Deze 20 gewone vogels bevinden zich misschien nu in uw achtertuin

Inhoudsopgave:

Deze 20 gewone vogels bevinden zich misschien nu in uw achtertuin
Deze 20 gewone vogels bevinden zich misschien nu in uw achtertuin
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen van vogelspotten houden. Er zijn zoveel soorten om over te leren, met verschillende persoonlijkheden en gewoonten. Bovendien is het een geweldige manier om tijd in de natuur door te brengen en te genieten van je favoriete vogels, in de hoop een zeldzame soort te spotten. Maar zelfs de gewone vogels die in onze achtertuinen leven zijn fascinerend om over te leren! Als u net begint met uw vogelobservatiereis, maak dan kennis met de vogels op deze lijst die u waarschijnlijk in uw tuin zult zien. Ontdek dan hoe u ervoor kunt zorgen dat ze vaker op bezoek komen!

Ruby-Throated Hummingbird

Afbeelding
Afbeelding

De robijnkeelkolibrie is een graag geziene bezoeker in de achtertuinen van de meeste mensen. Het zijn kleine en snelle vogels met vleugels die zo snel slaan dat ze een zoemend geluid produceren. Mannetjes hebben groene lichamen met rode kelen, terwijl vrouwtjes groene lichamen maar witte kelen hebben. Lok ze naar je tuin met een kolibriesvoeder waarin nectar wordt opgeslagen, of plant bloemen zoals bijenbalsem, hosta's, petunia's of vlinderstruiken.

Snel feit

De vleugels van de kolibrie klapperen tot 70 keer per seconde - meer dan 4.000 slagen per minuut!

Donzige Specht

Afbeelding
Afbeelding

Misschien hoor je de donzige specht voordat je hem ziet, terwijl hij herhaaldelijk naar bomen pikt op zoek naar zijn voedselbronnen. Hoewel er verschillende soorten spechten zijn, is de donzige specht een van de meest voorkomende soorten (en ook de kleinste) die je kunt verwachten. Het heeft zwarte vleugels met witte spikkels, een witte borst en een grotendeels zwarte kop met een kleine rode vlek.

Ze zullen dol zijn op een vogelvoederbakje, of je kunt proberen pindakaas op je boom te smeren om ze aan te trekken. Ze genieten ook van een schoon privévogelbad.

Snel feit

De tongen van spechten wikkelen zich om hun schedels en bieden zo extra bescherming voor hun hersenen terwijl ze op bomen hameren.

Oostelijke Bluebird

Afbeelding
Afbeelding

De bruine borst en koningsblauwe vleugels van de Oostelijke sialia maken het tot een prachtige vogel om in je tuin te spotten. Deze vogel is dol op meelwormen, dus voeg ze toe aan je vogelvoer als je ze wilt lokken. Misschien wil je ook bosbessen- of jeneverbessenstruiken planten.

Snel feit

Oosterse bluebirds zijn niet de beste in het bouwen van hun eigen nesten. Ze bewonen graag oude nesten, of je kunt een nestkast installeren die ze zeker zullen waarderen.

Mees met zwarte kap

Afbeelding
Afbeelding

De mees is een veel voorkomende (en heel schattige) vogel in de achtertuin die je misschien met zijn kudde buiten je huis kunt spotten. Het heeft een zwarte pet en keel, helderwitte wangen en lichaam, en zwart en grijs gestreepte vleugels. Hun roep klinkt net als hun naam: "chick-a-dee-dee-dee". Ze houden van insecten, bessen en zaden, dus als je bessenstruiken en een goed hangende vogelvoederbak hebt, ben je in goede vorm om enkele van deze schattige kleine vogels naar je tuin te lokken.

Snel feit

Meiden zijn erg vriendelijk en nieuwsgierig, dus als je voldoende verstandhouding met de jouwe opbouwt, kun je een zaadje in je hand houden en kijken of je er een op je kunt laten landen om te voeden!

Amerikaanse Robin

Afbeelding
Afbeelding

Het Amerikaanse roodborstje is een klassieke vogel die de komst van de lente symboliseert. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun roodoranje borst en een blauwgrijze rug en kop. Ze houden echt van regenwormen, maar ze zullen waarschijnlijk je tuin bezoeken als je een paar vogelvoeders hebt waar ze van kunnen smullen.

Snel feit

In de late winter en het vroege voorjaar kun je misschien 'dronken' roodborstjes spotten die iets te veel gefermenteerde bessen hebben gedronken.

Rouwduif

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt zeker het treurige koerende lied van de rouwduif gehoord. Hoewel ze op een duif lijken, zijn de twee niet hetzelfde. Rouwduiven hebben zachte grijsbruin gekleurde veren, waardoor ze een subtiel maar mooi uiterlijk krijgen. Breng ze naar uw tuin met platte voerbakken, of strooi het voer gewoon op de grond.

Snel feit

Rouwduiven paren voor het leven met hun partners en zijn geweldige metgezellen voor elkaar. Het mannetje zal nesten verkennen terwijl het vrouwtje haar favoriet kiest, en zij delen de incubatietaken voor hun eieren.

Amerikaanse distelvink

Afbeelding
Afbeelding

Er is zoveel om van te houden aan de felgele Amerikaanse distelvink. Hoewel de veren van vrouwtjes niet zo levendig zijn, kun je ze herkennen aan hun driehoekige snavels en de witte strepen op hun zwarte vleugels. Ze hebben ook een zwarte vlek op hun voorhoofd. Deze vogel houdt vooral van zonnebloempitten, maar bezoekt vrijwel elk type vogelvoeder en voer. Je kunt ook populairder worden onder de vinken door ze van water te voorzien.

Snel feit

Omdat putters alleen zaden eten (geen insecten), zijn hun nesten een slecht doelwit voor de koevogel, wiens kuikens een meer vleesverspreiding nodig hebben.

Gele Grasmus

Afbeelding
Afbeelding

De gele grasmus is een andere felgele vogel die je tuin zou kunnen sieren. Je kunt hem onderscheiden van de putter door zijn slankere snavel, en zijn lichaam is meer geel en minder zwart (geen grimmige zwarte vleugels of zwarte vlek op zijn kop). Hij heeft ook roodbruine strepen die lichtjes over de borst lopen voor een beetje extra detail. De grasmus staat ook bekend om zijn snelle, vrolijke tjilpende lied. Lok dit schatje naar je huis met meelwormen en een bewegende waterbron, zodat ze zich meteen thuis voelen. Ze zullen waarschijnlijk niets geven om je vogelvoeders.

Snel feit

Zangers zijn experts in het herkennen van koevogeleieren en zullen een nieuw nest bouwen bovenop de bedriegereieren. Ze zullen dit proces blijven herhalen als het probleem aanhoudt, waarbij sommige nesten wel zes verdiepingen hoog worden.

Gevlekte Towhee

Afbeelding
Afbeelding

Spotted towhees zijn een soort mus, die het kenmerk van een langere staart en dikke snavel deelt. Deze soort heeft een rode borst, witte buik, zwarte kop en lichaam en kleine witte vlekken op de vleugels, dus het is niet zo moeilijk om te identificeren. Ze houden van hun insecten in de lente en zomer, maar zullen in de herfst en winter genieten van eikels, bessen en sommige groentegewassen. Mogelijk ziet u towhees als uw perceel struikachtig is of overgroeide delen heeft, maar u kunt zaden op de grond strooien om een bezoek aan te moedigen.

Snel feit

Gevlekte trekvogels genieten van het leven op de grond. Ze bouwen hun nesten op de grond of laag in bomen, vrouwtjes rennen weg in plaats van te vliegen, en ze nemen hun bad in bedauwd gras.

B altimore Oriole

Afbeelding
Afbeelding

De B altimore wielewaal is een prachtige vogel die velen graag in hun achtertuin zouden zien. Je kunt ze herkennen aan hun zwarte kop, zwarte vleugels met witte strepen en het meest opvallende aan hun feloranje lichaam. Ze eten insecten, maar zijn ook een beetje een zoetekauw en genieten van fruit en nectar. Om een bezoek aan te moedigen, zet u een speciaal wielewaalvogelvoeder neer met suikerwater of hangt u een in stukjes gesneden sinaasappel in een boom.

Snel feit

Een ding dat B altimore Orioles bijzonder uniek maakt in de vogelwereld zijn hun nesten. Ze weven alle soepele materialen die ze kunnen vinden (zoals gras of haar) samen en maken manden die hoog in de lucht hangen aan het uiteinde van stevige takken.

Noordelijke kardinaal

Afbeelding
Afbeelding

Het zien van een kardinaal in je tuin zal je dag waarschijnlijk opvrolijken tijdens de koude winter, hoewel ze ook in de warmere maanden blijven hangen. De felrode kleur van mannetjes steekt af tegen een besneeuwde achtergrond, terwijl vrouwtjes bruine veren hebben met subtiele rode tinten. Ze symboliseren goede dingen die op je afkomen, dus zorg ervoor dat ze in je huis rondhangen met een eenvoudig vogelvoederhuisje met zonnebloempitten.

Snel feit

Kardinalen (zowel mannelijk als vrouwelijk) zijn fel territoriaal en zullen vechten tegen elke vogel die wil binnendringen - inclusief hun eigen spiegelbeeld in ramen of spiegels. Gelukkig duurt deze agressie maar een paar weken.

Roodvleugelmerel

Afbeelding
Afbeelding

De mannelijke roodvleugelmerel heeft de toepasselijke naam en is geheel zwart, met uitzondering van de rode en gele vlekken die op de bovenvleugel verschijnen. Vrouwtjes zijn bruin, met nog steeds een vleugje rode vlek op hun vleugels. Hun dieet bestaat voornamelijk uit insecten en zaden, en ze leven het liefst in moerassige gebieden. Verspreid granen, haver en zaden in uw tuin om ze aan te moedigen om te bezoeken.

Snel feit

Roodvleugelmerels zijn niet monogaam, en mannetjes kunnen tot wel 15 vrouwelijke metgezellen hebben met nesten in zijn territorium. Dit betekent dat ze extreem territoriaal zijn en zelfs vogels aanvallen die veel groter zijn dan zijzelf.

Gekuifde mees

Afbeelding
Afbeelding

Een van de schattigste zangvogels die je aanwezigheid zou kunnen sieren, is de kuifmees. Het heeft een zachtgrijze rug, vleugels en kuif, een witte buik en een oranjebruine tint onder zijn vleugels. Ze zullen graag uw vogelvoederhuisjes bezoeken, vooral in de winter en vooral als u hun favorieten erbij vermeldt, zoals zonnebloempitten of niervet.

Snel feit

Meesen bouwen hun huizen in gaten gemaakt door spechten. Ze maken het aan de binnenkant gezellig met dierenhaar, en nemen het soms van levende dieren!

Witborstboomklever

Afbeelding
Afbeelding

De witborstboomklever is een kleine vogel met een blauwgrijze rug versierd met een zwarte pet, zwarte kraag en zwarte strepen in zijn vleugels, maar natuurlijk een witte borst en gezicht. De boomklever is genoemd naar de manier waarop ze eten: ze wurmen noten in spleten van boomschors en hakken ze weg om ze open te breken. Ze houden ook van insecten, niervet en pindakaas, dus dat zijn goede manieren om ze vaker te laten langskomen.

Snel feit

Als je niet zeker weet of je naar een specht of boomklever kijkt, kijk dan of hij ondersteboven in de boom rondloopt. Als dat zo is, is het een boomklever! Ze staan bekend om dit behendige vermogen dat de meeste vogels eenvoudigweg niet kunnen.

Grijze Katvogel

Afbeelding
Afbeelding

De katvogel is nauw verwant aan de spotvogels en zingt dus een soortgelijk lied, maar zijn roep klinkt duidelijk als het miauwen van een kat. Ze zien er enigszins eenvoudig uit, met grijze lichamen, zwarte hoeden en een vleugje oranje aan de basis van hun zwarte staarten. Ze kunnen tijd doorbrengen in je achtertuin als je ze een mooi vogelvoer en wat bessenstruiken geeft.

Snel feit

Als je een paar jaar op rij een katvogel in je struiken hebt opgemerkt, is het waarschijnlijk elke keer dezelfde. Uit onderzoek is gebleken dat ze graag terugkeren naar eerdere broedplekken. Dus voel je vrij om een band op te bouwen met je pittige, gevederde vriend.

Achtertuinvogels met een slechte reputatie

Afbeelding
Afbeelding

Helaas zijn niet alle vogels die uw tuin bezoeken een aangename toevoeging aan de omgeving. Sommige kunnen invasief of agressief zijn tegenover andere vogels. Ze zien er misschien mooi uit, maar veel mensen willen ze liever afschrikken dan er meer van aantrekken.

Steller's Vlaamse gaai

Afbeelding
Afbeelding

De levendige blauwe veren van de Stellers Vlaamse gaai zijn moeilijk te missen als je op de juiste plek bent! Net als een gewone blauwe gaai hebben ze een kuif, maar deze is zwart, samen met de rest van hun hoofd en nek. Ze zijn mooi, maar agressief tegenover andere vogels, en ze eten nestvogels van bepaalde soorten. Ze wonen in de westelijke kant van de VS, voornamelijk in naaldbossen. Als je ze naar je tuin wilt lokken, kunnen grote zaden en noten ervoor zorgen dat ze komen, maar voeg deze dingen niet toe als je liever hebt dat ze wegblijven.

Snel feit

Steller's Vlaamse gaaien eten vrijwel alles, inclusief insecten, eieren, bessen, dieren en afval. En ze zijn zeker niet verlegen om het zuurverdiende voedsel van andere vogels te stelen.

Blauwe gaai

Afbeelding
Afbeelding

De meesten van ons zijn bekend met de gewone blauwe gaai. Zijn veren lijken blauw (meer daarover in ons snelle feit), met een blauwe kuif, witte buik en prachtige horizontale strepen op zijn vleugels en staart. Hoe mooi ze ook zijn om naar te kijken, ze houden ervan om vogelvoeders in te zamelen en zullen het voedsel oppotten om op te slaan voor de winter. Ze zijn ook agressief tegenover andere vogels (net als de Stellers Vlaamse gaai), en sommigen eten eieren en nestvogels. Je zult waarschijnlijk geen problemen hebben om ze aan te trekken met een vogelvoederbak of trechter en een vogelbad. Als je wilt dat ze weggaan, kun je lokuilen proberen om ze af te schrikken, maar dat kan ook de vogels wegjagen die je wel wilt.

Snel feit

De veren van de blauwe gaai zijn niet echt blauw! Ze zijn bruin met melaninepigment, maar de manier waarop het licht op hun vleugels reageert, zorgt ervoor dat ze de helderblauwe kleur krijgen waar we ze naar vernoemd hebben.

Bruinkopkoevogel

Afbeelding
Afbeelding

De koevogel is een van de meest gehate vogels van zowel vogels als mensen, bekend als een broedparasiet. Ze leggen een enkel ei in het nest van een andere vogel, dat zich doorgaans sneller zal ontwikkelen dan de eieren van de gastheer. De meeste vogelsoorten zullen het ei niet als indringer herkennen. Omdat ze ook sneller groeien dan de jongen van de gastheer, kunnen de jongen van de koevogel de babyvogels verstikken of uit het nest werpen.

Je zult deze vogel waarschijnlijk willen afschrikken in plaats van hem uit te nodigen in je achtertuin. Ze worden aangetrokken door platformvoeders en zaden die op de grond worden verspreid, dus je wilt dit vermijden als je ze in de buurt hebt gezien. Ze hebben een zwart lichaam en een bruine kop en zullen samenkomen met andere merels.

Snel feit

Cowbirds hebben hun naam gekregen omdat ze rond bizons en vee hingen en de insecten aten die door de dieren werden aangewakkerd. Je zult ze vaak rond veevelden zien stromen.

Grackle

Afbeelding
Afbeelding

Een grackle is een gewone merel die je vast wel eens rond je vogelvoederbak zult zien rondsnuffelen. Ze hebben een overwegend zwart lichaam met felgele ogen en lange staarten. Mannetjes hebben een donkerblauwe kop en meer reflecterende iriserende kleuren in het zonlicht. Ze geven er de voorkeur aan om op de grond te foerageren, dus als je hoopt dat andere vogels de kans krijgen om je vogelvoeder te gebruiken, strooi dan vogelzaad op de grond, iets verder van je voerbak.

Snel feit

Grackles vormen een probleem voor boeren, omdat ze vers geplante zaden eruit halen en hun gewassen opeten. Ze eten ook veevoer. Er bestaan methoden om grackle-plagen onder controle te houden, maar deze veroorzaken een afname van de grackle-populatie.

Europese spreeuw

Afbeelding
Afbeelding

De Europese spreeuw is een veel voorkomende vogel die waarschijnlijk regelmatig het vogelvoederhuisje in je achtertuin bezoekt en zich van andere vogels afhoudt (net zoals de grackle dat doet - ze zijn tenslotte verwant). Ze zijn ook invasief en werpen eieren uit de nesten van andere vogels, dus ze zijn niet geliefd bij de vogelaarsgemeenschap. Ze hebben zachtere snavels, dus ze zullen zich niet zo aangetrokken voelen tot gepelde zaden en noten, wat een manier is om ze op humane wijze af te schrikken.

Snel feit

Je kunt zien of je naar een spreeuw kijkt als hij een gele snavel, roze poten en meer gespikkelde veren heeft, in tegenstelling tot de zwarte snavel en poten van een grackle en het glanzende zwarte uiterlijk. In de winter wordt de snavel van de spreeuw echter zwart en worden de spikkels kleiner, waardoor ze moeilijker te onderscheiden zijn.

Ga kijken welke vogels er in je achtertuin zijn

Afbeelding
Afbeelding

Nu je meer weet over deze veel voorkomende vogels in de achtertuin, ga dan naar buiten en kijk of je ze kunt spotten! Of het nu gaat om hun roep, kleur of nest, het geeft voldoening om verschillende vogels te kunnen identificeren en hun gewoonten te leren kennen. Zodra je deze onder de knie hebt, ben je klaar om nog zeldzamere vogels te identificeren die je bezoeken.

Aanbevolen: