7 Vintage Fisher Price-speelgoed dat veel geld waard is

Inhoudsopgave:

7 Vintage Fisher Price-speelgoed dat veel geld waard is
7 Vintage Fisher Price-speelgoed dat veel geld waard is
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Tuurlijk, je herinnert je nog dat je opgroeide met Mattel en Hasbro, maar je herinnert je niet het eerste speelgoed dat je liet kennismaken met hoe leuk de wereld kan zijn: Fisher Price. Het belangrijkste speelgoedmerk voor baby's en peuters, Fisher Price, bestaat al sinds 1930 en in die vele decennia hebben ze duizenden iconisch speelgoed gemaakt. Tegenwoordig verkoopt vintage Fisher Price-speelgoed ongelooflijk goed als de nieuwste generatie er niet liefdevol over kwijlt.

Raggedy Ann & Andy Wood trekspeeltje

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Kinderen van vandaag herinneren zich die beroemde roodharige lappenpoppen misschien niet meer, maar als je halverwege de eeuw bent opgegroeid, herinner je je nog dat je ze op speelgoed en boeken hebt geplakt. Fisher Price sloot zich aan bij de Raggedy Ann & Andy-trein met hun drum-trekspeelgoed uit 1941. Een eenvoudige constructie van papieruitsnijdingen die op houten vormen waren geplakt. Bij dit speelgoed zaten Raggedy Ann en Raggedy Andy aan weerszijden van een trommel, en met elke centimeter naar voren raakten hun handen die de hamer vasthielden erop.

Omdat het zulke iconische karakters zijn, en het een oud speeltje is om tot op de dag van vandaag te overleven, is het behoorlijk veel waard. Het is misschien wel het duurste vintage Fisher Price-speelgoed dat ooit op een veiling is verkocht, aangezien het in 2015 voor $ 5.000 werd verkocht.

Doughboy Donald Duck trekspeeltje

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Peuters zijn nauwelijks gelukkiger dan wanneer ze iets achter zich aan slepen, en Fisher Price profiteerde tientallen jaren geleden van die vreugde. Hun houten trekspeelgoed is eenvoudig en toch zo populair. Enkele van hun zeldzaamste trekspeelgoed komen uit de vroege oorlogsjaren eind jaren dertig en veertig, omdat het bedrijf de productie in 1943 moest stopzetten tot het einde van de oorlog.

Een felbegeerd trekspeelgoedpersonage is de Doughboy Donald, wat slechts hun interpretatie van Donald Duck was. Houten trekspeelgoed van Fisher Price met zijn karakter is ongeveer $ 1.000 waard. In 2023 werd een van deze kwakende Doughboy Donald-trekspeelgoed voor $ 975 verkocht op eBay.

Little People's Family Airport-speelset

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een van de eerste Fisher Price Little People-speelsets uit de jaren zeventig was het vliegveld. Uitgerust met een helikopter, vliegtuig en zelfs bagagekarren om tassen en passagiers van en naar het vliegtuig te vervoeren, doet deze set het uitstekend op de wederverkoopmarkt. Omdat het uit de vroege Little People-speelsetperiode komt, kan het meer dan $ 500 waard zijn. Onlangs is er online een complete set met de originele doos verkocht voor $ 450.

Let altijd op Fisher Price-speelgoed uit de jaren 70 of 80 dat nog in de originele verpakking zit, omdat dit de waarde aanzienlijk kan verhogen.

Little People Sesamstraat Appartement Speelset

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Voor kinderprogrammering in de jaren zeventig werd het niet groter dan Sesamstraat. Het eerste gelicentieerde Fisher Price-speelgoed voor hun Little People's-lijn was de Sesamstraatappartement-speelset uit 1975. Vanuit het comfort van je woonkamer kun je met Big Bird, Bert en Ernie op avontuur gaan in hun schilderachtige buurt.

Het was een enorm succes, en dit pack-and-play Fisher Price-speelgoed maakt het online nog steeds kapot. Hoe completer je vintage Sesamstraat-speelset is, hoe meer je ervoor kunt verkopen. Vergeet de schattige accessoires uit de show niet, zoals de iconische Sesamstraat lichtmast. Over het algemeen kunnen deze voor ongeveer $300-$500 worden verkocht, zoals deze complete, gebruikte set die voor $400 werd verkocht.

Little People McDonald's Speelhuis

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een andere Little People's speelset die gratis in onze hoofden leeft, is het McDonald's speelhuisje. De tweede van hun gelicenseerde speelsets, deze was ongeëvenaard in hoe gek concept het destijds was. En toch, welk kind zou thuis niet een van zijn favoriete bezigheden willen nabootsen? Het werd dus een groot succes en blijft een populaire kringloopwinkel.

Als je al die jaren je McDonald's-speelset hebt bewaard, zou je ongeveer €200-€400 rijker kunnen zijn, afhankelijk van hoe goed je het hebt bijgehouden. Deze uit de doos gehaalde maar complete McDonald's-speelset is bijvoorbeeld onlangs op eBay verkocht voor $ 318,77.

Little People Veiligheidsschoolbus

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Fisher Price's Safety School Bus markeerde een enorme verandering voor hun speelgoed met pin-stijl. Vóór 1959 kon je de kleine plastic mensjes niet in en uit hun auto verplaatsen. Toch had de Safety School Bus slechts één permanent onderdeel (de chauffeur), terwijl de andere ruimtes open waren zodat je passagiers in en uit kon vervoeren. Het gaf kinderen een manier om meer met hun speelsets te communiceren, wat, zo bleek, de juiste manier was.

In de beste staat kunnen deze halverwege de honderd worden verkocht, en ze worden bijna nooit voor minder dan $ 100 verkocht. Sterker nog, deze veelgebruikte, die zeker betere dagen heeft gekend, wordt online voor $ 225 verkocht.

Popeye the Sailor houten trekspeeltje

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Fisher Price stond in de beginperiode niet alleen bekend om zijn samenwerking met Disney, maar ook vanwege zijn samenwerking met andere beroemde animatiefiguren. Popeye the Sailor boeide zowel kinderen als volwassenen, en Fisher Price creëerde verschillende soorten speelgoed met de gelijkenis van het personage. Een daarvan is een trekspeeltje met een houten figuur van Popeye die twee trommelhamers vasthoudt die, wanneer eraan getrokken, op een groot blik spinazie slaan. Voor een vintage trekspeeltje is het behoorlijk wat waard, ongeveer $ 100- $ 150. Eén is net verkocht voor $ 130,36 op eBay, zelfs met een ontbrekende hamerkop.

Het spul dat vintage Fisher Price-speelgoed de moeite waard maakt om te vinden

Afbeelding
Afbeelding

Fisher Price is een van de meest herkenbare speelgoedmerken uit de geschiedenis, en er is geen gebrek aan vintage Fisher Price-speelgoed in kringloopwinkels in heel Amerika. Wanneer je door hun inventaris of door je oude dozen uit je geheugen bladert, let dan op deze belangrijke kenmerken:

  • Speelgoed vervaardigd in de jaren dertig en veertig. Het vroegste Fisher Price-speelgoed bestaat meestal uit uitgeknipte stukken papier die op houten figuren zijn geplakt en die een soort geanimeerde of bewegende component hebben, en ze doen het ongelooflijk goed op veilingen.
  • Little People-speelsets zijn de juiste keuze. Pak een doos of een complete Little People-speelset uit de jaren 50-80 en je zult een paar snelle geldopbrengsten zien.
  • Complete speelgoedsets zijn meer waard dan onvolledige sets. Zorg er dus voor dat je door alle hoeken en gaten kijkt om te zien of je een voltooide set kunt ontdekken.
  • Houd je ogen open voor gelicentieerde merchandise. Alles gemaakt met een herkenbaar karakter erop (zoals Donald Duck of Sesamstraat) zal goed presteren op de wederverkoopmarkt.

Vintage Fisher Price-speelgoed dat mensen haak-, lijn- en zinklood kopen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Generaties mensen zijn opgegroeid met Fisher Price-speelgoed. De elektronische neptabletten van vandaag zijn het houten trekspeelgoed van weleer. Hoewel de trends misschien zijn veranderd, is onze liefde voor Fisher Price dat niet, en er zijn talloze vintage Fisher Price-speelgoed dat de moeite waard is om te redden van kringloopwinkels.

Aanbevolen: