6 waardevolle hockeykaarten die een fortuin waard zijn

Inhoudsopgave:

6 waardevolle hockeykaarten die een fortuin waard zijn
6 waardevolle hockeykaarten die een fortuin waard zijn
Anonim

Controleer je dozen en lades voor een van deze zeldzame en waardevolle hockeyruilkaarten.

Introductie Hockey Hall Of Fame 2022 - Sportkaart Expo
Introductie Hockey Hall Of Fame 2022 - Sportkaart Expo

Als je bent opgegroeid in de jaren '80, is de kans groot dat je elke seconde van de Olympische Winterspelen hebt gekeken om te zien welke kant van het IJzeren Gordijn als beste uit de bus zou komen. Hoewel ijshockey vandaag de dag geopolitiek minder betekenisvol is dan in de jaren '80, steunen fans net zo koortsachtig hun favoriete teams en spelers, en kopen ze zoveel mogelijk merchandise om te pronken met hun toewijding. Hockey-ruilkaarten zijn slechts een van de vele soorten merchandise die je kunt kopen, en de waarden van hockeykaarten kunnen vijf tot zes cijfers bedragen. Dergelijke prijzen zorgen ervoor dat het doorzoeken van de kaartencollectie van je oom bij je volgende bezoek behoorlijk geweldig klinkt.

Meest waardevolle hockeyruilkaarten om op te jagen

Meest waardevolle hockeyruilkaarten Recordverkoopprijs
1979 O-Pee-Chee Wayne Gretzky Rookie-kaart 18 $3,75 miljoen
1979 Topps Wayne Gretzky Rookie-kaart 18 $ 1,2 miljoen
1951 Parkhurst Gordie Howe Rookie-kaart 66 $210, 330
2015 Connor McDavid Rookie-kaart op het bovenste dek 197 $ 135, 811,20
1958 Topps Bobby Hull Rookie-kaart 66 $102.000
1966 Topps Bobby Orr Rookie-kaart $87, 330

Van vintage kaarten tot huidige spelers, hockeyruilkaarten behoren misschien tot een nichemarkt, maar het is er één gevuld met mensen die niet aarzelen om veel geld uit te geven aan de dingen die ze willen. Dus als je als kind een paar hockeykaarten hebt opgepikt of een familie-erfenis hebt van het verzamelen ervan, dan wil je je dozen en mappen controleren op een van deze superwaardevolle kaarten.

1979 O-Pee-Chee Wayne Gretzky Rookie-kaart 18

O-Pee-Chee Wayne Gretzky Rookie-kaart uit 1979
O-Pee-Chee Wayne Gretzky Rookie-kaart uit 1979

Wayne Gretzky is misschien wel de beroemdste hockeyspeler die ooit een puck heeft geschoten. Zijn professionele carrière begon in 1979 en duurde twintig jaar, waar hij zijn teams naar vier Stanley Cup-overwinningen leidde. Vanwege zijn legendarische status wordt zijn rookie-kaart beschouwd als de meest waardevolle hockeykaart, waarbij de prijs van de zeldzame, door O-Pee-Chee vervaardigde kaart net iets hoger ligt dan die van zijn Topps-rookie-kaarten. Omdat er slechts twee bekende exemplaren zijn die de felbegeerde staatsklasse Gem Mint 10 ontvangen, is het niet verwonderlijk dat een van hen in 2020 voor $ 1,29 miljoen zou zijn verkocht en een ander in 2021 voor $ 3,75 miljoen.

1979 Topps Wayne Gretzky Rookie-kaart 18

Topps Wayne Gretzky Rookie-kaart uit 1979
Topps Wayne Gretzky Rookie-kaart uit 1979

Wayne Gretzky was zo belangrijk voor de sport dat hij niet alleen de eerste plaats bekleedt, maar ook de tweede plaats voor de meest waardevolle hockeyruilkaart ooit verkocht. De door Topps vervaardigde rookie-kaart is vrijwel identiek aan die van O-Pee-Chee, behalve dat de tekst op de achterkant in het Engels is geschreven in plaats van in het Frans. Er zijn meer van deze Topps-kaarten bewaard gebleven, waardoor ze in 2022 tot een iets goedkopere verkoop van $ 1,2 miljoen zijn gekomen. Over het geheel genomen bedraagt de gemiddelde prijs voor een van deze kaarten in perfecte staat honderdduizenden.

1951 Parkhurst Gordie Howe Rookie-kaart 66

Parkhurst Gordie Howe Rookie-kaart uit 1951
Parkhurst Gordie Howe Rookie-kaart uit 1951

Gordie Howe, een krachtige speler voor de Detroit Red Wings, is vandaag de dag misschien geen bekende naam, maar voor kaartverzamelaars is hij een legende. Dat komt omdat zijn rookiekaart uit 1951 een van de moeilijkste kaarten is om te vinden, zelfs in gemiddelde staat. Het gebruikte karton was niet van hoge kwaliteit, dus ze kregen niet de beste kans om in een goede staat te overleven. Bovendien zeggen verhalen dat de kaarten in een cementmixer werden gegooid om te bepalen in welke pakketten ze terechtkwamen.

Hoe dan ook, Howe's rookie-kaarten hebben geen schijn van kans gehad om meer dan 50 jaar in de toekomst te overleven, dus de weinige die in goede staat zijn opgedoken, zijn voor indrukwekkende bedragen verkocht. Alleen al in 2021 werd een superzeldzame, bijna nieuwstaatkaart op een veiling verkocht voor $ 210.330.

2015 Connor McDavid Rookie-kaart op het bovenste dek 197

2015 Upper Deck Connor McDavid Rookie-kaart
2015 Upper Deck Connor McDavid Rookie-kaart

Connor McDavid kwam swingend uit de kast in zijn rookiejaar bij de Edmonton Oilers. Hij heeft in zijn relatief jonge carrière al verschillende prijzen gewonnen, wat hem het volgende heeft opgeleverd. Als eerste overall geselecteerd in de draft van 2015, is het geen wonder dat zijn rookie-kaart wat geld waard zou zijn. Hoewel rookies grotendeels begeerd worden door verzamelaars, zijn het de beruchte Upper Deck rookie-kaarten van hoge kwaliteit die tegenwoordig de meeste aandacht krijgen. McDavid's, waarvan er slechts 99 zijn gemaakt met zijn handtekening en een patch van zijn trui, werd op een Leland's-veiling verkocht voor $ 135.811,20.

1958 Topps Bobby Hull Rookie-kaart 66

Topps Bobby Hull Rookie-kaart uit 1958
Topps Bobby Hull Rookie-kaart uit 1958

Bobby Hull, bekend als The Golden Jet, is een andere beroemde Canadese hockeyspeler die het publiek halverwege tot eind 20deeeuw boeit. Hoewel zijn meest indrukwekkende prestaties later in zijn carrière plaatsvonden, is zijn rookie-kaart uit 1958 met een unieke gespleten groen-gele achtergrond degene die het grote geld opbrengt. In een gemiddelde staat wordt zijn kaart meestal in de lage duizenden verkocht, maar een kaart in onberispelijke staat zou voor veel meer worden verkocht. Net als deze kaart die in 2017 voor $ 102.000 werd verkocht.

1966 Topps Bobby Orr Rookie-kaart

Topps Bobby Orr Rookie-kaart uit 1966
Topps Bobby Orr Rookie-kaart uit 1966

Het is algemeen bekend dat Canadezen ijshockey domineren, en de hockeyruilkaarten die bovenaan de lijst staan voor de hoogste prijzen ooit verkocht bewijzen dat dit het geval is. Bobby Orr, die zijn start kreeg in de NHL bij de Boston Bruins, werd in 1979 op slechts 31-jarige leeftijd opgenomen in de NHL Hall of Fame. Zijn nalatenschap behoeft geen uitleg, en de waarde van zijn rookiekaart ook niet. Hoewel hij geen Gretzky is, blijven zijn kaartwaarden behouden, met een top van bijna $ 100.000. Meest recentelijk werd een kaart van hoge kwaliteit verkocht op een Goldin Auctions-veiling voor $ 87.330.

Vier dingen die de waarden van hockeykaarten beïnvloeden

Hoewel er iets verleidelijks is aan het bezitten van alle kaarten van je favoriete speler, is de echte aantrekkingskracht van ruilkaarten het daadwerkelijke 'handels'-gedeelte. Verzamelen door verbinding te maken is een unieke ervaring die mensen die graag dingen vinden en delen, kunnen beleven. Maar je moet weten wat de moeite waard is en wat de moeite waard is om te laten liggen. Gelukkig zijn er vier verschillende dingen waar je op kunt letten als je op een mogelijk hoog prijskaartje let.

  • Zoek naar rookie-kaarten. Rookie-kaarten zijn doorgaans de meest waardevolle kaart in de carrière van een speler, vooral voor spraakmakende spelers. Aangezien ze ongelooflijk vroeg in de carrière van een speler worden uitgegeven, worden er veel minder gemaakt dan in latere jaren.
  • Controleer de staat van een kaart. De waarde van een kaart wordt sterk beïnvloed door de staat ervan. U wilt scherpe kaarten met rechte randen, geen tekenen van vlekken of vouwen, en duidelijke afbeeldingen zoeken. Net zoals auto's in waarde dalen zodra ze van de parkeerplaats worden gehaald, zal zelfs de kleinste hoeveelheid schade de marktwaarde van een kaart verlagen.
  • Zoek naar beroemde spelers. De prestaties van een speler hebben niet alleen invloed op zijn carrière, maar ook op de waarde van zijn ruilkaarten. Hoe populairder of succesvoller een speler is, hoe aantrekkelijker zijn kaart is en hoe meer deze waard zal zijn.
  • Controleer op handtekeningen. Gesigneerde kaarten, vooral rookiekaarten, zijn super waardevol. Een zeldzame kaart heeft op zichzelf waarde, maar combineer dat met de ruwe waarde van een authentieke handtekening, en je kijkt naar veel nullen op een prijskaartje.

Schaats naar rijkere weilanden met deze hockeyruilkaarten

De wereld van hockeyruilkaarten kan net zo moordend en agressief zijn als het spel dat er de inspiratie voor is. Hoewel je niemand buiten het ijs zult controleren, zul je serieuze verzamelaars tegenkomen die een hoge prijs betalen voor goede kaarten in de juiste staat. Ook al heb je misschien geen enkele van deze zeldzame kaarten bij de hand, toch zou je een paar speciale kaarten in je stapels kunnen hebben die je een paar honderd of duizend dollar rijker kunnen maken.

Aanbevolen: