Praktisch advies voor nieuwe ouders dat u elke dag zult gebruiken

Inhoudsopgave:

Praktisch advies voor nieuwe ouders dat u elke dag zult gebruiken
Praktisch advies voor nieuwe ouders dat u elke dag zult gebruiken
Anonim

Deze handige hacks en adviezen voor nieuwe ouders kunnen je ouderschapsreis gemakkelijker maken!

Liefdevolle en aanhankelijke moeder die pasgeboren baby thuis binnenshuis vasthoudt, met behulp van smartphone.
Liefdevolle en aanhankelijke moeder die pasgeboren baby thuis binnenshuis vasthoudt, met behulp van smartphone.

Ouderschap is moeilijk, maar meestal hebben nieuwe ouders het gevoel dat ze aan bepaalde verwachtingen moeten voldoen. Allereerst zijn sociale media een leugen. Die perfect geposeerde foto's zijn een hoax. Meestal is het ouderschap rommelig. Als je dit nieuwe hoofdstuk van je leven met open ogen ingaat, is de kans veel groter dat je ervan zult genieten. Hier is wat wijze advies voor nieuwe ouders om de hindernissen te vermijden die de rest van ons moest overwinnen.

Advies voor beginnende ouders om uw reis gemakkelijker te maken

Een van de meest frustrerende aspecten van het ouderschap is dat tegen de tijd dat je alles door hebt, die fase van het leven van je kind voorbij is en jullie allebei op weg zijn naar de volgende uitdaging. Deze eenvoudige adviezen kunnen uw ouderschapsreis een beetje minder stressvol en een stuk leuker maken.

Werk slimmer, niet harder

We willen allemaal de perfecte ouder zijn. Helaas bestaat dat niet. Het goede nieuws is dat je behoorlijk dichtbij kunt komen als je een strategie voor je ouderschapstaken bedenkt! Hier zijn enkele eenvoudige dingen die u kunt proberen om uw leven een beetje eenvoudiger te maken met een nieuwe baby:

  • Koop puppy-pads, vooral bij jongens. Die commode zal regelmatig vies worden. Je kunt puppy-pads of wegwerp-aankleedkussens thuis en onderweg gebruiken. Ze kunnen worden hergebruikt tot die rommelige momenten waarop je ze gemakkelijk kunt weggooien!
  • Gebruik zoveel mogelijk de vaatwasser. Handen wassen kan tijdrovend zijn. Denk erover om vaatwasmachinebestendige flessen, snackbakjes, kommen en lepels te kopen en een stoomreinigingscyclus in te schakelen.
  • Investeer een waterdichte matrashoes en extra lakens. Spugen is onvermijdelijk. Dat geldt ook voor poepen en plassen. Bespaar jezelf hoofdpijn midden in de nacht en maak het opruimen gemakkelijker door je matras te beschermen.
  • Pomp je melk rechtstreeks in de opbergzakjes. Veel merken borstkolven maken zakjes die rechtstreeks aan de flenzen worden bevestigd. Dit maakt de overstap naar de koelkast eenvoudig en elimineert het opruimen na elke pomp.
  • Buiktijd is goed voor je baby en voor jou. Door dagelijks aan buiktijd te doen, kun je je kind helpen om op tijd, zo niet vroeg, mijlpalen te bereiken, en jij kunt zorg ervoor dat ze goed slapen tijdens het dutje en het slapengaan!

Zeg ja tegen hulp en nee tegen al het andere

Wil iemand het eten langsbrengen? Of kom je de nieuwe baby vasthouden? Profiteer van deze tijd! Laat mensen weten dat je misschien niet in de stemming bent om te socialiseren, maar dat je wel graag de tijd zou willen nemen om te douchen of een dutje te doen. Als u echter geen zin heeft in bezoek, hoeft u zich niet schuldig te voelen als u nee zegt. Bevallen is zwaar. Geef prioriteit aan uw behoeften en die van uw baby boven alles. Je raakt in de loop van de tijd in een ritme en dan kun je weer mensen gaan ontvangen.

Wees voorbereid op tranen, van zowel de baby als jou

Moeder wiegt huilende baby
Moeder wiegt huilende baby

In de eerste paar weken na de geboorte zullen je hormonen alle kanten op gaan. Het is normaal om emotioneel te worden. Dit geldt vooral voor ouders die vinden dat de slaapschema's van hun kleintje enigszins afwijken van de norm. Wat nog belangrijker is, is dat baby's veel huilen. Dit is hoe ze met je communiceren. Het is normaal. Ga naar binnen met de verwachting dat er de eerste maanden veel tranen zullen zijn, maar dat dit op een gegeven moment zal verminderen!

Leef in het moment: je krijgt het nooit meer terug

Die mooie baby zal in een oogwenk veranderen. Mis het niet. Stel de onnodige taken van de dag uit en geniet van de weinige tijd die u met uw kleintje heeft. Voordat je het weet, zijn ze groot. Maak foto's en video's en zorg ervoor dat u een back-up ervan maakt op een flashstation!

Laat perfectie los en omarm de chaos

Kinderen brengen chaos. Er zullen talloze flessen in de gootsteen staan, meer wasgoed dan je ooit had kunnen vermoeden, en de rommel zal zich ophopen. Dit is een onderdeel van het ouderschap. Op een dag, in de verre toekomst, zal je huis weer stil en schoon zijn en zul je de rommel missen. Probeer het in de tussentijd te omarmen. Doe wat gedaan moet worden, maar focus op wat belangrijk is: genieten van de tijd met je lieve baby.

Doe deze 3 dingen elke dag als je een nieuwe baby hebt

Postpartumdepressie, angst en stress zijn echte dingen die een groot percentage van de nieuwe moeders beïnvloeden. Laat deze gevoelens niet de overhand krijgen. Hoe doe je dit?

  1. Geniet van wat zonneschijn:Breng elke dag 30 minuten buiten door. De grote boost van vitamine D, het gevoel van de bries op je gezicht en de schoonheid van de natuur kunnen je helpen te ontstressen en een beetje beter te ademen.
  2. Douche: Een deel van het zijn van een goede ouder is het onthouden dat, ook al ben je nu verantwoordelijk voor dit kleine mensje, je er nog steeds toe doet. Uw welzijn is belangrijk. Als u zich niet op een goede plek bevindt, kunt u niet effectief voor uw baby zorgen. Neem een douche, poets je tanden, neem de tijd om te hydrateren. Je hoeft er niet uit te zien als een catwalkmodel, maar neem de tijd om voor jezelf te zorgen.
  3. Geniet van wat eten: Je hebt brandstof nodig om te kunnen functioneren. Eet elke dag wat kleur en eiwitten. Het is bewezen dat deze uw geestelijke gezondheid versterken.
Vrolijke moeder en dochter hebben plezier buiten terwijl de baby moeders hoed probeert.
Vrolijke moeder en dochter hebben plezier buiten terwijl de baby moeders hoed probeert.

Legit, slaap als de baby slaapt

Als je baby eenmaal geboren is, zul je nooit meer hetzelfde slapen. Zelfs als je een engelenbaby hebt, kan ziekte voorkomen. Regressies gebeuren. En op een dag zullen vroege kinderdagverblijven of schooluitval uw leven binnendringen. Als je lieve baby slaapt, stel dan alles wat onnodig is uit en doe een dutje! Je zult jezelf later dankbaar zijn, waarschijnlijk rond 3 uur 's nachts.

Neem regelmatig een pauze

Baby's zijn de mooiste toevoegingen aan ons leven. Het kunnen er echter veel zijn. Neem minstens één keer per dag een pauze van uw baby. Zorg dat je belangrijke andere tag erin zit, zodat je mentaal kunt ontgiften. Of vraag om hulp van vrienden of familieleden. We willen allemaal alles doen, maar we kunnen het niet. Laat frustraties en uitputting niet tot een breekpunt komen - geef prioriteit aan uw fysieke en mentale welzijn.

Vergelijk nooit je baby

Vrouwelijke en mannelijke peutervrienden wijzen en kijken omhoog
Vrouwelijke en mannelijke peutervrienden wijzen en kijken omhoog

" Elke baby is anders. Ze hebben allemaal hun eigen tijdschema." Als nieuwe ouder is dit misschien wel de meest vervelende uitspraak om te horen. Het is duidelijk dat de persoon die het zei gewoon niet weet waar hij het over heeft. Rechts? Dit is hoe veel ouders zich voelen als ze vragen stellen en dit algemene antwoord krijgen. Het grappige is dat het niet méér waar kan zijn. De meeste ouders met meer dan één kind zullen dit voor je bevestigen.

Ik heb bijvoorbeeld een kind dat al zes maanden kroop en stond, acht maanden liep en op zijn halve verjaardag vier tanden had. Mijn jongste zoon is acht maanden, heeft nog steeds geen tanden en begint net over de vloer te kruipen. Iedere baby is anders en dat is goed. Het maakt ze uniek. Heb niet het gevoel dat je baby alles behalve perfect is. Ze vergelijken met andere kinderen van hun leeftijd is een recept voor teleurstelling.

Moet weten

Onthoud dat deze richtlijnen een indicatie zijn voor het moment waarop ongeveer 75% van de kinderen bepaalde mijlpalen bereikt. Je baby zal er op tijd zijn. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met de kinderarts van uw kind. Er kan iets mis zijn, maar meestal moet je gewoon een beetje geduld hebben.

Geef prioriteit aan de veiligheid van uw baby

Veilige slaap is een van de belangrijkste dingen voor je baby. De American Academy of Pediatrics raadt aan dat je de eerste zes maanden van zijn leven in dezelfde kamer als je kleintje slaapt. Naast een hoeslaken mag er geen beddengoed aanwezig zijn, ze moeten altijd op de rug worden gelegd en de kamertemperatuur moet tussen de 68 en 72 graden liggen. Je weet dit waarschijnlijk allemaal al, maar hoe zit het met alle andere gebieden waar je baby in slaapt?

Autostoelen zijn ontworpen om in een bepaalde positie te zitten. Dit betekent dat wanneer u thuiskomt uit de winkel en uw baby aan het dutten is, u hem uit het autostoeltje moet halen. Positionele verstikking is een reëel gevaar als het autostoeltje niet in de juiste hoek staat. Babyschommels zijn ook geen veilige slaapruimte. Geef prioriteit aan de veiligheid van uw baby boven gemak.

Koop babyartikelen die je echt zult gebruiken

De hoeveelheid Fisher-Price-, Baby Einstein-, Step2- en Graco-artikelen die de komende jaren uw huis kunnen binnendringen, kunnen overweldigend of frustrerend worden. Val niet onder de misvatting dat meer beter is. Hoewel er belangrijke items zijn die je nodig zult hebben, kan het concentreren op items voor dubbel werk of meer praktische dingen de chaos helpen verlichten. Bijvoorbeeld:

  • Sla de wieg over en koop in plaats daarvan een multifunctionele box. Ze hebben dezelfde functie, maar de ene gaat weken tot maanden mee en heeft een beperkt potentieel, terwijl de andere meegaat Jaren kunnen omgebouwd worden tot een reisbedje, en je kunt het als speelgoedbak gebruiken als ze eruit groeien.
  • Koop een inklapbare kinderstoel. Het bespaart u op de lange termijn tijd en geld. Zoek er een met een stoelverhoger en vloeroptie inbegrepen. Zo weet je zeker dat je alles hebt wat je nodig hebt voor de verschillende fasen van je kind, en als je ervoor kiest om een tweede baby te krijgen, kunnen ze daar allebei tegelijk gebruik van maken.
  • Als je flesvoeding gaat geven, gebruik dan geen flessenwarmer. Je baby zal het verschil niet weten, en hij zal zelfs onderweg voeden als jij hem niet aandoet Ik heb niet de mogelijkheid om de fles veel gemakkelijker op te warmen.

Geef jezelf wat genade

Nogmaals, niemand zal de perfecte ouder zijn. Sociale media liegen tegen je. Als je je baby schoon hield, hem te eten gaf en van hem hield, dan heb je je werk goed gedaan. Vergeet niet dat jij de hele wereld van je baby bent, en dat hij of zij je geweldig vindt. Als de afwas niet gedaan is, als je vandaag een babyblues had, als je geen tijd had voor buiktijd, dan is dat oké. Daarom is een van de belangrijkste adviezen aan nieuwe ouders: gun jezelf wat genade.

En als je het gevoel hebt dat je naar een donkere plek gaat, bel dan een andere ouder met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Ze hebben zeer waarschijnlijk in jouw schoenen gestaan en kunnen zich echt inleven in wat je doormaakt. Soms kan de wetenschap dat je niet de enige bent die het moeilijk heeft een groot verschil maken.

Meer uiterst praktische tips voor ouders van een nieuwe baby

Schattige babyjongen zittend op bed glimlachend
Schattige babyjongen zittend op bed glimlachend

Als je nieuw bent in de wereld van ouderschap, volgen hier enkele handige hacks om de eerste paar maanden gemakkelijker te maken.

  • Investeer in wanten!Zonder deze zal je nieuwe baby veranderen in Rambo. Voorkom bekraste gezichten met dit eenvoudige accessoire.
  • Knip de nagels van je baby terwijl hij slaapt. Wiggly baby's en nagelknippers gaan niet samen.
  • Steed altijd barrières op als je de baby op een verhoogd oppervlak achterlaat, zelfs voor een seconde. Ze rollen wanneer je het het minst verwacht.
  • Voeg witte ruis toe aan hun slaapruimte. Of dit nu een geluidsmachine, een HEPA-filter of Hey Sensory Bear - Mindful Moon and Stars YouTube-video is, overstem de buitenkant lawaai zodat ze beter kunnen slapen.
  • Gebruik je luier volledig. Wanneer de poep naar buiten komt, komt deze meestal onder in de luier terecht. Gebruik dus de schone voorste helft om ervoor te zorgen dat u de eerste keer afveegt. Dit kan de rommel en het aantal babydoekjes dat je gebruikt enorm beperken.
  • Ga vroeg aan de slag met een routine. Ze zullen de eerste paar maanden niet de hele nacht doorslapen, maar het kan helpen om ze op de huidige momenten te kalmeren en te helpen bij de overgang later langs de lijn.
  • Vermijd oogcontact en lawaai tijdens nachtelijke voedingen. Ze zullen sneller weer in slaap vallen als je de stimulatie beperkt.
  • Pyjama's met rits zijn je beste vrienden voor het slapengaan. Vermijd knopen en drukknopen.
  • Houd een tweede luiertas in de auto. Luiers en doekjes raken op de slechtst mogelijke momenten op.
  • Als er grote rommel gebeurt,verwijder dan de rompertjes in envelopstijl van boven naar beneden. Die kleine gelaagde lipjes op hun schouders zijn er met een reden.

Wend je tot vrienden en familie

Wie ken jij die net vóór jou een baby heeft gekregen? Deze personen zijn uw grootste hulpbron. Buig elke paar maanden hun oren over tips en hacks die ze mogelijk hebben ontdekt. Er is een reden waarom ze zeggen dat er een dorp voor nodig is. Wees geduldig en weet dat elke dag gemakkelijker zal worden.

Aanbevolen: