Feng Shui-tips om geluk naar je studentenhuis te brengen

Inhoudsopgave:

Feng Shui-tips om geluk naar je studentenhuis te brengen
Feng Shui-tips om geluk naar je studentenhuis te brengen
Anonim
Studentenkamer
Studentenkamer

Het inrichten van je studentenkamer is altijd een leuk avontuur dat staat voor de eerste keer dat je op jezelf woont. Er zijn een paar feng shui-tips die deze overgang gemakkelijker kunnen maken. Bestaande studenten in een studentenhuis kunnen deze suggesties ook volgen om een betere leefomgeving voor hun studentenhuis te creëren.

Bepaal de kijkrichting

Het eerste dat u wilt doen, is de kijkrichting van uw studentenhuis bepalen. Net als bij een appartementencomplex gebruik je de hoofdingang van je studentenhuis om de kompasmeting te doen. Het is belangrijk om deze richting te kennen, zodat je elke kompasrichting in je studentenkamer kunt bepalen. Als u uw kua-nummer kent, kunt u bepalen of de kijkrichting van het gebouw of uw slaapzaal (indien boven de negende verdieping) een van uw beste richtingen is.

Klassieke Feng Shui (Vorm en Kompas) vertrouwt op kompasrichtingen (in tegenstelling tot Black Hat Sect). De aflezing in de kijkrichting wordt verkregen door in de toegangsdeur van het studentenhuis naar buiten te staan en naar buiten te kijken. Je houdt het kompas voor je voor een exacte kompasaflezing.

Uitzonderingen op deze regel zijn:

  • Yang-energie:Als de toegangsdeur van het slaapzaalgebouw zeer weinig activiteit (yang-energie) heeft, gebruik je de kant van het gebouw met de hoogste yang-energie (activiteit).
  • Negende verdieping: Volgens feng shui-goeroe Lillian Too, als een appartementencomplex (in dit geval een slaapzaal) meer dan negen verdiepingen heeft, winnen degenen die boven de negende verdieping wonen Gebruik het gebouw niet om de kijkrichting vast te stellen. In plaats daarvan gebruik je de richting waarin het grootste venster uitkijkt. Dit zal uw kijkrichting zijn. Als je meer dan één raam hebt, kies dan het raam met de meeste activiteit (yang-energie). Er zijn echter enkele feng shui-beoefenaars die hun berekeningen uitvoeren op de zesde verdieping en hoger.

Zodra je zeker weet in welke richting je studentenhuis kijkt, kun je een ruwe indeling van je kamer maken, waarbij je elke kompasrichting aangeeft. Dit zal u helpen bij het herkennen van elke sector, evenals bij uw beste aanwijzingen op basis van uw Kua-nummer.

Elimineer alle rommel

Je wilt dat de chi-energie vrijelijk door je studentenkamer stroomt. Het belangrijkste feng shui-principe dat moet worden aangepakt, is rommel. De louter psychologische impact van een rommelige omgeving is onmiddellijk herkenbaar als je een rommelige kamer binnenstapt en vervolgens terugkeert als deze schoon, netjes en georganiseerd is. Er zijn veel dingen die als rommel gelden, zoals:

Nette slaapzaal
Nette slaapzaal
  • Wasgoed:Of het nu schoon of vuil is, stapels wasgoed zijn rommelig. Blijf vuile kleren wassen. Stapels vuile kleren zijn een rommel. Vouw alle wasgoed op en berg deze op. Houd je slaapzaal vrij van rommel.
  • Stapels boeken en tijdschriften: Als al je studieboeken niet virtueel zijn, kun je voor je het weet een stapel boeken, papieren en tijdschriften hebben. Deze worden als rommel beschouwd en creëren ook gifpijlen. Invest is een boekenkast met houten of glazen deuren.
  • Trash: Het is gemakkelijk om water- en frisdrankflessen/blikjes en voedselverpakkingen te verzamelen als je de hele nacht door studeert. Zorg ervoor dat het afval regelmatig wordt geleegd.
  • Huishouden: Stof en stofzuig uw kamer regelmatig.
  • Overbevolking: Wonen in een kleine ruimte kan snel overvol raken. Bespaar opslagruimte en de voorwerpen die u in uw studentenhuis plaatst.
  • Kasten: Maak de kast niet te vol. Als je vanwege de ruimte geen kastdeur hebt, kun je een gordijnroede of een veerbelaste douchegordijnroede gebruiken om een gordijn vast te houden dat dichtgetrokken kan worden. Dit zal dienen als een deur (barrière) tussen jou en de items die in je kast zijn opgeslagen.

Bedpositie en tips

De meeste slaapzalen zijn klein, maar moeten dienen als studeer-, slaap-, eet- en zelfs entertainmentruimte. De bedpositie is essentieel voor een veelbelovende functionele ruimte.

Plaatsingsadvies

Zoek de ideale positie en probeer ongunstige posities te vermijden.

  • Positie van de kist: Het bed mag nooit zo worden geplaatst dat uw voeten naar de deur wijzen als u op uw rug slaapt. Dit wordt de kistpositie genoemd, omdat mensen in China die thuis sterven eerst met de voeten naar buiten worden gedragen.
  • Beste plaatsing van het bed: De beste plaatsing voor uw bed is schuin tegenover de deur, zodat u vanuit uw bed gemakkelijk kunt zien wie de slaapzaal binnenkomt. Als je de deur vanuit het bed niet kunt zien, plaats dan een spiegel zodat je de weerspiegeling van de deur kunt zien.
  • Tien Yi: Dit is de gezondheidsrichting en een van de vier veelbelovende richtingen. Profiteer van uw gezondheidsgeluk door uw bed zo te plaatsen dat uw hoofd in de richting van uw gezondheid wijst. Deze richting kan worden vastgesteld door uw kua-nummer te berekenen.
  • Opbergruimte onder bed: Het lijkt misschien een ideale ruimtebesparing, maar het opbergen van iets onder je bed is ongunstig. Het voorkomt dat de chi-energie vrijelijk door uw kamer kan bewegen. Dit geldt vooral voor ontwerpen met lades onder het bed.
  • Matras op de vloer: Slaap nooit op een matras die direct op de vloer is geplaatst in plaats van op een bedframe. Dit creëert een blokkade in de natuurlijke stroom van chi-energie en al die chi-energie zal tegen je aan botsen terwijl je probeert te slapen.
  • Hoofdeinde: Het is het beste om een hoofdeinde aan het bedframe te bevestigen. Dit geeft je ondersteuning en verbetert je rust.

Hoog- en stapelbedden

Vermijd indien mogelijk zowel hoogslapers als stapelbedden. Het bovenste stapelbed of hoogslaper hangt in de lucht. Er is geen muur- of vloersteun. Het effect is niet bevorderlijk voor het gevoel van vertrouwen of veiligheid in de ondersteuning die je nodig hebt tijdens je studie. Als u echter een hoogslaper of een stapelbed moet gebruiken, kunt u dit verhelpen door een hoofdeinde te plaatsen en de bedden tegen een muur te bevestigen. Zorg ervoor dat het bed/de bedden niet wiebelig zijn, maar stevig.

Als je vastzit aan een hoogslaper met een bureau en/of futon eronder, kun je je onderdrukt voelen door de hoogslaper, omdat deze de chi-energie naar beneden duwt. Een mogelijke remedie is de destructieve cyclus. Als het hok van hout is, kies dan voor een metalen bureau of futon. Als de loft van metaal is, kies dan voor een houten bureau of een houten futon. Een paar andere oplossingen om te overwegen:

  • Verf de onderkant van het hok in een lichte kleur, zodat je niet het gevoel krijgt dat het hok v alt of op je drukt. Een lichte kleur geeft de illusie van een plafond. Als u niet de eigenaar bent van het bed/zolder, neem dan contact op met de juiste slaapzaalautoriteit voordat u gaat schilderen.
  • Hang een plafondlamp op aan de onderkant van de zolder en plaats een bureaulamp of tafel-/vloerlamp bij de futon om de chi-energie actief te houden en te voorkomen dat deze zich ophoopt of stagneert.

Bureau- en studeerruimte

De plaatsing van je bureau heeft een veel grotere impact op je studie dan je denkt. Er zijn substantiële feng shui-regels die de meest veelbelovende plaatsing van bureaus bepalen. Volg er een paar voor betere schoolresultaten. De beste plaatsing van een bureau is dat je met een stevige muur achter je rug zit, maar de meeste slaapzalen hebben niet de vierkante meters voor dit soort plaatsing.

Bureau tegen de muur

Een bureau tegen de muur plaatsen zodat je met je gezicht naar de muur kijkt terwijl je studeert, druist in tegen de feng shui-regels die een commando en ondersteunende bureaupositie voorschrijven. De plaatsing van het feng shui-bureau kijkt uit over de kamer met de deur duidelijk zichtbaar. Het vereist ook dat er een stevige muur direct achter u zit als u aan het bureau zit. De muur geeft je de ondersteuning die je nodig hebt om je studie te voltooien.

Jonge man aan het bureau van de slaapzaal
Jonge man aan het bureau van de slaapzaal

In een slaapzaal is ruimte echter van groot belang en het plaatsen van je bureau tegen een muur is meestal de enige plaatsingskeuze. Deze bureauplaatsing maakt je kwetsbaar voor wat er achter je gebeurt. Feitelijk zijn de feng shui-principes dat een dergelijke plaatsing betekent dat je vaak verblind wordt en het slachtoffer kunt worden van rugsteken.

Je kunt deze ongunstige feng shui-plaatsing verhelpen met twee items:

  • Spiegel:Plaats een ronde spiegel op het bureau of de muur voor je, zodat je goed zicht achter je hebt. Je zult snel het kalmerende effect voelen met een nieuw gevoel van controle.
  • Bureaustoel: Compenseer het ontbreken van een stevige muur om u te ondersteunen met een bureaustoel met hoge rugleuning om die ondersteuning te simuleren.

Vier beste posities

Er zijn vier veelbelovende richtingen die je kunt gebruiken voor verschillende slaapzalen om deze gebieden van je leven te verbeteren. Deze vind je via je kua-nummer. Deze omvatten:

  • Tien Yi (gezondheid): Beste slaaphouding met het hoofd in deze richting gericht. Ga tijdens het eten ook in deze richting zitten om de beste voedingssimulatie van voedsel te garanderen.
  • Sheng Chi (rijkdom): Als je je rijkdomgeluk wilt activeren, ga dan in deze beste richting zitten. Plaats munten, goudstaven of een driepotige pad in deze sector.
  • Nien Yen (liefde): Profiteer van liefdesgeluk met deze richting met een hartvormig rozenkwarts en foto's van je speciale iemand. Je kunt ook in deze richting slapen, studeren en eten.
  • Fu Wei (persoonlijke groei): Dit is een uitstekende richting tijdens het studeren en vooral bij het afleggen van examens. Als je de kans hebt om deze richting te volgen tijdens deze en andere gerelateerde activiteiten, zoals lezingen en labs, profiteer dan van de positieve energie die je in deze richting vindt.

Mentorsector

Een van de meest over het hoofd geziene gebieden in feng shui is vaak de mentorsector. Dit is het gebied dat u wilt activeren om een mentor aan te trekken. Enkele manieren om dit te doen zijn:

  • De mentorsector bevindt zich in het noordwesten.
  • Noordwest wordt bepaald door het metalen element. Plaats een of twee metalen voorwerpen in deze sector. Overdrijf niet.
  • Je kunt metaalkleuren gebruiken als mentorsymbolen in deze sector, zoals zilver en goud en ook wit.
  • Plaats een foto van een gewenste mentor of iemand die je zeer respecteert in deze sector. Je kunt iemand kiezen die prominent aanwezig is in jouw vakgebied, levend of dood, om je mentorgeluk te helpen activeren.
  • Als je een of meer mensen in het door jou gekozen carrièreveld bewondert die een boek hebben geschreven, plaats die boeken dan in deze sector om je mentorgeluk te versterken.
  • Hang een spandoek aan de muur waarvan je denkt dat het jouw idee van succes het beste weergeeft.

Symbolen voor succes op de universiteit

Je kunt een paar successymbolen weergeven in de bekendheids- en herkenningssector (ten zuiden) van je studentenkamer. Als je een voorwerp op je bureau plaatst, kies dan de richting zuid, noordoost (onderwijsgeluk) of noordwest (mentorgeluk).

  • Pen van Victory Baton: Hoewel dit symbool voornamelijk wordt gebruikt voor literair succes, wordt het ook gebruikt door iedereen die persoonlijke kracht wil vergroten en doelen wil bereiken. Plaats in de zuidelijke sector.
  • Guru Rinpoche-embleem:Deze goeroe uit de 8e eeuw, ook wel de "tweede Boeddha" genoemd, is een symbool dat karmische beloningen en ook bescherming brengt van welvaart en gezondheid, en kan worden gebruikt om te helpen bij wetenschappelijke bezigheden. Plaats in de noordoost- of noordwestelijke sector.
  • Succesamulet: Eén voor educatieve prestaties omvat een paar karpers die over de Drakenpoort springen, samen met de vier geleerde kunsten. Plaats in de noordoost- of zuidsector.
  • Wen Chang Onderwijsamulet: Dit amulet beeldt Confucius af, de grote Chinese denker en sociaal filosoof (551 v. Chr. - 479 v. Chr.). Plaats in de noordoost- of noordwestelijke sector.

Een Feng Shui-slaapzaal creëren

Met een beetje moeite en discipline kun je feng shui-principes gebruiken om de inrichting van je slaapzaal te creëren en te onderhouden. De voordelen van het toepassen van feng shui-principes op deze ruimte zullen snel vanzelfsprekend worden naarmate je opleiding, roem/erkenning en mentorgeluk worden geactiveerd.

Aanbevolen: