9 betekenisvolle manieren om emotioneel contact te maken met uw kinderen

Inhoudsopgave:

9 betekenisvolle manieren om emotioneel contact te maken met uw kinderen
9 betekenisvolle manieren om emotioneel contact te maken met uw kinderen
Anonim

Zorg ervoor dat ze zich gezien en gehoord voelen met deze eenvoudige activiteiten, waar zelfs drukke gezinnen van kunnen genieten.

Afbeelding
Afbeelding

Met speelafspraken, oefeningen en alle andere dagelijkse verplichtingen waarmee we te maken hebben, kan het een uitdaging lijken om die familiebanden sterk te houden. Maak je geen zorgen. Contact maken met kinderen kost slechts een paar minuten quality time per dag, plus een beetje moeite. Deze eenvoudige activiteiten zijn gemakkelijk toe te voegen aan je drukke routine, en ze zullen je helpen een band op te bouwen.

1. Begin de dag met een lekker knuffeltje (of een knuffel)

Je hoort misschien allerlei cijfers over hoeveel knuffels je kind per dag nodig heeft, maar de waarheid is dat kinderen allemaal verschillend zijn. De sleutel is om positieve aanrakingen onderdeel te maken van je normale ochtendroutine. Eén manier om dit te doen is door uw dag te beginnen met een korte, rustige knuffel terwijl uw kleintje wakker wordt (we weten hoe druk de ochtenden zijn, dus vijf minuten is voldoende). Voor oudere kinderen kan dit gewoon een knuffel zijn.

2. Luister actief naar de dag van uw kind

Het is geweldig als je al vraagt naar de dag van je kind op school of in de kinderopvang; je bent op de goede weg. Je kunt deze verbinding nog dieper maken door actief te luisteren naar wat ze je vertellen, vooral als het om gevoelens gaat. Herformuleer wat je over hun dag hoort en herhaal het. Dit zal uw kind laten zien dat u hun perspectief begrijpt, wat een krachtig onderdeel is van het verbinden met kinderen (of wie dan ook).

Snelle tip

Ga verder dan het simpele "hoe was je dag?" en vraag kinderen naar details. Probeer te vragen naar iets grappigs dat is gebeurd, een vreemd moment in hun dag, of iets dat hen heeft verrast.

3. Leer samen iets nieuws

Voor kinderen kan het voelen alsof volwassenen al alles over de wereld weten. Een goede manier om menselijk en benaderbaar over te komen, is door te laten zien dat dit niet het geval is. Schrijf je in voor een les waar jullie samen iets nieuws kunnen leren. Denk aan hekwerken, aardewerk, een nieuwe taal, dat soort dingen. Als je geen tijd of middelen hebt voor een les, leen dan een boek uit de bibliotheek over iets waar jullie allebei over willen leren.

Afbeelding
Afbeelding

4. Deel de interesses van uw kind

Houdt uw kind echt van Minecraft of My Little Pony? Waar ze ook gepassioneerd over zijn (en geloof ons, we weten dat het een beetje geestdodend kan zijn), neem de tijd om dat ding met hen te ervaren. Het kost niet veel, misschien vijf of tien minuten. Als je ziet dat jij hun interesse deelt, zullen ze zich gezien en speciaal voelen.

5. Reserveer wat schermvrije tijd

Schermen maken vandaag de dag een groot deel uit van ons leven, vanaf het moment dat we wakker worden totdat we 's nachts onze ogen sluiten. Maar dat betekent niet dat elektronica een onderdeel van elk moment moet zijn. Reserveer dagelijks wat schermvrije tijd voor het hele gezin. Dit betekent ook volwassenen. Breng die tijd door met praten over je dag, iets maken, naar buiten gaan of samen een boek lezen.

6. Start een ouder-kinddagboek

Zelfs als u er niet elke dag in schrijft, kan een gedeeld dagboek een geweldige manier zijn om contact te maken met uw kind. Als extra bonus geeft het je ook een leuke herinnering aan jullie tijd samen. U kunt uw dagboekschrijfthema open houden en gewoon allebei over uw dag schrijven. Of u kunt dagboekaanwijzingen gebruiken om u op weg te helpen. Hoe dan ook, jullie kunnen allebei over hetzelfde onderwerp schrijven en jullie antwoorden met elkaar delen.

7. Speel een dom vraagspel

Zelfs als je het hebt over hypothetische situaties of bizarre keuzes, is een vragenspel een heel goede manier om verbinding te maken. Het werkt als een ijsbreker, vooral als de vragen grappig of dom zijn. Bovendien helpt elk antwoord u uw kind een beetje beter te leren kennen. Je weet misschien niet of ze liever met alligators of haaien zwemmen, maar je staat op het punt erachter te komen of je precies de juiste vragen stelt.

Moeder en dochter lachen op de bank
Moeder en dochter lachen op de bank

8. Maak etenstijd speciaal

Iedereen moet eten, maar je kunt het speciaal maken en een bron van verbinding vormen door een gezinsdiner opzij te zetten. Er is geen regel die zegt dat je het elke avond moet doen. Avonden kunnen immers voor de meeste gezinnen nogal krankzinnig zijn. Als je minstens een paar keer per week samen eet zonder elektronica, gaat het goed met je. Maak je geen zorgen als het gesprek wat vertraging oploopt. Je kunt altijd tafelspellen spelen om dit voor iedereen een positieve ervaring te maken.

9. Concentreer je op samen mindful zijn

Als je voelt dat de dingen een beetje gek worden of het gevoel hebt dat je verbinding een beetje wegv alt, kun je even de tijd nemen om samen mindful te zijn. We hebben het niet over urenlang naar de sterren kijken of lange natuurwandelingen maken (hoewel die dingen geweldig zijn als alles lukt). Dit kan een moment zijn waarop u deelt, luistert naar wat u om u heen hoort en elkaar daarover vertelt.

Verbinden met kinderen gaat over tijd doorbrengen

Het leren hoe je emotioneel contact kunt maken met je kind gaat niet over het vinden van de perfecte ouder-kind-activiteit. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je doet, zolang je er maar een beetje tijd voor neemt. Het is die quality time die jullie band versterkt, of je nu met je peuter of met je tiener omgaat.

Aanbevolen: