Meest waardevolle levensmagazines die zich misschien op uw zolder verstoppen

Inhoudsopgave:

Meest waardevolle levensmagazines die zich misschien op uw zolder verstoppen
Meest waardevolle levensmagazines die zich misschien op uw zolder verstoppen
Anonim

Blader door de pagina's van deze waardevolle Life Magazines en maak een reis terug in de tijd.

Eerste en laatste nummer van Life Magazine
Eerste en laatste nummer van Life Magazine

Als je een muzikant bent, fantaseerde je erover om op de cover van Rolling Stone te staan, en als je een model bent, heb je er altijd van gedroomd om op de cover van Vogue te staan. Maar voor gewone mensen, zoals je grootouders, die een gemiddeld leven leiden, was het hun hoop en droom misschien dat ze op de een of andere manier in Life Magazine terecht zouden komen. Life was een unieke publicatie die liep tot 2000 en ruim 100 jaar lang het nieuws bracht over elke belangrijke historische gebeurtenis. Het tijdschrift is misschien verdwenen, maar vergeten wordt het niet, zoals deze felbegeerde meest waardevolle Life Magazines bewijzen.

Meest waardevolle levensmagazines om te verzamelen

Issue Waarde
29 november 1963 (Roger Staubach) tot $ 1, 800
13 april 1962 (Burton & Taylor) $130
12 april 1968 (LBJ) $30-$50
Andere problemen $10-$20

Van 1936 tot 2000 was Life Magazine een in New York gevestigde publicatie die zich op fotojournalistiek concentreerde op een manier die geen ander ooit eerder had gedaan. Ze gebruikten fotografie om een verhaal te vertellen, en het was deze manier om lezers het gevoel te geven dat ze de mensen, plaatsen en gebeurtenissen in de verre wereld kenden, die het tot een van de beroemdste Amerikaanse tijdschriften van de 20e eeuw maakteeeeuw.

Tegenwoordig kun je in vrijwel elke kringloopwinkel oude exemplaren van Life vinden. Normaal gesproken worden ze voor ongeveer €10-€20 per stuk verkocht, maar een paar zeldzame exemplaren worden consequent voor veel meer verkocht. Als je er een op zolder hebt, zul je er waarschijnlijk niet rijk van worden, maar ze kunnen zeker wat kleingeld aan je spaarpot toevoegen - en als je er veel in goede staat hebt, kun je een aardig bedrag verdienen.

29 november 1963 Roger Staubach Cover

Op de originele omslag, ontworpen voor het tijdschrift van 29 november 1963, stond de mid-pass van Navy quarterback Roger Staubach in zijn voetbaluniform. Ongeveer 300.000 exemplaren rolden op de 22nd van de drukpers voordat ze het nieuws kregen dat president Kennedy was neergeschoten in Dallas, Texas. Het is duidelijk dat dit nieuws voorrang had op de uiteindelijke winnaar van de Heisman Trophy, en de omslag werd verwijderd en vervangen door het portret van JFK.

Er zijn in de loop der jaren kopieën van de cover van Roger Staubach opgedoken, en ze zijn niet zo zeldzaam als sommige verzamelobjecten. Maar The Great American Magazine schat dat exemplaren tot $ 1.800 waard kunnen zijn, afhankelijk van hun staat en wie er geïnteresseerd is om ze te kopen.

13 april 1962 Richard Burton en Elizabeth Taylor

13 april 1962 Life Magazine Richard Burton Elizabeth Taylor
13 april 1962 Life Magazine Richard Burton Elizabeth Taylor

Als je iets weet over filmgeschiedenis en persoonlijkheden, dan ben je bekend met de tumultueuze affaire van Richard Burton en Elizabeth Taylor die uitmondde in een tweevoudig huwelijk. De relatie van de twee begon op de set van Cleopatra, die in de editie van Life Magazine van 13 april 1962 zou verschijnen. En hoewel de pers zich snel tegen de twee zou keren als ze lucht van de affaire zouden krijgen, is het bij dit exemplaar niet de omslag die er toe doet. Het is eerder wat erin zit.

In Life Magazine van 13 april 1962 staan twee honkbalkaarten van Topps, Roger Maris en Mickey Mantle. Dit zijn zeldzame honkbalkaarten, en sportverzamelaars zoeken naar exemplaren van dit tijdschrift om te zien of ze de kaarten nog in zich hebben. Vanwege de waarde van de kaarten worden exemplaren meestal voor ongeveer $ 130 verkocht. Eén ervan staat momenteel bijvoorbeeld op eBay vermeld voor $ 125,01.

12 april 1968 LBJ-omslag

12 april 1968 Lyndon B Johnson, president van Life Magazine, Lady Bird
12 april 1968 Lyndon B Johnson, president van Life Magazine, Lady Bird

April 1968 was een gedenkwaardige maand. President Johnson was van plan zijn besluit bekend te maken om zich niet kandidaat te stellen voor herverkiezing, en Life Magazine had een omslag klaar om te drukken met details over het historische moment. Maar net zoals een tragedie de cover van Roger Staubach verving, zo ook die van LBJ. Wat kan belangrijker zijn dan een zittende president die ervoor kiest zich niet kandidaat te stellen voor herverkiezing? Alleen de moord op Martin Luther King natuurlijk.

Er is een beperkt aantal omslagen bedrukt met het originele LBJ-ontwerp, en ze staan online voor ongeveer $30-$50. Biblio verkoopt bijvoorbeeld één gebruikt exemplaar in goede staat voor $ 35.

Waardevolle dingen om naar te zoeken in levensmagazines

Een uitgave van Life magazine met een foto van actrice Zsa Zsa Gabor
Een uitgave van Life magazine met een foto van actrice Zsa Zsa Gabor

Life Magazines zijn veruit een van de minst waardevolle (maar meest interessante) verzamelobjecten, en ze zijn heel gemakkelijk te verkrijgen. Dit betekent dat u niet zo kieskeurig hoeft te zijn over waar u uw geld in stopt, maar als u slechts een paar speciale edities aan uw collectie wilt toevoegen die meer waard kunnen zijn dan waarvoor u ze kunt kopen, kijk dan uit naar deze belangrijke kenmerken.

  • Controleer of er belangrijke krantenkoppen zijn. Koppen kunnen een verhaal maken of breken, en als je een Life-editie van een belangrijk moment in de geschiedenis vindt, wordt deze iets meer waard dan een alledaagse kopie.
  • Vind kopieën in goede staat. Verloren pagina's en schimmel zijn grote problemen voor vintage Life Magazines vanwege het papier waarop ze zijn gedrukt. Kopieën zonder enige leeftijd of schade zijn hun maximale waarde waard.
  • Zoek naar verhalen waarmee je verbinding maakt. Dit voegt misschien geen geldwaarde toe, maar persoonlijke waarde is net zo belangrijk, en het vinden van edities van het tijdschrift waarin je geïnteresseerd bent is dat wel iets om over na te denken.

Life Magazine zorgde ervoor dat het leven niet aan je voorbijging

Life Magazine was de sociale media van zijn tijd. Het is waar mensen hun wereldnieuws, roddels, popcultuur en nog veel meer vandaan halen. Omdat het zo verbonden is met het Amerikaanse verleden, is het vandaag de dag nog steeds een populair, goedkoop verzamelobject. Dus als je een middagje terug in de tijd wilt reizen, blader dan eens door de pagina's van een oud Life Magazine.

Aanbevolen: