10 ideeën voor duurzaam leven: kleine veranderingen met grote impact

Inhoudsopgave:

10 ideeën voor duurzaam leven: kleine veranderingen met grote impact
10 ideeën voor duurzaam leven: kleine veranderingen met grote impact
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Net als 'fake news' en 'woke' is duurzaamheid een term die door de popcultuur en de media is verwaterd. In de kern is duurzaamheid een levensstijltheorie die balans probeert te creëren binnen de ecologische systemen om ons heen. Hoe meer afval we bijvoorbeeld maken, hoe meer afval op een stortplaats terechtkomt en de grond vergiftigt, dat in het grondwater sijpelt, wat schadelijk kan zijn voor mensen en dieren die ervan drinken.

Duurzaam leven is niet een verheven ideaal dat beperkt blijft tot homesteaders en rampenvoorbereiders. Bijna iedereen kan deze kleine duurzame veranderingen in zijn dagelijks leven doorvoeren.

Daag jezelf uit voor een maand zonder koop

Afbeelding
Afbeelding

Een ultieme manier om duurzaamheid in de praktijk te brengen, is door jezelf uit te dagen om een maand lang niets anders te kopen dan de benodigdheden. Uiteraard zijn voedselingrediënten en schoonmaakmiddelen vrijgesteld. Maar als u die snelle uitstapjes naar Target achterwege laat, kunt u de impulsaankopen waar we allemaal het slachtoffer van worden, doorbreken. Hoe meer u koopt, hoe meer verpakkingen er op stortplaatsen gaan rotten.

Het is moeilijk om te vechten tegen enorme bedrijven die elke dag miljoenen producten op de markt brengen en hun best doen om je ervan te overtuigen dat je nodig hebt wat ze verkopen. Maar een no-buy-maand gaat niet over het veranderen van de milieuproblemen in de wereld. Het gaat erom jezelf te dwingen het rustiger aan te doen, kritisch na te denken over je koopgedrag en dat nieuwe perspectief te gebruiken bij toekomstige aankopen.

Kringloop "nieuwe" kleding waar mogelijk

Afbeelding
Afbeelding

Cennia lang werd kringloopkleding gezien als een laatste redmiddel, en het had de connotatie van een soort straf voor mensen die niet in de inkomensklasse zaten om voortdurend de laatste mode te kopen. Toch is er sprake van een enorme toename in spaarzaamheid onder jonge millennials en Gen Z-ers. Deze kinderen maken de weg vrij voor het afbreken van fast fashion-verspilling.

Het is echter belangrijk om spaarzaamheid te gebruiken als een manier om items te krijgen die je echt wilt of nodig hebt in je garderobe. Nu kringloopwinkels overspoeld worden door mensen met een hoger inkomen die heel veel kleding kopen om door te verkopen of in stukken te hakken en aan te passen, stijgen de prijzen en neemt de beschikbaarheid af. Overweeg dus om voor elk stuk dat je koopt een stuk in plaats daarvan te doneren.

Overstappen op shampoo- en conditionerrepen

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen weet hoe schadelijk plastic is voor het milieu, maar het kan moeilijk zijn om producten te vinden met een verpakking die recyclebaar of biologisch afbreekbaar is. Schoonheids- en gezondheidsproducten zijn hier berucht om. Eén manier om het helemaal mooi te maken is door over te stappen op het gebruik van shampoo- en conditionerrepen in plaats van vloeistoffen in plastic flessen.

Natuurlijk zal er een proefperiode plaatsvinden om uit te zoeken welk product het beste werkt voor jouw haartextuur en type. Maar dit zijn de meest duurzame badproducten waar we momenteel toegang toe hebben.

Vernietig of plak gaten in kleding in plaats van ze weg te gooien

Afbeelding
Afbeelding

Je grootouders en overgrootouders zouden vandaag verbaasd zijn over de grootte van je garderobe. Vóór massaproductie en synthetische vezels konden stoffen en maatwerk extreem duur zijn. Dus iedereen leerde gaten en scheuren repareren door te stoppen. Bij stoppen wordt nieuwe draad in de schering en inslag van de originele stof genaaid. Als je klaar bent, zal niemand weten dat er überhaupt een traan was.

Maar als je stijl wilt toevoegen, kun je overwegen om vintage patches te naaien of te strijken, de gaten op te vullen met kleurrijke restjes stof, enz. Als je favoriete broek er versleten uitziet, gooi hem dan niet weg in de prullenbak. Denk in plaats daarvan aan herstellen, herstellen, herstellen.

Gooi plastic containers weg ten gunste van wasverpakkingen

Afbeelding
Afbeelding

Als je plastic bakjes dunne plekjes beginnen te krijgen doordat je ze een keer te vaak in de magnetron hebt gezet, spring dan niet naar de winkel om ze te vervangen. Zoek in plaats daarvan naar herbruikbare wasverpakkingen om uw verse ingrediënten in te bewaren. Met deze zelfklevende wraps bescherm je bijvoorbeeld een gesneden ui, de helft van een heerlijk broodje en een kom soep. Ze zijn multifunctioneel en multifunctioneel en bestaan voornamelijk uit natuurlijke materialen. Met een prijs van ongeveer $ 15-$ 20 per pakket is het een eenvoudige en goedkope verandering die je kunt aanbrengen in de richting van het creëren van een duurzame keuken.

Stop met het gebruik van wegwerpmake-updoekjes

Afbeelding
Afbeelding

Make-updoekjes hebben het spel in de jaren 2010 echt veranderd. Dankzij de vooraf bevochtigde doekjes is het aanbrengen van je make-up 's avonds gemakkelijker dan ooit. Maar ze zijn niet goed voor het milieu en gaan niet kapot, zoals milieuvriendelijke verpakkingen bedoeld zijn.

In plaats van het bij je wegwerpbare make-updoekjes te houden, zoek je een formule voor het verwijderen van make-up die vergelijkbaar is met de doekjes die je gebruikt en vul je deze aan met een herbruikbaar doekje of pad. Je vindt deze voor supergoedkoop en in verschillende leuke kleuren en prints. Het is een kleine, maar impactvolle manier om een duurzamer leven te leiden.

Hergebruik je wegwerpvoorraad

Afbeelding
Afbeelding

Als die stapel oude schoenendozen en Amazon-pakketten groter wordt dan jij, is het tijd om ze te recyclen. Maar niet overal is toegang tot recyclingcentra, en op sommige plaatsen wordt beweerd dat ze recyclen, maar het meeste gaat ongesorteerd naar een stortplaats. Houd uw dozen, flessen en blikjes uit de prullenbak door ze opnieuw te gebruiken. Hier zijn een paar leuke ideeën die je kunt proberen:

  • Gebruik schoenendozen voor het organiseren van lades in plaats van plastic bakjes.
  • Bewaar je sieraden op kartonnen vellen in plaats van plastic schalen of hangende bomen.
  • Verf je glazen potten om gewone badkamerproducten zoals wattenbolletjes in te bewaren.

Winkel bij een plasticvrij schoonmaakbedrijf

Afbeelding
Afbeelding

In de jaren 2010 namen de gesprekken over duurzaam en milieuvriendelijk schoonmaken toe. Maar het zoeken naar de beste merken voor elk schoonmaakproduct en het op tijd bij je thuis krijgen van nieuwe vullingen kan voor veel mensen een obstakel zijn. Schakel in plaats daarvan over op op abonnementen gebaseerde, milieuvriendelijke schoonmaakbedrijven. Bedrijven als Grove Collaborative kunnen uw one-stop-shop zijn voor het verkrijgen van de milieuvriendelijke producten die u zoekt.

Blader door lokale ambachtelijke pop-ups voor woondecoratie

Afbeelding
Afbeelding

Loop een woonwarenwinkel binnen en probeer niet te aarzelen over de prijzen. Zoals met veel decoratieve spullen zijn de prijzen van woningdecoratie de afgelopen jaren omhooggeschoten. In plaats van honderden dollars uit te geven voor een vloerkleed of macramé-ophanging, zoek naar ambachtelijke pop-ups bij jou in de buurt. Kom in contact met ambachtslieden die hun waren met de hand maken. Dit is een bruikbare manier om betrokken te raken bij uw gemeenschap en lokale bedrijven te ondersteunen, terwijl u precies krijgt wat u in de eerste plaats wilde.

U zult waarschijnlijk hetzelfde bedrag uitgeven, maar u zult een contactpersoon hebben voor toekomstige commissies. Wat is een beter gevoel dan je huis naar jouw smaak aan te passen in plaats van naar wat er die dag in de winkel te koop is?

Als je tuiniert, koop dan een keukencompostbak

Afbeelding
Afbeelding

Composteren heeft een hippie-dippy-reputatie, maar het is een geweldige manier om twee toepassingen uit je eten te halen. Planten en groenten zijn dol op organisch materiaal, dus in plaats van kunstmatige toevoegingen of kunstmest te kopen, kun je de groei van je tuin ondersteunen met je restjes.

Je hoeft geen enorme compostbak buiten te zetten en met je VvE te vechten als het niet in overeenstemming is met hun verfraaiingsbeleid. Je kunt een kleine, gemakkelijk te beheren bak op je aanrecht plaatsen voor organische restjes, zoals de worteluiteinden die je nooit gebruikt.

Duurzaam leven hoeft niet moeilijk te voelen

Afbeelding
Afbeelding

Duurzaamheid heeft in de popcultuur de reputatie 'als je niet ongemakkelijk leeft, dan doe je het niet goed'. Maar dat kan niet méér fout zijn! Er zijn honderden kleine veranderingen die u in uw dagelijks leven kunt aanbrengen om duurzamer te leven. En hoewel ze de klok misschien niet terugdraaien tot vóór de fossiele brandstoffen en de massaproductie, hebben ze wel degelijk een impact op uw directe omgeving. Houd dus meer van je gemeenschap door deze duurzame woonideeën uit te proberen.

Aanbevolen: