13 Trellis-ideeën om uw tuin van gemiddeld naar show-stop te brengen

Inhoudsopgave:

13 Trellis-ideeën om uw tuin van gemiddeld naar show-stop te brengen
13 Trellis-ideeën om uw tuin van gemiddeld naar show-stop te brengen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als de vorst eindelijk doorbreekt, zul je zien dat iedereen een waanzinnige sprint maakt om de nieuwste ladingen potgrond, gieters en hekjes te pakken. Tuinhekwerk bestaat al eeuwen en ze doden twee vliegen in één klap: ze houden je planten omhoog en zien er echt cool uit. Tegenwoordig hebben mensen plezier met hun landschapsontwerpen en dankzij deze pioniers zijn er een heleboel traliewerkideeën waar je mee kunt gooien.

Een A-frame-latwerk opzetten

Afbeelding
Afbeelding

Als je een kleine tuin hebt, is dit a-frame traliewerk een geweldige manier om de beschikbare ruimte te maximaliseren. Dit eenvoudige latwerk is gebouwd met een paar houten planken en wat schroeven en is een geweldige manier voor iedereen om wat doe-het-zelf in de achtertuin te zetten.

Breng het tuinlatwerk naar binnen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Historisch gezien zijn hekjes gedegradeerd naar buitentuinen, maar mensen zijn de afgelopen jaren erg creatief geworden. Nu kunt u het tuinlatwerkconcept naar binnen brengen met een traliewerkidee als dit. Hoewel je online behoorlijk op maat gemaakte versies kunt kopen, kun je ook thuis je eigen versie maken met borduurringen en wat draad.

Ga traditioneel met een daklatwerk

Afbeelding
Afbeelding

Een typische traliewerkoptie voor een echte opvallende tuin is een overdekte loopbrug met een traliewerkdak. Hang planten zoals blauwe regen door de latten en creëer een Instagram-waardig decor. Het onderhoud is echter iets ingewikkelder, omdat deze daklatwerkjes meestal groter zijn dan u. Investeer dus in een goede slangbevestiging en een comfortabele ladder als je van plan bent deze grillige visie tot leven te brengen.

Voeg een rustiek tintje toe met een eenvoudig tentlatwerk

Afbeelding
Afbeelding

Als je de leefomgeving van je tuin vrij wilt houden van kunstmatige constructies, dan is dit eenvoudige doe-het-zelf-latwerk perfect voor jou. Met behulp van stokken die je in je tuin of ergens anders vindt, en wat touw, kun je een tentvorm creëren waar je planten in kunnen opgroeien.

Word griezelig met een sculpturale spinnenlatwerk

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Niet elke tuin hoeft het gevoel te hebben dat de feeën erin ronddartelen. Breng een beetje Halloween-energie naar uw zomertuinen met een spinnenwebtuinlatwerkpaneel. Dit sculpturale kunstwerk is gemaakt met draad gewikkeld rond een ovaal frame en verandert elke gemiddelde tuin in iets spectaculairs.

Houd het simpel met een tralieboog

Afbeelding
Afbeelding

Als het niet kapot is, repareer het dan niet. Dus wees niet met uw neus naar de eenvoudige latwerkboog. Deze metalen of plastic frames zijn een tuinnietje in de Verenigde Staten en zijn goedkoop en eenvoudig te installeren. Omdat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, zijn ze geschikt voor vrijwel elk tuinplan.

Word slim en maak deze hangende trelliscirkel

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Met twee grote houten hoepels, wat ijslollystokjes en houtlijm kun je dit moderne traliewerk voor binnen tot leven brengen. Of je nu een kleine versie wilt voor je nieuwe plantenbaby of een enorme versie wilt om je grote kroost te ondersteunen, dit aan de muur hangende latwerk kan je nieuwe favoriete decoratiestuk worden.

Verander je entree in een enorm traliewerk

Afbeelding
Afbeelding

Als je niet ergens woont waar beperkingen op het gebied van landschapsarchitectuur gelden, kun je heel creatief aan de slag met je trellis-ideeën. Een ambitieus ontwerp is het installeren van voorpoorten met traliewerk in plaats van hekwerk. Je kunt het houten armatuur het hele jaar door vullen met allerlei soorten planten en struiken. En als u alles naar wens heeft, kunt u uw prachtige arrangement laten zien aan iedereen die langsloopt.

DIY een ladderlatwerk of twee

Afbeelding
Afbeelding

Een ander supergemakkelijk en goedkoop doe-het-zelf-tuinlatwerk is de ladderstijl. Gemaakt met kleine houten planken en schroeven, kun je deze ladders zo groot of klein maken als je wilt. Je kunt ze ook naar hartenlust verven of beitsen. Laat het effen voor een strakke esthetiek of schilder het in de kleuren van je favoriete sportteam om je steun te tonen.

Iedereen houdt van een wagenwiel

Afbeelding
Afbeelding

Wie heeft ooit gezegd dat een tuinlatwerk iets nieuws moest zijn? Wagenwielen zijn een belangrijk onderdeel van de zuidelijke tuinen, en een manier waarop je ze opnieuw kunt gebruiken is door planten door hun spaken te weven. Als je niet de energie of de mogelijkheid hebt om een bouwwerk in elkaar te zetten, dan is een wagenwiel een geweldige optie. Stel ze gewoon in en laat ze met rust.

Gebruik een metalen hoofdeinde op een nieuwe manier

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je hoeft hiermee het wiel niet opnieuw uit te vinden. Gebruik eenvoudig een oud hoofdeinde van het bedframe en gebruik het als tuinlatwerk. Je kunt een Victoriaanse tuin echt tot leven brengen door deze wervelende metalen frames voor hekjes te gebruiken en metalen tuinmeubilair toe te voegen.

Gok op een artistiek vormsnoeiframe

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vintage vormsnoeiframes zijn ook dingen die je kunt hergebruiken als tuinlatwerk. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en ontwerpen, zoals deze coole metalen schoppen. Omdat ze gemaakt zijn om zware struiken te ondersteunen, kunnen ze alle planten aan die je erop gooit.

Vintage raamroosters opnieuw gebruiken

Afbeelding
Afbeelding

Upcycle een paar oude raamroosters tot hekjes voor je tuin. Deze zijn zeer decoratief en zorgen voor een visuele indruk terwijl ze een nieuw doel dienen tussen uw rozenstruiken. En omdat ze gemaakt zijn om buiten te staan, kunnen ze met gemak de elementen aan.

Vind het trellis dat past

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je tuin is een verlengstuk van je huis, dus natuurlijk wil je er iets van maken dat 'jij' schreeuwt." Toch kan dat heel moeilijk zijn als je beperkt wordt door de weinige standaarduitrustingsopties die je plaatselijke bouwmarkt aanbiedt. In plaats van genoegen te nemen met hetzelfde oude hekwerk dat al je buren hebben, kun je proberen op te vallen met een van deze unieke ideeën.

Aanbevolen: