweldige bron - met enkele foto's van decoratieplannen die volgens u geschikt zijn voor de leeftijd van het meisje en uw budget. Kijk samen naar de foto's om te zien wat ze aantrekkelijk vindt en gebruik dit als uitgangspunt. Onthoud dat dit haar kamer is en hoe mooi je de Franse provinciale stijl ook vindt, als ze gedurfde kleuren en een uitstalling van voetb altrofeeën wil, moet je haar interesses en smaak respecteren.

Ideeën voor het inrichten van meisjeskamers

Op zoek naar ideeën om aan de slag te gaan met het inrichten van een meisjeskamer? Nadat je haar interesses in kaart hebt gebracht, kun je bij die items een aantal zoekopdrachten uitvoeren naar beddengoed en accessoires. Jonge meisjes houden misschien van gelicentieerde personages (zoals de razend populaire Disney-prinsessen of Hello Kitty). Andere thema's die populair zijn bij veel jonge juffrouwen zijn feeën, vlinders, ballerina's en dieren.

Oudere meisjes willen misschien specifieke decoratiethema's vermijden, omdat ze het gevoel hebben dat ze te jeugdig zijn. Voor oudere schoolgaande vrouwen kun je je concentreren op kleur en enkele thematische elementen zoals bloemen, een tuin of een kasteelomgeving. Versieren voor tienermeisjes? Probeer een meer traditionele decoratiestijl, met jeugdige kleuren en elementen. Een klassieke tienermeisjeskamer kan bijvoorbeeld een landelijke boerderijstijl gebruiken om een comfortabele cottage-omgeving te creëren. Trendy tieners willen misschien opvallende geometrische patronen met levendige kleuren om hun persoonlijke ruimte vorm te geven.

Veel beddengoed- en meubelcatalogi gericht op kinderontwerpen tonen complete themakamers; dit is een geweldige hulpbron als je op zoek bent naar ideeën om je decoratieschema samen te stellen.

inrichting van de meisjesslaapkamer
inrichting van de meisjesslaapkamer

Kleur, kleur, kleur

Een van de snelste en meest kosteneffectieve manieren om een decoratieschema te veranderen, is door de kleuren die je in een kamer gebruikt te veranderen. Verf is relatief goedkoop en zelfs een beginneling kan prima verf op de muren van een slaapkamer rollen. Verse verf brengt leven in de kamer en kan het karakter van een ruimte snel veranderen. Gebruik een lichte kleur om een kleine ruimte groter en helderder te laten lijken; witte plafonds laten een kamer ook groter lijken. Wilt u een holle kamer er gezellig uit laten zien? Probeer een donkerdere kleur op de muren. Je kunt ook verf aanbrengen op andere elementen in de kamer; houten boekenplanken en speelgoedkisten kunnen snel opnieuw worden geverfd om een visueel accent te geven of om te combineren met een nieuw decoratieschema.

Wil je kleur introduceren met enkele andere eenvoudige elementen? Leg een nieuw dekbedovertrek of dekbed op het bed – meestal het grootste meubelstuk in de kamer – om de ruimte meteen op te fleuren. Zorg ervoor dat u wat sierkussens aan het bed of de stoelen toevoegt om uw accentkleuren te benadrukken. Je hoeft geen dure dekbedden aan te schaffen om een frisse, nieuwe look te krijgen.

Bang dat ze de roze muren waar ze om smeekt zal ontgroeien? Nou ja, misschien wel. Maar realistisch gezien zal ze uiteindelijk genoeg krijgen van welke kleur je ook op de muren aanbrengt. Zorg er dus voor dat ze toegewijd is en zorg dat je verf klaar ligt.

Goedkope, leuke kunst

In tegenstelling tot de meer formele leefruimte in je huis, kun je bij het inrichten van een meisjeskamer veel plezier beleven aan de kunst en accessoires. Sterker nog, je hoeft niet veel geld uit te geven om geweldige kunstwerken aan de muur van een meisje te hebben.

  • Ingelijste posters: De meeste meisjes zijn volkomen tevreden met ingelijste posters van hun favoriete personages, dieren of thema's. Posters zijn verkrijgbaar bij plaatselijke kunstwinkels, lijstenwinkels en online tegen zeer redelijke prijzen. Kijk rond voor monturen en let op goede verkopen.
  • Boekkunst: Heeft uw dochter een favoriete illustrator of kunstenaar? Koop een extra exemplaar van een boek met haar favoriete kunst en gebruik voorzichtig een Exacto-mes om pagina's uit te snijden. Matteer ze en lijst ze in voor snelle illustraties.
  • Andere bronnen: Kunst is overal. Je kunt een mooi stuk inpakpapier, mooi textiel of wenskaarten inlijsten, zodat je meteen een kunstwerk aan de muur van een meisje kunt hangen.
  • Maak je eigen kunst: Gebruik schaduwdozen om kunst te maken van de favoriete momenten van je dochter of lijst haar schilderijen of schetsen in om haar kamer te personaliseren. Maak een collage van haar favoriete afbeeldingen of borduur een op maat gemaakt wandkleed.

Waar kun je decoratie voor meisjes kopen

Winkelen voor een meisje kan heel leuk zijn, en het is een geweldige manier voor moeder en dochter om samen tijd door te brengen. Zelfs als u besluit om online te winkelen, kan uw kleintje (of grote, afhankelijk van haar leeftijd) achter de computer zitten en samen met u door websites bladeren, zodat zij betrokken kan worden bij het uitzoeken van de inrichting van haar kamer. goede hulpmiddelen voor het inrichten van een meisjeskamer zijn:

  • Pottery Barn Teen
  • Etsy
  • Krat en kinderen
  • Bedrijf Kinderen

Laat haar creativiteit schitteren

Er zijn eindeloze decoratiemogelijkheden voor meisjes van alle leeftijden. Waar uw dochter ook van houdt, u zou een decor moeten kunnen vinden waar u beiden blij mee zult zijn. Vergeet niet om de mening van uw dochter mee te nemen in het decoratieproces. Een slaapkamer moet een weerspiegeling zijn van iemands persoonlijkheid, interesses en creatieve geest.

Aanbevolen: