30 beste voedingsmiddelen om mee te nemen op een roadtrip die geen junkfood zijn

Inhoudsopgave:

30 beste voedingsmiddelen om mee te nemen op een roadtrip die geen junkfood zijn
30 beste voedingsmiddelen om mee te nemen op een roadtrip die geen junkfood zijn
Anonim

Ga je op roadtrip? Deze voedzame voedingsmiddelen zullen je honger stillen terwijl je op reis bent - en ze zijn echt lekker!

Drie tienervrienden die een hapje eten in de auto
Drie tienervrienden die een hapje eten in de auto

Je plant alles wat je nodig hebt voor je aanstaande roadtrip. Autolader? Rekening. Kussens en dekens? Hebbes. Een onredelijke hoeveelheid ondergoed? Natuurlijk, je weet nooit wat er zal gebeuren.

Maar hoe zit het met eten? De vorige keer vertrouwde je op fastfood en rommel van tankstations - en je hersenen, lichaam en bankrekening waren allemaal erg boos op je. Met wat planning vooruit, kun je tal van gezonde, niet-junkfood roadtrip-snacks meenemen, zoals die op deze lijst. Ze houden je buikje blij, je energie hoog en je gelduitgaven laag (vooral als je een hele ploeg te eten hebt).

Grab & Go Road Trip-eten

Als je onderweg bent, moeten je snacks altijd mee te nemen zijn. Deze kant-en-klare voedingsmiddelen zijn allemaal heerlijk, en sommige zijn misschien zelfs toegeeflijk. Maar het zijn allemaal redelijke keuzes die beter zijn dan ongezonde opties bij het benzinestation pakken. Zelfs kinderen zullen hiervan genieten!

Pophoeken

Als bladerdeegmaïs en tortillachips een baby zouden krijgen, zou het een zak Pop Corners zijn. Deze smakelijke stukjes bevredigen echt het verlangen naar junkfood-snacks, terwijl ze een beetje gezonder zijn. Pak een paar zakjes met verschillende smaken in om uit te proberen terwijl je onderweg bent.

Vruchten zonder voorbereiding

Jonge vrienden hebben plezier in de kofferbak van de auto
Jonge vrienden hebben plezier in de kofferbak van de auto

Ik ga op reis en ik neem appels mee! Of bananen of mandarijnen. Deze roadtrip-snacks zorgen ervoor dat je energie een boost krijgt zonder een suikercrash. Natuurlijk kun je elk fruit meenemen dat je wilt. Deze zijn gewoon extra handig omdat je ze kunt eten zoals ze zijn, en ze nemen geen ruimte in beslag in je koelbox.

Harvestsnaps

Gezonde biologische erwtenchips
Gezonde biologische erwtenchips

Probeer Harvest Snaps voor een lichtere kijk op junkfoodchips. Zijn ze net zo gezond als het eten van echte erwten? Natuurlijk niet, maar ze bevatten wel meer vezels en eiwitten dan een gewone oude aardappelchip, en ze zijn er in veel leuke smaken - kijk eens naar jou, Wasabi Ranch.

Gedroogd fruit

Misschien reis je naar een warme bestemming en wil je geen vers fruit achterlaten in een gloeiend hete auto terwijl je toeristische dingen doet. Neem in plaats daarvan een paar zakjes gedroogd fruit mee. Ze bevatten wel meer suiker dan standaardfruit; Ze zijn echter nog steeds zeer voedzaam, zodat u al uw vitamines binnen kunt krijgen terwijl u op reis bent.

Eiwitrepen

vrouw die eiwitreep eet
vrouw die eiwitreep eet

Ga zo door en neem een paar van je favoriete eiwitrepen mee voor onderweg (of probeer een nieuw merk!). Cando Krisp-repen, Power Crunch-wafelrepen of de Quest-eiwitkoekjes zijn mijn persoonlijke favorieten. Ze hebben niet echt het gevoel dat je een eiwitreep eet, en ze passen heerlijk bij de koffie!

Popcorn

Popcorn is een van de beste snacks in alle lagen van de bevolking, en vooral als je onderweg bent! Het is vullend en deelbaar, en je kunt het nu in zoveel smaken krijgen. Probeer merken als Skinny Pop of Boom Chicka Pop voor gezondere opties.

Snelle tip

Neem zeker tandenstokers of flossers mee, zodat je geen lange autorit hoeft te maken met popcornkorrels die tussen je tanden blijven zitten.

Mueslirepen

Als je net als ik bent, weet je dat de hangry-pijn elk moment kan toeslaan, en dat is het laatste wat jij of je passagiers nodig hebben. Hierdoor verlaat ik zelden mijn huis zonder mueslireep, en voor langere avonturen kun je maar beter geloven dat ik de hele doos meeneem. Ik zou Clif-repen of Nature Valley-crunchrepen kiezen als keuze.

Rijstwafels

Rijstwafel in tweeën gebroken
Rijstwafel in tweeën gebroken

Durf ik te zeggen dat rijstwafels een onderschatte snack zijn? Een paar grote zullen je vullen tot je volgende ma altijd, en ze zijn verkrijgbaar in zoete en zoute smaken, voor welke stemming je ook bent. Je kunt ook kleine zakjes mini-rijstwafels krijgen om onder iedereen in de auto te verdelen (wat een grote overwinning als je een ouder bent).

Donkere of natuurlijke chocolade

Als chocolade niet wordt gecombineerd met een hoop suiker, heeft het eigenlijk veel gezondheidsvoordelen! Kunnen we het er dus over eens zijn dat het niet echt junkfood is? Perfect, want tijdens je reis moet je natuurlijk wat chocolade lekkers eten - het moet leuk zijn! Als je liever geen snoeprepen van het tankstation eet, pak dan een paar pure chocolaatjes of hoogwaardige repen zoals Taza Sea S alt & Almonds of Lily's chocolade in.

Kalkoenworststicks

Worsten met chilismaak
Worsten met chilismaak

Je dacht toch niet dat ik het vlees vergat? Pak wat kalkoenworststicks in (zoals Old Wisconsin Snack Sticks) voor een hartige, eiwitrijke optie die je op de been houdt.

Zelfgemaakte snacks

Misschien heeft jij of een van je mede-roadtrippers een speciaal dieet, of misschien vind je het gewoon leuk om verse snacks klaar te maken, zodat je precies weet wat er in zit. Het kost wat extra tijd, maar het bespaart zeker geld en je kunt elk recept naar eigen wens aanpassen. Probeer deze smakelijke zelfgemaakte snacks om mee te nemen op je roadtrip.

No-Bake Energy Bites

Energiehapjes zijn eenvoudig te maken en houden je energie (uiteraard) op peil, zodat je je goed voelt tijdens je lange reis. Met een textuur die deels uit koekjes en deels uit koekjesdeeg bestaat, zitten deze energiehapjes boordevol pindakaas, haver en chocoladestukjes. Kinderen zullen deze voedzame snacks ook graag eten!

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde Pittige Snack Kikkererwten
Geroosterde Pittige Snack Kikkererwten

Als je nog geen geroosterde kikkererwten hebt geprobeerd, is deze roadtrip misschien het juiste moment. Ze zijn knapperig, smaakvol en gezond! Meng ze met olijfolie en je favoriete smaakmakers voordat je ze in de oven roostert. Bij kamertemperatuur blijven ze een aantal dagen goed, maar ik durf te wedden dat ze veel eerder op zijn.

Trailmix

Trailmix zal nooit uit de mode raken. Het is veelzijdig en aanpasbaar, de perfecte combinatie van zoet en zout. En het vult! Moet ik nog meer zeggen? Combineer je favoriete noten, gedroogd fruit en cacaonibs voor een heerlijke zelfgemaakte mix.

Havermout Muffins met Chocolade Chips

Zelfgemaakte muffin met chocoladestukjes
Zelfgemaakte muffin met chocoladestukjes

Maak van tevoren een partij gezonde havermoutmuffins met chocoladeschilfers om je trek te stillen en je te vullen. Neem er een paar voor een licht ontbijt of geniet er de hele dag van als tussendoortje.

Geroosterde gearomatiseerde noten

Een van de grootste fouten op het gebied van roadtrip-snacks? Gewone, ongekruide noten. Ja het is waar. Dus hoe schop je ze een tandje hoger? Rooster ze! Je zult genieten van de manier waarop het rijkdom toevoegt en ze nog knapperiger maakt. Breng je notenfeestje nog verder door smaken toe te voegen zoals kaneel of je favoriete hartige kruiden.

Roadtrip-snacks om in je koelbox te bewaren

Verbeter je spel door een paar koude snacks in te pakken die je in je koelbox kunt bewaren. Iedereen zal je bedanken voor het verstrekken van "echt eten" tijdens de lange autorit als ze de droge crunchies beu zijn. Natuurlijk kun je de meeste van deze opties kopen bij benzinestations onderweg - voor ongeveer drie keer de prijs en twijfelachtige houdbaarheidsdata.

Hardgekookte eieren

gekookte eieren in een witte plaat
gekookte eieren in een witte plaat

Als je van hardgekookte eieren houdt, neem dan zeker wat mee op reis. Ze zijn zo gemakkelijk en betaalbaar voor onderweg en zitten boordevol voedingsstoffen.

Snelle tip

Je kunt je eieren vooraf pellen en ze in ritssluitingszakken of tupperware bewaren, zodat ze nog handiger zijn!

Tapioca-puddingbekers

Kinderen en volwassenen zullen het allebei heerlijk vinden om wat pudding bij de hand te hebben als je behoefte hebt aan iets zoets. KozyShack's Simply Well tapiocapudding bevat minder suiker en koolhydraten en bevat iets meer eiwitten dan je standaard snackpakket, waardoor het een geweldig alternatief is.

String Kaas

Ik eet in mijn gewone leven geen kaas, maar om de een of andere reden voelt een roadtrip als het juiste moment om dat te doen. Kaas is lekker en bevredigend, perfect voor elke leeftijd, en er komen geen kruimels in je auto terecht.

Appelmoes- en fruitbekers

appelmoes in een glazen pot
appelmoes in een glazen pot

Neem wat appelmoes of fruitbekers mee voor eenmalig gebruik. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, maar zorg ervoor dat je wat lepels meeneemt om ervan te genieten. Deze hoeven niet echt in je koelbox te staan, ze smaken alleen maar verfrissender en smakelijker als ze koud worden geserveerd.

Yoghurtbekers

Yoghurtbekers bevatten veel eiwitten en zullen je zoetekauw bevredigen, waardoor ze een uitstekende voedselkeuze zijn om mee te nemen op je roadtrip. Ga voor Grieks of gewoon, in welke smaak jij en je mensen ook houden.

Hummus en groenten

hummus met kerstomaatjes, wortel en komkommerreepjes
hummus met kerstomaatjes, wortel en komkommerreepjes

Verpak je favoriete groenten in snackzakjes, zodat je ze gemakkelijk kunt pakken als je iets knapperigs en voedzaams wilt. Wortelen, komkommers en paprika's zijn perfect om in een hummusbekertje voor eenmalig gebruik te dippen. Je kunt zelfs pitabroodjes meenemen naar dit gezonde autosnackfeestje, als je wilt.

Eiwitshakes

Beloop de lijn van eten en drinken met een koude eiwitshake. Sommige mensen voegen deze graag toe aan hun koffie, maar ik vind ze lekker als een 'snack' vóór het ontbijt om me te laten wachten tot mijn echte ma altijd. Ik hou van de merken Premier Protein of Muscle Milk, maar er zijn er zoveel om uit te kiezen.

Zuigzakken

Zorg niet voor een augurk in een zakje. Verschillende merken verkopen deze nu, en ze zijn de perfecte zoute toevoeging aan je reizen. Oh nee! of Van Holten's zijn een paar populaire variëteiten.

Kwarkbekers

Kwark heeft momenteel een comeback-moment, maar je hoeft het niet te mixen zoals op TikTok. Koop kopjes cottage cheese voor eenmalig gebruik en eet ze zoals ze zijn, of voeg fruit toe zoals bosbessen of perziken. Pas op, deze combo's zullen je van je sokken blazen!

Roadtripma altijden

Vooral als je een lange reis maakt, is het niet altijd binnen het budget om voor elke ma altijd uit eten te gaan! Dus terwijl u uw paklijst voor uw roadtrip opstelt, moet u een paar ma altijden voor u en uw passagiers inpakken. De meeste van deze opties vereisen wat ruimte in je koelbox en kunnen het beste ongeveer de eerste dag worden gegeten.

Parfait

Aardbeien- en bananenparfaits in metselaarpotten boven rustiek hout
Aardbeien- en bananenparfaits in metselaarpotten boven rustiek hout

In een glazen pot doe je yoghurt, honing, muesli, chiazaden en fruit naar hartenlust. Het is het perfecte ontbijt voor onderweg dat je echt een verzadigd gevoel geeft en je dag begint met de voedingsstoffen die je nodig hebt voor de lange autorit.

Kalkoen- en Kaasbroodjes

Rol wat kalkoen, kaas en gehakte groenten op in een tortilla en snijd deze in molentjes voor een lichte (maar vullende!) ma altijd. Dit is nog een geweldige optie die je kunt aanpassen aan de wensen van jou en je passagiers.

Bagels en roomkaas of pindakaas

Ik zal nooit nee zeggen tegen een bagel, zelfs niet geroosterd, maar een bagel voor onderweg? Schrijf me in. Het is gewoon te gemakkelijk en lekker! Bovendien kun je verder dromen dan roomkaas en pindakaas - hummus, jam, guacamole - the sky is your limit.

Quinoasalade

Gezonde Quinoasalade in een pot
Gezonde Quinoasalade in een pot

Maak van tevoren een koude quinoasalade met groenten, feta en een vinaigrettedressing naar keuze. Het wordt niet drassig en zit boordevol eiwitten, voedingsstoffen en smaak. En het is zo verfrissend! Ik eet de mijne graag met een paar crackers of pitabroodjes.

Roadtrip Charcuterie

Verzamel je favoriete vlees, kaas en fruit in een voedselopslagcontainer (of een snackdoos) met een zak crackers en noten erbij. Zodra de hongergevoelens toeslaan, heb je een vullende, bevredigende en gezond genoeg lunch of diner.

Broodjes

stel dat een hapje eet in een auto
stel dat een hapje eet in een auto

Een broodje is de perfecte draagbare ma altijd - ik zou zeggen dat de houdbaarheid ervan de claim op roem is. Maak dus zeker van tevoren een paar van je favoriete sandwiches, zodat je ervan kunt genieten terwijl je over Route 66 vaart (of waar dan ook).

Snelle tip

Voorgemaakte sandwiches zijn op de eerste dag op hun lekkerst. Wacht met de kruiden totdat je klaar bent om ze op te eten om doorweekt brood te vermijden - de ultieme sandwichverpester. Of neem aparte sandwich-fixes mee en maak deze terwijl u onderweg bent (maar niet terwijl u aan het rijden bent).

Zorg voor succes met gezonde roadtrip-snacks

Je gaat zoveel geweldige herinneringen maken tijdens je roadtrip, en soms speelt eten een rol in die herinneringen! Ik hou net zoveel van stoppen bij een fastfoodrestaurant of iets pakken bij het benzinestation als de volgende persoon. Maar ik weet ook dat het waarschijnlijk geen goed idee is om dit voor elke snack of ma altijd te doen. Je zult dankbaar zijn dat je wat gezondere opties hebt meegenomen voor onderweg, vooral degenen die zo lekker zijn als deze!

Aanbevolen: