Hoe je een hoed wast

Inhoudsopgave:

Hoe je een hoed wast
Hoe je een hoed wast
Anonim
Hangende kleding
Hangende kleding

Na verloop van tijd begint je favoriete hoed er een beetje groezelig uit te zien. En dat niet alleen, het heeft ook een geur die zelfs jij niet meer kunt negeren. Ontdek hoe u uw hoeden met de hand en in de machine kunt wassen en zelfs uw vaatwasser kunt gebruiken om uw hoeden er weer als nieuw uit te laten zien. Dit geldt ook niet alleen voor je dagelijkse baseballpetten; je gebreide en wollen mutsen zijn net zo belangrijk.

Een baseballpet met de hand wassen

Baseball caps kunnen de vloek van je bestaan zijn. Ze zijn geweldig, maar het wassen ervan kan een hele klus zijn. Je wilt niet alleen die perfecte ronding of platte snavel niet verliezen, je wilt ook geen oude gelovigen kapot maken. Maak je geen zorgen: de veiligste manier om je hoed te wassen is door het met de hand te doen. Houd er rekening mee dat deze methode geldt voor hoeden die nieuwer zijn en een plastic mal in de snavel hebben. Oudere doppen met een kartonnen mal moeten een andere methode volgen.

Materialen

Voor het wassen van oude gelovigen heb je een paar hulpmiddelen nodig die je normaal gesproken in je badkamer of wasruimte kunt vinden.

  • Wasmiddel
  • Handdoeken
  • Container
  • Zachte tandenborstel
  • Ventilator of haardroger optioneel

Stap 1: Spot Clean

Er zijn delen van je hoed die vuiler zullen worden dan andere. Voor bijzonder problematische plekken, zoals gele zweetvlekken, neem je een kleine hoeveelheid (een druppel of twee) wasmiddel of vlekreiniger (vermijd schoonmaakmiddelen die bleekmiddel bevatten) in ongeveer een kopje koud water.

  1. Bevochtig de plekken met koud water en afwasmiddel.
  2. Gebruik een tandenborstel met zachte haren en wrijf zachtjes over de plekken met de meeste vlekken of slijtage. (Zachtheid is de sleutel, vooral rond stiksels of afbeeldingen. Te krachtig zijn kan de look bederven.)
  3. Herhaal dit voor alle bevlekte of sterk vervuilde plekken.

Stap 2: Week de hele hoed

Nu je de zwaarste gebieden hebt uitgewerkt, kun je je hele hoed laten weken.

  1. Vul de gootsteen in uw badkamer of keuken met koud water. Koud water kan ervoor zorgen dat inkt of kleurstoffen niet gaan uitlopen.
  2. Voeg een eetlepel wasmiddel toe.
  3. Dompel de hele hoed onder.
  4. Laat het 1-2 uur weken.

Stap 3: Afspoelen en drogen

Je hebt het wasmiddel nu zijn magie laten doen, het is tijd om te drogen. En dat betekent niet dat je de droger in moet gooien. Luchtdrogen is het beste voor hoeden.

  1. Trek de hoed uit het water en gebruik een handdoek om het overtollige vocht te verwijderen. Vergeet niet om zachtaardig te zijn. Je probeert de hoed niet uit te wringen - pak alleen het druipende water op.
  2. Nadat je het vocht hebt afgeklopt, heb je iets nodig om de hoed op te zetten om de vorm te behouden. Dit kan een koffiepot, een grote kaars, een opgerolde handdoek, enz. zijn.
  3. Laat de hoed volledig aan de lucht drogen.
  4. Als je het proces wilt versnellen, kun je het voor een ventilator zetten of een föhn op laag of koel zetten.

Nu is je pas gewassen hoed klaar om te dragen.

Een baseballpet afwassen

Wasmachines maken hoedendragers bang omdat ze de perfecte vorm kunnen verliezen. Wanneer je niet met de hand wilt afwassen, kan de vaatwasser een perfect alternatief zijn. Maar voordat je het er zomaar in gooit, moet je controleren of het in de machine wasbaar is en dat er geen karton in zit.

Ga voorzichtig te werk

Houd er rekening mee dat sommige afwasmiddelen bleekmiddelen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor hoeden. Houd er ook rekening mee dat vaatwassers hitte gebruiken om de vaat schoon te maken, wat tot krimp kan leiden. Dit kan ook de kleurstoffen in de hoed beïnvloeden.

Wat je nodig hebt

Als je de risico's kent, als je deze methode nog steeds wilt proberen, heb je het volgende nodig:

  • Een hoedenframe
  • Vaatwasmiddel
Honkbalpetframe
Honkbalpetframe

Stap 1: plaats de hoed in het frame

Baseballpetframes helpen je je hoeden schoon te maken zonder hun vorm in gevaar te brengen.

  1. Plaats je hoed in het frame.
  2. Plaats het frame in de bovenkant van uw vaatwasser.
  3. Opmerking: voor hoeden die erg vervuild zijn, kunt u overwegen om ze eerst een paar uur in water en wasmiddel te laten weken.

Stap 2: Voer de cyclus uit

Hoewel je misschien denkt dat je je pet gewoon bij de vaat kunt gooien, wordt dit niet aangeraden. Je wilt niet dat vet en smerige spul op je dierbare.

  1. Giet uw normale afwasmiddel erbij (let op voor bleekmiddel).
  2. Gebruik het zachte programma.
  3. Laat de vaatwasser een volledige cyclus draaien.

Stap 3: Droogtijd

Zodra de cyclus is voltooid, kunt u uw hoed eruit halen en aan de lucht laten drogen in het petframe. Je kunt er eventueel een handdoek onder leggen om eventuele druppels op te vangen. En een ventilator of föhn op lage stand kan altijd worden gebruikt om het proces te versnellen.

Machinewas van een baseballpet

Gewapend met je petframe en wasmiddel kun je ook de wasmachine gebruiken om het vuil, de grimmigheid en het zweet van oude gelovigen voorzichtig te verwijderen. Maar net zoals bij het gebruik van de vaatwasser moet je voorzichtig te werk gaan en dit alleen gebruiken op machinewasbare hoeden zonder karton.

Stap 1: Gebruik het frame of een nettas

Voordat je je favoriete hoed in de wasmachine gooit, wil je hem eerst in het pettenframe plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je vorm perfect blijft, vooral bij platte of getailleerde hoeden. Degenen met extreme rondingen zijn misschien moeilijker te houden. Misschien moet je overwegen om een netje voor hoeden te proberen. Onthoud dat voor sterk vervuilde hoeden een voorweek je beste vriend kan zijn.

Nettas
Nettas

Stap 2: Wassen en drogen

Als je je hoed wast, wil je hem alleen of met heel weinig wasgoed wassen. Je zult ook de zachte cyclus en een kleine lading willen gebruiken.

  1. Plaats het pettenframe of de netjezak in de wasmachine.
  2. Voeg niets toe of een lichte lading kleren van dezelfde kleur.
  3. Voeg wasmiddel toe voor een kleine lading.
  4. Gebruik het zachtste programma dat uw wasmachine beschikbaar heeft.
  5. Laat de wasmachine één cyclus draaien.
  6. Laat de hoed aan de lucht drogen zoals hierboven, en je bent klaar om te gaan.

Tips voor het schoonmaken van oude of herdenkingspetten

Terwijl nieuwere hoeden een plastic klepje hebben, kon het klepje vroeger misschien van karton zijn gemaakt. Deze slechteriken in water laten weken is een snelle trip naar Ruïnesville. In plaats van een familiestuk te ruïneren, moet je extra zachtaardig zijn. Probeer deze tips om je hoed veilig schoon te maken:

  • Doe eerst een kleurechtheidstest. Wrijf met een witte, vochtige doek over een discreet gebied, zoals onder de snavel of de binnenkant van de rand. Als er kleur op de doek komt, kan het schoonmaken ervan een professionele aanpak vereisen.
  • Als je doek schoon was, meng dan ongeveer een theelepel afwasmiddel met een kopje koud water.
  • Dompel een hoek van een schone doek in de oplossing en veeg de hoed voorzichtig af.
  • Spoel af met een andere doek met schoon water. Dompel de hoed nooit onder in water.
  • Wees extra voorzichtig en vermijd, indien mogelijk, handtekeningen of logo's.
  • Laat aan de lucht drogen.

Wollen mutsen schoon krijgen

Als je een wollen muts hebt, hebben deze hoeden extra liefde en aandacht nodig. Je wilt geen machine, vaatwasser of anderszins, gebruiken om je wollen mutsen schoon te maken. Een handwasbad in een gootsteen, badkuip of zelfs emmer is het beste. In plaats van gewoon wasmiddel te gebruiken, kun je het beste wasmiddel gebruiken dat speciaal voor wol is gemaakt, zoals wolshampoo. U zult ook speciale aandacht willen besteden aan de hoeveelheden die u zou moeten gebruiken. Volg alle richtingen. Als het om drogen gaat, overweeg dan om deze stoute jongen op je hoofd te drogen. Natuurlijk zal het ongemakkelijk zijn, maar je zult de perfecte pasvorm hebben.

Handgemaakte of gebreide mutsen schoonmaken

Handgemaakte of gebreide mutsen vereisen ook extra zorg om niet te rafelen of uit elkaar te vallen. Daarom is handenwassen en drogen, zoals bij baseballpetten, het beste. Als u echter de wasmachine moet gebruiken, kunt u voor fijne was een waszak van gaas gebruiken. Gebruik bij een kleine lading normaal wasmiddel, koud water en het zachtste programma dat uw wasmachine heeft. Dit zorgt ervoor dat je delicate hoeden slechts een lichte beweging krijgen en dat het centrifugeren ze kan helpen drogen. Laat je gebreide muts drogen op een handdoek in een goed geventileerde ruimte.

Je hoeden schoonmaken

Hoeden hebben niet alleen een lange geschiedenis, maar zijn voor velen ook een noodzakelijk onderdeel van hun garderobe. Na verloop van tijd kan je favoriete pet vies worden. Laat het er weer als nieuw uitzien door te ontdekken hoe je het het beste kunt wassen. En als je twijfelt, vooral als het om herdenkingshoeden gaat, zoek dan professionele hulp.

Aanbevolen: