Zeven waardevolle vintage koektrommels die veel geld waard zijn

Inhoudsopgave:

Zeven waardevolle vintage koektrommels die veel geld waard zijn
Zeven waardevolle vintage koektrommels die veel geld waard zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je oma of moeder een koektrommel op het aanrecht had staan, was je waarschijnlijk niet de enige. Deze schatten die lekkernijen bevatten, maakten deel uit van veel huizen, en tegenwoordig kunnen vintage koektrommels veel meer waard zijn dan kruimels. Bepaalde potten kunnen bijzonder waardevol zijn, dus als je er een hebt, is het zeker de moeite waard om er nog eens naar te kijken.

Klassieke en luxe autokoekjes

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Koekpotten in de vorm van vintage en luxe auto's kunnen bijna net zoveel waard zijn als een echte auto (waarschijnlijk een gebruikte auto, maar toch is het veel). Deze keramiek spreekt zowel autoverzamelaars als koektrommelverzamelaars aan, en ze hebben een hoop nostalgische charme. Een paar autovormige koekjestrommels kunnen honderden of duizenden dollars waard zijn. Een Rolls Royce-koekjespot, ontworpen door Glenn Appleman, werd onlangs bijvoorbeeld verkocht voor bijna $ 500.

Popeye karakterkoekjes

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Beroemde stripfiguren zoals Popeye en vrienden kunnen super waardevol zijn als koekjestrommels, vooral die gemaakt door American Bisque. De sleutel is om ervoor te zorgen dat dit daadwerkelijk vintage is en geen nieuwe reproducties, wat lastig te herkennen kan zijn. Eén aanwijzing is dat de basis van vintage voorbeelden niet verhoogd is om de krimp op te vangen die optreedt wanneer het aardewerk wordt gebakken. Een echte Amerikaanse Bisque Olive Oyl-koekjespot werd verkocht voor ongeveer $ 1.300.

Wizard of Oz Jars

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je toevallig een vintage Wizard of Oz-koekjespot hebt, ben je misschien op de gele stenen weg om te koesteren. Deze variëren in waarde, maar veel van Star Jars en andere vintage bedrijven zijn honderden waard. Potten in goede staat zijn het meeste waard, dus vooral potten zonder scheuren, schilfers en vlekken zijn waardevol. Een robijnrode pantoffelspot in uitstekende staat, verkocht voor ongeveer $ 450.

Vintage koektrommels met Disney-personages

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Disney-verzamelobjecten kunnen waardevol zijn, vooral als ze vintage zijn, en koektrommels vormen hierop geen uitzondering. Potten in de vorm van personages uit Disney-films als Dumbo, Lady and the Tramp en andere spreken verzamelaars aan vanwege hun nostalgische charme. Als je een Disney-pot hebt, is deze de moeite waard om nog eens te bekijken en kan hij honderden dollars waard zijn. Een Lady and the Tramp-koekjespot in uitstekende staat werd bijvoorbeeld verkocht voor ongeveer $ 250.

Enesco Dierenkoekjespotten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Vintage dierenpotten gemaakt door het Japanse bedrijf Enesco kunnen ook tot de meest waardevolle behoren. Zoek naar het Enesco-merkteken of etiket op de bodem van de pot. Voorbeelden uit de jaren vijftig, meestal geschilderd in pasteltinten, zijn het meeste waard. Eén in de vorm van een kattenkop, onlangs verkocht voor ongeveer $ 270.

Holt Howard kerstkoekjespotten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Kerstkoekjespotten zijn meestal nuttig (wie houdt er niet van koekjes met Kerstmis?), en die functionaliteit kan hun waarde vergroten. De iconische kerstmokken van Holt Howard zijn verzamelbare kerstversieringen, en de Santa-koekjespot van het bedrijf is ook een populair item. Als je er een in goede staat hebt, kan het veel waard zijn. Een Holt Howard Santa-koekjespot uit de jaren zestig werd onlangs verkocht voor ongeveer $ 225.

Snel feit

Keramiek met een kerstthema verkoopt doorgaans beter in november en december, dus als je overweegt een koekjestrommel voor de feestdagen te verkopen, dan is dat de tijd van het jaar om dat te doen.

Koekjespotten van Red Wing en Famous Potteries

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Beroemde aardewerkbedrijven maakten koektrommels, vooral in het begin van de 20e eeuw, en deze kunnen waardevol zijn. Zoek naar fabrikanten als Red Wing en Roseville. Een Red Wing-koekjespot verkocht voor bijna $ 700.

Treat-holding schatten

Afbeelding
Afbeelding

Koekjespotten met beroemde stripfiguren of iconische publieke figuren zijn vaak veel waard, vooral als ze zijn gemaakt door een bekend aardewerkbedrijf of kunstenaar. Als je een vintage koektrommel hebt, neem dan een paar minuten de tijd om meer te leren over wat deze waardevol maakt. Misschien heb je wel een schat in handen.

Aanbevolen: