Maak de boerenmarkt leuk voor het hele gezin met deze ideeën

Inhoudsopgave:

Maak de boerenmarkt leuk voor het hele gezin met deze ideeën
Maak de boerenmarkt leuk voor het hele gezin met deze ideeën
Anonim

Maak van de boerenmarkt meer dan alleen een winkelervaring met deze boeiende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Vrouw en dochter winkelen op de boerenmarkt
Vrouw en dochter winkelen op de boerenmarkt

Boerenmarkten zijn gevuld met fantastisch verse gerechten, waardoor ze de perfecte plek zijn om je producten op te halen. Helaas kunnen uw kinderen zich na twee of drie keer gaan vervelen van deze activiteit. Als je plezier wilt hebben op de markt en daadwerkelijk tijd wilt hebben om de vele producten te bekijken die de verkopers te bieden hebben, maak deze tijd dan de moeite waard! Deze activiteiten met een familiaal boerenmarktthema zorgen voor wat opwinding bij kinderen van alle leeftijden.

8 activiteiten om plezier te hebben op de markt

Boerenmarkten zijn een geweldige plek om te winkelen, deel te nemen aan seizoensactiviteiten en te genieten van een echte boer-tot-tafel-ervaring! Zorg ervoor dat uw kinderen het meeste uit hun tijd op de boerenmarkt halen door deel te nemen aan deze leuke activiteiten.

Volg de regenboog

assortiment kleurrijke producten, fruit en groenten in regenboogvolgorde
assortiment kleurrijke producten, fruit en groenten in regenboogvolgorde

Wist je dat elke kleur die we in ons voedsel vinden verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Het eten van een kleurrijk dieet is zo ongelooflijk belangrijk, daarom is dit een geweldige activiteit voor jonge kinderen.

Als je op de boerenmarkt aankomt, geef elk kind dan een herbruikbare tas en geef ze een eenvoudige taak: ze moeten een item in elke kleur van de regenboog selecteren om deze week te eten. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor rode aardbeien of rode tomaten, paarse wortelen of paarse druiven, enzovoort.

De bedoeling is om hun kijk op groenten en fruit te verbreden. Meestal zien ze alleen de basisopties die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Laten we eerlijk zijn: heb jij ooit een blauwe aardappel of een oranje aubergine gezien? Dit zijn uitstekende ervaringen voor het hele gezin om meer te weten te komen over de andere normale tinten waarin deze eetbare planten voorkomen en zelfs je smaakpapillen te verbreden.

Groentenspeurtocht

De meeste kinderen zijn dol op een goede speurtocht! Voordat u naar de markt gaat, maakt u een lijst met items die uw kinderen moeten vinden. Dit kan zo eenvoudig of zo moeilijk zijn als je het zelf wilt maken. Laat ze zoeken naar bosbessen, perziken en maïs of ga specifieker te werk met de unieke producten die in jouw regio te vinden zijn. Kunnen ze wilde bloemenhoning, cucamelons en dadelpruimen vinden?

Dit zorgt zeker voor wat plezier op de markt en geeft u een goed beeld van de verschillende producten die in uw omgeving worden verbouwd. Vergeet tijdens het zoeken niet om andere afzonderlijke items te noteren die u aan de lijst van volgende week kunt toevoegen!

Praat trivia met de boeren

Laat uw kind bij elk item dat hij of zij selecteert voor de wekelijkse oogst, ook een leuk weetje over de producten verzamelen! Enkele mogelijke vragen die u kunt stellen zijn:

  • Is er een speciale manier om broccoli te bereiden?
  • Welke tinten kunnen tomaten aannemen?
  • Wanneer is de beste tijd om een watermeloen te kopen?
  • Hoe kan ik voorkomen dat ik huil als ik een ui snij?
  • Wat komt er kijken bij het maken van honing?
  • Hoe weet je of een tomaat rijp is?
  • Wanneer is de beste tijd om pruimen te kopen?

Dit is een fantastische leeractiviteit die er ook voor zorgt dat je deze groenten en fruit tijdens het hoogseizoen koopt!

Smaaktestuitdaging

Twee meisjes die appels eten
Twee meisjes die appels eten

Als je van tevoren weet welke producten je wilt kopen, ga dan even langs de supermarkt om diezelfde producten te kopen. Zodra je op de boerenmarkt aankomt en deze basisartikelen hebt gevonden, zoek je een plekje om te zitten en doe je een kleine smaaktest.

Kunnen uw kinderen vertellen wat vers is van de boerderij en wat er al een tijdje in de winkel ligt? Deze zintuiglijke activiteit kan een passie voor verse producten opwekken die je alleen op de boerenmarkt kunt vinden!

Schilderijen produceren

Als je klaar bent met winkelen, kun je wat verf op een canvas spatten door een aantal van je aankopen te gebruiken! Appels, peren en paprika's kunnen allemaal in tweeën worden gesneden, drooggedept en als stempels worden gebruikt. Kinderen kunnen ook de basis van zowel bosjes bleekselderij als kroppen sla, maar ook van broccolikronen en maïskolven gebruiken om leuke patronen en afdrukken te maken. Ouders kunnen wortels en aardappelen ook in leuke vormen snijden.

Breng meneer Potato Head tot leven

Degene die zei dat spelen met je eten slecht was, heeft deze activiteit duidelijk nog nooit geprobeerd! Mr. Potato Head is een klassiek kinderspeelgoed dat al sinds het midden van de jaren veertig bestaat. Waarom breng je dit Toy Story-personage niet tot leven door je kinderen hun eigen versie te laten maken met echte groenten en fruit?

Pak gewoon de dichtstbijzijnde aardappel of yam, bessen, spruitjes, worteltjes, druiven en welke andere producten je maar wilt, en bevestig vervolgens de vele aanhangsels en accessoires met behulp van tandenstokers!

Vind iets leuks om te proberen

close-up van pijnboombes
close-up van pijnboombes

Ooit een ananasbes geprobeerd? Voor degenen die het niet weten, dit is een sneeuwwitte aardbei met rode vlekken die smaakt naar ananas! Wat dacht je van een plumcot, een jostabes of een kool? Al deze hybride groenten en fruit hebben unieke smaken en texturen. Het beste van alles is dat je deze vreemde voedingsmiddelen normaal gesproken niet in een gewone supermarkt kunt vinden.

De boerenmarkt is een geweldige plek om het smaakpalet van uw gezin uit te breiden en nieuwe favorieten te vinden waarvan u niet wist dat ze bestonden. Maak er tijdens uw wekelijkse bezoeken een gewoonte van om een nieuw stuk werkelijk unieke producten op te halen om te proberen.

Oogstbingo

Dit is nog een geweldige optie om uw kinderen tijdens uw bezoek bezig te houden. Kinderen zijn meestal dol op een goed spelletje BINGO, en u kunt uw bord volledig aanpassen aan het seizoen. Zoek de verkopers op die aanwezig zullen zijn op de familiale boerenmarkt en maak van hun producten de vierkanten van uw BINGO-kaart. Kies uit fruit en groenten, honing, sieraden en kleding, en zelfs dieren!

Je kunt er ook een op activiteiten gebaseerd BINGO-thema van maken. Voor elke actie die ze doen, kunnen ze een vakje afbakenen. Hierbij kunt u denken aan winkelen, iets nieuws proeven, geitenyoga proberen, praten met een boer, een dier aaien, een speelstation in de tuin verkennen en een kookdemonstratie bekijken.

Familieboerenmarkten zijn een geweldige manier om liefde voor groen te kweken

Als de boeren toestemming geven, laat uw kinderen dan de producten ruiken en zachtjes voelen. Een bezoek aan de boerenmarkt kan een prachtige zintuiglijke ervaring zijn. Deze eenvoudige handelingen kunnen er ook voor zorgen dat deze gezonde stukjes aantrekkelijker lijken om te proberen. Bonus: het kan kieskeurige eters ook verleiden om af te dwalen van hun kieskeurige gewoonten.

Terwijl u met de plaatselijke telers praat, kunt u er ten slotte achter komen of er rondleidingen door de boerderij beschikbaar zijn. Deze hardwerkende individuen kunnen uw kinderen een kijkje geven in wat er komt kijken bij het maken van die ene druif of kroon van broccoli. Wie weet vinden ze een onverwachte passie die zou kunnen uitmonden in een carrière!

Aanbevolen: