8 vintage poppen die veel geld waard zijn

Inhoudsopgave:

8 vintage poppen die veel geld waard zijn
8 vintage poppen die veel geld waard zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Vlooienmarkten en kringloopwinkels staan vol met oude poppen - sommige schattig, sommige charmant en sommige ronduit griezelig. Het punt is dat een paar van die vintage poppen geld waard zijn. Weet waar u op moet letten als u door de gangpaden van winkels slentert of door de dozen op uw zolder kijkt. Die Barbie waar je zoveel van hield, is vandaag misschien wel een fortuin waard.

Originele Barbie uit 1959

Afbeelding
Afbeelding

De originele Barbie uit 1959 staat vrijwel altijd bovenaan de lijst van meest waardevolle vintage poppen en is een verzamelobject dat iedereen wil hebben. Haar iconische zwart-wit gestreepte badpak en paardenstaart uit de jaren 50 maken haar tot een klassieke keuze, en als je haar in goede staat kunt vinden, is ze veel waard. Eén originele Barbie werd in 2022 op eBay verkocht voor iets minder dan $ 6.000.

Snelle tip

Om een Barbie het meest waardevol te laten zijn, moet ze in een zo goed als nieuwe staat verkeren (indien mogelijk zelfs in de originele doos).

Cabbage Patch Kids van vóór 1982

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je in de jaren tachtig bent opgegroeid (of je ouders zijn dat geworden), ben je waarschijnlijk bekend met de enorme populariteit van Cabbage Patch Kids. De meeste vintage Cabbage Patch Kids worden verkocht voor ongeveer $ 50, maar ze zijn meer waard als ze in uitstekende staat verkeren of als een van de eersten zijn gemaakt. De originele poppen gemaakt door Xavier Roberts vóór 1982 zijn het meest waard. Eén Montreal Expos Cabbage Patch Kid uit die tijd werd verkocht voor meer dan $ 5.300.

Originele Amerikaanse meisjespoppen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

American Girl-poppen zijn nog steeds ongelooflijk populair (en laten we eerlijk zijn, prijzig), maar de vintage versies uit de jaren 80 kunnen verbazingwekkend veel geld waard zijn. Als je een van de originele poppen hebt, gemaakt door Pleasant Company (de oorspronkelijke naam van American Girl), kan deze in goede staat honderden of duizenden dollars waard zijn. Eén gesigneerde Samantha-pop uit 1987 werd verkocht voor bijna $ 4.500.

Snelle tip

De meest waardevolle American Girl-poppen hebben hun originele doos, kleding en accessoires en zijn in perfecte staat. Als je er een hebt die is ondertekend door maker Pleasant Rowland, is deze het meeste waard.

1972 Kenner Blythe-poppen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De Blythe-pop, een icoon uit de jaren 70, had een lichaam ter grootte van een Barbie, een groot hoofd en beweegbare ogen en ledematen. De versie uit 1972 (het enige jaar waarin de pop in de VS werd verkocht) is het meeste waard, vooral als deze in goede staat verkeert. Ze zijn zeer verzamelbaar, waarvan er één met werkende ogen voor meer dan $ 2.000 wordt verkocht.

Jaren 50 Madame Alexander Cissy Dolls

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Madame Alexander-poppen zijn niet altijd extreem waardevol, maar die uit de jaren vijftig zijn vaak veel waard als ze in goede staat zijn. De Cissy-pop, een modepop uit de late jaren vijftig, is een van de meest verzamelobjecten. Velen worden voor honderden dollars verkocht als ze in goede staat zijn met hun originele kleding en accessoires. Eén in goede staat, verkocht voor bijna $ 900 in 2022.

Jaren 80 Strawberry Shortcake en Vrienden

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Strawberry Shortcake was een icoon uit de jaren 80, en sommige poppen zijn super waardevol als meer dan alleen nostalgische (en zoetgeurende) herinneringen. Banana Twirl werd bijvoorbeeld in gloednieuwe staat voor bijna $ 1.000 verkocht. De sleutel tot het vinden van een pop die geld waard is, is het zoeken naar een zeldzame 'vriend'-pop die misschien niet in zo'n grote hoeveelheden is gemaakt als Strawberry Shortcake zelf.

1983 Regenboog Brite

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Met haar kleurrijke kleding en stervormige wangafdruk sprak Rainbow Brite in de jaren tachtig tot de verbeelding van kinderen. Als je haar nog in de originele doos kunt vinden, heb je misschien een schat in handen. Een Rainbow Brite met een verzegelde originele doos werd verkocht voor bijna $ 400, en ze worden regelmatig in dat assortiment verkocht.

Factoren die de waarden van vintage poppen beïnvloeden

Afbeelding
Afbeelding

Hoeveel een vintage pop waard is, hangt van veel factoren af, maar je kunt een goede inschatting maken als je het volgende in ogenschouw neemt:

  • Condition- Poppen die nieuw in de doos zijn of in onberispelijke staat zijn, zijn het meest waard. Als er mee gespeeld zou zijn (en dat waren de meeste), zijn ze niet zoveel waard.
  • Charm - Onderschat de waarde van nostalgie niet. Als mensen goede herinneringen hebben aan een pop of als deze iconisch is voor zijn tijd, is deze meer waard.
  • Rarity - Zeldzame poppen, zoals minder bekende hulpjes van de hoofdpoppen of poppen uit het eerste of twee jaar van de productie, zijn het meest waardevol. Handtekeningen van artiesten kunnen ook bijdragen aan zeldzaamheid.

Handige hack

Om erachter te komen hoeveel jouw vintage pop waard kan zijn, zoek je de verkoopprijzen van dezelfde pop in vergelijkbare staat op veilingsites. Bedenk dat een verkoper alles kan vragen voor een vintage pop, maar de prijs die iemand ervoor heeft betaald, kan je een goed gevoel van waarde geven.

Vintage poppen die geld waard zijn, hebben meer dan sentimentele waarde

Afbeelding
Afbeelding

Vintage poppen zijn zeer verzamelbaar omdat ze een stukje vreugde uit de kindertijd vertegenwoordigen, maar de meest waardevolle voorbeelden zijn nooit echt door kinderen aangeraakt. Als het een pop is die je je herinnert of waar je mensen over hebt horen praten en die nog in de doos zit, kan deze meer dan sentimentele waarde hebben.

Aanbevolen: