5 keukentips voor kleine appartementen & Ideeën: maak er uw eigen van

Inhoudsopgave:

5 keukentips voor kleine appartementen & Ideeën: maak er uw eigen van
5 keukentips voor kleine appartementen & Ideeën: maak er uw eigen van
Anonim
moderne appartement keuken
moderne appartement keuken

Het ontwerpen van een kleine keuken kan leuk zijn en biedt mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. Hoewel u de indeling van een appartement niet kunt wijzigen, kunt u wel uw persoonlijke stijl toevoegen. Een paar tips zijn onder meer het gebruik van kleuren, verlichting, ruimtebesparing en opbergruimte.

Keukenkleur toevoegen

Een appartement betekent vaak dat je de kamers niet in de gewenste kleur kunt schilderen. U kunt echter ook andere opties gebruiken om de keuken van een appartement te personaliseren.

  • Gordijnen:Als je keuken uit één of twee ramen bestaat, voeg dan kleurrijke gordijnen of valenties toe om kleur, textuur en patronen te introduceren.
  • Verwisselbaar behang: Voorbij zijn de dagen dat je geen behang kon gebruiken in appartementen. Selecteer een verwijderbaar behang om de muur van een ontbijthoekje tot leven te laten komen.
  • Accenttapijten: Een paar goed geplaatste accenttapijten zijn een geweldige manier om kleur te introduceren.
  • Kastjes versieren: Als je de keukenkastjes niet kunt verven, overweeg dan om verwijderbare bloemenstickers toe te voegen of je eigen vormen te maken van verwijderbaar behang.
Moderne keuken met rood tapijt
Moderne keuken met rood tapijt

Creatieve verlichting toevoegen

Aangezien de meeste verlichting een permanent armatuur is, kun je deze in de meeste appartementen niet veranderen, maar er zijn manieren om verlichting aan een keuken toe te voegen. Deze omvatten:

  • Plug-in-verlichting:Voeg een vleugje sfeerverlichting toe met een plug-in- of kaars-wandkandelaar of maak het helemaal af met een mini-kristallen kroonluchter.
  • Vloerlamp: Een slanke vloerlamp of een kleine lamp voor op het aanrecht is misschien precies wat je nodig hebt voor die keukenhoek die geschikt is voor een eethoek.
  • Onderkastverlichting: U kunt magnetische, op batterijen werkende puck-lampen gebruiken voor taakverlichting. Werkt op batterijen of kan worden aangesloten op LED-stripverlichting onder de kast is een andere optie.

    Lunsy draadloze LED-puckverlichting
    Lunsy draadloze LED-puckverlichting

Vergroot de werkruimte

De ruimte aan het aanrecht in appartementen is meestal beperkt, en de meeste keukens in appartementen kunnen meer werkruimte gebruiken. Een paar keuzes zijn:

  • Oprijwagen:Kies uit verschillende wagenontwerpen, zoals een slagersblok met een lade en planken.
  • Klapwagen: Een wagen neemt minder ruimte in beslag als hij niet wordt gebruikt als beide zijden inklapbaar zijn.
Winsome houten keukenwagen met druppelblad
Winsome houten keukenwagen met druppelblad

Gebruik een keukenontbijthoektafel

Als uw keuken ook een ontbijthoek heeft, kunt u deze ruimte maximaliseren met een paar geselecteerde meubelstukken, zoals klapstoelen die kunnen worden opgeborgen als ze niet in gebruik zijn.

  • Ronde tafel:Gebruik een ronde tafel in deze ruimte om keukenruimte vrij te maken.
  • Klaptafel: Een klaptafel kan worden ingeklapt wanneer deze niet wordt gebruikt, zodat er meer vloerruimte ontstaat voor keukenwerk. Je kunt slechts één blad gebruiken als je niet genoeg ruimte hebt om de tafel te openen.
  • Bistrotafel: Dit tafelontwerp houdt het oog voor de gek met de hoogte, waardoor het lijkt alsof het minder ruimte in beslag neemt.

    Elegante look 42 inch massief houten ronde tafel
    Elegante look 42 inch massief houten ronde tafel

Maximaliseer opslag

In de meeste keukens is er nooit genoeg opbergruimte, vooral in de keuken van een appartement. Een paar slimme manieren om de opslagruimte te vergroten zijn onder meer:

  • Zuignapplanken en manden:Je kunt dit soort opbergruimte onder kasten, wandruimte en zijkanten van kasten toevoegen om alle ruimte in je keuken te benutten.
  • Bovendeurmandenrek: Als uw keuken een voorraadkast of bezemkast heeft, vergroot dan uw opslagcapaciteit met een bovendeurmandenrek.
  • Kastdeurdekselrek: De binnenkant van de meeste kasten biedt voldoende ruimte voor een rek om de deksels van potten en pannen op te bergen.
  • Mokkenrek onder de toonbank: Maak kastruimte vrij door een mok of een haakrek voor koffiekopjes onder de kast te gebruiken. Sommige stijlen zijn voorzien van een schuifmechanisme waarmee u het hele rek onder de kast uit kunt schuiven voor eenvoudiger gebruik.
  • Kastdeuromslag en tassenorganizer: Dit rek is ideaal voor plasticfolie, aluminiumfolie, perkamentpapier en verzegelde tassen.
  • Hangmanden: Je kunt gelaagde ophangdraad of geweven manden ophangen aan een plantenbakmuurbeugel of een hanger in het plafond voor extra opbergruimte.
Tai-ying 3-laags draadhangende fruitmanden
Tai-ying 3-laags draadhangende fruitmanden

Creatieve oplossingen die werken

Deze tips kunnen u helpen bij het oplossen van de unieke uitdagingen die de keuken van een klein appartement met zich meebrengt. U kunt deze ruimte personaliseren volgens uw behoeften en uw stijl weerspiegelen.

Aanbevolen: