Kleine entree-decorideeën voor een grote entree

Inhoudsopgave:

Kleine entree-decorideeën voor een grote entree
Kleine entree-decorideeën voor een grote entree
Anonim
ontwerp van een kleine entree
ontwerp van een kleine entree

Je entree hoeft niet groot te zijn om groots te zijn. Met behulp van eenvoudige decorideeën voor kleine entrees kunt u zelfs de kleinste ruimte eenvoudig bijwerken. Foyers en entrees kunnen leuke decoratieprojecten zijn, omdat ze, net als damestoiletten, geen verlengstuk van de andere woonruimtes hoeven te zijn. Gasten verwachten dat ze bij uw voordeur worden getrakteerd op een stijlvolle ruimte, zodat u echt kunt pronken met uw eigen persoonlijke stijl.

Eenvoudige decoratie-ideeën voor de entree die je nu kunt gebruiken

Je hal bijwerken is het perfecte weekendproject. Misschien heb je in andere kamers al het decor dat je nodig hebt bij de hand. Winkelen is het geheim van elke decorateur, en het is een leuke en budgetvriendelijke manier om een decoratieproject op gang te brengen als je niet zeker weet waar je moet beginnen.

Begin met de juiste invoertabel

toegangstafel in huis
toegangstafel in huis

Het belangrijkste meubelstuk voor je hal is een tafel. Binnen elke buitendeur is een verticale ruimte essentieel voor sleutels, post en alles wat u in handen heeft als u binnenloopt. Het kiezen van het juiste type invoertafel hangt af van uw beschikbare ruimte en de functies die deze moet vervullen. Bij het winkelen voor een consoletafel is de diepte belangrijk. Zorg ervoor dat u eerst de ruimte meet om er zeker van te zijn dat deze past. Er moeten smalle tafels worden gebruikt om het vloeroppervlak vrij te houden, zodat u moeiteloos door de ingang kunt lopen. Als opbergruimte een probleem is, zoek dan naar een consoletafel met lades, of een kleine ladekast die ook dienst kan doen als consoletafel. Welk type entreetafel je ook kiest, het kan dienen als het perfecte visuele anker voor spiegels en kunstwerken.

Open het met spiegels

spiegel in de hal
spiegel in de hal

Bij het decoreren van een hal van elk formaat zijn spiegels niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Voor een kleine foyer worden spiegels nog nuttiger omdat ze de indruk wekken van een open ruimte of raam in een besloten ruimte. Hoewel een grote, leunende spiegel trendy is, hebben de meeste kleine ingangen niet de muur- of vloerruimte om er één te hanteren. Eén grote wandspiegel kan een kleine entree openen en de zaken eenvoudig houden. Voor een meer eclectische uitstraling kan het decoreren met meerdere kleine spiegels in een wandopstelling een muur groter laten lijken vanwege de open ruimte rond elke spiegel. Voor een stijlvolle en kunstzinnige look kies je spiegels met verschillende frameformaten. Zorg ervoor dat je spiegelwand er gecoördineerd uitziet door dezelfde framekleuren of -afwerkingen te gebruiken.

Maak een kleine kunstgaleriemuur

galerijwand in de entree
galerijwand in de entree

Het tentoonstellen van kleine kunstwerken in je hal is een trendy oplossing om grote stijl toe te voegen aan een kleine ruimte. Door kunstwerken in een georganiseerde galerijstijl weer te geven, ontstaat een centraal punt op de muur. Het is belangrijk om een centraal punt in uw kleine hal te hebben, vooral als uw ruimte bestaat uit meerdere deuren en een trap. Het ontwerpen van een fotowand is voor een kleine kamer hetzelfde eenvoudige proces als voor een grotere. Als uw foyer een trap heeft, kan dat ook een geweldige plek zijn voor een galerij, omdat de trapmuur hierdoor de kamer binnenkomt, waardoor de entree groter lijkt.

Maximaliseer stijlvolle opbergruimte in de hal

opbergkast in de hal
opbergkast in de hal

Opslag kan een groot probleem zijn in een kleine hal. Of het nu een voordeur of een achterdeur is, overal waar mensen hun huis binnenkomen, is er kans op rommel. Het temmen van de rommel in de foyer kan eenvoudig zijn met een stijlvolle inrichting die op slimme manieren wordt gebruikt. Als je ruimte hebt voor een bankje in de hal, zoek er dan een met ruimte eronder voor een schoenenrek of manden. Als je geen aparte modderkamer hebt, kun je door het installeren van eenvoudige haken voor jassen en rugzakken ze uit de buurt van het meubilair in de hal en de vloer houden. Als je hal een trap heeft, maak dan optimaal gebruik van een open ruimte eronder voor planken of een opbergkist (het is ook de perfecte plek voor het toevoegen van een vleugje accentkleur)!

Haal het meeste uit kleur in uw kleine hal

grijze kleur muur entree
grijze kleur muur entree

Als je een muurkleur kiest voor een heel kleine kamer, is een lichte kleur niet altijd nodig. Het principe om een kamer groter te laten lijken door donkere kleuren te vermijden, is niet altijd relevant in een ruimte die duidelijk klein is. Je kunt een klein verschil maken door een kleine hal met lichte kleuren te schilderen, maar het kan zijn dat je de kans misloopt om een grote hal te creëren. De accentkleuren die in accessoires en kunst rond uw huis worden gestrooid, kunnen u kleurinspiratie bieden voor de muren van uw hal, omdat ze uw huis een samenhangende uitstraling kunnen geven die ongrijpbaar kan zijn. Als u het gevoel heeft dat uw kleine foyer gewoon te donker is, kunt u kleur toevoegen met een accentmuur. Een accentmuur kan ook worden gebruikt om een entreeruimte te creëren in een huis dat deze functie niet heeft.

Gebruik strategische verlichting voor een kleine ingang

entree verlichting
entree verlichting

Als uw hal de hoogte heeft voor een hangende of halfverzonken plafondlamp, kan dit de aandacht naar boven trekken en de ruimte groter laten lijken. Als alleen een standaard inbouwarmatuur mogelijk is, vervang dan de standaard lichtkoepel van bouwkwaliteit door een stijlvoller en lichter armatuur dat het licht rond de ingang verspreidt. Schansen zijn een ruimtebesparende verlichtingskeuze die maximale stijl toevoegt aan elke entreeruimte. Hoewel veel schansen door een elektricien moeten worden aangesloten, worden plug-in schansen steeds populairder. Plug-in schansen zijn een favoriete verlichtingsupdate voor appartementen. Plaats uw schansen boven de entreetafel, om uw spiegels of kunst in te lijsten, voor een evenwichtige en verfijnde look.

Tips om het beste uit je kleine haldecoratie te halen

entree blauwe muur
entree blauwe muur

Het creëren van een grote entree van elk formaat heeft alles te maken met het creëren van die samengevoegde look. Wanneer je een kleine ruimte aan het vernieuwen bent, kunnen zelfs de kleinste ideeën de grootste impact hebben en de stijl van de hele kamer naar een hoger niveau tillen.

  • Het toevoegen van een vloerkleed in runner-stijl aan je hal kan de ruimte met kleur vullen en de mogelijkheid bieden om accentkleuren toe te voegen.
  • Een te groot vloerkleed kan een entree er krap uit laten zien. Zorg ervoor dat u visuele ruimte rond uw accenttapijten laat.
  • Een belangrijke stap bij het ontwikkelen van een decoratieplan voor een hal is om eerst na te denken over hoe de ruimte elke dag wordt gebruikt, zodat je de functionaliteit ervan kunt verbeteren en hem tegelijkertijd mooi kunt maken.
  • Denk goed na voordat je een speciale verftechniek voor de muren van je hal kiest. Deze technieken waren in het verleden populair en doorstaan zelden de tand des tijds.
  • Overweeg behang voor je kleine hal, om een stijlvol middelpunt te creëren. Tijdelijk behang, of peel-and-stick, is een goede keuze als u niet zeker weet of u zich aan de look wilt binden.
  • Je kunt nog meer ruimte in je hal creëren met een klein dressoir dat kan worden gebruikt als entreetafel en opbergkist.
  • Veel foyers en entrees zijn meer hoog dan breed. Gebruik deze unieke configuratie in uw voordeel door uw fotowand hoger te plaatsen dan in andere kamers. Hoge entrees zijn ook ideaal voor macramé- en wandtapijten die hoog beginnen en naar beneden lopen tot op ooghoogte.

Een stijlvolle entreestijl begint direct bij uw voordeur

Om de make-over van uw kleine hal te verbeteren, mag u uw voordeur en veranda niet verwaarlozen. Beschouw het gebied buiten je entree als een hint van wat gaat komen. Het stylen van uw veranda en voordeur nodigt gasten uit om binnen te komen en kan uw foyer meer uitstraling geven. Gebruik de kleuren en stijl van uw entree voor uw veranda-inrichting om alles samen te binden. Een geschilderde voordeur als aanvulling op uw hal is een stijlvolle zet die ook de uitstraling van uw huis een boost geeft.

Aanbevolen: