Spangordijnroeden: wat zijn ze & Zijn ze het waard?

Inhoudsopgave:

Spangordijnroeden: wat zijn ze & Zijn ze het waard?
Spangordijnroeden: wat zijn ze & Zijn ze het waard?
Anonim
Gordijnen ophangen aan gordijnroede
Gordijnen ophangen aan gordijnroede

Als je op zoek bent naar een goedkope en gemakkelijke oplossing voor het ophangen van gordijnen, overweeg dan spangordijnroeden. Dit soort gordijnroeden zijn in een handomdraai geïnstalleerd. Omdat ze je ervan weerhouden gaten in de muren te maken, kunnen ze een geweldige oplossing zijn voor het ophangen van gordijnen in een huurwoning. Er zijn echter nadelen aan het gebruik van dit soort gordijnroeden, waaronder de grootte en het algehele uiterlijk.

Tensiegordijnroeden uitgelegd

Het verschil tussen een spanstang en andere soorten gordijnroeden is de manier waarop de stang wordt opgehangen. In tegenstelling tot andere stangen die met behulp van hardware aan uw muren of raamkozijnen worden gemonteerd, past een spanstang eenvoudigweg precies tussen twee muren en wordt hij op zijn plaats gehouden door de strakke pasvorm. De meeste spanstangen zijn binnen bepaalde afmetingen in lengte verstelbaar. Je kunt de stang verlengen zodat deze zo strak mogelijk tussen de twee muren past. De meeste hengels worden aan beide uiteinden geleverd met rubberen uiteinden om uw muren tegen schrapen te beschermen. Ze lijken veel op douchegordijnstangen en werken volgens hetzelfde principe.

Zodra je de spanstang op zijn plaats hebt, kun je je gordijnen ophangen.

Voor- en nadelen van spangordijnroede

Trekstangen hebben hun plaats, maar ze zijn niet voor iedereen de juiste oplossing. Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden voordat u besluit voor dit soort gordijnroeden te kiezen:

  • Tensiestangen zijn zeer licht van gewicht. Als je gordijnen zwaar zijn, kunnen de stangen ze misschien niet ondersteunen, of ze kunnen ze een korte tijd ondersteunen, om vervolgens langs de lijn in te storten en onderweg je muur te markeren. Soms kun je het probleem oplossen door een dubbele stang te gebruiken, maar soms zijn zelfs twee spanstangen niet voldoende om zware gordijnen te ondersteunen.
  • Trekstangen werken alleen voor ramen die zich op korte muren bevinden. Met andere woorden: de twee aangrenzende muren moeten zich zo dicht bij het raam bevinden dat je er een staaf tussen kunt hangen. Als de roede niet strak genoeg past, zullen je gordijnen instorten.
  • Als je in een huurwoning woont, kunnen spanstangen een geweldige oplossing zijn, omdat je geen schroeven hoeft te gebruiken om de stangen aan de muren te bevestigen. Houd er echter rekening mee dat de rubberen uiteinden van de stangen sporen op de muur kunnen achterlaten.
  • Trekstangen zijn meestal aanzienlijk goedkoper dan andere soorten gordijnroeden. Je kunt basisspanstangen krijgen voor minder dan $ 10.
  • Het is moeilijk om spanstangen te vinden die langer zijn dan 84 inch. De reden is dat langere hengels de neiging hebben om te zakken en te buigen, zelfs als er niets aan hangt. Zelfs staven van die lengte verleggen de grenzen. Over het algemeen werken spanstangen het beste in kleine ruimtes.
  • Hoewel je spanstangen in veel verschillende kleuren kunt kopen om bij je interieur te passen, zijn ze gewoon van licht metaal en missen ze de dramatiek van wat sierlijkere staven van hogere kwaliteit. Als je een statement wilt maken met je gordijnroeden, is het onwaarschijnlijk dat een trekstang voldoende is.

Winkelen voor spanstangen

Je kunt spanstangen te koop vinden in alle grote fysieke winkels waar je terecht kunt voor andere soorten gordijnroeden. Bed Bath and Beyond, Target, Wal-Mart, Marshalls Home Goods en Lowes zijn slechts enkele van de plaatsen waar u goede aanbiedingen kunt vinden voor spanstangen.

Als u liever vanuit uw luie stoel boodschappen doet, kunt u winkelen op de websites van alle bovengenoemde detailhandelaren. Bekijk ook Amazon en Overstock voor nog meer geweldige aanbiedingen.

Meet voordat je een aankoop doet de ruimte tussen de twee muren waar de stang zal hangen. In tegenstelling tot traditionele gordijnroeden meet je niet het raamkozijn zelf. De staaf moet strak van muur tot muur passen, dus gebruik de afmetingen van die ruimte als richtlijn. Controleer ook het maximaal toegestane gewicht op de stang voordat u uw aankoop doet, om er zeker van te zijn dat de spanstang die u krijgt, geschikt is om uw gordijnen op hun plaats te houden.

Aanbevolen: