12 van de populairste attracties in Disneyland die het waard zijn om in de rij te staan

Inhoudsopgave:

12 van de populairste attracties in Disneyland die het waard zijn om in de rij te staan
12 van de populairste attracties in Disneyland die het waard zijn om in de rij te staan
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als de attracties zo goed zijn, moeten ze vier andere Disneyland-themaparken bouwen om iedereen van over de hele wereld bij de actie te betrekken. Als je je ellebogen naar voren hebt, je neus in de kaarten en je oren stevig op je hoofd, is het laatste waar je je zorgen over wilt maken het kiezen van de beste ritten om je dag te plannen.

Gelukkig kunnen we je een middagdrama vóór Dole Whip besparen door enkele van de populairste attracties in Disneyland te onthullen die je niet wilt missen. Populariteitsbepalingen zijn gebaseerd op factoren zoals historische gegevens en beoordelingen van gasten, hoewel je voor veel van deze ritten alleen maar naar de lijnen of de buzz op sociale media hoeft te kijken om te weten dat ze favoriet zijn.

Deze lijst is samengesteld op basis van reacties van lezers op de LA Times en Travel & Leisure.

Star Wars: Rise of the Resistance

Afbeelding
Afbeelding

Star Wars: Rise of the Resistance is een meeslepende en technologisch geavanceerde attractie die je midden in een strijd tussen het Verzet en de Eerste Orde plaatst.

Ga aan boord van een transportschip, word gevangengenomen door een Star Destroyer en navigeer je een weg om door de sterren te ontsnappen. Met meerdere attractiesystemen, geavanceerde Audio-Animatronics-figuren en meeslepende verhalen die gasten het gevoel geven dat ze in een Star Wars-film zitten, is het geen wonder dat dit een van de populairste attracties in Disneyland is.

Space Berg

Afbeelding
Afbeelding

Space Mountain werd voor het eerst geopend in Disney World in 1975 en twee jaar later in Disneyland. Het speelt zich af in de donkere verwoestingen van de ruimte en is een spannende indoor achtbaan met talloze wendingen die je meeneemt op een reis door de sterren. De anticipatie en opwinding van de rit maken het tot een favoriet bij fans.

Spookhuis

Afbeelding
Afbeelding

Lang voordat Eddie Murphy met hand en tand vocht om zijn familie te redden van de vloek van het Haunted Mansion, ging Disneyland's Haunted Mansion-attractie open. Deze langzaam bewegende dark ride is een klassieker, gevuld met spookachtige grappen, indrukwekkende speciale effecten en memorabele muziek. De mix van griezelig en grappig maakt het een hit bij bezoekers van alle leeftijden.

Pirates of the Caribbean

Afbeelding
Afbeelding

Een andere klassieker die de inspiratie vormde voor een succesvolle filmfranchise is Pirates of the Caribbean. Deze boottocht door de piratenzeeën staat bekend om zijn indrukwekkende animatronics, pakkende themaliedjes en meeslepende decorontwerpen. Zorg er wel voor dat je niet weggaat met iets van de schatten in je zak, anders word jij ook getroffen door de vloek.

Tiana's Bayou Adventure Ride geboren Splash Mountain

Afbeelding
Afbeelding

Splash Mountain was decennialang een steunpilaar van Disneyland. Het stond bekend om de iconische grote drop aan het einde. De combinatie van verhaal, muziek en spannende conclusie maakte het jarenlang een favoriet bij fans. Maar omdat het gebaseerd was op Song of the South, een beruchte oude Disney-film vol racistische stereotypen, hebben ze de rit gestript en in plaats daarvan Tiana's Bayou Aventure Ride gebouwd.

Big Thunder Mountain Railroad

Afbeelding
Afbeelding

Duik je tenen in het wilde westen met Big Thunder Mountain Railroad. Deze achtbaan neemt gasten mee op een wilde rit door een oud mijnstadje. De snelle rit gecombineerd met zijn historische aantrekkingskracht draagt bij aan zijn populariteit.

Indiana Jones Avontuur

Afbeelding
Afbeelding

Indiana Jones inspireerde een legioen archeologen en geschiedenisliefhebbers, en de rit combineert avontuur en ontdekking op de best mogelijke manier. Indiana Jones Adventure, een snelle dark ride, neemt gasten mee op een spannende escapade door een vervloekte tempel. Fans van de films blijven jaar na jaar massaal naar deze rit komen.

Star Tours: het avontuur gaat door

Afbeelding
Afbeelding

Star Wars: Galaxy's Edge is een van de nieuwste delen van het park, waar de nieuwste meeslepende technologie wordt aangeprezen. De Star Tours 3D-bewegingssimulatorrit die zich afspeelt in het Star Wars-universum biedt elke keer verschillende ervaringen, waardoor rijders terugkomen voor meer.

Het is een kleine wereld

Afbeelding
Afbeelding

It's a Small World is al tientallen keren geparodieerd en is een echte Disneyland-klassieker. Deze langzaam varende boottocht is tegenwoordig minder iconisch vanwege de boodschap van internationale eenheid en het pakkende themalied, en meer nog vanwege het griezelige ontwerp van de poppen uit het midden van de eeuw. Maar de charmante beelden en rustgevende rit maken het tot een must na de lunch.

Junglecruise

Afbeelding
Afbeelding

Jungle Cruise is een begeleide boottocht over de meest exotische rivieren ter wereld, compleet met humoristisch commentaar van de schippers. Spring op de boot en je komt oog in oog te staan met een aantal gedurfde animatronische dieren en humor vol woordspelingen.

Snel feit

De film Jungle Cruise uit 2021, met in de hoofdrollen Emily Blunt en Dwayne Johnson, is rechtstreeks geïnspireerd op de Jungle Cruise-rit van Disneyland.

Matterhorn-bobsleeën

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft niet helemaal naar de Alpen te reizen om op de top van de Matterhorn te staan. De Matterhorn Bobsleds is een unieke achtbaan die gasten door de besneeuwde berg laat racen waar een legendarische Yeti verblijft. De opwindende natuur en de indrukwekkende bergstructuur maken het tot een hoogtepunt.

Peter Pan's vlucht

Afbeelding
Afbeelding

Ga de lucht in met Peter Pan's Flight. Ga met Peter Pan en de Darlings mee op weg naar Neverland terwijl de rit je langs scènes uit de film voert. Het charmante verhaal en de magische sfeer maken het ongelooflijk populair, ondanks dat het een van de oudere attracties van het park is.

Haal het meeste uit je Disneyland-avontuur

Afbeelding
Afbeelding

Als je door de enorme poort van Disneyland stapt, voelt het alsof je de wondere wereld van Disney binnenstapt. Van oude attracties die er al sinds het begin zijn tot moderne franchisefuncties vol met de nieuwste technologie: Disneyland is gevuld met een eindeloze reeks attracties om van te genieten. Maar als je echt het meeste uit je reis naar Disneyland wilt halen, zorg er dan voor dat je al deze populaire attracties bezoekt.

Kun je geen genoeg krijgen van Disney? Probeer deze Disney trivia-vragen eens!

Aanbevolen: