7 vintage metalen lunchboxen die een fortuin waard kunnen zijn

Inhoudsopgave:

7 vintage metalen lunchboxen die een fortuin waard kunnen zijn
7 vintage metalen lunchboxen die een fortuin waard kunnen zijn
Anonim

Oude metalen lunchboxen zijn enorm in prijs gestegen. Blader door je oude speelgoed en kijk welke van deze waardevolle vintage lunchboxen je kunt vinden.

Een metalen lunchtrommel van Annie Oakley en Tagg
Een metalen lunchtrommel van Annie Oakley en Tagg

Voordat je eten aan de andere kant van de stad kon bestellen en het bij de voordeur van je school kon laten bezorgen, kletterden kinderen van en naar school met hun opvallende metalen lunchtrommels. In de jaren zestig en zeventig waren metalen lunchtrommels meer dan alleen een bakje voor je boterhammen. Ze waren een statement. Tegenwoordig zijn de prijzen van deze lunchboxen omhooggeschoten. Blader dus eens door het oude speelgoed van je ouders en kijk welke van deze waardevolle vintage lunchdozen je kunt vinden.

7 Waardevolle vintage metalen lunchboxen die je kindertijd definieerden

Kinderen zijn tegenwoordig urenlang bezig met het uitzoeken van de perfecte boekentas om mee naar school te nemen, maar in de jaren zestig en zeventig werd die waanzinnige energie besteed aan lunchtrommels. In de gouden eeuw van de lunchtrommels kwamen in de jaren zestig en zeventig duizenden op kinderen gerichte lunchtrommelontwerpen uit. Je maakte een standpunt over je favoriete muziek, tv-programma's of geanimeerde personages door je specifieke lunchtrommel op te rollen, en een deel van het plezier was het uitkiezen welke cool genoeg was om te hebben.

Kinderen uit de jaren 60 en 70 zouden geschokt zijn als ze erachter zouden komen hoeveel deze goedkope lunchboxen vandaag de dag opbrengen.

Vintage metalen lunchboxen Recente verkoopprijzen
1962 Dudley Do-Right ~$2, 900
1965 The Beatles ~$1, 900
1970 HR Pufnstuf $900
1965 De Munsters € 789,99
1972 Geweerrook $766
1966 Hogan's Helden $731
1980 Star Wars: Empire Strikes Back $600

1962 Dudley Do-Right Lunchbox

Er kwamen zoveel iconische stripfiguren uit het midden van de eeuw, en Rocky en Bullwinkle waren daar twee van. Maar een van de zeldzaamste metalen lunchdozen die je kunt vinden, is niet die van de eekhoorn en de eland, maar eerder Dudley Do-Right, een personage dat eind jaren zestig in verschillende afleveringen van de show verscheen, maar ook in zijn eentje.

Deze domme Canadese Mountie en andere personages uit de show verschijnen op een blauw-paarse lunchbox uit 1962. Onlangs werd een vintage Dudley Do-Right metalen lunchbox op eBay voor ongeveer $ 2.900 verkocht, grotendeels dankzij hoe zeldzaam is dit specifieke ontwerp. Dudley Do-Right was niet het grote succes dat andere tekenfilms destijds waren, dus minder van deze lunchboxen haalden de jaren 2020.

1965 The Beatles-lunchbox

Brandon Hamilton houdt vintage metalen lunchboxen van de Beatles vast
Brandon Hamilton houdt vintage metalen lunchboxen van de Beatles vast

Het spreekt voor zich dat merchandise van The Beatles uit de jaren zestig altijd goed verkoopt, en de blauwe portretlunchbox van de band uit 1965 is daar een mooi voorbeeld van. Hoewel het niet onmogelijk zeldzaam is, is het een zeer populair verzamelobject dat grote Beatles-fans in hun collectie willen hebben. Daarom werd deze goed onderhouden Beatles-lunchbox uit circa 1965 onlangs online verkocht voor ongeveer $ 1.900.

1970 HR Pufnstuf Lunchbox

Vintage 1970 Aladdin H R Pufnstuf metalen lunchbox
Vintage 1970 Aladdin H R Pufnstuf metalen lunchbox

De jaren negentig hadden een grote paarse dinosaurus genaamd Barney en de gele pollywog genaamd Gulla Gulla om hun live-action-poppengekte te bevredigen, maar de jaren zeventig hadden H. R. Pufnstuf. Net als McDonald's Grimace is H. R. Pufnstuf het ding van nachtmerries. Maar vraag het aan iedereen die in de jaren '70 is opgegroeid, en hij of zij zal een fijne trip down memory lane maken.

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe vreemd maar geliefd die show was, dus natuurlijk heeft de cultstatus de prijzen van vintage merchandise doen stijgen. Deze H. R. Pufnstuf-lunchbox uit 1970 met de bijpassende thermosfles werd bijvoorbeeld onlangs op eBay voor $ 900 verkocht.

1965 De Munsters Lunchbox

Vintage The Munster's, 1965, metalen lunchbox
Vintage The Munster's, 1965, metalen lunchbox

Dankzij The Addams Family en The Munsters beleefden monsters en magie een enorme tv-revival in de jaren zestig. De familie met gemengde monsters in The Munsters was luchtiger en onhandiger dan de familie Addams, wat hun aantrekkingskracht nog groter maakte. Omdat ze zo'n uithoudingsvermogen hebben, verkoopt vintage Munsters-merchandise heel goed, zoals deze metalen Munsters-lunchdoos uit 1965, die voor $ 789,99 werd verkocht.

1972 Gunsmoke Lunchbox

VINTAGE GUNSMOKE LUNCHBOX EN THERMOS
VINTAGE GUNSMOKE LUNCHBOX EN THERMOS

Westerns beleefde een enorme opleving in de jaren veertig en vijftig, en dit zette voor kinderen door in de daaropvolgende decennia. Gunsmoke, dat jarenlang liep, was een van de populairste westerse tv-shows overdag die ooit heeft bestaan. Omdat de show in 1975 eindigde, is het behoorlijk moeilijk om merchandise van de laatste paar uitzendjaren te bemachtigen. Dat is de reden waarom deze Gunsmoke-lunchdoos uit 1972 met bijpassende thermosfles op eBay voor $ 766 werd verkocht.

Snelle tip

Deze lunchbox werd geleverd met de originele labels die nog intact waren, wat de waarde van deze vintage metalen lunchboxen kan verhogen.

1966 Hogan's Heroes Lunchbox

Vintage 1966 Aladdin/Hogan's Heroes TV Show Dome Lunchbox
Vintage 1966 Aladdin/Hogan's Heroes TV Show Dome Lunchbox

Voordat MASH onze ether opschudde, was Hogan's Heroes de populaire tv-show in oorlogstijd. De show volgde de heldendaden van de hilarische en al te fictieve geallieerde gevangenen in een nazi-krijgsgevangenenkamp. kamp. En als je van spelshows houdt, kun je Hogan's Heroes bedanken voor het feit dat hij Richard Dawson (oud panellid van beroemdheden bij Match Game en originele presentator van Family Feud) echt heeft bevestigd als een figuur uit de popcultuur.

Lunchboxen van zo'n geliefde show op het hoogtepunt van zijn roem zijn behoorlijk wat waard. Deze Conestoga-wagenvormige doos uit 1966, geleverd met de originele thermoskan, is onlangs online verkocht voor $ 731.

1980 Star Wars: Empire Strikes Back Lunchbox

Als je in de jaren zeventig bent opgegroeid, overtrof niets de populariteit van Star Wars. De meeste mensen kunnen zich nog de eerste keer herinneren dat ze de originele film in de bioscoop zagen en het diepe ontzag dat ze voelden. De franchise is niet van plan binnenkort te stoppen, maar de originele merchandise van de eerste drie films is een van de meest waardevolle.

Zelfs een lunchbox uit de uiteindelijke film kan op een veiling nog steeds een paar honderd dollar opleveren. Deze Star Wars: Empire Strikes Back-lunchdoos uit 1980 met de bijpassende thermoskan en het insteekboekje werd bijvoorbeeld voor $ 600 op eBay verkocht.

Dingen die metalen lunchboxen extra waardevol maken

Hoewel het zelden voorkomt dat de meeste vintage metalen lunchboxen op een veiling meer dan $ 100 kosten, zijn er enkele dingen die zelfs de kleinste waarde kunnen verhogen. Dus, de volgende keer dat je door een kringloopwinkel snuffelt, let dan goed op dit soort metalen lunchboxen.

  • Zoek naar metalen lunchboxen met een bijpassende thermoskan. Verzamelaars houden ervan om een complete set te hebben en zullen een beetje extra betalen om er een te krijgen.
  • Controleer de vakjes op schade of roest. Ogenschijnlijk ongebruikte dozen zijn het meest waardevol vanwege hun goede staat.
  • Open de dozen om te zien of ze de originele tags of invoegingen hebben. Het is echt ongebruikelijk om deze te vinden, dus als je ze hebt, kunnen de prijzen stijgen.
  • Houd je ogen open voor lunchboxen met populaire shows, films, tekenfilms en artiesten. Hoe groter het publiek voor een item, hoe meer mensen er naar toe rijden de prijs.

Deze metalen lunchboxen zijn misschien wel jouw gouden ticket

Als je een kind bent, is het laatste waar je aan denkt, het bewaren van zoiets als een lunchtrommel voor de toekomstige waarde ervan. Maar deze onhandige overblijfselen uit het verleden resoneren met zoveel mensen dat het geen goed idee is waarom ze een comeback hebben gemaakt. Als je hier één les uit kunt trekken, is het dat je een aantal dingen uit je kindertijd die je hebt opgeslagen, moet heroverwegen; het kan ooit een klein fortuin waard zijn.

Aanbevolen: