8 leuke & Praktische manieren om de Dag van de Aarde met kinderen te vieren

Inhoudsopgave:

8 leuke & Praktische manieren om de Dag van de Aarde met kinderen te vieren
8 leuke & Praktische manieren om de Dag van de Aarde met kinderen te vieren
Anonim

Maak een verschil op deze Dag van de Aarde en help je kinderen onderweg meer te leren over het milieu!

Kind plant een boom voor hulp om de opwarming van de aarde of klimaatverandering te voorkomen en de aarde te redden.
Kind plant een boom voor hulp om de opwarming van de aarde of klimaatverandering te voorkomen en de aarde te redden.

Earth Day is het perfecte moment om kleintjes te laten zien dat er eenvoudige dingen zijn die ze kunnen doen om onze planeet te helpen. In feite kan het dienen als een goede herinnering voor het hele gezin. Samenwerken om kleine veranderingen in uw huis en dagelijks leven aan te brengen door water te recyclen en te besparen, kan de planeet enorm helpen. Hier leest u hoe deze wereldwijde beweging begon en enkele eenvoudige manieren waarop u en uw kinderen erbij betrokken kunnen raken!

Wat is de Dag van de Aarde? Basisprincipes voor kinderen

Earth Day is een jaarlijks evenement dat onze planeet viert en de milieu-inspanningen die worden gedaan om deze te beschermen. Earth Day begon als een poging om meer nationaal bewustzijn over milieukwesties te vergroten en de regering aan te sporen meer actie te ondernemen ter bescherming van de planeet.

Waarom is het belangrijk dat kinderen leren over de Dag van de Aarde en deze vieren? Verandering komt alleen tot stand door actie, dus het is de taak van iedereen om stappen in de goede richting te zetten. Door de Dag van de Aarde te vieren en kinderen over milieukwesties te leren, kunnen kinderen leren over het belang van de zorg voor de planeet en levenslange gewoonten ontwikkelen die een betere wereld voor iedereen betekenen.

Feiten over de Dag van de Aarde voor kinderen

  • Dag van de Aarde begon op 22 april 1970.
  • Senator Gaylord Nelson was een vertegenwoordiger uit Wisconsin die voor het eerst een nationale demonstratie organiseerde om het bewustzijn over ons milieu te vergroten; hij is de reden dat Earth Day nu bestaat.
  • Deze gebeurtenis leidde tot de oprichting van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) en de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA).
  • Earth Day werd in 1990 een mondiale beweging.
  • Dit jaarlijkse evenement wordt in andere delen van de wereld "Internationale Moeder Aarde Dag" genoemd.
  • Meer dan 190 landen nemen nu deel aan dit milieu-initiatief.
  • Meer dan 95 procent van de Amerikaanse scholen viert elk jaar Earth Day.
  • Door slechts één glazen fles te recyclen, bespaar je genoeg energie om je televisie 20 minuten van stroom te voorzien.

Leuke en nuttige manieren om de Dag van de Aarde voor kinderen te vieren

Terwijl iedereen erover nadenkt om een boom te planten op de Dag van de Aarde, kan dat een grote onderneming zijn. Het goede nieuws is dat er kleine manieren zijn om een groot verschil te maken! Hier zijn enkele eenvoudige activiteiten om de Dag van de Aarde voor kinderen te vieren en een echte verandering voor de toekomst te bewerkstelligen.

Verminderen, hergebruiken, recyclen

Je kunt bijna 20 miljard kilo plastic in onze oceanen vinden. Een van de gemakkelijkste manieren om de Dag van de Aarde te vieren is door de hoeveelheid plastic die je gebruikt te verminderen en het gebruikte materiaal te recyclen. Hier zijn een paar manieren waarop ouders en hun kinderen aan de slag kunnen gaan:

  • Koop een prullenbak voor thuis.
  • Ontvang herbruikbare tassen voor je boodschappen.
  • Haal afval op in het plaatselijke park.
  • Begin met het gebruik van herbruikbare waterflessen.
  • Maak samen met je kinderen geüpcyclede plastic handwerken.
  • Lees uw kinderen voor over recycling met boeken als:

    • Michael Recycle: Een jonge superheld leert kinderen over recycling.
    • De avonturen van een plastic fles: een verhaal over recycling: een schattig dagboek van een plastic fles dat kinderen helpt recycling te begrijpen.
    • Wat een verspilling: afval, recycling en bescherming van onze planeet: een leuk, informatief boek over hernieuwbare energie, vervuiling en recycling.

Maak zaadballen

Zoals de naam al aangeeft, zijn zaadballen, ook wel 'Aardeballen' genoemd, bollen met zaden die helpen bij het ontkiemen van planten. Deze zijn eenvoudig te maken en kunnen een geweldige activiteit zijn om te doen op de Dag van de Aarde voor kinderen.

Zaad ballen
Zaad ballen

Je hebt twee kopjes potgrond, vijf kopjes aardewerkklei, één kopje water en zaden nodig. Denk bij het kiezen van je plantensoorten na over de begroeiing die je langs de snelweg ziet. Wilde bloemen die in jouw regio voorkomen, zullen het meest waarschijnlijk gedijen.

Hoe je aardeballen maakt:

  1. Pak een grote plastic bak om je ingrediënten te mengen en de aarde, klei en water te combineren. Zorg ervoor dat het mengsel een gladde en vochtige consistentie heeft en voeg dan je zaden toe.
  2. Knijp kleine stukjes af, ongeveer zo groot als een donutgat, en rol ze tot een bal.
  3. Leg ze op een vlakke ondergrond neer om een tot twee dagen te drogen.

Zodra ze zijn opgedroogd, dwaal je door je tuin of je plaatselijke park en gooi deze aardeballen op plaatsen die eruit zien alsof ze wat kleur kunnen gebruiken! Het is niet nodig om ze te begraven of water te geven. Gewoon gooien en gaan.

Speel Energiebesparing BINGO

Hoe leer je je kinderen over het besparen van energie? Je maakt er een spel van! Energiebesparing BINGO is eenvoudig samen te stellen met onze gratis afdrukbare blanco BINGO-sjablonen. Vul eenvoudig de ruimtes in met de energievriendelijke concepten die u in uw huis en leven wilt gaan implementeren. Deze kunnen het volgende omvatten:

  • Licht en elektronica uitschakelen wanneer deze niet in gebruik zijn
  • Korte douches nemen in plaats van baden
  • Ramen en zonwering gesloten houden tijdens de heetste uren van de dag
  • Inheemse planten toevoegen aan de huistuin (deze hebben normaal gesproken minder water nodig)
  • Fietsen of lopen naar school in plaats van autorijden
  • Tijd buiten doorbrengen in plaats van op apparaten
  • De waterkraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen

Dit is een geweldige manier om milieuvriendelijke gewoonten in het dagelijks leven van uw kind aan te leren! Geef uw kinderen prijzen voor elke BINGO die ze weten te behalen, met een grotere prijs als ze elke taak op het bord voltooien.

Een regenton opzetten

Een regenton is een tank die regenwater van je dak opvangt, zodat je het later kunt oogsten. Dit kan een geweldig hulpmiddel zijn om uw waterverbruik te besparen en deze beperkte hulpbron te recyclen. Deze wet voorkomt ook bodemerosie en vermindert overstromingen. Hier is een eenvoudige tutorial om u het proces te laten zien! Hadden we al gezegd dat dit vat je op de lange termijn ook geld kan besparen?

Regenton
Regenton

Doneer samen met je kinderen aan een goed doel

Een ander groot deel van het bevorderen van het welzijn van onze planeet is het beperken van verspilling. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door uw voorzichtig gebruikte producten te recyclen. Een geweldige manier om de Dag van de Aarde voor kinderen te vieren is dus door in hun kasten en speelgoedbakken te zoeken naar spullen die niet meer passen of die ze niet meer gebruiken. Zoek vervolgens een gerenommeerde organisatie bij u in de buurt om deze spullen te doneren. Vrouwenopvangcentra en Big Brothers Big Sisters of America zijn twee fantastische plekken om te overwegen.

Bezoek een imker in uw regio

Bijen zijn de belangrijkste bestuivers van de aarde. Ze helpen onze planten groeien en ze houden onze planeet gezond. Waarom zou u niet meer over deze aardse ambassadeurs te weten komen door de mensen te bezoeken die hun bestaan helpen bevorderen? Dit kan niet alleen een ontzettend leuke en unieke activiteit zijn, maar het kan ook een geweldige leerervaring zijn! Er zijn verrassend veel imkers in het hele land, waardoor het ongeloofwaardig eenvoudig is om een boerderij in uw regio te vinden.

Vrijwilliger bij een gemeenschapstuin

Gemeenschappelijke tuinen zijn prachtige ruimtes die voedsel bieden aan mensen in nood en het teruggeven aan de natuur bevorderen. Dit maakt ze tot een spectaculaire plek om te stoppen op deze Dag van de Aarde. Kinderen kunnen nieuwe gewassen planten, de tuinen water geven, onkruid plukken en zelfs afval opruimen dat in deze ruimtes terecht is gekomen. Deze activiteiten kunnen uw kinderen een nieuwe waardering geven voor de impact die de aarde heeft op ons dagelijks leven.

Koop iets groens

Nee, we bedoelen niet letterlijk groen, hoewel het wel zo kan zijn als je wilt! Groene producten zijn artikelen die zijn gemaakt met duurzame praktijken en gerecyclede materialen. Merken om te overwegen zijn onder meer:

  • Green Toys: Ontdek hier 100 procent gerecycled speelgoed.
  • Karst Stone Paper: Dit papier is gemaakt met steen in plaats van bomen!
  • Gratis vliegkleding: probeer bamboekleding voor het hele gezin op deze Aardedag.
  • Land of Dough: Bekijk dit duurzame, milieuvriendelijke deeg.
  • Bee's Wrap: Duurzame wrap is een alternatief voor plastic.
  • Zeetassen: pak een tas gemaakt van gerecyclede zeilen.

Deze bedrijven maken niet alleen geweldige producten, maar geven daarbij ook prioriteit aan de planeet.

Leer kinderen over de Dag van de Aarde en breng verandering voor de toekomst teweeg

We hebben maar één planeet en de meeste van onze natuurlijke hulpbronnen zijn beperkt. Dit maakt de zorg voor de ruimte waarin we leven zo ongelooflijk belangrijk. Door deel te nemen aan nuttige Earth Day-activiteiten voor kinderen, leer je ze niet alleen iets, maar help je ook verandering voor de toekomst teweeg te brengen. Dit is meer dan ze een middagje van hun tablet en telefoon af te halen. Het vieren van de Dag van de Aarde is het erkennen van de noodzaak van een betere toekomst en het nemen van stappen in de goede richting.

Aanbevolen: