Wat je mee moet nemen naar een waterpark: 21 benodigdheden om de hele dag te spetteren

Inhoudsopgave:

Wat je mee moet nemen naar een waterpark: 21 benodigdheden om de hele dag te spetteren
Wat je mee moet nemen naar een waterpark: 21 benodigdheden om de hele dag te spetteren
Anonim

Blijf voorbereid, maar vermijd te veel spullen met deze checklist voor waterparkbenodigdheden!

Lachende groep bij waterpark in binnenbanden
Lachende groep bij waterpark in binnenbanden

De zomer biedt veel mogelijkheden voor plezier in de zon! Het is echter niet zo leuk als je de tocht naar het waterpark maakt, om later extra benodigdheden te moeten kopen tegen een extreem hoge prijs. Voor ouders die willen weten wat ze mee moeten nemen naar een waterpark en wat ze thuis moeten laten, hebben we speciaal voor jou de ultieme checklist voor het waterpark gemaakt.

Wat je mee moet nemen naar een waterpark voor elke leeftijd

Het maakt niet uit of dit een reis alleen voor volwassenen is of dat je met het hele gezin op pad gaat voor wat spanning, er zijn bepaalde items die iedereen nodig heeft als hij in het park is. Hier zijn de essentiële dingen om mee te nemen die de meeste waterparken toestaan. Gebruik deze eenvoudige afdrukbare om georganiseerd te blijven.

Pak deze benodigdheden in voor waterparkplezier:

  • Zonnebrandcrème
  • Handdoeken
  • Zwempakken
  • Rashguards
  • Zonnebrillen
  • Hoeden
  • Waterschoenen
  • Klerenwissel
  • Waterdichte natte tas
  • Slotendoos
  • Waterdichte mobiele telefoonhoes
  • Handdesinfecterend middel en/of vochtige doekjes
  • Tas met trekkoord
  • Water
  • Contant/wisselgeld
  • Medicijnen
  • Draagbare telefoonoplader

Veel zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is een must als je van plan bent de dag in de zon door te brengen. Niet alleen reflecteert de bestrating tot 50% van het zonlicht, waardoor de kans groter is dat u zich verbrandt, maar als u zich in het water bevindt, versnelt u ook de tijd voor het opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème. Het hebben van zonnebrandcrèmes met sticks, lotions en sprays is ideaal voor snelle en gemakkelijke bescherming tegen de zon.

Extra handdoeken

Als het tijd is om te eten, zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen of naar huis te gaan, worden handdoeken een noodzaak. Zorg ervoor dat je er één hebt voor elke persoon in je gezelschap, en laat er een paar extra achter in de auto voor de rit naar huis.

De juiste badpakken

Voor een waterpark heb je uiteraard een zwempak nodig! Het is echter belangrijk om erop te wijzen dat het type zwempak dat je kiest essentieel is voor een leuke tijd. Als je graag van de snellere waterglijbanen en attracties wilt genieten, is een piepkleine bikini geen ideale keuze. In plaats daarvan zal een eendelig of veiliger tweedelig badpak je tijdens het plezier comfortabel en bedekt houden. Denk dus na over je plannen voor het park voordat je je aankleedt.

Moet weten

In veel parken is het niet toegestaan dat bezoekers wijde kleding of loszittende accessoires dragen. Dit kan een veiligheidsrisico opleveren. Zorg er dus voor dat de zwembroek goed aansluit, de overhemden goed aansluiten en dat andere accessoires dan hoeden of zonnebrillen thuis blijven.

Sun Safe Rash Guards

Een geweldige manier om de huid van uw kind te beschermen en de aanbrengtijd van zonnebrandcrème te beperken, is door te investeren in zonveilige uitslagbeschermers! Dit helpt niet alleen om schaafwonden tijdens de ritten te voorkomen, maar het beschermt ook hun huid tegen de zon. Zoek naar uitrusting met het label 'UPF 50+'. Dit blokkeert 98% van de zonnestralen! RuffleButts heeft een schattige lijn voor jonge kinderen en Coolibar heeft opties voor de oudere leden van je gezin.

(goedkope) zonnebril

Houd je ogen veilig tegen de zon met een aantal tinten die UVA- en UVB-bescherming bieden! Het is ook goed om een zonnebril mee te nemen die gepolariseerd is om verblinding tegen te gaan. Tenslotte, aangezien je dit item in een hokje moet achterlaten om van de meeste attracties te kunnen genieten, kun je overwegen om een goedkoop paar mee te nemen voor het geval ze weglopen terwijl je weg bent.

Beschermende hoeden

Hoeden zijn een ander fantastisch accessoire om gevoelige gezichten en nekken te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Zoek voor kleine kinderen naar hoeden met oor- en nekflappen voor extra bescherming.

Waterschoenen

Waterschoenen zijn de beste schoenenkeuze voor waterparken. In feite hebben de meeste parken regels die te allen tijde waterschoenen of tennisschoenen moeten dragen. Verrassend genoeg zijn slippers meestal niet toegestaan. Sla daarom de dure aankoop in de cadeauwinkel over en draag waterschoenen naar het park.

Verwisseling van kleding en schoenen

Als het plezier eenmaal voorbij is, is het laatste wat iemand wil doen de hele rit naar huis in natte kleding en schoenen zitten. Zorg ervoor dat uw gezin zich op zijn gemak voelt door droge schone kleding en schoenen in de auto achter te laten.

Waterdichte natte zak

Als ze eenmaal hun natte kleren hebben uitgetrokken, is het ook ideaal om een plek te hebben waar ze neer kunnen zetten, zodat ze de achterbank of de kofferbak van je auto niet nat maken. Natte droge zakken zijn een betaalbare optie die worden afgesloten voor transport en vervolgens gemakkelijk in de was kunnen worden gegooid als je thuiskomt!

Slotendoos

Zelfs als je een kluisje krijgt, is het fijn om te weten dat je spullen veilig zijn. Een sleutelkastje kan een gemakkelijke manier zijn om alles veilig te houden.

Waterdichte mobiele telefoonhoes

Als je van plan bent je mobiele telefoon bij de hand te houden, is een waterdichte mobiele telefoonhoes een must! Zoek naar opties waarmee je toch het touchscreen kunt gebruiken. Op die manier kun je hem continu veilig in het zakje bewaren en hoef je je geen zorgen te maken over een onhandige poging in nabijgelegen water.

Handdesinfecterend middel of vochtige doekjes

Als het om ma altijden en tussendoortjes gaat, is er niet altijd een toilet in de buurt. Bespaar jezelf een wandeling door handdesinfecterend middel en vochtige doekjes bij de hand te hebben.

Rugzakken met trekkoord

Een andere beperking in het waterpark zijn grote tassen. Ze zijn niet alleen niet toegestaan tijdens attracties, maar in veel parken kun je zelfs het park niet betreden als je rugzak of draagtas een bepaalde maat heeft. Bespaar jezelf de tocht terug naar de auto of de extra kosten van het huren van een kluisje door in plaats daarvan een rugzak met trekkoord in te pakken.

Water

Hydratatie is essentieel als je langere tijd in de zon verblijft. Waterflessen zijn een van de weinige ‘voedselartikelen’ die in vrijwel elk park zijn toegestaan. Het is altijd het beste om de specifieke parkwebsite te raadplegen om de groottebeperkingen en het aantal flessen dat u kunt meenemen te bevestigen.

Wijzigen

Niet alle waterparken hebben de jaren 90 verlaten. Dit betekent dat er mogelijk nog steeds zakgeld nodig is voor kluisjes en automaten. Het is een goed idee om een kleine verzameling kwartjes en contant geld bij je te hebben in geval van nood.

Medicijnen

Hoewel de meeste medicijnen thuis gelaten moeten worden, staan ouders in de meeste parken toe om antihistaminica, astmamedicijnen en EpiPens mee te nemen in geval van nood. Oordruppels zijn ook een geweldig item om mee te nemen als je klaar bent in het park. Deze kunnen zwemmersoor helpen voorkomen.

Draagbare telefoonoplader

Dit is een prachtig apparaat om in de middenconsole van de auto te bewaren tijdens je lange rit naar huis! Het zorgt ervoor dat iedereen zijn apparaat wat extra energie kan geven als de batterij bijna leeg is na een lange dag vol plezier.

Waterparkbenodigdheden voor gezinnen met kinderen

Als je baby's, peuters en kinderen in de basisschoolleeftijd op sleeptouw hebt, overweeg dan ook om deze items toe te voegen aan de checklist van je waterpark!

Drie meisjes hebben plezier met glijden in een waterpark
Drie meisjes hebben plezier met glijden in een waterpark

Denk na over het inpakken van de volgende items als je kinderen hebt:

  • Door de kustwacht goedgekeurde reddingsvesten
  • Zwemluiers (normaal en herbruikbaar)
  • Tijdelijke veiligheidstatoeages
  • Eten en essentiële benodigdheden

Door de kustwacht goedgekeurde reddingsvesten

Het feit dat waterparken strandwachten hebben, betekent niet dat uw kinderen automatisch veilig in het water zijn. Voor minder ervaren zwemmers kan een door de kustwacht goedgekeurd reddingsvest hen veilig houden en ouders gemoedsrust geven.

Moet weten

Veel waterparken verbieden reddingsvesten die niet zijn doorgelicht door de kustwacht. Dat betekent dat watervleugels en plasspringers niet zijn toegestaan.

Zwemluiers - Wegwerpbaar EN herbruikbaar

Een ander must-have item voor ouders van baby's en niet-zindelijke peuters zijn zwemluiers. Net als bij reddingsvesten heeft elk park specifieke richtlijnen die moeten worden gevolgd. De meeste hebben een 'beschermende zwemluier' nodig, oftewel een herbruikbare luier, die over een gewone luier of een wegwerpluier gaat.

Waarom is deze gelaagdheid belangrijk? Je wilt nooit de familie zijn die ervoor zorgt dat het zwembad moet worden geëvacueerd voor schoonmaak.

Tijdelijke tatoeages om kinderen veilig te houden

Als er veel afleiding en spannende dingen te zien zijn, hebben kleine kinderen de neiging om weg te dwalen. Ouders kunnen nu tijdelijke tatoeages kopen met de naam van het kind, een telefoonnummer voor noodgevallen en zelfs medische informatie in geval van nood. Deze zijn waterdicht en in tegenstelling tot polsbandjes hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze afglijden.

Voedsel- en eetbenodigdheden

Eten en drinken van buitenaf zijn in de meeste waterparken doorgaans niet toegestaan, maar babyvoeding, moedermelk en zelfs babyvoeding zijn normaal gesproken wel toegestaan. Zorg ervoor dat u meer inpakt dan u nodig heeft voor de toegewezen tijd en neem voldoende flessen, sippy-bekers en keukengerei voor voedingen mee.

Moet weten

Bel het park van tevoren om hun kleine koelere regels te kennen. Omdat deze items noodzakelijk en bederfelijk zijn, zullen veel parken uitzonderingen maken, maar het is altijd goed om dit te bevestigen voordat je naar het park gaat.

Wat je niet mee moet nemen naar een waterpark

Elk waterpark heeft andere regels en voorschriften, maar de meeste waterattracties hebben een standaardset met items die ze op hun terrein verbieden.

Buiten eten en drinken

Behalve water, babyvoeding, moedermelk en babyvoeding verbieden de meeste waterparken eten en drinken van buitenaf. Wij adviseren echter om een kleine koelbox met drankjes en niet-bederfelijke snacks in de auto te bewaren om de rit naar huis aangenamer te maken.

Harde en zachte koelers

Aangezien eten en drinken normaal gesproken niet zijn toegestaan, mag het geen verrassing zijn dat harde en zachte koelers op het terrein ook niet zijn toegestaan. Voor de parken die deze items wel toestaan, is het belangrijk op te merken dat veel los- en droogijs verbieden.

Wagons

Hoewel het logisch lijkt om een wagen bij de hand te hebben om kleinere kinderen rond te rijden, zijn deze voorwerpen ook verboden in sommige waterparken, zoals Disney's Typhoon Lagoon. Vooraf bellen om te bevestigen welke voorwerpen op wielen zijn toegestaan voorafgaand aan uw bezoek, is belangrijk voor ouders die een dag plannen met jonge kinderen.

Rugzakken in bepaalde maten

Zoals hierboven vermeld, zijn grotere tassen niet toegestaan in een handvol waterparken in het hele land. Normaal gesproken zijn rugzakken met trekkoord echter toegestaan en in veel parken zijn deze kleinere tassen bij sommige attracties zelfs toegestaan. Nogmaals, bellen om specifieke parkregels te bevestigen is slim voor ouders die een waslijst met spullen mee moeten sjouwen voor hun dagje uit met kleine kinderen.

Klapstoelen

Als je je zorgen maakt over het krijgen van een ligstoel bij het golfslagbad, ga er dan vroeg heen! Klapstoelen zijn een ander item dat je in veel parken in de auto laat liggen.

Selfiesticks

Dit lijkt misschien een beetje een verrassing, maar als het op de verkeerde plek wordt gebruikt, zoals tijdens een waterattractie, kan dit de veiligheid van parkbezoekers beïnvloeden. Als je een groepsfoto wilt, vraag het dan aan iemand in de buurt, onderzoek hoe je goede foto's van jezelf kunt maken, of overweeg een van de openhartige foto's te kopen die worden gemaakt terwijl je onderweg bent.

Pack waterparkbenodigdheden voor een stressvrije dag

Hoewel we allemaal graag voorbereid zijn, zijn waterparken een plek waar minder meer is. Als je je aan deze essentiële zaken van het waterpark houdt en geen extra spullen meeneemt, kun je jezelf een ritje terug naar de auto besparen aan het begin van je leuke dag.

Aanbevolen: