Regels voor bordspel + tips zodat je je knikkers niet verliest

Inhoudsopgave:

Regels voor bordspel + tips zodat je je knikkers niet verliest
Regels voor bordspel + tips zodat je je knikkers niet verliest
Anonim
Kinderen spelen marmeren bordspel
Kinderen spelen marmeren bordspel

Het bordspel Aggravation is een knikkerracespel dat urenlang plezier kan opleveren voor spelers van zes jaar en ouder. Het spelen van Aggravation is vrij eenvoudig, van de regels tot de strategie om te winnen. Ontdek naast de basisregels ook wat verergering zo verergerend maakt. Dit spel is bedoeld voor spelers van zes jaar en ouder; het is een goede manier voor kinderen en volwassenen om samen te spelen.

Verergering voorbereiden om te spelen

Verergering is vergelijkbaar met Parcheesi en is eenvoudig te spelen en in te stellen door een paar eenvoudige stappen te volgen. Houd er rekening mee dat het instellen van Verergering niet verergerend mag zijn. Spelers hoeven alleen maar hun knikkers klaar te zetten en het spel te beginnen.

  1. Zet het spel op door alle deelnemers een van de zes kleuren te laten kiezen als hun kleur.
  2. Elke speler moet vier knikkers (van zijn kleur) pakken en deze op zijn plek op het speelbord plaatsen.
  3. Ontdek welke speler als eerste begint door iedereen de dobbelstenen te laten gooien. Degene die het hoogste getal heeft, begint het spel.
  4. Het spel gaat verder tegen de klok in, dus de persoon die links van de laatste speler zit, mag als volgende spelen.

Belangrijke bordspelregels voor verergering

Verergering spelen is leuk en gemakkelijk. Als het jouw beurt is, gooi je de dobbelsteen en beweeg je je knikker over het bord op een manier die consistent is met een paar specifieke regels. Verschillende regels en ruimtes zullen je knikker in het spel helpen of hinderen, dus je moet een paar belangrijke regels kennen om te kunnen spelen.

  • Je kunt niet landen op of voorbij je eigen stuk (marmer) op het bord gaan.
  • Spelstukken worden "verergerd" wanneer een tegenstander erop terechtkomt.

    • Verzwaarde stukken moeten terug naar het begin; de speler moet een 1 of 6 gooien om zijn knikker opnieuw te verplaatsen.
    • De knikker van een speler kan niet worden verergerd op een binnenhoek.
  • Het gebruik van snelkoppelingen kan je helpen om Aggravation succesvoller te spelen door je stuk dichter bij de thuisbasis te plaatsen.

    • Als je op een "ster" -plek terechtkomt, kun je tijdens je volgende beurt langs de andere "ster" -punten op het bord bewegen.
    • Een "superster" -plek kan worden bereikt met een succesvolle dobbelsteenworp. Nadat je daar bent geland, kun je, als je in je volgende beurt een 1 gooit, direct naar de sterplek gaan die het dichtst bij je thuisbasis ligt.

Hoe speel je het verergeringsbordspel

Als je eenmaal de basisregels hierboven kent, is het spelen van ergernis eenvoudig. Je hebt minimaal twee spelers nodig en je kunt met maximaal zes spelers spelen. Bekijk de onderstaande regels.

Stap 1: Aan de slag met uw knikker

Een speler begint zijn beurt met het gooien van de dobbelsteen. Om over het bord te kunnen bewegen, moet je je marmerstukken uit het startpunt halen. Om dit te doen, heb je een 1 of een 6 nodig. Als je een 6 gooit, krijg je een extra worp, maar als je een 1 krijgt, moet je wachten tot je volgende beurt om je stuk te verplaatsen.

Stap 2: Verder omhoog

Nu de stukken vanaf het startpunt van het spel zijn verplaatst, ga je met de klok mee rond het bord en volg je de pijlen. Verplaats het aantal velden aangegeven door het totale aantal dobbelstenen. Als je een 1 of 6 gooit, kun je een nieuwe knikker tevoorschijn halen. Je kunt over het stuk van een tegenstander springen als je dobbelsteenworp hoog genoeg is (tel de knikker die je springt als 1, net alsof de ruimte leeg is).

Stap 3: Je tegenstander verergeren

Als een worp ervoor zorgt dat jouw stuk op een stuk landt dat bezet is door een tegenstander, wordt zijn marmer beschouwd als "verergerd". Het stuk van de tegenstander moet teruggaan naar zijn corresponderende basis en stap 1 herhalen, en jij mag in de positie blijven waarin hij zich bevond.

Verergering Raad
Verergering Raad

Stap 4: Geblokkeerd worden

Als een worp ervoor zorgt dat een van je speelstukken op een van je eigen knikkers terechtkomt of voorbij moet gaan, dan kun je dat stuk niet verplaatsen. Als dit het geval is met al je knikkers op het bord, dan kun je die beurt helemaal niet bewegen. Het spel gaat over naar de speler die links van je zit.

Stap 5: Het spel winnen

Om het spel te winnen, moet je je marmeren stukken met succes naar een van de vier thuisbasisplekken verplaatsen door een exacte worp, waarbij je er rekening mee moet houden dat je niet over een van deze bezette plekken heen kunt springen. De eerste speler die al zijn stukken op de juiste plaats heeft, wint het spel!

Verergeringsvariaties: team- of partnerschapsspel

De bovenstaande regels specificeren hoe je Aggravation als individuele spelers speelt. Voor nog meer plezier kun je team- of partnerschapspel overwegen. Je hebt vier of zes spelers nodig voor partnerspel of zes mensen voor teamspel.

Hoe je samen kunt spelen (paren voor twee spelers)

Bij partnerspel moet je in paren spelen. Je kunt met twee paren (vier personen) of drie paren (zes personen) spelen. Jij en je partner spelen aan weerszijden van het bord. Andere deelnemende partners zullen hetzelfde doen. De regels zijn hetzelfde, behalve dat als jij of je partner klaar bent met het verplaatsen van al je stukken naar je thuisbasis, het spel nog steeds kan doorgaan. Het "afgewerkte" teamlid geeft zijn partner eenvoudigweg een extra dobbelsteenworp. Het eerste partnerschap dat al zijn stukken op de overeenkomstige thuisbasis krijgt, wint het spel. Dit kan een geweldige optie zijn voor koppels tijdens een spelletjesavond.

Hoe je in teamverband speelt (teams met drie spelers)

Voor teamspel kun je twee groepen van drieën vormen. Zet teamleden op afwisselende plaatsen rond het bord. De gameplay is hetzelfde als bij "partnerschap", behalve dat elke speler die het spel heeft voltooid, moet aangeven naar welk teamlid de extra dobbelsteenworp zal gaan. Het team dat als eerste al zijn stukken in het overeenkomstige huis krijgt, wint het spel. Probeer deze optie als u een groot familiefeest heeft.

Strategieën om te winnen bij verergering

Hoewel het soms neerkomt op het geluk van de dobbelsteen, zijn er een paar specifieke zetten of strategieën die je kunt gebruiken om je winkansen te vergroten als je Aggravation speelt.

  • Gebruik de snelkoppelingen in uw voordeel. Als je dit strategisch doet, kun je de sterrenplek verlaten die het dichtst bij je thuisbasis ligt, wat je een voordeel geeft.
  • Als het erop lijkt dat je wordt geblokkeerd door een van je knikkers op een worp, verplaats dan een ander stuk om dit te voorkomen.
  • Probeer al je knikkers zo snel mogelijk eruit te krijgen, zodat er meer zetten op het bord staan.
  • Ga voor de zetten die andere spelers zullen irriteren. Dit geeft u een voordeel. Vergeet niet dat ze jou waarschijnlijk ook zullen irriteren.

Je zult nooit meer plezier hebben als je verergerd wordt

Dit bordspel kan nogal luidruchtig worden, maar het is allemaal erg leuk. Houd je knikkers in de gaten, gooi de dobbelstenen en doe je best om de eerste speler te zijn die al je knikkers mee naar huis neemt.

Aanbevolen: