Creatieve ideeën voor kleine thuiskantoren die een grote impact hebben

Inhoudsopgave:

Creatieve ideeën voor kleine thuiskantoren die een grote impact hebben
Creatieve ideeën voor kleine thuiskantoren die een grote impact hebben
Anonim

Of je thuiskantoor zich nu in een nis of een kleine kamer bevindt, deze kleine thuiskantoren hebben een grote functie.

Klein kantoor aan huis
Klein kantoor aan huis

Een prachtig ontworpen thuiskantoor kan onbereikbaar lijken als je beperkte ruimte hebt. Wees gerust, een doordacht ontworpen en functioneel thuiskantoor ligt binnen handbereik, hoe weinig ruimte u ook over heeft. Met deze kleine thuiskantoorideeën zijn er eindeloze mogelijkheden om van uw kleine ruimte de werkruimte van uw dromen te maken.

Ideeën voor kleine thuiskantoren voor ongebruikte ruimtes

Als u niet over een grote ruimte of logeerkamer beschikt, overweeg dan creatieve oplossingen voor uw thuiskantoor. Vergeet niet om je te concentreren op de elementen die je het meest nodig hebt en hoe je die behoeften kunt toepassen op de ruimte die je kiest.

Voeg een kantoor toe aan je woonkamer

Klein thuiskantoor in de woonkamer
Klein thuiskantoor in de woonkamer

Heeft u een hoekgedeelte of muur in uw woonkamer die geen functioneel nut biedt? Maak er uw thuiskantoor van. Voeg een lichtgewicht bureau, wandopbergruimte en accentverlichting toe om de ruimte apart te maken van de rest van de kamer.

Creëer kantoorruimte in uw keuken

Kleine kantoorruimte aan huis in de keuken
Kleine kantoorruimte aan huis in de keuken

Ingebouwde kantoorruimtes waren ooit een normaal onderdeel van keukens en maken mogelijk een comeback. Als u aan nieuwbouw of renovatie werkt, zorg dan voor een ruimte tussen de kasten die speciaal is ontworpen voor een kantoorwerkruimte. Werken met wat je hebt? Overweeg uw buffet te ruilen voor een bureau of wijs een kant van uw eiland aan door al uw werkbenodigdheden in de buurt te bewaren zodat u er snel bij kunt.

Kantoorruimte in uw slaapkamer aanwijzen

Klein kantoor aan huis in de slaapkamer
Klein kantoor aan huis in de slaapkamer

Een van de gemakkelijkste manieren om kantoorruimte aan uw huis toe te voegen, is door een speciale kantoorruimte in uw logeer- of slaapkamer in te richten. Voeg een functioneel bureau, mooie stoelen en wat opbergruimte toe om een slaapkamer-kantoorruimte te creëren die bij je behoeften past.

Gebruik een extra zolderruimte

Klein thuiskantoor op zolder
Klein thuiskantoor op zolder

Als je een afgewerkte zolder hebt die bereikbaar is via een trap, heb je misschien net je perfecte thuiskantoorruimte ontdekt. Behandel het zoals elke andere kamer, zorg ervoor dat je voldoende textiel toevoegt om echo's te absorberen en veel accentverlichting als de ruimte geen ramen heeft.

Ruim je kast op

Klein kantoor aan huis in kast
Klein kantoor aan huis in kast

Ongebruikte kastruimte kan gemakkelijk een compact kantoor worden. Je kunt elke kast met een bureaubreedte ombouwen tot een thuiskantoor. Overweeg om de kastwanden in een andere kleur te schilderen dan de rest van de kamer, om een gevoel van scheiding tussen de kast en het slaapgedeelte te creëren.

Gebruik over het hoofd geziene ruimtes

Klein thuiskantoor in traphoekje
Klein thuiskantoor in traphoekje

Overweeg ruimtes die over het hoofd worden gezien, zoals die onder je trap of direct in je hal als thuiskantoor. Deze gebieden zullen het grootste deel van de tijd uit het zicht voelen, maar ze zijn perfect om tijd aan werk en leren te besteden. Voeg accentverlichting en een vloerkleed toe in deze ruimtes om de ruimte duidelijk aan te duiden.

Werk waar je traint

Klein thuiskantoor in trainingsruimte
Klein thuiskantoor in trainingsruimte

Heeft u een fitnessruimte in uw garage of kelder? Overweeg om de ruimte in twee aparte ruimtes te splitsen, zodat u direct van een geweldige training naar een geweldige werkdag kunt gaan. Overweeg om dekens, hockers, kussens en warme verlichting toe te voegen aan de kantoorruimte, zodat deze zacht en uitnodigend aanvoelt.

Een kantoor toevoegen aan een nis

Klein thuiskantoor in een nis
Klein thuiskantoor in een nis

Als je huis een nis heeft in de eetkamer, woonkamer of gang, overweeg dan om er de perfecte kleine kantoorruimte van te maken. In de meeste nissen past een redelijke hoeveelheid planken, een standaard bureau en uw favoriete stoel. Grotere nissen zijn geweldige mogelijkheden om meer opslagruimte toe te voegen of een extra werkruimte te creëren voor een ander lid van uw gezin.

Werk, onderwijs en leer in één ruimte

Klein thuiskantoor en lesbureau in dezelfde ruimte
Klein thuiskantoor en lesbureau in dezelfde ruimte

Als je kantoorruimte nodig hebt voor je werk, maar ook een plek nodig hebt waar kinderen huiswerk kunnen maken of een ruimte om thuisonderwijs te geven aan kinderen, overweeg dan om alles in één ruimte te combineren. Richt uw werkruimte vanuit de kinderruimte in met vloerkleden, passend meubilair en verlichting, terwijl u de inrichting en kleuren vergelijkbaar houdt voor een samenhangende uitstraling.

Maak uw kantoor zonnig

Klein thuiskantoor in een serre
Klein thuiskantoor in een serre

Als uw huis een serre heeft, is dit wellicht de beste plek om uw kleine thuiskantoorruimte te creëren. Met veel natuurlijk licht en de extra rust die een serre biedt, zal uw thuiskantoor productief en energiek aanvoelen.

Maak van kleine thuiskantooropslag een ontwerpprioriteit

Als uw thuiskantoor klein is, wilt u voorrang geven aan creatieve en functionele opslagruimte voor al uw kantoorbenodigdheden. Overweeg om opbergoplossingen te gebruiken die ook decoratief zijn, zodat je de ruimte vrij van rommel houdt en toch in lijn blijft met de ontwerpstijl die je kiest.

Bezuinig niet op rekken

Als de muur in uw kleine kantoor ook maar enige ruimte biedt, vul deze dan met planken. In rekken bewaart u boeken, naslagwerken, dossiers en enkele decoratieve voorwerpen. Je zult waarschijnlijk elke centimeter rekken die je installeert, gebruiken, dus bezuinig niet op deze opslagoplossing.

Voeg een opbergpoef toe

Een poef kan fungeren als zitplaats, bijzettafel en als verborgen opbergoplossing wanneer dat nodig is. Kies voor een poef met een afneembaar of scharnierend blad, zodat je op een stijlvolle manier voldoende kantoorspullen kunt opbergen.

Heb voldoende manden in de buurt

Manden zijn een stijlvolle opbergoplossing voor je thuiskantoor. Grote manden zijn ideaal voor het opbergen van dekens en kussens, terwijl kleine manden kantoorartikelen zoals opladers, extra notitieboekjes en koptelefoons opbergen.

Creëer toegankelijke opslag voor uw printer

Als u uw thuiskantoor regelmatig gebruikt, is de kans groot dat u regelmatig toegang tot uw printer nodig heeft. Probeer een uittrekbare lade te maken, zodat u uw printer in uw bureaukast of in de grote lade van een bijzettafel kunt opbergen.

Gebruik kleur om uw ruimte te vergroten

Kleur speelt een belangrijke rol in elke kamer, inclusief kleine thuiskantoorruimtes. Als u uw kantoorruimte met een aparte verfkleur kunt aanwijzen, overweeg dan welke kleur het beste bij uw werkomgeving past. Als een volledige kleurverandering van de verf niet mogelijk is, concentreer je dan op accenten en decoratieve elementen om de kleur te spelen die je wilt toevoegen.

Ga licht

Klein thuiskantoor in lichte kleuren
Klein thuiskantoor in lichte kleuren

Als je een kantoorruimte wilt die rustig is en niet afleidt, kies dan een lichte kleur voor de ruimte. Wit, crème, poederblauw en licht saliegroen zijn allemaal tijdloze opties.

Houd het neutraal

Klein thuiskantoor in neutrale kleurstelling
Klein thuiskantoor in neutrale kleurstelling

Als u wilt dat uw kantoorruimte naadloos aansluit bij de rest van uw huis, kies dan voor neutrale kleuren. Probeer warme tinten zoals beige, bruin en havermout of voeg koele kleuren toe zoals grijs, gebroken wit en zwart.

Maak het gedempt

Klein thuiskantoor ingericht in gedempte kleuren
Klein thuiskantoor ingericht in gedempte kleuren

Gedempte kleuren zijn een trend, maar perfecte keuze voor een thuiskantoorruimte. Breng een rustige sfeer in uw kleine thuiskantoor met tinten leisteen, olijfgroen, roest of stoffige pruim.

Diepte toevoegen

Klein thuiskantoor ingericht in diepe houtskoolkleur
Klein thuiskantoor ingericht in diepe houtskoolkleur

Als je houdt van de humeurigheid van een gedempte kleur, maar op zoek bent naar meer diepte, probeer dan een donkere tint om de toon te zetten voor je kleine thuiskantoor. Houtskool, marineblauw en diepblauwgroen zijn donkere kleuren die als neutrale kleuren kunnen fungeren in het kleurenpalet van uw thuiskantoor.

Kom maar op met het heldere

Felgekleurd klein thuiskantoor
Felgekleurd klein thuiskantoor

Als u wilt dat uw thuiskantoorruimte levendig en creatief aanvoelt, is een felle kleur de juiste keuze. Een heldere tint zoals munt, maagdenpalm, koraal of smaragd zal ervoor zorgen dat uw thuiskantoor opv alt.

Probeer een monochrome look

Monochromatisch klein thuiskantoor
Monochromatisch klein thuiskantoor

Als u een kleurenpalet samenstelt om uw thuiskantoor in een bestaande ruimte te integreren, overweeg dan een monochromatisch kleurenschema voor een gemengde look. Meng warme neutrale tinten zoals beige, crème en bruin of ga voor een monochrome verzameling kleuren zoals kastanjebruin, pruim en gebrand oranje.

Reik naar betrouwbare blues

Klein thuiskantoor ingericht in blauwe tinten
Klein thuiskantoor ingericht in blauwe tinten

Blauw is al lang een kleurkeuze voor thuiskantoren, omdat de kleur zo veelzijdig en rustgevend is in bijna elke tint. Probeer rijk marineblauw of kob altblauw voor een diepe benadering of ga voor stoffige blauwtinten met grijstinten voor een rustig en subtiel ontwerp.

Bepaal het beste bureau voor uw kleine kantoorruimte

Bij het ontwerpen van een thuiskantoor, vooral als het een kleine ruimte of een gedeelde ruimte is, zal het bureau dat je kiest waarschijnlijk het belangrijkste element zijn. Geen enkel thuiskantoor is compleet zonder een bureau dat even opvallend als essentieel is.

Keuzes voor stijlvolle en functionele bureaus zijn:

  • Een aan de muur gemonteerd bureau om vloerruimte te besparen en een moderne designstijl te creëren
  • Een compact bureau dat je gemakkelijk kunt opbergen in een multifunctionele ruimte
  • Een ingebouwd bureau om je stijl aan te passen en met veel opbergmogelijkheden, zoals planken en kasten
  • Een bureau voor een overgangsstijl en een lichtgewicht gevoel
  • Een ladderbureau om gebruik te maken van verticale ruimte en opbergmogelijkheden te creëren voor een kleine ruimte
  • Een L-vormig bureau dat elke centimeter ruimte benut en voldoende tafelblad heeft
  • Een vintage-geïnspireerd bureau voor ontwerpstijlen die traditioneel, eclectisch, boerderij-geïnspireerd en vintage-modern zijn
  • Een bureau met haarspeldpoten dat u gemakkelijk kunt verplaatsen in een multifunctionele ruimte, waardoor de kamer niet rommelig aanvoelt tijdens gebruik
  • Een hoekbureau om ruimte te besparen
  • Een gedeelde bureauruimte gecreëerd met één of twee grote bureaus die met elkaar zijn verbonden, met bijpassende stoelen aan weerszijden

Selecteer zitplaatsen die functioneel en mooi zijn

De zitplaatsen naast uw bureau kunnen de bepalende factor zijn in uw kantoorinrichting. Zitplaatsen kunnen industrieel, commercieel en steriel overkomen. Maar met de juiste keuze kunnen zitplaatsen elegant, verfijnd en designer zijn.

Opties voor bureaustoelen die uw kantoor een designergevoel geven, zijn onder meer:

  • Een prachtige gestoffeerde stoel in plaats van een verrijdbare bureaustoel
  • Een kruk die comfortabel is, maar licht aanvoelt en de ruimte niet rommelig maakt
  • Een stoel in moderne stijl, zodat de ruimte scherp en gestroomlijnd aanvoelt
  • Een leren stoel voor een verfijnde en hoogwaardige look
  • Een stoel van acryl voor een leuke en lichtgewicht optie
  • Een bank of fauteuil voor een thuiskantoor die ook dienst doet als woon- of slaapkamer

Laat er licht zijn

Verlichting is belangrijk voor elk kamer- en kantoortype. Maar een kleine kantoorruimte vereist doordachte verlichtingskeuzes die functionaliteit, ruimteaanduiding en stijl toevoegen.

Uitzonderlijke verlichtingskeuzes voor uw kleine thuiskantoor zijn:

  • Schansen voor het aanduiden van uw kantoorruimte en het brengen van verfijning in de omgeving
  • Aantrekkelijke plafondverlichting, zoals hanglampen, die uw kleine kantoorruimte een grootse uitstraling geven
  • Een vloerlamp die past bij uw ontwerpstijl om een stemmige sfeer te creëren
  • Een zorgvuldig geselecteerde tafellamp die uw kleine kantoor leergieriger maakt en kostbaar vloeroppervlak bespaart
  • Natuurlijk licht uit een raam om een warme en zachte sfeer te creëren in uw kantoorruimte
  • Statementverlichting om een krachtig en gestileerd element toe te voegen

Meng veel details

Details zijn vaak het meest over het hoofd geziene maar toch impactvolle onderdeel van een ontworpen ruimte. Zorg ervoor dat u stijlvolle details toevoegt die de kenmerkende stijl van uw huis overbrengen.

Details waarmee u rekening moet houden in uw kleine thuiskantoor zijn:

  • Planten en groen om uw thuiskantoor tot leven te brengen
  • Een zorgvuldig geplaatste spiegel om de illusie van meer ruimte te wekken
  • Een stijlvol vloerkleed om uw thuiskantoor af te scheiden in een multifunctionele ruimte
  • Een ophangbord aan een nabijgelegen muur om kantoorbenodigdheden op te hangen
  • Een krijtbord, droog uitwisbaar bord of acrylbord voor het noteren van aantekeningen
  • Voldoende opbergmanden en bakken voor uw kantoorbenodigdheden
  • Behang boven het bureau of achter planken voor een opvallend accent
  • Dekens die over een stoel worden gegooid of in een nabijgelegen mand worden bewaard voor extra textuur
  • Een prachtige tentoonstelling van boeken op planken in de buurt
  • Metalen accenten voor een moderne look
  • Een accentmuur gemaakt met een leuke verfkleur, paneellijst of scheepslap
  • Raambehandelingen die licht filteren en extra textuur bieden
  • Een minimalistische aanpak die de inrichting eenvoudig en neutraal houdt
  • Je bureau achter de bank plaatsen in plaats van een consoletafel
  • Het combineren van ontwerpstijlen om een kantoorruimte te creëren die tijdloos maar uniek is

Ontwerp een thuiskantoor dat uniek is voor jou

Het creëren van een thuiskantoor in een kleine ruimte of multifunctionele ruimte is een kans om een ruimte te ontwerpen die werkelijk uniek is. Zorg ervoor dat u zich concentreert op alle details die van uw kleine thuiskantoor een plek maken waar u echt graag tijd doorbrengt. Een klein thuiskantoor is ook een geweldige budgetvriendelijke update om aan je huis toe te voegen. Zelfs zonder een grote ruimte die je aan je werkruimte kunt besteden, is een klein thuiskantoor een verfrissende ontwerpkeuze.

Aanbevolen: