16 leuke ideeën voor het hele gezin om het meeste uit uw zomer te halen

Inhoudsopgave:

16 leuke ideeën voor het hele gezin om het meeste uit uw zomer te halen
16 leuke ideeën voor het hele gezin om het meeste uit uw zomer te halen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De zomer is het seizoen om naar buiten te gaan, avonturen te beleven en herinneringen op te doen met je gezin. Maar na een paar weken in de achtertuin te hebben gespeeld, wordt het een beetje saai. Voor de ouders die op zoek zijn naar wat zomerplezier voor het hele gezin, hebben we een creatieve lijst met ideeën die ervoor zullen zorgen dat uw kroost aan het einde van de dag zonovergoten en glimlachend achterblijft!

Maak herinneringen met een zomerpicknick

Afbeelding
Afbeelding

Samen eten als gezin heeft zoveel voordelen, en de zomer is het beste seizoen om de traditie naar buiten te brengen. Creëer uw favoriete picknickgerechten, doe ze in een mand en geniet van een of twee gerechten in de open lucht onder de warme zon. Gooi er een fles wijn voor de volwassenen in en wat spullen om mee te spelen na de picknick, zoals vliegers, frisbees en voetballen - en maak een hele dag van deze afgelegen ma altijd!

Geef je gezin een ja-dag

Afbeelding
Afbeelding

Kinderen vragen dag in dag uit om de zon, de maan en de sterren. In een jaar vol school, huiswerk, sport en meer zeggen ouders honderden keren 'nee'. Maak er tijdens de zomer een punt van om uw kinderen te verrassen door een hele dag 'ja' te zeggen! Een Ja-dag betekent dat ouders elke (redelijke) wens van hun kind vervullen, zodat ze de ma altijden kunnen kiezen die ze willen en de activiteiten kunnen doen die ze willen!

Slaap onder de sterren terwijl je kampeert in je achtertuin

Afbeelding
Afbeelding

Pak je tent, slaapzakken en andere kampeerbenodigdheden in en slaap een nacht onder de sterren. Natuurlijk kun je een camping boeken op een aantal prachtige locaties in het land, maar voor de ouders die geen tijd hebben voor een lange vakantie: je kunt de ervaring ook in je eigen achtertuin creëren. Maak leuke kampvuurma altijden, zing kampvuurliedjes en vertel enge verhalen rond het knetterende vuur.

Zie wat er in de tuin ontspruit

Afbeelding
Afbeelding

Als het weer warm wordt, haal dan een schep en zaden tevoorschijn en plant een gezinstuin. Bij een activiteit als tuinieren zijn alle handen nodig aan dek. Laat iemand onkruid wieden en iemand anders bloemen, kruiden of groenten planten.

Je kinderen kunnen ook schattige plantenbordjes maken om te helpen identificeren waar elk type plant groeit. Werk tijdens de zomerdagen als gezin om uw tuin water te geven en te verzorgen terwijl deze tot zijn grootste potentieel groeit!

Vind je diner op de boerenmarkt

Afbeelding
Afbeelding

Het hele jaar door gezonde ma altijden bereiden is een uitdaging voor drukke gezinnen. Met werkende ouders kan het combineren van een carrière, de kinderen, het huishoudelijk werk en de vele boodschappen gedurende de week ertoe leiden dat er veel diepvriesma altijden aan de keukentafel verschijnen. Verander het spel deze zomer en ga naar een lokale boerenmarkt.

Hier vindt u lokaal geteelde groenten en fruit, vers gebak en lokaal geteeld vlees. Iedereen in het gezin kan zijn of haar tas vullen met heerlijke en voedzame items en vervolgens naar huis gaan om er een ma altijd van te maken waar niemand zich schuldig over voelt.

Hebben we ook al gezegd dat je op de boerenmarkt een scala aan spellen kunt spelen? Over een win-win-win gesproken! Je krijgt zomerplezier voor het hele gezin, gezond eten en een boodschap die van de lijst kan worden afgevinkt!

Maak zomerse lekkernijen

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen houdt van een ijslolly op een warme zomerdag, maar helaas zitten deze zoete lekkernijen vol met lege calorieën. Waarom maak je van deze snack niet een leuke en gezonde bezigheid? Terwijl je op de boerenmarkt of supermarkt bent, pak je wat vers fruit en groenten, sap, melk en andere ingrediënten die je in je eigen ijslolly's wilt verwerken.

Pak dan de blender en help je kinderen hun vitaminerijke lekkernijen te maken! Het beste van alles is dat je deze ijslolly's kunt maken voor kinderen vanaf negen maanden!

Breng een middag door met het plukken van bessen

Afbeelding
Afbeelding

In veel delen van het land is de zomer het voornaamste bessenplukseizoen. Zoek aardbeien-, frambozen- en bosbessenboerderijen bij u in de buurt en neem het gezin mee voor een dagje plukken. Kijk wie zijn emmer het snelst kan vullen en raad hoeveel pond uw gezin aan het einde van de dag heeft verzameld.

Eenmaal thuis kun je heerlijke taarten, aardbeiendesserts en muffins maken. Als je een bosje bosbessen hebt geplukt, kun je er ook een paar invriezen om later in het jaar te gebruiken.

Moet weten

Bloemenkwekerijen bloeien ook in de zomermaanden! Zorg ervoor dat je de prachtige lavendel- en zonnebloemboerderijen bezoekt die overal in het land opduiken!

Ga naar de waterkant

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl de winter helemaal draait om sneeuw en ijs, is de zomer gemaakt voor het leven in het water. Ga naar de waterkant en doe mee aan een aantal wateractiviteiten. Ga varen, zwemmen, surfen, wakeboarden of dobber op de rivier in buizen. Bouw zandkastelen, speel frisbee of ga op zoek naar interessante rotsen en schelpen. Uw gezin zal waarschijnlijk nooit genoeg krijgen van een dagje aan het water. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen!

Vind een festival

Afbeelding
Afbeelding

In de zomermaanden is er altijd reden om iets te vieren. Festivals zijn geweldige uitjes voor gezinnen die iets buiten willen doen. De kans is groot dat er in juni, juli en augustus vrijwel elk weekend een festival in de buurt is.

Deze evenementen draaien rond feestdagen, geschiedenis, muziek en eten! Welk festival je familie ook bezoekt, er is vast wel iets interessants voor iedereen.

Organiseer de Olympische Spelen in de achtertuin

Afbeelding
Afbeelding

Creëer tijdens de maanden dat het mooi weer is een dagje spelletjes in de achtertuin met uw gezin om van te genieten. Neem deel aan een vriendschappelijke competitie met dierbaren, waarbij je spellen speciaal voor kinderen organiseert, en een paar alleen voor volwassenen.

Snelle tip

Maak het nog specialer met zelfgemaakte trofeeën en medailles voor de winnaars en vier het einde van de leuke dag met zelfgemaakt ijs of andere ijzige lekkernijen.

Een limonadekraam opzetten

Afbeelding
Afbeelding

Het is het ultieme zomerbaantje voor kinderen. Limonadekraampjes bestaan al meer dan 130 jaar en zijn een geweldige manier om uw kinderen te leren over ondernemerschap en marketing, terwijl ze ook de kans krijgen om hun rekenvaardigheden te oefenen! Het geld dat ze aan hun zakgeld kunnen toevoegen is gewoon een leuke bonus!

Heb een wateroorlog

Afbeelding
Afbeelding

Laat de strijd van de zomer beginnen! Een van de beste manieren om de hitte in de zomermaanden te verslaan, is door in het water te spelen. Wat is een betere manier om je dag door te brengen dan door een episch watergevecht te houden? Pak een paar snelvullende, zelfsluitende waterballonnen, waterblasters en emmers om snel bij te vullen, en kies dan een kant!

Snelle tip

Ouders kunnen ook een glij- en glijbaan toevoegen voor een dramatisch effect, evenals andere leuke waterspullen die ze nog hebben liggen. We raden u aan ook betrouwbare antislipwaterschoenen aan te trekken om te voorkomen dat u per ongeluk uitglijdt!

Geniet van een optreden in het park

Afbeelding
Afbeelding

Elke zomer organiseren steden in heel Amerika openluchtconcerten, musicals en filmvertoningen. Deze leuke ideeën voor de zomer zijn een geweldige manier om toch al leuke activiteiten af te wisselen! Het is ook een geweldige tijd om de picknickmand tevoorschijn te halen, te genieten van de zon en zelfs rond te dansen op de geluiden van de zomer.

Kies wilde bloemen en word sluw

Afbeelding
Afbeelding

Een ander leuk idee voor de zomer is om je regio te verkennen en een scala aan wilde bloemen te plukken! Ga dan naar je favoriete handwerk- of hobbywinkel. Pak wat bakjes en steekschuim om wat natuurlijke meesterwerken voor je huis te maken of maak prachtige bloemenkronen om elke look aan te kleden.

Neem ze mee naar het balspel

Afbeelding
Afbeelding

Dit is de perfecte manier om een zomermiddag door te brengen! Hoewel je misschien denkt dat het een duur uitje zal zijn, zijn kaartjes verrassend betaalbaar als je de grote competities overslaat en naar de minors gaat kijken of van een universiteitswedstrijd gaat genieten.

Niet alleen dat, maar tussen het eten, de muziek, de opwinding van het spel en de geweldige activiteiten die de meeste stadions aan kinderen bieden, zal iedereen zich tijdens de excursie zeker vermaken en dan naar huis gaan, klaar voor een dutje!

Een stranddag thuis

Afbeelding
Afbeelding

Als je de oceaan niet kunt bereiken, breng de oceaan dan naar jou! Deze activiteit biedt het hele seizoen zomerplezier voor het hele gezin! Ouders kunnen investeren in een zandtafel, watertafel of een goedkoop opblaaszwembad. Vul hem met zand en pak dan wat strandspeelgoed. Je kunt ook trechters, vergieten, maatbekers en ander keukengereedschap vasthouden waarvan je het niet erg vindt dat het vies wordt!

Kinderen kunnen zoeken naar verborgen schatten, zandkastelen bouwen of gewoon aan hun rekenvaardigheden werken met deze leuke buitenactiviteit. Voor de ouders die geen zin hebben in rommel: ga gewoon naar een plaatselijk park met een zandbak!

Breng de zomer door met doen waar je van houdt, met wie je liefhebt

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu gaat om water, festivals, eten of plezier in de achtertuin, de zomer is de ideale tijd om je op het gezin te concentreren. Verken je gemeenschap, vind nieuwe passies en vink zelfs samen met je kinderen een aantal dingen af van je bucketlist! Deze leuke dingen die je in de zomer met het gezin kunt doen, zijn een geweldige manier om herinneringen op te bouwen die een leven lang meegaan.

Aanbevolen: