Ocracoke Island-campings en activiteiten waar u dol op zult zijn

Inhoudsopgave:

Ocracoke Island-campings en activiteiten waar u dol op zult zijn
Ocracoke Island-campings en activiteiten waar u dol op zult zijn
Anonim
vrouw zittend op het strand van Ocracoke Island
vrouw zittend op het strand van Ocracoke Island

De Outer Banks behoren tot de beroemdste toeristische attracties van North Carolina, bekend om hun afgelegen ligging en ontspannen omgeving. Kamperen langs deze eilanden is behoorlijk populair, waarbij Ocracoke Island een topkeuze is vanwege de verre kampeerervaringen aan het strand. Als je de Outer Banks hebt bezocht en nog nooit de tijd hebt genomen om het 26 kilometer lange stuk Ocracoke volledig te verkennen, is een verblijf van een nacht of twee onder de sterren een geweldige manier om vertrouwd te raken met het prachtige landschap.

Kamperen op Ocracoke Island

Gezien de rustige en idyllische sfeer raken hotels en huisjes vrij snel vol op Ocracoke Island - een eiland dat je alleen per vliegtuig of veerboot kunt bereiken - vooral tijdens het hoogseizoen. Kamperen op het eiland biedt je de mogelijkheid om voor aanzienlijk minder geld te overnachten (tussen $ 20 en $ 35 per nacht). Het is echter belangrijk om te begrijpen dat kamperen langs de Cape Hatteras National Seashore op een andere plaats dan een aangewezen camping niet is toegestaan. Dus als je overweegt een tent op Ocracoke op te zetten, zijn er slechts drie campings om uit te kiezen.

Een zwerm meeuwen vliegt uit de oceaan
Een zwerm meeuwen vliegt uit de oceaan

Ocracoke Campground van de National Park Service

Deze openbare camping wordt onderhouden door de National Park Service en biedt 136 campings, waardoor het de grootste van het eiland is. Omdat campings toegang hebben tot de oceaan, heb je langere tentstokken nodig om je beschutting in de zandgrond veilig te stellen. De locaties zijn relatief rustiek en er zijn geen nutsaansluitingen op het terrein. Er zijn koudwaterdouches beschikbaar, maar er zijn geen wasfaciliteiten. Sites kosten $ 28 per nacht, en u moet voor elk van de locaties een reservering maken.

Houd er rekening mee dat de zomermaanden een zeer drukke periode zijn voor het toerisme op Ocracoke, dus u zult uw reis van tevoren willen plannen. Let ook op de voorzieningen van de camping:

  • Barbecues
  • Varen
  • Drinkwater
  • Dumpstation
  • Vissen
  • Zwemmen

Teeter's camping

Dit recreatiecentrum is een kleine, particuliere camping net buiten het dorp en biedt twee campings met volledige aansluiting, 12 plaatsen met water en elektriciteit, en 10 plaatsen met alleen tenten. De tarieven variëren van $ 20 tot $ 30 per nacht, waarbij kamperen in een tent de minst dure optie is. Elke plaats is uitgerust met een picknicktafel en sommige tentplaatsen bieden een barbecue. Er zijn badhuizen beschikbaar, maar er zijn geen wasfaciliteiten. De camping is seizoensgebonden operationeel en geopend tussen maart en november. Bel 800-705-5341 om te reserveren.

Teeter's ligt dichter bij de Pamlico Sound-kant van het eiland en ligt niet direct naast het strand. Extra voorzieningen zijn echter onder meer:

  • Gratis wifi
  • Toegang tot de nabijgelegen historische Britse begraafplaats
  • Lokaal winkelen en dineren
  • Elektrische aansluitingen op plekken waar alleen tenten staan, voor $ 10
  • Drinkwater
  • Toegang tot riool

Jerniman's camping

Jerniman's Campground, ooit bekend als Ocracoke Station & Beachcomber camping, is een iets grotere camping in particulier bezit, op minder dan 1,6 km van Silver Lake. Jerniman's biedt 29 elektrische en watertoegankelijke plaatsen en 7 tentspecifieke plaatsen. Op elke locatie zijn picknicktafels en grills beschikbaar, en er zijn badhuizen in de buurt voor een comfortabel verblijf. Voor een verblijf bij Beachcombers betaal je waarschijnlijk tussen de $25 en $35 per nacht, afhankelijk van het type plek dat je reserveert. De tarieven zijn gebaseerd op zes personen per camping, met een toeslag van $ 5 voor elke extra persoon.

Interessant is dat deze camping zich onderscheidt van andere met zijn plaatselijke delicatessenwinkel, die verse broodjes serveert, en markten die gastronomische boodschappen, strandbenodigdheden en souvenirs verkopen. De camping is het hele jaar door geopend en u kunt vandaag nog uw plekje reserveren door te bellen naar 252-928-4031.

Jerniman's onderscheidt zich van anderen met zijn voorzieningen:

  • Eigen restaurant en bar
  • Wasserij
  • Speelkamer met zwembad en speelhal
  • Golfkarverhuur
  • Dumpstation

Wat u kunt doen tijdens uw verblijf

Kamperen op Ocracoke is anders dan alle andere soorten kamperen die je zult ervaren. Met zijn ontzagwekkende uitzichten en rustige tempo zijn er een heleboel unieke dingen te doen nadat je je kamp op het eiland hebt opgezet.

Zie de Ocracoke-vuurtoren

Ocracoke is de thuisbasis van een van de oudste en kortste vuurtorens van het land aan de Atlantische kust. Ocracoke Island Lighthouse, oorspronkelijk gebouwd in 1823 door de regering van de Verenigde Staten ter vervanging van de onstabiele doe-het-zelf-vuurtoren die bewoners op Shell Island hadden opgezet, is 20 meter hoog en het baken is tot wel 23 kilometer ver in Pamlico Sound te zien. Verbazingwekkend genoeg is de vuurtoren nog steeds operationeel, hoewel hij begin 20deeeuw werd geautomatiseerd. Hoewel ze een prachtig gezicht is om te zien, is de vuurtoren niet toegankelijk voor openbare klimmers.

De vuurtoren van Ocracoke Island
De vuurtoren van Ocracoke Island

Bezoek Portsmouth Village

Portsmouth Village is een verlaten dorp op Porstmouth Island, net ten zuiden van Ocracoke. Normaal gesproken is het moeilijk om het eiland te bereiken, maar bezoekers worden aangemoedigd om de veerboot naar Portsmouth te nemen vanwege de nabijheid van Ocracoke. Portsmouth was ooit een bruisend handelscentrum in de regio, maar met blokkades van de Unie tijdens de burgeroorlog en nationale spoorlijnen die het transport van goederen gemakkelijker maakten, slinkte het dorp langzaam totdat er nog maar twee vrouwelijke inwoners overbleven. Deze vrouwen vertrokken in 1971 en veranderden Porstmouth Village in een spookstad.

Leer meer over het verleden van Ocracoke

Maak een uitstapje naar het historische David Williams House op Ocracoke Island, waar je het Ocracoke Preservation Society Museum vindt. Dit lokale museum wordt gerund door de Ocracoke Preservation Society en richt zich op het benadrukken van het eilandleven van de afgelopen paar honderd jaar. Met meerdere permanente en wisselende collecties en buitenexposities is het Ocracoke Preservation Society Museum een geweldige manier om te proeven van hoe het leven er ooit uitzag op de Outer Banks.

Bezoek Ocracoke's ponypen

Er is niets dat het bloed meer roert dan het zien van een wilde kudde paarden, en een kleine wilde kudde mustangs die Ocracoke naar huis roept. Deze wilde pony's zijn naar het eiland gebracht vanuit de 16eeeuwse Spaanse scheepswrakken. Ze zwerven door een omheind deel van het eiland en zijn directe afstammelingen van deze Spaanse mustangs. Gekenmerkt door hun gedrongen, kortere gest alte, kunt u deze pony's zien bij de Pony Pen. Omdat ze wild zijn (ook al hebben ze het verplichte rustige tempo van Ocracoke aangenomen) mag je ze niet hinderen, maar je kunt ze het beste zien op de voerafdeling in dit aangewezen gebied.

Neem de tijd om echt te ontspannen

Soms kunnen reizen en vakanties stressvoller zijn dan ontspannend, vanwege de hoeveelheid planning, navigatie en reizen die erbij komt kijken om er een succes van te maken. Toch is kamperen op Ocracoke Island allesbehalve stressvol. De magie van het eiland is het vermogen om al zijn bezoekers te transformeren in de kalme, zorgeloze mensen waarvan de eilandbewoners bekend staan.

Aanbevolen: