Hoe je spiegelkastdeuren kunt bedekken om Yang-energie in evenwicht te brengen

Inhoudsopgave:

Hoe je spiegelkastdeuren kunt bedekken om Yang-energie in evenwicht te brengen
Hoe je spiegelkastdeuren kunt bedekken om Yang-energie in evenwicht te brengen
Anonim
Een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een kast met schuifdeuren
Een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een kast met schuifdeuren

Spiegels in feng shui kunnen nuttig zijn bij het sturen van positieve chi-energie naar de gewenste plek, maar ze kunnen in sommige ruimtes ook problematisch zijn, vooral in de slaapkamer. Het simpelweg plakken of draperen van iets over de deuren van uw spiegelkast is onaantrekkelijk, en elk positief feng shui-voordeel dat u krijgt door ze af te dekken, gaat verloren doordat er visuele hinder in uw slaapkamer ontstaat. Er zijn verschillende mooie en creatieve opties om uw spiegelkastdeuren te bedekken, om niet alleen uw uitstraling te verbeteren, maar ook om elke kamer een grote stijl te geven.

Waarom moeten Feng Shui spiegelkastdeuren afgedekt worden?

Reflecterende oppervlakken, zoals spiegels en tv's, worden voor sommige kamers als slechte feng shui gezien, maar vooral voor de slaapkamer. Omdat dit een ruimte zou moeten zijn om te ontspannen en ook om romantische relaties te koesteren, kunnen alle reflecterende yang-elementen actieve, ongunstige energie creëren.

Misgericht Chi-energie

Elk type spiegel, verkeerd geplaatst, kan de positieve stroom van chi-energie verstoren. Net zoals zonlicht op een spiegel stuitert, stuitert de chi tegen het reflecterende oppervlak en veroorzaakt chaos door door de kamer te stuiteren, of de chi stuitert gewoon weer naar buiten. De overdreven afmetingen van de meeste kastdeuren met spiegel versterken de slechte feng shui-energie, omdat ze vaak een hele muur vullen.

Uitnodiging voor een derde partij in het huwelijk

Als je kastdeuren met spiegels zich in de slaapkamer bevinden, zeggen de feng shui-regels dat spiegeloppervlakken de illusie kunnen wekken dat er een derde partij in de kamer is. Dit is vooral belangrijk wanneer het bed wordt weerspiegeld in de spiegeldeuren.

Spiegelbekledingsideeën met vinyl en behang

De beste ideeën voor het afdekken van spiegelkastdeuren zijn de deuren die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd en verwijderd. Spiegeldeuren worden vaak gebruikt in huurwoningen, dus u zult een oplossing willen vinden die niet te duur is en zonder schade kan worden teruggedraaid. Het aanbrengen van een vinylfilm rechtstreeks op het spiegelglas is iets dat u gemakkelijk kunt verwijderen, maar er zijn andere opties voor tijdelijke afdekkingen. Het gebruik van verwijderbaar behang of verf kan ook een relatief eenvoudige oplossing zijn om spiegeldeuren te bedekken, maar al deze direct-to-mirror-opties maken de spiegels onbruikbaar terwijl ze op hun plaats zitten, en verf kan niet gemakkelijk worden verwijderd.

Gespiegelde kastdeuren bedekken met verwijderbaar behang

Uitzicht op kingsize bed, tv en entree in lichte en gezellige slaapkamer
Uitzicht op kingsize bed, tv en entree in lichte en gezellige slaapkamer

Er is de afgelopen jaren een explosie geweest van trendy verwijderbaar tijdelijk behang, en het is een game-changer voor huurders. Omdat er zoveel patronen en stijlen beschikbaar zijn, heb je een grote selectie om uit te kiezen. Voor een feng shui-slaapkamer is het bedekken van de spiegelkastdeuren met tijdelijk behang ook een mogelijkheid om patronen en kleuren toe te voegen die positieve chi-energie voor de ruimte ondersteunen.

Omdat je het gemak hebt van een niet-permanente en stijlvolle oplossing om je spiegeldeuren af te dekken, is dit een populaire keuze. Het installeren van tijdelijk behang is eenvoudig, maar elke fabrikant heeft zijn eigen instructies, en sommige bevatten gereedschap bij aankoop. Dit type spiegelbekleding is tijdens de installatie niet gemakkelijk te verplaatsen of opnieuw te rangschikken, dus zorg ervoor dat u bedenkt hoe deze op uw deuren zal worden geplaatst. Het verwijderen van het behang kan geduld vergen, omdat het zeer langzaam lostrekken van de hoek vereist om het in grote delen te verwijderen.

Vinylglasfolie installeren op spiegeldeuren

Vinyl raamfolie is de meest vergevingsgezinde methode om gespiegelde kastdeuren te bedekken. Dit type raamfolie is niet permanent. Het is zeer eenvoudig te installeren en maakt geen rommel. De meeste zelfstudies over raamfolie zijn bedoeld voor ramen, maar je kunt dezelfde instructies gebruiken om kastdeuren met spiegels te bedekken.

Materialen

Benodigd gereedschap is onder meer:

  • Schaar of mes
  • Pen of potlood
  • Rechte rand of liniaal
  • Spuitfles
  • Water met enkele druppels afwasmiddel
  • Glasreiniger
  • Papieren handdoeken
  • Droge, schone doek
  • Rakel

Voorbereiding voor vinyl raamfolie

De tijd nemen om het spiegeloppervlak voor te bereiden voor de installatie van vinylfilms is essentieel voor een goed resultaat, en de extra tijd waard die nodig is om het goed te doen.

  1. Reinig spiegels met glasreiniger en keukenpapier en/of wisser.
  2. Zorg ervoor dat weduwen droog zijn.
  3. Meet de spiegel zodat je weet hoe groot de film is die nodig is om de deurspiegel van de kast volledig te bedekken.
  4. Snijd de film voorzichtig af met een schaar of een mes met een stanleymes. De meeste films hebben een grafische achterkant, zodat je gemakkelijk met een schaar langs de grafieklijnen kunt knippen.
  5. Als uw raamfolie geen grafiek met afmetingen heeft, kunt u de breedte en lengte op de voorkant van het ontwerp markeren en de liniaal of richtliniaal gebruiken om met het mes te snijden.

Gespiegelde kastdeuren bedekken met vinyl raamfolie

Het harde werk is voltooid. Het aanbrengen van de folie over de kastspiegels is snel en eenvoudig.

  1. Vul de spuitfles met water. Indien gewenst kunt u een paar druppels afwasmiddel toevoegen om de film beter te laten hechten.
  2. Spuit het mengsel van water en afwasmiddel over het bovenste gedeelte van de spiegel.
  3. Als de raamfolie een achterkant heeft, trek dan de achterkant half naar beneden en lijn de bovenkant van het papier uit naar de bovenkant van de spiegel.
  4. Maak de folie glad tegen de spiegel en werk langs de lengte van de strook raamfolie tot deze goed tegen het raam aansluit.
  5. Deze methode is zeer vergevingsgezind, mocht u de folie moeten aanpassen voordat u naar de volgende lengte raamfolie gaat.
  6. Herhaal het proces totdat de spiegel volledig bedekt is.
  7. Spuit de wateroplossing op de folie die je op de spiegel hebt geplaatst.
  8. Gebruik de wisser om vastzittende luchtbellen te verwijderen door vanuit het midden naar de buitenranden te werken.
  9. Snijd de rand af met de koker en de richtliniaal als er oneffen of overlappende gebieden zijn.
  10. Eindig door een droog stuk keukenpapier over de film te laten glijden.

Glasverf rechtstreeks op spiegels gebruiken

Een gedurfde oplossing voor het bedekken van spiegeldeuren is glasverf. Dit is een optie voor de zelfverzekerde doe-het-zelver, omdat het de juiste dekking en het juiste ontwerp vereist om er professioneel uit te zien. Je kunt de spiegels in een mooie achtergrondkleur verven en je ontwerp vervolgens stencilen of verven zodra de basisverf droog is. Er is ook matglasverf beschikbaar als u de spiegelreflectie voor feng shui wilt verspreiden en tegelijkertijd wilt voorkomen dat de kamer te donker wordt. Het schilderen van spiegeldeuren wordt niet aanbevolen voor verhuur, omdat het als semi-permanent moet worden beschouwd vanwege het werk dat gepaard gaat met het afschrapen van de verf voor verwijdering.

Spiegels bedekken met gordijnen

Leeg tweepersoonsbed dat reflecteert door een ingebouwde kledingkastspiegel
Leeg tweepersoonsbed dat reflecteert door een ingebouwde kledingkastspiegel

Er zijn twee manieren waarop je deurgordijnen kunt installeren. Je kunt gewone raamgordijnen gebruiken over schuifdeuren met spiegelkasten, of een schuifgordijn voor enkele deuren.

Gordijnen voor spiegelschuifdeuren

Venstergordijnen zijn geweldige oplossingen voor spiegelschuifdeuren, omdat ze indien nodig opzij kunnen worden geschoven om hun functionaliteit te behouden. Voor schuifdeuren wil je twee gordijnroeden installeren, één boven elke deur, zodat ze gemakkelijk opzij kunnen worden geschoven of terug kunnen worden vastgebonden. Gordijnen met doorvoertules aan de bovenkant zijn het gemakkelijkst opzij te schuiven en netjes opzij te stapelen als ze niet worden gebruikt. Door gordijnen aan een kastdeur toe te voegen, kun je een prachtige textuur of patroon toevoegen en feng shui-kleuren in je kamer introduceren.

Hoe gebruik je gespiegelde kastdeuren met gordijnen

Eenmaal geïnstalleerd, kunt u de gordijnen overdag openen als u de spiegels wilt blijven gebruiken. Misschien geeft u er de voorkeur aan om tiebacks te gebruiken om een grootser ontwerpstatement te geven. 's Nachts moet je de gordijnen sluiten om de yang-energie die de spiegels genereren te blokkeren. Als je de yang-energie niet door je slaapkamer laat stromen, betekent dat een betere slaap en een rustiger nacht.

Een schuifgordijn installeren voor een enkele spiegeldeur

Misschien heb je een kast of toegangsdeur met een spiegel aan de achterkant. Dit type deur is perfect voor een gordijn en roedes in vleugelstijl. U moet een schuifgordijnroede direct boven en onder de spiegel installeren. Hoewel je de mogelijkheid hebt om een standaard gordijnroede boven en onder de spiegel te installeren, zou dit betekenen dat de spiegel niet langer kan worden gebruikt. Een flexibelere optie is het installeren van een gordijnroede met zwenkarm, waarmee je deze opzij kunt draaien als je de spiegel nodig hebt - zo slim!

Onderzoeken hoe je spiegelkastdeuren kunt bedekken

Kastdeurspiegels genereren in sommige kamers te veel yang-energie en buigen in andere kamers goede chi-energie af. Er zijn veel creatieve manieren waarop u spiegelkastdeuren kunt bedekken, of deze zich nu in een slaapkamer of een andere kamer in uw huis bevinden, die goedkoop en gemakkelijk te maken zijn. Wanneer je je deuren afdekt, is dit een geweldige kans om je persoonlijke stijl in je kamer tot uitdrukking te brengen en tegelijkertijd de positieve chi-energie te behouden.

Aanbevolen: